Gezondheid

Om deze reden kun je maar beter ver uit de buurt van windmolens blijven

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het geluid van de wieken van windmolens kan een gebied in het brein triggeren dat wordt gelinkt aan emoties, zo hebben wetenschappers van het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn ontdekt. Het gaat specifiek om een deel van het brein dat gevaar aanvoelt.

Critici waarschuwen al geruime tijd voor de negatieve impact van windmolens op de fysieke en mentale gezondheid en de nachtrust. Hoewel we de laagfrequente geluiden van windturbines niet horen, worden ze wel opgepikt door het brein.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

Onhoorbare geluiden

Uit hersenscans is gebleken dat geluiden onder de gehoordrempel toch worden opgevangen door de auditieve cortex, het deel van de hersenen waar geluidsprikkels worden verwerkt. Ook het deel dat wordt geassocieerd met emoties werd actief toen de ‘onhoorbare’ geluiden in een lab werden afgespeeld.

Mensen die in de buurt van windmolens wonen klagen vaak over slaapproblemen en andere negatieve effecten, die, zo blijkt nu, voortkomen uit het infrageluid dat door de turbines wordt gegenereerd.

Doofheid

De windenergiesector heeft altijd volgehouden dat de geluiden van de wieken niet kunnen worden opgevangen door mensen. De Universiteit van München ontdekte vorig jaar dat wonen in de buurt van windmolenparken kan leiden tot ernstige gehoorschade of zelfs doofheid. “Ook geluiden die niet hoorbaar zijn voor de mens kunnen wel degelijk schade aanrichten aan ons gehoor,” aldus hoofdonderzoeker Marcus Drexel.

Het Enegy and Policy Institute in Washington concludeerde dat mensen die in de buurt van windmolens wonen zich de symptomen – zoals misselijkheid, duizeligheid en migraines – simpelweg inbeelden.

Verder lezen: Can you actually hear “inaudible” sound?

[Telegraph]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
9 jaren geleden

Dit nieuws zal wel net zoals mobieltjes-straling behandeld worden.
Gewoon doodgezwegen.

Jeff
Jeff
9 jaren geleden

Wellicht hebben de zorgverzekeraars daar ook al aandelen in

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
9 jaren geleden

het voor het menseluk oor te hoge als ook het te lage geluid zijn er, net als voor het oog het zicht bare en niet zichtbare licht er is.
Fabrikanten maken steeds meer gebruik van deze boven en ondergrenzen.
stofzuigers vaarwassers en nog meer te bedenken machines geven de mens steeds minder geluid overlast in het hoorbare gebied.
De last hier van is al onderzocht in ultra sonore geluid, dat heeft in de 60er jaren ook voor veel raadsels gezorgd in de toen der tijd zijnde ultrasonorebeveiligingsdetectoren welke veel hoofdpijn en soms ook misselijkheid veroorzaken, het onderzoek hier naar heeft een 10tal jaren geduurd voor dat men door had dat de klachten gelinkt konden worden aan de ook overdag functionerende detectoren. in veel kantoren.
dit probleem is op gelost door deze detectoren alleen buiten de kantoortijden in/aan te schakelen.
Daar tegen over wilde geen hond (het dier) in een kantorruimte die voor zien waren van ultrasonedetectoren deze dieren konden het geschreeuw wat de detectoren uitspuugden wel horen en betraden de ruimte dan ook niet graag.
Vraag mensen naar windmolen geluid en de meeste zeggen dan dat als onheilspellend te ervaren. Daarmee heb je dan ook het karakter van dit geluid op de mens zo als “er komt iets op je af, en toch niet” steeds weer. dit activeert jou oerinstinct waakzaam opletten dat energie vreet.
Het zelfde kan je bij een paard zien als er een wild dier op zijn/haar hun rug springt dan gaat het paard dit er trachten af te werpen, door training en de juiste leermeester kan je het paard wel onder geschikt maken aan een bestuurder op zijn rug.
Blijft over in hoe verre windmolens mee werken om mensen lees natuurlijk persoon ondergeschikt te maken.

commentaar verbeterd mijn visie,
namastè

Richard
Richard
9 jaren geleden

Wij worden constant bestookt met allerlei geluid.
Schakel de stroom uit in je huis en ervaar de stilte.
Dan realiseer je je in wat voor kabaal wij leven.

Trix
Trix
9 jaren geleden

om maar niet over de 50 hz. te praten of idd over wifi 😛

getreal
getreal
9 jaren geleden

Worden we doof van windmolens? Natuurlijk niet.
Het onderzoek resultaat waarna verwezen wordt hier (Munchen universiteit) zal ongetwijfeld oneindig veel genuanceerder zijn. dan de de flink aangedikte versie die we hier lezen.

Morgen gaan ze ons vertellen dat je op een winderige dag niet door een bos moet lopen.

nowhere to run to baby, nowhere to hide
nowhere to run to baby, nowhere to hide
9 jaren geleden

okee, het verrast weinig dat we onszelf om zeep helpen met zogenaamde technologische “vooruitgang”, tis een totale brainwash mass hysteria en iedereen loopt als een zombie over straat met zo’n hypnose aparaat in handen/focus… maar even kijken – als je in de stad woont, of langs een weg, of iig waar het niet stil is [en waar is het in Neverland stil?!] enzovoort, daar zijn toch ontelbare geluiden die je onbewust opneemt elke dag, elke minuut, elke ogenblik… of niet soms? kunnen we dat “wetenshappelijk” vergelijken? of spreekt het voor zich?..

Henk Daalder Pak de Wind
Henk Daalder Pak de Wind
9 jaren geleden

Geluid van Windmolens is onschadelijk. Dat bewijzen de vele boeren gezinnen die al jaren naast de windmolen op hun erf wonen, en daar gezond bij blijven.

Het zijn de tegenstanders, die met hun anti windmolens propaganda leugens, onschuldige mensen onlust gevoelens en schade aanpraten.
Die tegenstanders zullen de gezondheidsschade die zijn met hun leugens aanrichten, weer moeten vergoeden.
Om te beginnen door zelf de leugens van aanhangers ontkrachten op hun eigen website

Richard
Richard
9 jaren geleden

Het in de war schoppen van de menselijke energieën door geluid om zo de menselijke spirituele ontwikkeling te verstoren is sinds 1939 al praktijk met het besluit om de frequentie van 440 Hz als stemtoonhoogte in de muziek in te voeren, in plaats van 432 Hz, wat de natuurlijke stemhoogte van het universum is. Sindsdien is die ontwikkeling almaar verder gegaan en verfijnt en loopt ondertussen de halve wereldbevolking als een kip zonder kop in de rondte.

speedmaster
speedmaster
9 jaren geleden

dat er dan eens iemand zegt welke energiebron we WEL moeten gebruiken, waar dan ECHT NIEMAND iets op aan te merken heeft!

Richard
Richard
9 jaren geleden

Wie het geheim van de toon kent, kent het mysterie van het universum. (Hazrat Inayat Khan, oprichter van het Universeel Soefisme, 1959).

Richard
Richard
9 jaren geleden

De diameter van de maan heeft een verhouding tot de diameter van de zon als 432 x 5 tot 432,000 x 2, in de precessiecyclus duren twee tijdperken (aeonen) precies 4320 jaar, een dag is 432.000 seconden x 2, en dat staat weer in verband met onze gemiddelde hartslag van 60 per minuut. Wij zijn zelf 432 Hz.

http://hoogmoed.blogspot.com/2012/12/de-plato-code-en-432-hz-frequentie.html

Lies
Lies
9 jaren geleden

Ik draag s’nachts oordoppen, vanwege treingeluiden of industriegeluiden. Zou dat niet helpen? Of gaan geluidsgolven door oordoppen heen? Daar zouden ze ook eens onderzoek naar moeten doen.

Pe68
Pe68
9 jaren geleden

Mensen die bij regio-geluiden wonen, die in begin als storend ervaren worden, willen ook wel een wennen aan deze geluiden.
Dan krijg je bezoek uit een andere omgeving, wie jou dan vragen wat dat voor geluid is, jij antwoordt waarschijnlijk met… welk geluid?
Deze doofheid, het uitschakelen of grof filteren lijkt mij gevaarlijk genoeg.
Vb: Het geluid v/d wieken lijkt op die van een over je hoofd scherende grote vogel.
De aanvlucht wordt niet gehoord en dat is de tijd dat je je zelf in veiligheid brengen kan.
Ik bedoel dus dat je door de gewenning het gevaar mist.
En daaruit voort komt onzekerheid en onzekerheid … de rest weer… (ga maar naar de dokter)

vincent Robbesom
vincent Robbesom
9 jaren geleden

Ik zeg: mooie eindejaars opdracht voor de studenten van de TU Delft, hoe voorkom je het geluid of voer je het af.. Er zijn op zich al genoeg ondezoeken geweest naar het neutraliseren van geluid..sofar nog weinig van terug gezien.
Tot die tijd maar even een fluitje eraan hangen, dan hoor je hem en is het merkbaar irritant 😀

Misschien is de oplossing (nee niet het fluitje) ook wel toepasbaar voor de zware vissers en olie schepen zodat walvissen en de rest van het marine life ook weer eens rust krijgen.

Maarja ook dat zien en horen we zelf niet dus wordt er niks aan gedaan.
Nadeel van een maatschappij gebaseerd op geld en macht is dat er alleen commercieel aantrekkelijke problemen worden opgelost. We zouden allemaal beter af zijn als we daar eens vanaf kwamen. not gonna happen, I know :-S

Elma
Elma
9 jaren geleden

En wat is dichtbij? Ofwel: wat is een veilige afstand?

Orlando
Orlando
9 jaren geleden

oplossing: bouw op onbewoonde gebieden windmolens. We hebben nog altijd energie nodig of anders moet er een tegen straling worden uitgezonden die noise canceling maakt.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x