Buitenland

“De Europese Unie is een piramidespel dat zijn einde nadert”

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al tientallen jaren verliest Nederland macht aan Brussel. De gulden heeft plaatsgemaakt voor de euro, de Europese Unie breidt aan de lopende band uit met nieuwe associatieverdragen en we vieren dit jaar ons vijfde lustrum als nettobetaler. Maar er is goed nieuws: de wal keert bijna het schip. Dat stelt dr. Rutger van den Noort.

Nederland is door het uitdijende heelal dat Brussel heet, onderdeel geworden van een omgekeerd piramidespel, waarbij iedere Nederlandse inleg steeds minder waard wordt. In 25 jaar tijd hebben we tientallen miljarden euro’s meer betaald dan ontvangen. Van den Noort vraagt zich af waar ons voordeel precies zit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Eenrichtingsverkeer

Al jaren is er sprake van eenrichtingsverkeer, betoogt hij. Nederland betaalt braaf, slikt iedere Europese wetgeving en voert als braafste jongetje het beleid uit. Veel andere landen kiezen uit welk deel van de wetgeving goed uitkomt.

De uitkomst van het referendum zal volgens Van den Noort uiteindelijk geen effect hebben op het Oekraïense handelsverdrag. “Ook hier is er eenrichtingsverkeer,” zegt hij. “Nederland roept en betaalt mee, maar onze eisen verstrooien als kaf in de wind.”

EU-moe

Van den Noort wijst op scheuren die zichtbaar zijn in de EU. Zo zijn de laatste referenda in Europa over Europese thema’s, zoals het associatieverdrag met Oekraïne, weggestemd. In Groot-Brittannië bereidt men zich voor op een Brexit. “Veel mensen zijn EU-moe,” zegt hij.

Hoe groter de EU, hoe meer onze verzorgingsstaat zal verwateren. De verschraling van zorg, onderwijs en sociale voorzieningen zal onprettig voelen, besluit Van den Noort. Het volk is negatief kritisch over de EU en als gevolg daarvan zijn in veel landen nationale bewegingen zichtbaar.

[Refdag]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
8 jaren geleden

EU-moe, politiek-moe, Jeroen Pauw-moe, mainstream-moe, bank schandalen-moe, het wordt tijd voor de hooi vorken en fakkels, zal de vermoeidheid laten verdwijnen.

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Op zich een redelijke poging om de EU het signaal te geven, dat het zo niet werkt. Doet me goed, dat er langzaam een oppositie gevormd wordt. Echter is plan C al in werking en gaan ze elke mogelijkheid uitvoeren om hun zaken te volbrengen. Dit in samenwerking met het IMF.
Hardere acties zullen moeten volgen. Alleen NEE zeggen tegen een door diezelfde EU gemanipuleerd referendum is niet afdoende. De trein dendert gewoon voort en met een omweg bereiken ze toch datgene ze voor ogen hebben.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

We moeten weer back to the basics. De originele opzet van Europa was op zich niet eens zo slecht, gewoon een simpel samenwerkings verdrag met een gedeelde munt. Die onverkozen regering en al die Bankiers invloeden hadden er in eerste instantie nooit moeten komen.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Ook: De Europese Unie is een demonenspel.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x