CoronaBinnenland

Raad van State wil avondklok en coronapas in permanente coronawet: ‘Dit moet gestopt worden’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

De Raad van State noemt het ontwerp van de nieuwe coronawet een eerste stap die noodzakelijk is om bestrijding van epidemieën wettelijk beter te regelen. Het adviesorgaan vindt het voorstel van het kabinet ‘in beginsel positief’. De wet moet een permanente grondslag vormen voor beperkende maatregelen.

De Raad vindt dat in het wetsvoorstel het instellen van een avondklok en de invoering van een coronapas moeten worden opgenomen. Ook de mogelijkheid tot het sluiten van scholen moet in deze wet worden opgenomen, adviseert de Raad van State.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Veel mensen reageren negatief op het advies. “Dit moet gestopt worden door de voorzitter van de Raad van State, Willem-Alexander,” zegt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

Knettergek

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols zegt: “De taak van de Raad van State is wetgeving te toetsen. Maar [vice-president] Thom de Graaf speelt de nieuwe Van Dissel en eist bevoegdheden tot schoolsluitingen, avondklok, QR-codes en andere tools voor mensenrechtenschendingen. Knettergek.”

Data-analist Daniël van der Tuin vindt het onacceptabel dat de Raad het coronatoegangsbewijs in de gereedschapskist wil. “Het voorkomt geen virusoverdracht en het sluit miljoenen mensen uit. Het is een politieke wens en heeft niets van doen met virusbestrijding.”

Van der Tuin voegt toe dat uit Wob-documenten is gebleken dat de avondklok bedoeld is om sociale gehoorzaamheid af te dwingen. “Met virusbestrijding heeft het niets te maken,” benadrukt hij.

Nut nooit bewezen

“De permanente coronawet van het kabinet komt steeds dichterbij. Als we niet massaal van ons laten horen, zullen we onze vrijheid voorgoed kwijtraken,” waarschuwt Forum voor Democratie.

Journalist en historicus Bina Ayar twittert: “Je verzint het niet. De Raad van State wil de coronapas en andere dictatoriale maatregelen waarvan het nut nooit bewezen is in de coronawet.”

Demonstratie op de Dam

“De Raad van State heeft kritiek op de permanente coronawet. Niet omdat de wet onze fundamentele rechten met voeten treedt, maar omdat de maatregelen in de wet niet ingrijpend genoeg zouden zijn. Waarom geen avondklok of QR-code? Ongelofelijk, schaf anders meteen de democratie af,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Op zondag 4 september wordt op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd tegen de permanente coronawet:


4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
1 jaar geleden

als allereerste zullen we van dat hele koningstuig af moeten en ONS land een republiek maken.

want ONS land is door dat oranjetuig toch al vele jaren geleden verkocht aan de hoogste bieder (WEF en WHO)

dus ik zeg NEXIT nu en heel snel!!!

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

Thom de Geaaf ´ik wil ook wel eens een keertje naar Davos´. Willum met de knikkende knieen ´hier tekenen dan´.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Er is maar 1 oplossing en dat is in zwaar verzet gaan. Doen we het niet, dan zijn we zo goed als verloren. Dingen als demo’s en geen belasting betalen helpen totaal niet. Komop mensen we moeten ons in groepen of groepjes gaan organiseren en de boel gaan platgooien. Ook moeten die gasten die dit systeem van de wef aanhangen opgepakt en berecht worden.

Robbie
Robbie
1 jaar geleden

Je kan demonstreren tot je een ons weegt, het zal totaal geen verschil maken, ik ben van mening dat de tijd van vreedzame acties voorbij is.

Back to top button
214
0
We lezen graag je reactie!x