Buitenland

Russische luchtaanvallen in Syrië dwingen VS en Turkije om hun ambities terug te schalen

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de Russische luchtaanvallen tegen militanten in Syrië is de dynamiek in de regio helemaal veranderd. Het leger van president Assad staat sterk en Amerika en Turkije worden gedwongen om hun ambities terug te schalen. De VS stelt minder harde eisen en Turkije biedt minder steun aan antiregeringsstrijders. Dat zeggen Midden-Oostenexperts.

Syrische legereenheden hebben met dank aan Russische steun strategische delen van het land heroverd. Ze hebben de rebellen teruggedrongen naar bases over de Turkse grens, schrijft de Midden-Oostencorrespondent van de Los Angeles Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door het succes heeft de overheid een sterke positie in de vredesonderhandelingen, die volgende week van start gaan in Genève. Door de grote veranderingen zijn de VS en andere landen die riepen dat president Assad moest aftreden, gedwongen hun eisen terug te schroeven.

Ongelooflijke boost

Daarnaast worden de buren van Syrië, met name Turkije, gedwongen om steun aan antiregeringsstrijders, waaronder militanten van terreurgroep IS, te verminderen, aldus de correspondent.

“Assad is aan de winnende hand,” citeert de auteur Joshua Landis van de Universiteit van Oklahoma. “Door de Russische luchtsteun is de hele dynamiek veranderd en heeft het Syrische leger een ongelooflijke boost gekregen.”

De expert zegt daarnaast dat de Russische luchtaanvallen steeds effectiever worden omdat Russische commandanten steeds meer te weten komen over het conflict en de mogelijkheden van het Syrische leger.

Minder betrokken

Door de Russische betrokkenheid moeten de buren van Syrië hun plannen herzien, vertelde Oraib Rantawi, directeur van het Al-Quds Center for Political Studies in de Jordaanse hoofdstad Amman aan de Los Angeles Times.

Hij merkte ook op dat het Military Operations Center in Amman, dat steun biedt aan rebellen in het zuiden van Syrië en wordt bemand door inlichtingenofficieren uit 11 landen waaronder de VS, minder betrokken is bij het conflict.

[Sputniknews via LA Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kael
kael
8 jaren geleden

Binnen enkele jaren mag Poetin het westen komen bevrijden van de invasie so called reufugees want ons eigen beleid legt de mesnen het zwijgen op en manipuleert de info hieromtrent. “Keulen; Zweden, …. “

exegese
exegese
8 jaren geleden

Een Satanisch en roofzuchtig plan gaat down the drain, ondanks alle inspanningen van het westen en Turkije dankzij Poetin. Ook de handelsembargo’s en de manipulatie van de olieprijs krijgen hem niet op de knieën en zijn dus eerder een schot in de eigen voet in eigen regio. Die rekening mogen wij als belastingbetaler dan weer ophoesten. Toch ben ik erg blij dat het roofzuchtige en meedogenloze tuig een halt toe geroepen wordt. Nu het referendum over Oekraïne nog tot een rechtvaardig einde loodsen.

Stef
Stef
8 jaren geleden

Respect voor Rusland! Ben benieuwd wat de aankomende smerige reactie van de USA gaat zijn. Ongetwijfeld gaan de media veel bagger schrijven over Syrië en Rusland.

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Hulde aan Rusland en Iran.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x