Homepagina » Gezondheid » De cholesterol-mythe: “De grootste misleiding in de geschiedenis van medicijnonderzoek”
De cholesterolmythe: "De grootste misleiding in de geschiedenis van medicijnonderzoek"

De cholesterol-mythe: “De grootste misleiding in de geschiedenis van medicijnonderzoek”

Uit onderzoek blijkt dat hoge cholesterolniveaus niet leiden tot meer hart- en vaatziekten. Onderzoeksjournalist Daan de Wit stelt dat de huidige visie op cholesterol is gebaseerd op gebrekkige en achterhaalde wetenschap.

In zijn boek Weet wat je eet haalt hij het werk van een aantal wetenschappers aan die aantonen dat de heersende kijk op cholesterol en het ontstaan van hart- en vaatziekten ernstige gebreken vertoont.

Steeds meer hartspecialisten hebben spijt van de adviezen die ze tientallen jaren hebben gegeven. De Amerikaanse chirurg Peter Attia heeft het onderwerp cholesterol tot in detail bestudeerd en heeft er gedegen over gepubliceerd: “Er is geen goed of slecht cholesterol. Al het cholesterol is goed.”

Flinterdun bewijs

En hij staat niet alleen. Dr. Ernest Curtis zag dat hartpatiënten allerlei verschillende niveaus van cholesterol hadden: hoog, laag en ertussen in. Het leek allemaal niet uit te maken. Hij besloot op onderzoek uit te gaan en ontdekte tot zijn schrik dat het bewijs flinterdun was.

De Nederlandse arts Remko Kuipers deed in 2011 onderzoek naar de rol van verzadigd vet bij hart- en vaatziekten. Hij concludeerde: “De inname van verzadigd vet door voeding zorgt voor een kleine toename van het totale cholesterol, zonder dat de kans op hart- en vaatziekten toeneemt.”

De Amerikaanse Vanderbilt-hoogleraar George Mann sprak van ‘de grootste misleiding in de geschiedenis van het medicijnonderzoek’.

‘We hadden het bij het verkeerde eind’

Uit onderzoek over een periode van 20 jaar naar ouderen in Honolulu is gebleken dat lage cholesterolwaarden in verband staan met vroegtijdig overlijden. Uit Oostenrijks onderzoek blijkt dat een laag cholesterol ook slecht is voor de gezondheid van jongeren.

Sinds vorig jaar worden de voedingsrichtlijnen langzaam maar zeker aangepast. “Dit is de juiste beslissing,” aldus de Amerikaanse cardioloog Steven Nissen. “We hadden het bij het verkeerde eind, met de voedingsrichtlijnen. Tientallen jaren lang.”

Boekentip: Weet wat je eet

[FTM]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Deze informatie kan niet vaak genoeg in de openbaarheid worden gebracht. Het heeft al teveel levens gekost en teveel geld in verkeerde handen doen belanden. Te gek voor woorden dat men in grote lijnen nog steeds voortborduurt op achterhaalde inzichten en voedingsadviezen. Welhaast crimineel te noemen omdat de info toch voor iedereen beschikbaar blijkt. Het wordt hoog tijd dat, zoals Dr. Henk Fransen al zei, de medische wetenschap haar antieke, tijdrovende en belemmerende dubbelblind onderzoek in gaat ruilen voor data-analyse als norm voor bruikbare wetenschappelijke vindingen. Dat zou het monopolie van big pharma onderuit halen en de deur openzetten voor veel en eerlijke kennis ook met behulp van producten en middelen zonder patent en dus veel effectiever, goedkoper en eerlijker. Elk zichzelf respecterend bdrijf, topsporter of onderzoeker maakt tegenwoordig gebruik van data-analyze omdat het ALLE beschikbare informatie kan vergelijken en heeft daarom al tijden lang bewezen met kop en schouders boven de rest uit te steken. Maar onze medische wetenschap, waar ons aller gezondheid van afhankelijk is klungelt rustig door met een totaal verouderd en corrupt systeem ten koste van onze gezondheid en talloze mensenlevens.Onbegrijpelijk !

an argie
an argie
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Inderdaad.
Maar deze arts staat echt niet alleen. Dit wil men ons alleen maar doen geloven.
Dr. Royal Lee, Linus Pauling, Matias Rath e.v.a beweren exact hetzelfde.

Ooit gehoord van scheurbuik?
Wat is dat nu precies? Het is namelijk algemeen bekend dat dit een tekort is aan vitamine C en dat dit vroeger bij zeevaarders voorkwam. Meer niet.
Maar wat is scheurbuik nu precies?

Scheurbuik ontstaat door een acuut tekort aan vitamine C.
De slagaderen en aderen in ons lichaam zijn gemaakt van collageen bindweefsel. Vitamine C zorgt voor de elasticiteit van dit alles. (Zie het als een binnenband van een fiets)
Door dit acute tekort verstarren de bloedvaten en er ontstaan ANEURYSMA’S, die er voor zorgen dat de slagaderen knappen (een klapband). Het lichaam had geen tijd om in deze korte periode er iets aan te doen.

Bij CHRONISCH tekort aan vitamine C (gerekend over decennia) heeft het lichaam tijd genoeg om “de band te plakkken”. In de lever wordt een stofje aangemaakt om als lapmiddel te dienen. Dit stofje heet CHOLESTOROL!
Dit verschijnsel wordt in de volksmond aderverkalking genoemd.

En wij gaan cholestorol verlagende middelen toedienen en ontnemen daarmee het lichaamseigen reparatie mechanisme.
Gaat men daarentegen hoge doses NATUURLIJKE vitamine C toedienen, dan herstelt de elasticiteit van de vaatwanden en wordt het cholestorol weer afgevoerd naar de lever om daar te worden afgebroken door het lichaam zelf.

Daarom bestaat er geen goed of slecht cholestorol. Het is een systeem. Dit zou zoiets betekenen dat het drinkwater uit de kraan slecht is en dat hetzelfde water in het afvoerputje ineens goed zou zijn.

Dr. Royal Lee was één van de pioniers op dit gebied. Hij liet zien dat gesynthetiseerd vitamine C (Ontdekt in 1937 door Dr. Szent-Györgyi uit Hongarije) absoluut geen scheurbuik kan genezen! (Logisch want dit is enkel en alleen de schil van een volledig vitamine complex – Zie het als de schil van een leeggezogen kippenei)
Na jarenlang, op kosten van de belastingbetaler, door de farmaceutische industrie te zijn geprocedeerd, moest hij op last van de rechter tientallen jaren onderzoek verbranden. Hij had echter al een groot deel veilig gesteld, hetgeen te vinden is op:

http://ifnh.org/

Ondanks dat deze man wordt gezien als een van de meest toonaangevende wetenschappers op het gebied van voeding, wordt hij tegelijkertijd tot op de dag van vandaag op elke mogelijke manier in diskrediet gebracht.

Verder lezen omtrent de cholestorol mythe:

http://www.jasperalblas.nl/cholesterol-leugens/
http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/van-cholesterolmythe-naar-statine-schade/
http://www.infowebweistra.eu/cholesterol-statines.htm

In 2008 heeft TROS Radar er een 3e uitzending aan gewijd:
https://www.youtube.com/watch?v=0yecMmeHsKc

De farmacie doet alles wat natuurlijk is standaard af als zijnde kwakzalverij of pseudo-wetenschap. Het maakt echter niet uit of hun eigen “medicijnen” nu wel of niet werken, het moet uit 2 tests blijken dat het middel beter werkt dan een placebo, ongeacht de hoeveelheid tests die zijn uitgevoerd, ongeacht de combinaties met andere medicijnen en ongeacht de bijwerkingen (op lange termijn!)

Maud
Maud
4 jaren geleden

Over de bijwerkingen van statines maar te zwijgen. Wat een tuig die farmacie.
http://www.jbeunk.nl/chlorestorol.html

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
4 jaren geleden

Onderstaande nieuwsbrief is door mij geschreven en verstuurd op 17-01-2016 als persoonlijke ervaring!

“Statines, het wondermedicijn, dat door je strot gedouwd wordt”……

Lieve luitjes, Enschede, 17-01-2016

Statines, die volgens ‘deskundigen’ verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het cholesterolgehalte in jouw bloed, zijn weer onderhevig aan wetenschappelijk onderzoek over de werkelijke waarde, die ze zouden hebben. Al enkele jaren zijn de statines een verhitte discussie in menig medisch clubje. Vooral de clubjes, die onder sponsoring vallen van de farma-medische en voedselketenmaffia. Vele onderzoeken tonen aan, dat de werking van statines juist het tegendeel bewerkstelligen dan voor hetgeen ze geïndiceerd zijn en voorgeschreven worden!!

Niets nieuws onder de zon, zou je dan concluderen, toch? Misschien niet, maar mijn persoonlijke ervaring vanaf 11 oktober 2015, toen ik de CVA heb opgelopen, is de volgende:

Toen ik werd opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en mij statines werden voorgeschreven om mijn cholesterol (het slechte LDL!!!!!) te kunnen verlagen, heb ik geweigerd deze in te nemen. Sommige verpleegkundigen keken mij met verbazing aan en zeiden, dat zij dit moesten rapporteren aan de verantwoordelijke hoofdverpleegkundige en dat zij hierover met mij in gesprek zou gaan. Dat is ook gebeurd, maar wel enkele dagen nadat ik de weigering had aangekondigd, en ondertussen werd ik overgezet van het statinemerk ‘Lipitor’ op een ander merk statine, genaamd ‘Lipor’.

Ik mocht dan een hersenbloeding hebben opgelopen, maar met mijn zogenaamde cognitieve vermogen was niets mis, dus ik herkende de truc en weigerde opnieuw ook deze statine. Altijd ‘s avonds vond deze vorm van medische indoctrinatie plaats. Elke avond moest ik de dan dienstdoende verpleegkundige hetzelfde verhaal vertellen, dat ik geen statines gebruik. Op een bepaald moment maakte een verpleegkundige de opmerking, dat het haar al tijden opviel, dat statines bij bijna elke neurologiepatiënt standaard werden voorgeschreven.

Toen ik haar ook vertelde, dat het de Duitse hartchirurg Dr. Hartenbach was, die het boekje “De Cholesterolleugen” heeft geschreven, waarin hij uitlegt waarvoor cholesterol dient en het zogenaamde “slechte LDL” niet bestaat en de intensieve kartelvorming tussen de farmaceutisch-medische-voedingsindustrie (denk bijv. aan Becel en de Nederlandse Hartstichting!) onder de loep werd genomen, werd zij stil. De vraagtekens van haar werden er niet kleiner op. Misschien had ik één verpleegkundige de keerzijde van de farmaceutisch-medische leugen duidelijk kunnen maken.

Vanaf het moment, dat ik een enorme tekst en uitleg kreeg van de verantwoordelijk hoofdverpleegkundige, waarom statines uitermate belangrijk waren om te gebruiken, en ik in mijn standpunt bleef volharden, werden de statines mij niet meer aangeboden.

Na enkele dagen werd ik overgeplaatst naar het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede om d.m.v. fysiotherapie/logopedie en ergotherapie verder te worden behandeld. In een bijzonder positieve omgeving heb ik i.s.m. de therapeuten een grote progressieve vooruitgang gerealiseerd, waardoor spreken, lopen, gebruik van lichaamsfuncties, die in herinnering sterk aanwezig zijn (cognitie!! met Goddelijke dank aan mijn lichaam!!) grotendeels zijn teruggekomen.

Maar ook op Het Roessingh bleek mijn cholesterolwaarde ‘te hoog’ en werden mij statines voorgeschreven! Wederom heb ik diverse mensen verklaard waarom ik geen statines gebruik en uiteraard ook hier de nodige vraagtekens. De verantwoordelijke hoofdverpleegkundige aldaar kwam uiteindelijk met een verklaring, die ik moest ondertekenen om Het Roessingh nooit juridisch aansprakelijk te kunnen stellen voor het het niet aanbieden van de statines. Nadat zij mij enkele keren had gevraagd of ik de verklaring al had ondertekend en ik hierop had geantwoord:”Nog niet”, kwam zij de laatste keer samen met één van de behandelende CVA-artsen weer bij me. De meegekomen arts deed het woord en ik legde voor de zoveelste keer uit waarom ik geen statines gebruik en draaide toen haar verklaring om door het volgende te zeggen:”Kunt u mij als medicus verklaren, dat als ik statines gebruik, mijn cholesterol en mijn gezondheid 100% gegarandeerd goed komen”? “Wat is hierop uw antwoord”.

Het antwoord moet ik nog krijgen en je begrijpt het al, dit zal nooit gebeuren. Ik heb de verklaring, die zij wenste ondertekend omwille van mijn verdere behandeling, die zoals reeds boven geschreven i.s.m. de diverse therapeuten uitstekend verloopt en naar het zich laat aanzien 29 januari a.s. zal worden beëindigd. Ben ik dan 100% genezen. Nee, maar ook een revalidatiecentrum heeft zijn grenzen en wenst deze binnen haarzelf opgelegde therapeutische mogelijkheden niet verder te kijken dan het puntje van de medische neus lang is. Geen probleem, dan kijk ik zelf wel verder.

https://www.ninefornews.nl/statines-kunnen-hartziekten-veroorzaken-en-verhogen-kans-op-aderverkalking-mensen-moeten-ze-niet-meer-slikken/

http://www.bol.com/nl/p/de-cholesterol-leugen/1001004002602615/?Referrer=ADVNLGOO002008K-2SDNBI42J7GYW-96531158114

Tja, ook medici zijn maar mensen (soms met – soms zonder ruggegraat) en bestaan voor pakweg 70% uit water, net als wij allemaal, dus zijn we allemaal wandelende waterzakken. Of zou het ene water al dermate vertroebeld zijn, dat van waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde geen sprake meer is en de afgelegde eed t.b.v. gezondheidszorg niet meer is dan een wassen neus? Gelukkig hoef ik geen eed af te leggen om mijn Waarheid te bevestigen. Tja, het zit in je of niet en dat geldt gelukkig ook voor steeds meer medici, dat is mij de afgelopen 35 jaar bijzonder duidelijk geworden en ik ben er dankbaar voor velen van deze mensen te hebben mogen ontmoeten en leren kennen.

trackback
Eindtijdberichten en andere opvallende nieuws-items, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
helder
helder
4 jaren geleden

de mensheid is de laatste eeuwen te angstig geworden met het begrip dood en ziekte. Dat resulteerde in afhankelijk zijn van medicijnen en medici. Iemands heengaan staat vast bij geboorte, heel normaal eigenlijk, zoals de indianen zeggen, today is a beautifull day to die. Die overgave hebben wij verleerd.

louise
louise
4 jaren geleden

Tja het is al langere tyd bekend dat de statitines meer kwaad dan goed doen,maar ja zolang je nog wereld wijd bij de medische opleiding leert dat deze pillen goed zijn,tja de medici houden zich aan hun opgelegde regels…….hebben ook een hekel aan proactieve patienten……..maar goed jaren geleden heb ik ze ook even geslikt en kreeg last van mn spieren…… gelijk gestopt,met ook zo`n waarschuwing van arts ,niks van aangetrokken,nooit meer last gehad……..inmiddels honderden boeken verder,inmiddels verdiept in andere geneeswijze,weet je dat alle vormen van onderzoeken een moment opname is ook bloedprikken e d…….. het voordeel van ouder worden is dat je terug kunt kijken……mijn grootouders aten witbrood met roomboter en kaas en melk (waar nog een laag room op zat) vlees zat onder het vet (was nog geen ijskast) nou ze waren heel slank en oud geworden even als mijn ouders….. (toen bestonden die testen allemaal niet……..wat ook wonderlijk is…..de chinese geneeskunde,hoog cholesterol kan onder controle gehouden worden door acupunctuur even als al je organen,wil niet zeggen dat je nooit ziek kan worden…..maar is goed voor onderhoud…..ook heb ik de geneeskunde van andere culturen bestudeert…. bv oost Europa/rusland zijn kampioen vlees eters,,en die mensen vallen ook niet bij bosjes neer…… t probleem is dat de westerse mens denkt dat hij/zij de beste is !!!!!omdat alles bewezen moet worden(weten schap) Het wachten is op mensen die alles samenvoegen met de gedachte om mensen te helpen (niet om er zelf beter van de worden) het liefst complementaire geneeswijze van alles wat voor de juiste persoon…. Hoop dat ik het nog beleef,intussen zelf even verder kijken (onderzoeken wat goed voor je is) maar ja intussen zijn de $ zakken wel gevuld…… en kan je naar buiten brengen dat sommige medicijnen eigenlijk niet werken en er volgen er meer…….

Arnold
Arnold
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Ook ik heb een jaar lang statines gebruikt en werd daardoor zo stijf als een hark. Leuk wandelen was er niet meer bij. De behandelende cardioloog zei dat ik er maar aan moest wennen. Niet dus. Ik ben toen in overleg met de huisarts gestopt met statines te slikken. Daarna ging het lopen weer stukken beter. Voor mij nooit geen statines meer. Jammer dan voor Big Pharma en de aandeelhouders.

Wilma
Wilma
4 jaren geleden

Kunnen we niet beter een lijst maken wat nog wel waar blijkt te zijn van wat ons verteld is?!

an argie
an argie
Reactie op  Wilma
4 jaren geleden

@ willma

Er is geen lijst nodig. Het kan met één woord worden omvat.

Niets.

Ik ben gediplomeerd in verschillende gebieden van de “gezondheidszorg” (lees: ziektezorg) en heb deze daarom dan ook ruim 20 jaar geleden al verlaten…
Ik kan uit ervaring spreken: Wanneer het gaat om acute zorg is onze gezondheidszorg matig tot redelijk. Wanneer het gaat om chronische zorg slaat men de plank echter volledig mis, want men is alleen maar bezig met symptoombestrijding en niet met oorzaakbestrijding.

an argie
an argie
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Dit is ten dele ook onze eigen schuld. Ons is aangeleerd om iedereen in een witte jas te vertrouwen, “want zij hebben er voor gestudeerd”.
Maar kennen mensen bijv. de Cancer Act uit 1939? of de Codex Allimentarius die de afgelopen decennia geruisloos is ingevoerd, maar onderhand leidend is geworden?

Wij (de westerse mens) verwachten dat wanneer we iets mankeren we naar een dokter gaan, die ons dan een magische pil geeft waardoor we ineens zijn genezen.
Dit werkt niet!

Iets wat jarenlang is verwaarloosd kan ONMOGELIJK in een seconde genezen. Wat wij zijn vergeten is het zelfherstellende vermogen van ons eigen lichaam,
Wat wij zijn vergeten is dat we GOED voedsel tot ons moeten nemen.
Wij gaan echter keer op keer voor de euroknallers, de plofkippen, de weekaanbiedingen en wat al niet meer.

Wij vertrouwen er blindelings op dat onze regering alleen maar dingen zou doen ten faveure van de maatschappij, terwijl deze juist ononderbroken door ongegeneerde lobbyisten wordt benaderd die niets anders doen dan de corpocratie waarin we leven versterken, zonder mededogen en zonder het oog op de gevolgen van hun daden.

Lees de geschiedenis van de overgang van de Bureau of Chemistry naar de hedendaagse FDA. Dit is een fundamentele verandering op de kijk van voedselproductie.

De Engelsen hebben er een mooi spreekwoord voor: Garbage in = Garbage out.
Zo lang dit het geval is, zal de farmaceutische industrie het winnen van de welwillenden die staan voor hun principes.

Albert
Albert
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Over voedsel: Ik geloof dat die de belangrijkste bron is van alle gezondheidsellende die de laatste, pakweg, 100 jaar over ons is uitgestort. En met al dat ziek worden van verkeerd voedsel is een enorme medicijnen industrie ontstaan die niet de oorzaak aanpakt maar alleen de gevolgen. Terwijl er een kraan wijd open staat worden alleen maar (schreeuwend dure) dweilen aangereikt.
Iedereen (of bijna iedereen) gaat er vanuit dat het eten dat we in de supers en andere voedingswinkels kopen veilig is. Daar zorgt tenslotte onze voeding en waren autoriteit voor, dat zijn deskundigen die ervoor zorgen dat er geen gevaarlijke rommel verkocht wordt. Kunnen we daarop vertrouwen, hebben zij voldoende kennis, zijn zij echt onafhankelijk?
Er liggen inderdaad geen spullen in de schappen waar je acuut dood van gaat, als je ze tenminste op de aanbevolen wijze gebruikt.
Maar op de lange termijn? Wat als je jaar na jaar conserveringsmiddelen binnen krijgt, of smaakversterkers (E621 bv), of aspartaam, of ‘verse’ groentes die met gif zijn bespoten, en met kunstmest de grond uit gejaagd? Of wat als je, op advies van ‘deskundigen’, natuurlijke vetten (o.a. boter, biologisch) vervangt voor kunstvet (margarine met transvetten en andere zooi om het op boter te doen lijken)?
Feit is dat de kans op het krijgen van kanker enorm is toegenomen, en dat ondanks alle ‘fat free’ adviezen het vóórkomen van hart en vaatziekten niet is verminderd. (De overlevingskansen zijn wel toegenomen maar dat is te danken aan betere technieken).
Of ik er goed aan doe moet de toekomst uitwijzen, maar ik heb besloten om deskundigen ernstig te wantrouwen en af te gaan op mijn eigen gezonde verstand die mij voorhoudt dat dicht bij de natuur (echte natuur) het best is. Dus biologisch of uit eigen tuin en vlees met een flinke vetrand.

only yoU
only yoU
4 jaren geleden

Wat denk je van deze statines, die je lichaam totaal vernielen?

Hendrik
Hendrik
4 jaren geleden

Nog meer informatie over de cholesterolfabel?

http://www.echtekrant.be/gezond/cholesterol.html

fauve
fauve
4 jaren geleden

Ik vind dit interessant om te lezen, vooral omdat mij nu, met 23 jaar, ook wordt gezegd dat ik voor de rest van mijn leven statines moet gaan slikken. nu heb ik echter een vraag..

alles wat ik opzoek over ‘de cholesterol mythe’ gaat vooral over mensen met een verhoogd LDL zonder ‘medische’ reden. In dat opzicht kan ik dit verhaal zeker begrijpen. echter in mijn geval heb ik FH (Familiare Hypercholesterolemie) van beide ouders, wat praktisch nooit voorkomt (aldus, een mega hoog LDL, doordat de lever het ldl in z’n geheel niet kan verwerken).

mijn moeder heeft haar hele leven statines geslikt, dat heeft letterlijk 0,0 geholpen omdat ze alsnog op dezelfde leeftijd als mijn oma (heeft nooit statines geslikt) een hartaanval gekregen. + jarenlange pijn van de statines. wie weet is het puur toeval, maar ik geloof er niet echt in..

echter de rest in mijn familir heeft FH van 1 ouder, en ik van 2. daarom weet ik niet zo goed wat ik moet doen. ik wil absoluut niet de pijn en ellende die mijn moeder van die zooi heeft gehad voor de rest van mijn leven, maar aan de andere kant word ik wel erg gepusht om ze te nemen omdat ik een hoog risico loop op hart en vaatziekten voor mijn dertigste. Heeft iemand advies?

x

Check Also

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x