BinnenlandCorona

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De techniek wordt steeds vaker ingezet als toegangscontrole bij bijvoorbeeld kantoren of evenementen, blijkt uit onderzoek van BNR.

De coronacrisis heeft de interesse in gezichtsherkenningssytemen vergroot. Bedrijven en organisatoren willen nu ‘goed weten wie ze binnenlaten’.

Vooral festivals zijn vaker geïnteresseerd in de systemen. “We kunnen de gezichtsscans koppelen aan de corona QR-codes en daardoor kun je bezoekers veel sneller binnenlaten,” zei Silke Geerts, directielid van softwarebedrijf Compo, die merkt dat de vraag naar gezichtsscans groeit.

Met een ‘fout’ gezicht kom je nergens meer binnen

Een persoon moet om te kunnen worden gescand zijn of haar biometrische gegevens zelf registreren en daar nadrukkelijk toestemming voor geven, lichtte Geerts toe.

“Nederland glijdt steeds sneller af naar een China-achtige controlestaat,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet. “Wordt verkocht als ‘handig’, maar verander een paar wetten (doen ze graag en snel) en met een ‘fout’ gezicht (en de staat bepaalt de criteria) kom je nergens meer binnen.”

China aan de Noordzee

“Gaat er al een belletje rinkelen?” vraagt programmamaker Flavio Pasquino. Jan Roos voegt toe: “China aan de Noordzee.” Verpleegkundige Alicia twittert: “Was dit niet ook een complottheorie?”

“Straks je hele leven in een QR-code en bij identiteitsfraude mag je aan de plastische chirurgie voor een nieuw gezicht?!” schrijft onderzoeksjournalist Vicki Van Lommel.

4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anka
Anka
1 jaar geleden

Weg met die demissionaire luciferianen!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Hahahahaha…Nederland is voor de Start van het Chinese Social Credit System al betrokken geweest…De TU-Delft heeft de Gezichtsherkenningssytemen namelijk ontwikkelt & Getest in China….de Chinese Try-Out was een Groot succes! Dus nu word het de hoogste tijd om deze succesvolle Hoogstaande Technologie ook in Führer Rüttler zijn Autocratische Dictatoriale Totalitaire Nazi-Apartheidsstaat te implementeren…Erg handig om straks alle Ongevaccineerde Hostiles & Renegades op te Sporen & af te voeren naar een Vakkinazion-Macht-Frei-Vernichtungslager….

Tom
Tom
1 jaar geleden

Iemand die vrijwillig zijn biometische gegevens opneemt en deelt met de staat of een andere organisatie is niet goed bij z’n hoofd.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Als de Nederlandse bevolking echt ballen heeft gaan ze nooit meer naar festivals als ze dat gaan invoeren! Schande! Ik ben blij dat ik al in de 70 ben,dit is geen wereld voor mij.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x