Gezondheid

Geen goochelshow: levitatie om medicijnen te verbeteren (video)

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt geen magie aan te pas. Wetenschappers maken gebruik van levitatie om het aantal bijwerkingen van medicijnen terug te dringen.

Onderzoekers van het Argonne National Laboratory van het Amerikaanse ministerie van Energie hebben een manier ontdekt om vloeistofdruppels te laten leviteren met behulp van geluidsgolven.

Op moleculair niveau vallen farmaceutische middelen in twee categorieën: amorf of kristallijn. Amorfe geneesmiddelen worden gemakkelijker opgenomen door het lichaam dan kristallijne medicatie. Dat komt omdat amorfe medicijnen goed oplosbaar zijn en een hoge biobeschikbaarheid hebben. Biologische beschikbaarheid geeft aan in welke mate de werkzame stoffen van een geneesmiddel beschikbaar komen op de bedoelde plek.

Akoestische levitatie

Het is een grote uitdaging om met een zo klein mogelijke hoeveelheid van een geneesmiddel een therapeutisch effect te bereiken, aldus natuurkundige Chris Benmore van Argonne. “De meeste medicijnen op de markt zijn kristallijn en worden niet volledig opgenomen door het lichaam,” voegde zijn collega Yash Vaishnav toe. “We halen er dus niet alles uit.”

Het is echter niet gemakkelijk om een bepaalde oplossing in een amorfe staat te brengen. Het is alsof ze altijd een manier proberen te vinden om kristallijn te worden, aldus Benmore.

Hij keerde zich tot akoestische levitatie, een methode om objecten te laten zweven door gebruik te maken van de akoestische druk van intense geluidsgolven. Akoestische levitatie is mogelijk door de niet-lineaire effecten van intense geluidsgolven.

Reflecteren

Het effect kan worden verkregen door het geluid onder het object te laten reflecteren naar de bron of door gebruik te maken van een tank van acrylglas waarin een akoestisch veld kan ontstaan. Akoestische levitatie wordt gebruikt voor ‘containerless processing’. Hoewel het object lastiger is te controleren heeft het als voordeel ten opzichte van magnetische levitatie dat het object niet geleidend hoeft te zijn.

Op het moment heeft NASA apparatuur waarmee men enkele kilogrammen kan laten zweven. Ook zijn inmiddels proeven gedaan met levende wezens zoals mieren, kevers en vissen.

In onderstaande video demonstreert hoofdonderzoeker Chris Benmore akoestische levitatie om de efficiëntie en kwaliteit van geneesmiddelenonderzoeken te verbeteren.

Bron: Anl.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kevin
Kevin
10 jaren geleden

Heeft de NASA ook in Rusland proeven uitgevoerd?

http://www.youtube.com/watch?v=0ZwbwweF_WQ

hans rek
hans rek
10 jaren geleden

ik zie het touwtje gewoon zitten

Harrie
Harrie
10 jaren geleden

Maar denk eraan, dat je het niet homeopathie gaat noemen, want dat is het gezichtsverlies voor de farmaboys/girls nog meer een feit.

Goed jongens nog even en we komen allemaal op hetzelfde punt uit (maar goed, dat is sowieso het geval).

magdalena
magdalena
10 jaren geleden

Jeetje je vind voor de zoveelste keer het wiel uit en krijgt er nog voor betaald ook.Laten we eerlijk zijn deze materie is zo oud als de weg naar rome we plakken er alleen een ander labeltje op.O nee een touwtje eraan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x