Gezondheid

Ecstacy helpt tegen posttraumatische stress

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ecstacy, of eigenlijk 3,4-methyleendioxymethamfetamine (MDMA), kan helpen bij de behandeling van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Dat blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in het vooraanstaande Journal of Psychopharmacology.

PTSS is een psychische aandoening die ontstaat als gevolg van ernstige stressgevende situaties, waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit, denk aan oorlog, gewelddadige aanvallen, verkrachting of emotioneel of lichamelijk misbruik.

Verbetering

Eerder onderzoek door Dr. Michael C. Mithoefer en zijn collega’s maakte duidelijk dat 80 procent van de participanten die MDMA kregen na de behandeling was verlost van de PTSS.

Voor zijn nieuwste onderzoek (pdf) volgde Mithoefer 19 deelnemers die MDMA kregen tijdens hun behandeling. Zo’n 3,5 jaar later was bij 17 van hen een duidelijke verbetering merkbaar.

Het ging voornamelijk om vrouwen die het slachtoffer waren geworden van seksueel misbruik. Ze reageerden bovendien niet goed op andere behandelingsmethoden.

Effectief hulpmiddel

MDMA wekt met name gevoelens van empathie en sociale verbinding op. Ook kan men zich euforisch voelen of treden enkele milde visuele hallucinaties op.

Mithoefer en zijn collega’s denken dat MDMA een effectief hulpmiddel kan zijn voor psychotherapeuten omdat het patiënten in staat stelt  traumatische herinneringen te herleven zonder te worden overweldigd door angst.

Mithoefer heeft toestemming gekregen om nog een studie uit te voeren en merkt op dat ook elders studies worden gedaan naar het effect van MDMA op de psychische aandoening.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjaak
Sjaak
9 jaren geleden

“Dat blijkt uit een nieuwe studie”

Dit is echt oud nieuws.. Ecstacy (MDMA) gebruikte de Israëliërs een of 10 a 15 jaar geleden al om hun getraumatiseerde soldaten behandelen. Er is een paar jaar geleden ook een documentaire over uitgezonden op tv en hoeveel jongeren er wel niet aan verslaafd zijn in Israël..

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Ecstasy (MDMA) is gewoon chemische rotzooi! Niks meer en niks minder !

dikkie tevreden
dikkie tevreden
9 jaren geleden

Word een beetje moe van de verheerlijking van verdovende middelen op deze site! Snap het ook niet helemaal want drugs brengt heel je bewustzijn in de war. En dat bewust worden is toch zo belangrijk, en dat willen jullie toch allemaal. Net als al die artikelen over weed…jullie geven een verkeerd beeld over die troep! De klinieken zitten vol met verslaafden weedrokers, en dan heb ik het niet over die kleine groep medicinale gebruikers.

Diago
Diago
9 jaren geleden

Ecstacy is een verzamelnaam, en dit moet gewoon MDMA zijn.
Een pilletje zit borde vol andere benden zoals speed, mda, ketamine, meth, caffeine, deze spullen helpen dus niet bij PTSD.

MDMA is prachig spul.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x