Blog

De beste apps voor autobestuurders

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegenwoordig is technologie op vrijwel alle gebieden van het leven aanwezig en biedt het ons faciliteiten en gemakken voor alles wat we nodig hebben.

Deze context, gekenmerkt door technologie en digitalisering, strekt zich ook uit tot het gebied van autorijden en reizen, waarbij de ontwikkeling van rij-apps die twijfels proberen op te lossen en inhoud aanbieden die is afgestemd op de interesses en behoeften van de gebruiker onderweg steeds vaker voorkomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zo kun je een app gebruiken voor een autoverzekering afsluiten, maar er zijn nog meer handige applicaties voor autobestuurders. Hieronder vind je een paar goede voorbeelden!

PlugShare

Mocht je je inzetten voor elektrische mobiliteit, dan geeft deze app, beschikbaar voor iOS en Android, informatie over waar het dichtstbijzijnde laadpunt zich bevindt.

Dus als je acculading op zijn laatste benen loopt, vergeet dan niet PlugShare te checken! Als je een autoverzekering vergelijken en afsluiten doet voor een normale auto heb je deze app dus niet nodig.

GasBuddy of Google Maps

Dit zijn twee applicaties die met behulp van de GPS van de telefoon het dichtstbijzijnde tankstation of tankstation tegen de laagste prijs kunnen vinden. Deze apps maken gebruik van gegevens die rechtstreeks door gebruikers, programma’s en tankstationexploitanten worden verzonden en beschikt dus over actuele informatie.

Ze zijn dus eigenlijk het alternatief van PlugShare voor mensen die in een auto op benzine of diesel rijden.

Waze

We zouden kunnen zeggen dat het een samenwerkingsapp is, aangezien het de gebruikers van de dienst zelf zijn die de informatie verstrekken, en het is voor velen een van de beste rij-apps.

Hiermee kun je op Europees niveau in realtime de toestand van het verkeer, wegwerkzaamheden en al het andere dat op de wegen gebeurt, kennen. Deze tool bespaart tijd en enkele problemen met betrekking tot bijvoorbeeld boetes of files.

Find My Car

Deze app voor Android-apparaten is perfect voor iedereen die vergeet waar hij zijn voertuig heeft geparkeerd. De app registreert de exacte plek waar je je voertuig hebt achtergelaten en gebruikt vervolgens Google Navigatie om via GPS door het voertuig te navigeren.

Als je een iPhone hebt, zul je andere vergelijkbare opties ontdekken, zoals Find My Car Parking. In ieder geval hoef je geen uren meer rond te dwalen omdat je vergeten bent waar je je vierwieler hebt achtergelaten.

Drivies

Ben je een goede chauffeur? Dan zal Drivies het zeker bevestigen. Het is een applicatie die de ontwikkeling van goede rijgewoonten wil stimuleren om autorijden op basis van veiligheid te bevorderen.

Wanneer dit het geval is, detecteert de app dit en beloont de gebruiker. Eén van de beloningen is bijvoorbeeld dat je de laagste prijs krijgt bij het afsluiten van je autoverzekering, al is dit niet altijd mogelijk.

Driver modus

Ten slotte is de Driver-modus een iPhone-applicatie waarmee je de verschillende apps op je telefoon kunt bedienen zonder ze aan te raken. Het wordt geleverd met een interface die niet in één oogopslag zichtbaar is en is handig om afleiding tijdens het rijden te voorkomen.

Voor Android kun je dankzij Google Assistant de Driver-modus gebruiken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Weenie
Weenie
6 maanden geleden

Je telefoon meenemen voor een app?
Weten ze gelijk je reisbewegingen plus je data kan weer fijn door worden verkocht!!!

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x