Bewustzijn

“Hooggevoeligheid kan veel voordelen opleveren”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor mensen, zeker kinderen, die hooggevoelig zijn, is het belangrijk om in positieve situaties terecht te komen. Niet alleen omdat ze makkelijker overstuur raken door negatieve signalen, maar ook omdat ze meer uit die positieve situatie halen dan anderen. Dat zeggen Elaine en Art Aron, bedenkers van de term hoogsensitief persoon (HSP).

Het tweetal was dinsdag aanwezig op het eerste Internationale Congres voor Hoogsensitiviteit aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Volgens Art is 15 tot 17 procent van de bevolking hoogsensitief. Ook is het kenmerk vastgesteld bij een honderdtal dieren.

Elaine, die zelf hooggevoelig is, ziet naar eigen zeggen een duidelijk onderscheid tussen mensen die hoogsensitief zijn en anderen. Bij bepaalde processen vertonen hooggevoelige mensen een veel hogere hersenactiviteit. In de meeste gevallen leidt dat tot overprikkeling en soms tot verhoogde emotionaliteit.

Als je structuur aanbrengt in je dagelijkse routine, met momenten waarop zintuiglijke prikkels worden vermeden, als je leert omgaan met stress, je communicatie aanpast en focust op het positieve, dan kan hooggevoeligheid veel voordelen opleveren, aldus professor Elke van Hoof van de VUB.

Woensdag is de tweede dag van het congres. Die zal in het teken staan van het omzetten van hoogsensitiviteit als sterkste talent. Er hebben zich 550 mensen aangemeld voor deze dag.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EllenB
EllenB
7 jaren geleden

Klopt !
De nadelen zijn echter minstens net zo groot, zeker in deze maatschappij.
Ik ben zelf hooggevoelig, dus ik kan het weten.

Coeus
Coeus
7 jaren geleden

De samenleving wordt geregeerd door alfa-types en verder van hoogsensitieven kun je niet afstaan. Het valt dus vaak niet mee om die competitieve machoflauwekul mee te draaien.

robbert
robbert
7 jaren geleden

Goed artikel, zoals hierboven ook al word beschreven is het zeker niet makkelijk in deze maatschappij. Ik heb in mijn leven wel gemerkt dat je je wel zult moeten aanpassen anders ga je alsnog ten onder. Ik ben de enige in mijn familie die hoog gevoelig is en heb heel wat nare momenten meegemaakt toen ik thuis woonde bij mij ouders. Zodra mijn vader luidruchtig begon te schreeuwen brak ik als een lucifer in tweeën, zonder dat ik dat natuurlijk wou. Ook verder in maatschappij, op werk liep ik tegen problemen aan. Nu heb ik een leuke baan bij een tuincentrum waarmee ik me op te been houd en me eigen studio, sta een stuk gelukkiger in het leven nu ik me eigen leven kan leiden op een manier waar ik me goed bij voel.

Het is zowel positief als negatief maar ligt dus heel erg aan hoe je ermee omgaat en wat voor omgeving je hebt.

Perceptron
Perceptron
7 jaren geleden

Omdat hoogsensitieve mensen zo snel overgeprikkeld raken en om te zorgen dat je persoonlijke kwaliteit niet als een zwakte gaat werken, zou het voor hoogsensitieve mensen goed zijn om emotionele discipline te oefenen.
Waarschijnlijk zou het goed zijn om regelmatig aan meditatie te doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x