Homepagina » Financieel » Is geld de wortel van het kwaad?
Geld de wortel van het kwaad of niet

Is geld de wortel van het kwaad?

BijbelVoor de herkomst van de uitspraak ‘Geld is de wortel van alle kwaad’ wordt vaak gewezen naar de Bijbel. Wanneer we daarin gaan zoeken vinden we inderdaad een uitspraak die er veel op lijkt, maar toch fundamenteel iets anders zegt: ‘Geldzucht is de wortel van alle kwaad’ (1 Tim. 6:10).

‘Geld’ is fundamenteel iets anders dan ‘geldzucht’. Geld is het middel dat de uitwisseling van goederen en diensten in het commerciële verkeer mogelijk maakt. Geld maakt als het ware commerciële gemeenschap mogelijk. Geldzucht daarentegen wijst op een verslaafde afhankelijkheid van dit middel.

Toch zijn veel mensen ervan overtuigd dat geld iets ‘vies’ is. Zij denken dat geld de oorzaak is van alle ellende op de wereld, dat het mensen corrupt maakt en dat we zonder geld beter af zouden zijn. Vanuit die negatieve gedachten veroordelen zij mensen die meer geld hebben dan zij en maken valse vergelijkingen door bijvoorbeeld te zeggen “geld maakt niet gelukkig”, of “je kunt niet spiritueel zijn als je geld hebt”, terwijl ze vaak stiekem wel meedoen aan de postcode- of staatsloterij.

Maar is dat ook zo? Maakt geld niet gelukkig?

boodschappenIn de basis is geld niet bedoeld om je gelukkig te maken. Het is een ruilmiddel, zodat je op een eenvoudge manier een vorm van waarde kunt uitwisselen met bijvoorbeeld de winkel waar je je boodschappen doet. Zonder geld zou dit een heel stuk lastiger zijn. Geld stelt mensen in staat dingen te doen die zonder geld niet kunnen.

Zonder geld zou het leven zo goed als onmogelijk zijn. Je kunt je vaste lasten niet betalen, dus geen huur en geen hypotheek.

zwerverVoor de meesten zou dat betekenen dat zij een zwerversbestaan zouden hebben en voor hun eten zouden moeten bedelen.

In onze huidige samenleving is dat een situatie die niet echt gelukkig maakt.

Mét geld kunnen we ons wat meer luxe veroorloven, zoals het wonen in een huis met verwarming en eten en drinken in de winkel kunnen kopen. Als je deze twee situaties vergelijkt, kun je wel degelijk stellen dat geld als middel (niet als doel) bijdraagt aan een gelukkiger leven.

Mag het iets meer zijn?

Sommige mensen willen graag wat meer. En daar is niets verkeerd aan. Maar als je erover spreekt zullen de mensen met een ‘geldallergie’ meteen zeggen dat meer geld hebben niet goed is. Want ‘zij willen niks met geld te maken hebben’. De mensen met een ‘geldallergie’ zijn dan ook de mensen die het minste geld hebben. Want datgene dat je niet wilt, heb je meestal ook niet.

Toch zijn er ook veel mensen zonder ‘geldallergie’ die wel graag wat meer geld zouden willen hebben, om het leven een stukje te veraangenamen. Het probleem is echter dat zij niet weten wat ze moeten doen om meer geld in hun portemonnee te krijgen.

En voor deze groep mensen heeft Michel Lejeune van Trancewerk een interessante blog geschreven.

Het ‘geldbrein’

Uit jarenlang onderzoek is gebleken dat iedereen een zogenaamd ‘geldbrein’ heeft. Dat is de onbewuste programmering in het brein met betrekking tot geld. Mensen met weinig geld hebben in bijna alle gevallen een negatieve geldprogrammering in hun onderbewustzijn. En het is juist deze onzichtbare programmering die bepaalt hoeveel zij uiteindelijk financieel te verteren hebben.

Interessant detail is dat wanneer mensen hun onbewuste ‘geldbrein’ aanpassen en de negatieve overtuigingen wissen en vervangen met positieve overtuigingen, hun (financiële) leven drastisch verandert, in positieve zin.

Met één hypnosesessie, ontwikkeld door Trancewerk, kan dit al gerealiseerd worden, waardoor financiële vrijheid ontstaat.

De sessie wordt tijdelijk aangeboden voor slechts 10 euro, zodat iedereen, zelfs mensen met een ‘geldallergie’, van hun negatief geprogrammeerde geldbrein af kunnen komen. Als gevolg kan iedereen hiermee de deuren openen naar een financieel vrijer leven.

Klik hier om meer te lezen en de sessie te downloaden.

[Trinus Hoekstra, Trancewerk]

Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 
x

Check Also

Geld is bedacht om ons tot slaaf te maken. Politicus verklapt tijdens dit interview hoe we al sinds mensenheugenis worden misleid

Geld is bedacht om ons tot slaaf te maken. Politicus verklapt tijdens dit interview hoe we al sinds mensenheugenis worden misleid

Alles wat ons is geleerd over geld, ...

Ben je het huidige geldsysteem ook zo zat dan is dit wellicht een oplossing

Ben je het huidige geldsysteem ook zo zat? Dan is dit wellicht de oplossing

Geld wordt wel gezien als de wortel ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+