Homepagina » Propaganda » Hé media, bijna niemand gelooft nog wat jullie schrijven. Check de resultaten van deze peiling
Hé media, bijna niemand gelooft nog wat jullie schrijven. Check de resultaten van deze peiling

Hé media, bijna niemand gelooft nog wat jullie schrijven. Check de resultaten van deze peiling

Uit onderzoek van de Monmouth University blijkt dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen van mening is dat de mainstream media fake news verspreiden.

Maar liefst 77 procent van de 803 respondenten gaf aan de grote nieuwsmedia, zowel kranten als tv-zenders, te wantrouwen, meldt Politico. Een jaar geleden stond 63 procent nog sceptisch tegenover de media.

Van deze groep zei 31 procent dat de reguliere media geregeld nepnieuws verspreiden, terwijl 46 procent zei dat het af en toe gebeurt.

Doelbewust

Zo’n 83 procent van de ondervraagden was van mening dat speciale belangengroepen de mainstream media doelbewust onjuiste informatie laten verspreiden.

Bovendien gaf 87 procent aan dat diezelfde groepen sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube beïnvloeden.

De Republikeinen hebben het minste vertrouwen in de media. Liefst 89 procent van hen wantrouwt de grote nieuwsnetwerken.

Gestegen

Ook de Democraten beginnen de media steeds meer te wantrouwen. 61 procent van de Democraten zegt dat de reguliere pers nepnieuws verspreidt. Vorig jaar was dat nog 43 procent.

Ook bij onafhankelijke kiezers keldert het vertrouwen in de media. Vorig jaar wantrouwde 66 procent van hen de media. Dit jaar is dat gestegen naar 82 procent.

President Trump vraagt geregeld aandacht voor het wantrouwen van het Amerikaanse volk in de media.

Schepje bovenop

Nadat bijna 200 tv-zenders van Sinclair Broadcasting de grote media hadden aangevallen, deed hij er nog een schepje bovenop.

“Grappig om te zien hoe Fake News Networks, enkele van de meest oneerlijke groepen mensen waar ik ooit mee te maken heb gehad, Sinclair Broadcasting bekritiseren,” zei hij.

“Sinclair is veel beter dan CNN en nog beter dan Fake NBC, dat echt een lachertje is,” voegde hij toe.


Foto: Wikimedia Commons

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Het fake-news van de M.S.M. dient voor de meesten alleen nog om de plannen van the deep state bloot te leggen. Voor de rest heeft het eigenlijk geen bestaansrecht meer.

  7 likes
  • Gezinusk schreef:

   eksegese,

   Als je het vanuit dat oogpunt bekijkt wordt de deep state agenda inderdaad zichtbaar. Na de vertoonde beelden van menselijk leed die de M.S.M. graag voorschotelt om sympathie op te wekken voor deze agenda, is het eenvoudig een kwestie van uitzoeken hoe het geldspoor loopt. Zoals zo vaak bleek achteraf dat ze totaal niet geïnteresseerd waren in het menselijk leed. Dat wijst het verleden wel uit.

   Vraag Dick Cheney en zijn bende maar eens hoe het is gesteld met de Iraakse bevolking en de wederopbouw van Irak. Met de inval van Irak gaven ze aan dat naast het omverwerpen van het regime van Saddam Hoessein, dit een hoge prioriteit had. Tot dusver zijn alleen een handje vol Iraakse mensen er op vooruit gegaan die meer als marionet functioneren voor Amerikaanse belangen. Olie wel te verstaan.

   Wat dat aangaat stond ik meteen op scherp toen de M.S.M. plotsklaps met beelden aan kwam zetten over een bevolkingsgroep in Myanmar, de Rohingya. Wie had ooit van ze gehoord? Een volk die relatief arm is en zoals vermeld, verdreven werd om hun religie. Ze zouden hierbij zelfs gemarteld worden? En hoe erg het ook is, of klinkt! Met dergelijk berichtgevingen stap ik altijd snel over naar plan geld stinkt niet.

   En dat is wat voor grondstoffen zitten er onder de grond waar de Rohingya toevallig op wonen, als je begrijpt waar ik naar toe wil. En voordat NAVO landen zelfstandig in deze regio gaan opereren om de Rohingya, of onder leiding van de VN te redden uit de handen van het (grote kwaad). De uitkomst is dat de beste Rohingya er uiteindelijk niet veel beter van zal worden dan de gemiddelde Irakees 2018.

   Enfin, mijn conclusie is dat de deep state menselijk leed projecteert als een handig stuk gereedschap om haar doelen te bereiken. Ze gebruiken hiervoor de M.S.M. om de bevolking (belastinggeld) voor zich te winnen, en take off.

   12 likes
   • eksegese schreef:

    Precies zo is het Gezinusk, de M.S.M. moet gezien worden als de P.R. van de nog steeds wel heersende macht van het kwaad, het zijn weliswaar de laatste stuiptrekkingen, maar toch. Het moet de publieke opinie sturen en de weg vrijmaken voor hun laatste rooftochten en verzet van het volk zo lang mogelijk zien te voorkomen op basis van valse voorwendselen en botte leugens. Maar ook hier hebben ze hun hand overspeeld met een scala aan al te doorzichtige leugens zoals met de vergiftiging van Skripal, maar ook 9.11 en MH 17. Ze zijn in paniek en terecht. Hun dagen zijn geteld de acsensie in gang gezet en is door hen echt niet meer te keren. Als je dat weet worden hun smerige plannetjes duidelijk zichtbaar in de media. Ze schreeuwen het van de daken in de hoop zo veel mogelijk mensen met zich de afgrond in te sleuren.

    2 likes
    • Gezinusk schreef:

     eksegese,

     Dat bedoelde ik, de mainstream media is het p.r. apparaat van de gevestigde orde, machtige multinationals, privatenbankiers, en hun (besloten) denktanks.

     Enfin, mijn voorbeeld hoeft niet te betekenen dat de Rohingya slachtoffer zijn van een geopolitiek spel om grondstoffen, maar het was in dit geval een voorbeeld van wat er achter kan schuilen, een reden om binnen te vallen. Er zijn scenario’s in overvloed waar NAVO landen met Amerika voorop beweerden dat bepaalde bevolkingsgroepen hulpbehoevend waren waarbij tegelijkertijd de president van het land, of een buurland gedemoniseerd werd. En voordat je het in de gaten hebt, ‘boots on the ground’. Syrië is zo’n voorbeeld.

     Een ander voorbeeld was president Hugo Chávez van Venezuela die openlijk verklaarde dat de bemoeienis van Amerika om olie draaide. Venezuela beschikt over gigantische olievoorraden die Chávez niet als Iran destijds tegen bodemprijzen wilde verkopen, en dan heb je een groot probleem. De huidige president, Nicolás Maduro, zit met het zelfde probleem opgescheept en word tot op het bot omschreven als een kwaadaardige man die slecht voor zijn volk is. Het land zit in een crisis. De bevolking arm en en dat heeft van alles te maken met Amerika die boycot na boycot doorvoerde met de hoop dat de bevolking zich tegen Maduro gaat keren. Voor Amerika het instapmoment om hulp te bieden en boots on the ground. Het vervolg spreekt voor zich, men plaatst er een marionettenregering.

     Al met al valt het vanuit Amerikaans standpunt te verklaren. Ze willen de hegemonie behouden en zien zich zelf als de wereldleider. Om deze status te behouden heb je een groot en hypermodern leger nodig, iets wat ze hebben maar dat kost een vermogen. Aan onderhoud, om de boel up-to-date te houden. Naast nieuwe ontwikkelingen (black-budget) die worden uitgetest bij Area 51. Daarnaast kost het bijster veel olie om dat militaire apparaat draaiende te houden. Zo maar een paar redenen waarom Amerika overal boven op zit waar olie in de grond zit.

     Ik wijk nu wel af van het topic, maar enfin. Wie weet hoe dit zich verder gaat ontwikkelen?

     [Meest zinvolle manier is dat we al deze mafkezen zo snel mogelijk om de tafel krijgen. Laat ze het daar maar uitvechten en tot compromissen komen zodat de rust terug kan keren in de wereld. Echter zie ik dat niet snel gebeuren doordat eigen belangen groter zullen wegen.]

     Met Amerika en zijn vazalstaten aan de ene kant(NAVO) en aan de andere kant Rusland, en opkomende machten als China en India. China bouwt op dit moment aan een aantal zijderoute projecten door de oude te moderniseren. Megaprojecten die nog wel 30 jaar kan duren maar dan hebben ze ook wat. Deze route loopt onder andere door Myanmar en zal over de hele lengte van de route worden verzien van ultramoderne spoorverbindingen en snelwegen. Uitgangspunt van China is om de economie van de BRICS landen vlotter te treken naast andere landen in Azië, het Midden Oosten en Europa. Duidelijk is dat China economisch gezien het meest zal profiteren.

     Het zit Amerika niet lekker als wereldleider, mede omdat China en India plusminus twee derde van de wereldbevolking beslaat. Onlangs werd bekend dat India binnen 15 a 20 jaar ver genoeg is om aan te haken bij China en samen economisch sterker zullen staan dan alle landen van het westen bij elkaar. Ze bezitten samen een enorme kweekvijver voor nieuw talent en met een enorme afzetmarkt.

     Mogelijk is de ingreep van Trump om eventueel een handelsoorlog op te starten met China een signaal. Een voorbode dat ze op deze tour het onderspit zullen gaan delven op langere termijn, waardoor Amerika poogt in te grijpen als leider van de wereld zo lang het nog kan.

     0 likes
     • eksegese schreef:

      De petrodollar is inmiddels ten dode opgeschreven, hun macht is feitelijk al om zeep geholpen, alleen weigeren ze dit alsnog te accepteren. China en Rusland gaan het stokje overnemen of ze het nou leuk vinden of niet.

      1 likes
 • ster schreef:

  zal hier in de EU niet veel anders zijn.

  15 likes
 • Hawks schreef:

  Grappig, als je het onderzoek leest van Monmouth, dan blijkt een resultaat van het onderzoek ‘Trump less trusted than CNN, MSNBC, and Fox as info source.’. Zet zijn tweet ineens in een compleet ander daglicht.

  2 likes
  • Nea schreef:

   Leuke van Twitter is dat ze ongetwijfeld bijhouden op welke schermpjes het getjilp van deze beroepsnarcist is weergegeven. De ogen zijn overal.. Maak je geen illusies. (Ook hier niet, dus.)

   2 likes
 • Eksegese schreef:

  Eer heeft weer een gifgasaanval plaats gevonden in Syrië. Men is weer onmiddellijk er van overtuigd dat Asad de schuldige is en dat er hoognodig maatregelen tegen hem genomen moeten worden. Enig onderzoek is niet nodig. Gelijk straffen is wederom de eis. Totale waanzin werkelijk, wie trapt daar nog in ?

  4 likes
 • faya schreef:

  Die zo verlangde WW3 moet nu eenmaal beginnen, het maakt ze niet eens meer uit waar.
  Maar het gaat niet meer lukken, ze zijn al ruim 18 jaar over tijd, die psycho´s wisten in het jaar 2000 al dat het ze niet meer zou lukken.
  Je kan een keer zeggen hou er maar mee op of 100x, het haalt niets uit, je praat tegen een betonnen plaat.
  Dan kan het ook nog oud materiaal zijn van een eerdere aanval jaren gelden, ze deinzen voor geen leugen of manupulatie terug.
  Die oorlog moet en zal er komen, en ze moeten hun zin krijgen, dat zijn ze zo gewend.
  Dit gaat een spannende maand worden, bakkie koffie en wat lekkers erbij en enjoy the show.

  2 likes
 • Defixiones schreef:

  Sinclair is msm, alleen zijn zij pro Trump, maar net zo fake

  1 likes
 • RayOfLight schreef:

  Eigenlijk noem ik MSM geen nieuws meer het is gewoon gel*l in een lege ruimte. Echte journalisten bestaan niet meer. Probeer maar eens iets te schrijven dat niet in de agenda past. Dan wordt je op je vingers getikt. Ga je niet akkoord kan het je carriere kosten. Na verloop van tijd pas je je dan aan , je moet immers je huis afbetalen.

  Zo wordt het allemaal gecontroleerd… Waarheid ?! Ach de enigste hoop is dat iedereen ziet dat nieuws geen informatie waarde heeft , wat dat betreft word ik steeds trotser op het nederlandse volk dat langzaam aan wakker wordt !

  1 likes
 • faya schreef:

  Voor alle duidelijkheid, Trump heeft hier niets mee te maken, dit is een deep state streek.
  Maar dat moet je wel willen zien.
  ALS het al plaats heeft gevonden, zie mijn reactie 21.02

  1 likes
 • Louise schreef:

  Heb even voor je gekeken of het gifgas schandaal er nog in stond…… de Standaard be en de Morgen be is alles wat ik terug kan vinden, Vlaamse Kranten hebben vaak betere informatie, jaja ik weet t msm maar toch zijn ze beter dan de Hollandse……..

  1 likes
 • Louise schreef:

  In de internationale bladen trekt Trump flink van leer tegen Assad,, misschien kan Trump opheldering geven waarom die Amerikanen daar zijn ? Kan aan mij liggen maar de laatste tijd gaan m’n wenkbrauwen fronsen bij Trump………..

  0 likes
 • rob schreef:

  En toch zijn er genoeg mensen die onzin graag lezen gewoon als een vermaak..

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >