Homepagina » Buitenland » “De Europese Unie is een piramidespel dat zijn einde nadert”
"De Europese Unie is een piramidespel dat zijn einde nadert"

“De Europese Unie is een piramidespel dat zijn einde nadert”

Al tientallen jaren verliest Nederland macht aan Brussel. De gulden heeft plaatsgemaakt voor de euro, de Europese Unie breidt aan de lopende band uit met nieuwe associatieverdragen en we vieren dit jaar ons vijfde lustrum als nettobetaler. Maar er is goed nieuws: de wal keert bijna het schip. Dat stelt dr. Rutger van den Noort.

Nederland is door het uitdijende heelal dat Brussel heet, onderdeel geworden van een omgekeerd piramidespel, waarbij iedere Nederlandse inleg steeds minder waard wordt. In 25 jaar tijd hebben we tientallen miljarden euro’s meer betaald dan ontvangen. Van den Noort vraagt zich af waar ons voordeel precies zit.

Eenrichtingsverkeer

Al jaren is er sprake van eenrichtingsverkeer, betoogt hij. Nederland betaalt braaf, slikt iedere Europese wetgeving en voert als braafste jongetje het beleid uit. Veel andere landen kiezen uit welk deel van de wetgeving goed uitkomt.

De uitkomst van het referendum zal volgens Van den Noort uiteindelijk geen effect hebben op het Oekraïense handelsverdrag. “Ook hier is er eenrichtingsverkeer,” zegt hij. “Nederland roept en betaalt mee, maar onze eisen verstrooien als kaf in de wind.”

EU-moe

Van den Noort wijst op scheuren die zichtbaar zijn in de EU. Zo zijn de laatste referenda in Europa over Europese thema’s, zoals het associatieverdrag met Oekraïne, weggestemd. In Groot-Brittannië bereidt men zich voor op een Brexit. “Veel mensen zijn EU-moe,” zegt hij.

Hoe groter de EU, hoe meer onze verzorgingsstaat zal verwateren. De verschraling van zorg, onderwijs en sociale voorzieningen zal onprettig voelen, besluit Van den Noort. Het volk is negatief kritisch over de EU en als gevolg daarvan zijn in veel landen nationale bewegingen zichtbaar.

[Refdag]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. EU-moe, politiek-moe, Jeroen Pauw-moe, mainstream-moe, bank schandalen-moe, het wordt tijd voor de hooi vorken en fakkels, zal de vermoeidheid laten verdwijnen.

  94 likes
 2. We moeten weer back to the basics. De originele opzet van Europa was op zich niet eens zo slecht, gewoon een simpel samenwerkings verdrag met een gedeelde munt. Die onverkozen regering en al die Bankiers invloeden hadden er in eerste instantie nooit moeten komen.

  18 likes
  • Back to basics is zelfvoorziend zijn.
   Het volk is eeuwenlang geconditioneerd om dat niet te zijn.

   Clowns als henk en roy dragen hun duivels steentje daar aan bij.

   een mens word geboren en moet het leven overleven.
   oftewel survival.

   Zolang wij gemakzucht voor lief nemen blijven we afhankelijk van sociopaten.

   off grid is de oplossing.

   fff

   13 likes
 3. Een van de grootste ‘grappen’ in het hele spel: ZWITSERLAND!!! Waarom kan een Zwitserland immer en altijd volledig neutraal blijven zelfs in de voorgaande grote oorlogen? Wat maakt Zwitserland anders dan bijv een Oostenrijk?

  Simpel: daar ligt de poet! De bovenonsverhevenen hebben daar best wat voorraadjes gestald en daar zal dus géén oorlog komen opdat alles er ook veilig ligt en blijft liggen.

  Ons -wij het volk- wordt alsmaar grote rampspoed voorspeld -voorspeld als kijkend in glazen bol- als wij niet helemaal opgaan in dat ene Europa dat de enige redding voor ons kan betekenen in deze roerige tijden. Meest frappante is misschien nog wel dat het land van alpenweides, kaas en melk geografisch helemaal is ingesloten maar nooit enige behoeft voelt zich ergens veilig bij aan te sluiten. En natuurlijk niet, waarom zouden ze ook???

  22 likes
  • Zwitserland is het land waar al het kwaad huist, daarom is het neutraal. Cern, de CIA en alle topbankiers van de wereld, het is hun vluchtoord. Ze kunnen daar van alles uitspoken omdat ze aan geen enkel regeltje hoeven te houden. Dit is ook nog nooit anders geweest.

   7 likes
 4. Ook: De Europese Unie is een demonenspel.

  19 likes
 5. Laten we D Day,23/6, afwachten.We moeten ‘t v/d zeekant hebben;de landkant (Duitsland en Frankrijk) heeft ons niets dan ellende opgeleverd.Ondanks ‘n aantal zee oorlogen liggen de Engelsen de NLer ‘t best. Over de oceanen zeilen en handel drijven,prima. Heel wat anders dan die opgelegde en niet gewilde samenwerking met knoflook eters, halal gasten en wat dies meer zij.Een nieuwe Hanze in (N)W Europa is wat ‘t volk wil, niets meer en niets minder. Weg uit de EU en wees niet langer de 17de deelstaat van Germanie.

  6 likes
  • Een wijs man zei ooit eens: Geschiedenis is niets anders dan een stel leugens waar de overwinnaars het mee eens zijn geworden.
   De daadwerkelijke geschiedenis is veel genuanceerder, zo niet compleet anders dan dat in onze geschiedenisboekjes staat.

   Tijd voor de “overhaul”

   Twee vuistregels kun je hierbij hanteren:

   1: Follow the money and you’ll get (closest) to the truth
   2: Find the one you CANNOT criticize and you have the one that is in control.

   veel succes.

   6 likes
 6. Op zich een redelijke poging om de EU het signaal te geven, dat het zo niet werkt. Doet me goed, dat er langzaam een oppositie gevormd wordt. Echter is plan C al in werking en gaan ze elke mogelijkheid uitvoeren om hun zaken te volbrengen. Dit in samenwerking met het IMF.
  Hardere acties zullen moeten volgen. Alleen NEE zeggen tegen een door diezelfde EU gemanipuleerd referendum is niet afdoende. De trein dendert gewoon voort en met een omweg bereiken ze toch datgene ze voor ogen hebben.

  10 likes
 7. http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/bilderberg-waarom-die-geheimzinnigheid.php

  Hier is te lezen dat het niet zomaar een stel arrogante, omhooggevallen, zichzelf verrijkende ballen zijn die aan het hoofd van de EU landen staan en hebben bedacht dat de EU 1 geheel moet worden.
  En deze groep zal het zich ook niet zomaar laten welgevallen als lidstaten zich gaan afzonderen.
  Wat de inwoners willen is al helemaal niet van belang volgens deze schizofrene imbicielen.

  8 likes
 8. Niet alleen de EU. Het hele financiële wereld systeem. We gaan eerst back to black.

  6 likes
 9. zolang het volk zijn pleziertjes kan handhaven gebeurt er niets bv resturantje, jaarlijkse vakantiereis enz… Wel veel gezeur en onvrede althans hier in Vlaanderen

  6 likes
 10. Ik wil wel geloven dat een klein exporterend land als Nederland voordeel haalt uit Europese samenwerking. Dat we het terugverdienen als we daar een beetje in investeren. Die terugverdiensten zijn een hogere werkgelegenheid en meer belastinginkomsten.

  Echter: met dat laatste loopt het een beetje mis. Want het grote geld dat wordt verdiend met Europese samenwerking (mede mogelijk gemaakt met uw belastinggeld), dat is het geld van multinationals en andere grootverdieners. Het is het geld dat na verdienste met handige (niet eens zo moeilijke) constructies weg wordt geloodst naar plaatsen waar er geen belasting over betaals hoeft te worden, althans niet zo veel als jij en ik erover zouden moeten betalen.

  Het probleem ligt dus niet zozeer in het feit dat we netto betaler zijn. Dat levert ons kleine kwetsbare land goede vrienden op. Het probleem ligt meer in de situatie dat degenen die profiteren van de Europese samenwerking hun aandeel van de winst niet willen delen.

  Wat we de afgelopen tijd hebben gezien in de Panama Papers is niet meer dan een glimp van het topje van een joekel van een ijsberg. Wanneer bedrijven en vermogende particulieren in dezelfde mate belasting betalen als het gewone loonvolk hebben we miljarden meer te besteden. Dan zou de staatsschuld (wordt niet zoveel meer over gepraat maar hangt als een steen om de nek van volgende generaties) snel afgelost kunnen worden en… verzin zelf nog maar tig voordelen.

  5 likes
 11. de echte opstand zal (wederom) in frankrijk beginnen. van het nederlandse volk is niets te verwachten

  5 likes
 12. Je gaat me toch niet vertellen, dat de elite tot de slavernij verheven Is?

  0 likes
 13. Niets loopt zomaar in de soep.
  Chaos moet zijn om Orde te scheppen.
  Ach, het spel…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

baudet

Baudet veegt vloer aan met Asscher en geeft geschiedenisles. Is dit een geheime samenzwering?

Tijdens een debat over de EU op ...

podcast

Hoe een Nederlandse podcast wordt ingezet om de ‘schandalige hebzucht’ van EU-ambtenaren te stillen

In de podcast Betrouwbare Bronnen, die jaarlijks ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.