Homepagina » Binnenland » Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’
gezichtsscan
Foto: Gezichtsherkenningssysteem in China (中少 CC BY-SA 4.0)

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De techniek wordt steeds vaker ingezet als toegangscontrole bij bijvoorbeeld kantoren of evenementen, blijkt uit onderzoek van BNR.

De coronacrisis heeft de interesse in gezichtsherkenningssytemen vergroot. Bedrijven en organisatoren willen nu ‘goed weten wie ze binnenlaten’.

Vooral festivals zijn vaker geïnteresseerd in de systemen. “We kunnen de gezichtsscans koppelen aan de corona QR-codes en daardoor kun je bezoekers veel sneller binnenlaten,” zei Silke Geerts, directielid van softwarebedrijf Compo, die merkt dat de vraag naar gezichtsscans groeit.

Met een ‘fout’ gezicht kom je nergens meer binnen

Een persoon moet om te kunnen worden gescand zijn of haar biometrische gegevens zelf registreren en daar nadrukkelijk toestemming voor geven, lichtte Geerts toe.

“Nederland glijdt steeds sneller af naar een China-achtige controlestaat,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet. “Wordt verkocht als ‘handig’, maar verander een paar wetten (doen ze graag en snel) en met een ‘fout’ gezicht (en de staat bepaalt de criteria) kom je nergens meer binnen.”

China aan de Noordzee

“Gaat er al een belletje rinkelen?” vraagt programmamaker Flavio Pasquino. Jan Roos voegt toe: “China aan de Noordzee.” Verpleegkundige Alicia twittert: “Was dit niet ook een complottheorie?”

“Straks je hele leven in een QR-code en bij identiteitsfraude mag je aan de plastische chirurgie voor een nieuw gezicht?!” schrijft onderzoeksjournalist Vicki Van Lommel.

4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anka
Anka
1 maand geleden

Weg met die demissionaire luciferianen!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Hahahahaha…Nederland is voor de Start van het Chinese Social Credit System al betrokken geweest…De TU-Delft heeft de Gezichtsherkenningssytemen namelijk ontwikkelt & Getest in China….de Chinese Try-Out was een Groot succes! Dus nu word het de hoogste tijd om deze succesvolle Hoogstaande Technologie ook in Führer Rüttler zijn Autocratische Dictatoriale Totalitaire Nazi-Apartheidsstaat te implementeren…Erg handig om straks alle Ongevaccineerde Hostiles & Renegades op te Sporen & af te voeren naar een Vakkinazion-Macht-Frei-Vernichtungslager….

Tom
Tom
1 maand geleden

Iemand die vrijwillig zijn biometische gegevens opneemt en deelt met de staat of een andere organisatie is niet goed bij z’n hoofd.

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Als de Nederlandse bevolking echt ballen heeft gaan ze nooit meer naar festivals als ze dat gaan invoeren! Schande! Ik ben blij dat ik al in de 70 ben,dit is geen wereld voor mij.

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

arts

SEH-arts: ‘We moeten stoppen met aanwijzen van ongevaccineerden als zondebok’

We moeten stoppen met het aanwijzen van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

97
0
We lezen graag je reactie!x