Homepagina » Buitenland » Russische luchtaanvallen in Syrië dwingen VS en Turkije om hun ambities terug te schalen
Russische luchtaanvallen in Syrië dwingen VS en Turkije om hun ambities terug te schalen

Russische luchtaanvallen in Syrië dwingen VS en Turkije om hun ambities terug te schalen

Door de Russische luchtaanvallen tegen militanten in Syrië is de dynamiek in de regio helemaal veranderd. Het leger van president Assad staat sterk en Amerika en Turkije worden gedwongen om hun ambities terug te schalen. De VS stelt minder harde eisen en Turkije biedt minder steun aan antiregeringsstrijders. Dat zeggen Midden-Oostenexperts.

Syrische legereenheden hebben met dank aan Russische steun strategische delen van het land heroverd. Ze hebben de rebellen teruggedrongen naar bases over de Turkse grens, schrijft de Midden-Oostencorrespondent van de Los Angeles Times.

Door het succes heeft de overheid een sterke positie in de vredesonderhandelingen, die volgende week van start gaan in Genève. Door de grote veranderingen zijn de VS en andere landen die riepen dat president Assad moest aftreden, gedwongen hun eisen terug te schroeven.

Ongelooflijke boost

Daarnaast worden de buren van Syrië, met name Turkije, gedwongen om steun aan antiregeringsstrijders, waaronder militanten van terreurgroep IS, te verminderen, aldus de correspondent.

“Assad is aan de winnende hand,” citeert de auteur Joshua Landis van de Universiteit van Oklahoma. “Door de Russische luchtsteun is de hele dynamiek veranderd en heeft het Syrische leger een ongelooflijke boost gekregen.”

De expert zegt daarnaast dat de Russische luchtaanvallen steeds effectiever worden omdat Russische commandanten steeds meer te weten komen over het conflict en de mogelijkheden van het Syrische leger.

Minder betrokken

Door de Russische betrokkenheid moeten de buren van Syrië hun plannen herzien, vertelde Oraib Rantawi, directeur van het Al-Quds Center for Political Studies in de Jordaanse hoofdstad Amman aan de Los Angeles Times.

Hij merkte ook op dat het Military Operations Center in Amman, dat steun biedt aan rebellen in het zuiden van Syrië en wordt bemand door inlichtingenofficieren uit 11 landen waaronder de VS, minder betrokken is bij het conflict.

[Sputniknews via LA Times]


Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Respect voor Rusland! Ben benieuwd wat de aankomende smerige reactie van de USA gaat zijn. Ongetwijfeld gaan de media veel bagger schrijven over Syrië en Rusland.

  36 likes
  • klopt het is al begonnen met de beschuldiging van moord op Litvinenko ( door een kopje Thee ) nu ook dat de CIA een onderzoek doet naar het geenpijl referendum ( Georgië ) naar niet democratische Nederlanders die tegen dat verdrag gaan stemmen want die zijn beïnvloed door Putin.

   8 likes
 2. Binnen enkele jaren mag Poetin het westen komen bevrijden van de invasie so called reufugees want ons eigen beleid legt de mesnen het zwijgen op en manipuleert de info hieromtrent. “Keulen; Zweden, …. “

  30 likes
  • Refugees. Ja, dat is ook een van de problemen. Maar denk je nou werkelijk dat dat ons grootste probleem is? Dat lijkt momenteel zo en dat willen ze je ook doen geloven; het is ze ook gelukt (alweer).

   We waren al helemaal blut en werden al voorgelogen op alle gebieden. Mooie afleiding: refugees. Maar hoe zit het met onze ‘stem’? En hoe zit hij bijv. met de pensioenen? En de illegale oorlogen die we voeren (financieren)? Oh ja, en hoe zit het met Brussel (macht)? En zorg of onderwijs? Hoe worden we ‘verkracht’ door al die belastingen?

   Ja, refugees; ook een probleem, maar alleen de schapen hebben het op dit moment daarover. Ik hoop daarom dat je het sarcastisch bedoelt.

   12 likes
 3. Dit vind ik fantastisch nieuws eigenlijk!
  het wordt tijd dat de VS en die turkse rotzak erdogan een halt worden toegeroepen.

  Leve Putin (maar het blijft een machthebber natuurlijk) zou ‘k zeggen… eindelijk eens iemand die doet wat er moet gedaan worden.

  30 likes
 4. Hulde aan Rusland en Iran.

  30 likes
 5. Een Satanisch en roofzuchtig plan gaat down the drain, ondanks alle inspanningen van het westen en Turkije dankzij Poetin. Ook de handelsembargo’s en de manipulatie van de olieprijs krijgen hem niet op de knieën en zijn dus eerder een schot in de eigen voet in eigen regio. Die rekening mogen wij als belastingbetaler dan weer ophoesten. Toch ben ik erg blij dat het roofzuchtige en meedogenloze tuig een halt toe geroepen wordt. Nu het referendum over Oekraïne nog tot een rechtvaardig einde loodsen.

  26 likes
 6. LS…

  Oh ja ! Of Nederland ook nog even mee wil helpen om met onze anderhalve F-16 ziekenhuizen en bevolkingscentra te bombarderen. Zo luidt het tweede verzoek van de USSA en Frankrijk. We moeten tenslotte medeplichtig zijn aan de Zio Nazi Satanistische Cabal… Anders zou ons medicijnen tekort wel eens drastisch kunnen oplopen

  17 likes
 7. Beetje rustig an svp. Putin is net zo’n boef als de USA boeven.

  2 likes
 8. terug zichtbaar dank je

  2 likes
 9. Als je iemand wil slaan vindt men altijd wel een stok. Wie heeft de overloper van de KGB vermoord: Putin! Die man is veel te slim daarvoor. Die is door de Zionisten vermoord; net zoals Kennedy in 1963. Na de Kristallnacht vond men ook een sukkel, die er voorop draaide. 50 jaar later zou alles openbaar worden. Hebben jullie er iets over gehoord? Ik niet n.l. Zoek even op WIKI of Quote.nl en je weet wie de huidige eigenaar van V&D is en wie de boel graag wil overnemen. Twee Hebreeuwse Bloedzuigers met verbasterde Duitse namen. Overigens werd de laatste typering gebruikt door Churchill in 1937 in een krantenartikel. Later moest hij inbinden, omdat hij het kapitaal van de heren nodig had, daar Engeland in 1938 al Failliet was. Tegenwoordig worden er geen bommen meer gegooid, maar wordt je pensioen geroofd. Het is toch te gek voor woorden dat de hoogte van ons pensioen bepaald wordt door Mrs.Yellen van de Fed, een private instelling gerund door…………………………………

  2 likes
 10. Intussen is Rusland economisch aan het verzuipen. De kosten worden te hoog, de economische boycot tegen Rusland werkt. De Russen zullen het geen jaar meer kunnen volhouden. Mogelijk ontstaan er problemen tussen de regering en de bevolking.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kijken: 300.000 jaar oude nanotechnologie gevonden in Rusland?

Kijken: 300.000 jaar oude nanotechnologie gevonden in Rusland?

In 1991 werden piepkleine spoelvormige voorwerpen gevonden ...

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent en klokkenluider Kevin Shipp zegt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.