Homepagina » Gezondheid » Om deze reden kun je maar beter ver uit de buurt van windmolens blijven
Om deze reden kun je maar beter ver uit de buurt van windmolens blijven

Om deze reden kun je maar beter ver uit de buurt van windmolens blijven

Het geluid van de wieken van windmolens kan een gebied in het brein triggeren dat wordt gelinkt aan emoties, zo hebben wetenschappers van het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn ontdekt. Het gaat specifiek om een deel van het brein dat gevaar aanvoelt.

Critici waarschuwen al geruime tijd voor de negatieve impact van windmolens op de fysieke en mentale gezondheid en de nachtrust. Hoewel we de laagfrequente geluiden van windturbines niet horen, worden ze wel opgepikt door het brein.

Onhoorbare geluiden

Uit hersenscans is gebleken dat geluiden onder de gehoordrempel toch worden opgevangen door de auditieve cortex, het deel van de hersenen waar geluidsprikkels worden verwerkt. Ook het deel dat wordt geassocieerd met emoties werd actief toen de ‘onhoorbare’ geluiden in een lab werden afgespeeld.

Mensen die in de buurt van windmolens wonen klagen vaak over slaapproblemen en andere negatieve effecten, die, zo blijkt nu, voortkomen uit het infrageluid dat door de turbines wordt gegenereerd.

Doofheid

De windenergiesector heeft altijd volgehouden dat de geluiden van de wieken niet kunnen worden opgevangen door mensen. De Universiteit van München ontdekte vorig jaar dat wonen in de buurt van windmolenparken kan leiden tot ernstige gehoorschade of zelfs doofheid. “Ook geluiden die niet hoorbaar zijn voor de mens kunnen wel degelijk schade aanrichten aan ons gehoor,” aldus hoofdonderzoeker Marcus Drexel.

Het Enegy and Policy Institute in Washington concludeerde dat mensen die in de buurt van windmolens wonen zich de symptomen – zoals misselijkheid, duizeligheid en migraines – simpelweg inbeelden.

Verder lezen: Can you actually hear “inaudible” sound?

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
5 jaren geleden

Dit nieuws zal wel net zoals mobieltjes-straling behandeld worden.
Gewoon doodgezwegen.

rik
rik
Reactie op  JansTerZeijle
5 jaren geleden

Je zou eens moeten onderzoeken wat het gevaar is van consequente negatieve berichtgeving in de media. Dat is wereldnieuws maar wordt ook nooit gebracht.
Gewoon doodgezwegen…

JansTerZeijle
JansTerZeijle
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Dat is wereldnieuws?

Richard
Richard
Reactie op  JansTerZeijle
5 jaren geleden

Jazeker!
Hele bevolkingsgroepen op negatieve manier manipuleren door middel van frequenties is ronduit crimineel en daar moet een einde aan gemaakt worden.

steez
steez
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

goed te lezen..eindelijk een wakker iemand.

Frequenties zijn niet alleen schadelijk, er word idd ook mee gemanipuleerd. Grappige is dat mensen er ook nog ns zelf aan mee doen.. Iedereen wil achter zn i phone op 5 G zitten. De mensen die er niks mee te maken willen hebben, zitten toch in hun straling.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Wellicht hebben de zorgverzekeraars daar ook al aandelen in

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
5 jaren geleden

het voor het menseluk oor te hoge als ook het te lage geluid zijn er, net als voor het oog het zicht bare en niet zichtbare licht er is.
Fabrikanten maken steeds meer gebruik van deze boven en ondergrenzen.
stofzuigers vaarwassers en nog meer te bedenken machines geven de mens steeds minder geluid overlast in het hoorbare gebied.
De last hier van is al onderzocht in ultra sonore geluid, dat heeft in de 60er jaren ook voor veel raadsels gezorgd in de toen der tijd zijnde ultrasonorebeveiligingsdetectoren welke veel hoofdpijn en soms ook misselijkheid veroorzaken, het onderzoek hier naar heeft een 10tal jaren geduurd voor dat men door had dat de klachten gelinkt konden worden aan de ook overdag functionerende detectoren. in veel kantoren.
dit probleem is op gelost door deze detectoren alleen buiten de kantoortijden in/aan te schakelen.
Daar tegen over wilde geen hond (het dier) in een kantorruimte die voor zien waren van ultrasonedetectoren deze dieren konden het geschreeuw wat de detectoren uitspuugden wel horen en betraden de ruimte dan ook niet graag.
Vraag mensen naar windmolen geluid en de meeste zeggen dan dat als onheilspellend te ervaren. Daarmee heb je dan ook het karakter van dit geluid op de mens zo als “er komt iets op je af, en toch niet” steeds weer. dit activeert jou oerinstinct waakzaam opletten dat energie vreet.
Het zelfde kan je bij een paard zien als er een wild dier op zijn/haar hun rug springt dan gaat het paard dit er trachten af te werpen, door training en de juiste leermeester kan je het paard wel onder geschikt maken aan een bestuurder op zijn rug.
Blijft over in hoe verre windmolens mee werken om mensen lees natuurlijk persoon ondergeschikt te maken.

commentaar verbeterd mijn visie,
namastè

Richard
Richard
5 jaren geleden

Wij worden constant bestookt met allerlei geluid.
Schakel de stroom uit in je huis en ervaar de stilte.
Dan realiseer je je in wat voor kabaal wij leven.

Trix
Trix
5 jaren geleden

om maar niet over de 50 hz. te praten of idd over wifi 😛

getreal
getreal
5 jaren geleden

Worden we doof van windmolens? Natuurlijk niet.
Het onderzoek resultaat waarna verwezen wordt hier (Munchen universiteit) zal ongetwijfeld oneindig veel genuanceerder zijn. dan de de flink aangedikte versie die we hier lezen.

Morgen gaan ze ons vertellen dat je op een winderige dag niet door een bos moet lopen.

nowhere to run to baby, nowhere to hide
nowhere to run to baby, nowhere to hide
5 jaren geleden

okee, het verrast weinig dat we onszelf om zeep helpen met zogenaamde technologische “vooruitgang”, tis een totale brainwash mass hysteria en iedereen loopt als een zombie over straat met zo’n hypnose aparaat in handen/focus… maar even kijken – als je in de stad woont, of langs een weg, of iig waar het niet stil is [en waar is het in Neverland stil?!] enzovoort, daar zijn toch ontelbare geluiden die je onbewust opneemt elke dag, elke minuut, elke ogenblik… of niet soms? kunnen we dat “wetenshappelijk” vergelijken? of spreekt het voor zich?..

Henk Daalder Pak de Wind
Henk Daalder Pak de Wind
5 jaren geleden

Geluid van Windmolens is onschadelijk. Dat bewijzen de vele boeren gezinnen die al jaren naast de windmolen op hun erf wonen, en daar gezond bij blijven.

Het zijn de tegenstanders, die met hun anti windmolens propaganda leugens, onschuldige mensen onlust gevoelens en schade aanpraten.
Die tegenstanders zullen de gezondheidsschade die zijn met hun leugens aanrichten, weer moeten vergoeden.
Om te beginnen door zelf de leugens van aanhangers ontkrachten op hun eigen website

JansTerZeijle
JansTerZeijle
Reactie op  Henk Daalder Pak de Wind
5 jaren geleden

Helaas voor jou…

Het Max Planck Instituut is een zeer gerenomeerd instituut.
Die komen niet met claims, die ze niet kunnen onderbouwen.

Misschien moet je het bron artikel even goed lezen?

goede lezer
goede lezer
Reactie op  JansTerZeijle
5 jaren geleden

In dat artikel staat niets over schadelijkheid van windturbines, alleen dat ze hebben onderzocht of ‘onhoorbare’ geluiden invloed hebben op emoties.
De conclusie is: “we’re actually at the very beginning of our investigations. Further research is urgently needed.” An application for a follow-up project has already been filed. In this project, the investigations will be focused on the question why some persons feel disturbed by “inaudible” sound, whereas others are not even bothered: many a home owner is left cold by having a wind turbine next to their homes. And we need to take another effect into account: namely, that some people become really ill because they imagine risks which, in reality, might not even exist. This is the reason why it makes sense to involve psychologists as well.”

Overigens is dit hele eventuele probleem opgelost als je die dingen op zee zet, zoals steeds vaker gebeurt. Een offshore windpark blijkt een broedplek voor vissen te zijn en levert veel meer energie dan onshore windturbines.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Het in de war schoppen van de menselijke energieën door geluid om zo de menselijke spirituele ontwikkeling te verstoren is sinds 1939 al praktijk met het besluit om de frequentie van 440 Hz als stemtoonhoogte in de muziek in te voeren, in plaats van 432 Hz, wat de natuurlijke stemhoogte van het universum is. Sindsdien is die ontwikkeling almaar verder gegaan en verfijnt en loopt ondertussen de halve wereldbevolking als een kip zonder kop in de rondte.

speedmaster
speedmaster
5 jaren geleden

dat er dan eens iemand zegt welke energiebron we WEL moeten gebruiken, waar dan ECHT NIEMAND iets op aan te merken heeft!

Richard
Richard
Reactie op  speedmaster
5 jaren geleden

Tesla?
Ach, mensen met echte oplossingen worden al snel ergens dood in de berm gevonden.

x

Check Also

windmolens

Schokkende cijfers over het aantal dode vleermuizen door windmolens

Windmolens. Ze maken kabaal. Veel mensen verzetten ...

elektriciteit

Na 2025 ‘niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar’. Dit zijn de verstrekkende gevolgen van de energietransitie

De komende jaren moeten er miljarden euro’s ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x