Propaganda

Hé media, bijna niemand gelooft nog wat jullie schrijven. Check de resultaten van deze peiling

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van de Monmouth University blijkt dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen van mening is dat de mainstream media fake news verspreiden.

Maar liefst 77 procent van de 803 respondenten gaf aan de grote nieuwsmedia, zowel kranten als tv-zenders, te wantrouwen, meldt Politico. Een jaar geleden stond 63 procent nog sceptisch tegenover de media.

Van deze groep zei 31 procent dat de reguliere media geregeld nepnieuws verspreiden, terwijl 46 procent zei dat het af en toe gebeurt.

Doelbewust

Zo’n 83 procent van de ondervraagden was van mening dat speciale belangengroepen de mainstream media doelbewust onjuiste informatie laten verspreiden.

Bovendien gaf 87 procent aan dat diezelfde groepen sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube beïnvloeden.

De Republikeinen hebben het minste vertrouwen in de media. Liefst 89 procent van hen wantrouwt de grote nieuwsnetwerken.

Gestegen

Ook de Democraten beginnen de media steeds meer te wantrouwen. 61 procent van de Democraten zegt dat de reguliere pers nepnieuws verspreidt. Vorig jaar was dat nog 43 procent.

Ook bij onafhankelijke kiezers keldert het vertrouwen in de media. Vorig jaar wantrouwde 66 procent van hen de media. Dit jaar is dat gestegen naar 82 procent.

President Trump vraagt geregeld aandacht voor het wantrouwen van het Amerikaanse volk in de media.

Schepje bovenop

Nadat bijna 200 tv-zenders van Sinclair Broadcasting de grote media hadden aangevallen, deed hij er nog een schepje bovenop.

“Grappig om te zien hoe Fake News Networks, enkele van de meest oneerlijke groepen mensen waar ik ooit mee te maken heb gehad, Sinclair Broadcasting bekritiseren,” zei hij.

“Sinclair is veel beter dan CNN en nog beter dan Fake NBC, dat echt een lachertje is,” voegde hij toe.


Foto: Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
4 jaren geleden

zal hier in de EU niet veel anders zijn.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Het fake-news van de M.S.M. dient voor de meesten alleen nog om de plannen van the deep state bloot te leggen. Voor de rest heeft het eigenlijk geen bestaansrecht meer.

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Grappig, als je het onderzoek leest van Monmouth, dan blijkt een resultaat van het onderzoek ‘Trump less trusted than CNN, MSNBC, and Fox as info source.’. Zet zijn tweet ineens in een compleet ander daglicht.

Defixiones
Defixiones
4 jaren geleden

Sinclair is msm, alleen zijn zij pro Trump, maar net zo fake

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x