Homepagina » Internet » Facebook is een gevaar voor de samenleving en programmeert mensen. Deze ex-topman roept op te stoppen
Facebook is een gevaar voor de samenleving en programmeert mensen. Deze ex-topman roept op te stoppen

Facebook is een gevaar voor de samenleving en programmeert mensen. Deze ex-topman roept op te stoppen

Facebook bedreigt het functioneren van de maatschappij en doet er alles aan om gebruikers verslaafd te maken. Dat heeft ex-topman van Facebook Chamath Palihapitiya gezegd.

Tegenover studenten van de Stanford Graduate School of Business zei hij zich enorm schuldig te voelen over de bijdrage die hij heeft geleverd aan de groei van Facebook.

Zelf gebruikt Palihapitiya Facebook nauwelijks meer, zo verklaarde hij. En zijn kinderen ‘mogen die shit niet gebruiken’.

Verscheurt

Hij voegde toe dat Facebook de sociale cohesie in onze samenleving verscheurt. “De op korte termijn gestoelde, door dopamine gedreven hang naar feedback onder gebruikers vernietigt de werking van de samenleving,” aldus Palihapitiya.

Op deze manier verkruimelt volgens hem de samenleving en is er te veel ruimte voor het verspreiden van onwaarheden.

Geprogrammeerd

“Jullie hebben het zelf niet door, maar jullie worden geprogrammeerd,” waarschuwde hij. “Jullie moeten een besluit nemen hoeveel je wilt opgeven, hoeveel je van je intellectuele onafhankelijkheid wilt inleveren.”

De voormalig Facebook-topman roept mensen op helemaal te stoppen met sociale media.

Hij is niet de enige ex-medewerker van Facebook die kritiek heeft geuit. Voormalig productmanager Antonio Garcia-Martinez zei dat de internetreus liegt over zijn mogelijkheden om personen te beïnvloeden op basis van over hen verzamelde gegevens.

Foto: Steven Walling Wikimedia Commons

[The Verge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rob schreef:

  `Ex topman` HAHAHAHAHAHAHA!!

 • Jaya schreef:

  Kiijk op de Facebook pagina van Sananda Jaya, dan weet men wel beter.:

 • Frans schreef:

  Alle grote mainstream media hersenspoelen!

 • Chantal schreef:

  Over manipulatie gesproken nu hebben we Bitcoin.

 • Rikk schreef:

  Ben nooit begonnen met Facebook, LinkedIn, Smartphone en wat al dies meer zij. Als ik het zo hoor heb ik een heeerlijk leven. Heb in ieder geval niet het gevoel iets te missen.

 • Elles schreef:

  2014 Facebook opgezegd, nog steeds geen spijt van, wat alleen lastig is dat je als je sommige sites bezoekt je moey inloggen via facebook.Begrijp de verslavende werking niet.

 • Maarten V schreef:

  Al negen jaar trouw bij Facebook en er nog steeds geen spijt van. Het heeft zelfs mijn sociale leven vergroot en mijn zelfvertrouwen versterkt.

  Of ben ik een van de uitzonderingen die er wel baat mee heeft?

  Ik gebruik het niet om foto’s te delen, maar om gedachtewisselingen en leuke ervaringen neer te pennen en om contact te houden met kennissen en vrienden. En bovendien handig om snel op de hoogte te zijn op nieuwsfeiten en andere wereldse kronkels en daaromtrent gedacht te pennen, uiteraard op een beschaafde manier en niet om mensen te beledigen (wat sommige mensen helaas wel neigen te doen).

  E-mail is inmiddels zo passé en louter voor officiële dingen noodzakelijk.

 • dna schreef:

  Het volk is idd nog noooooooit zo aso geweest! Kinderen worden gek! Ego van de mensen willen nog niet zien idd wat je echt aan t doen bent.

  • johan schreef:

   Inderdaad heel duidelijk te merken ja. De oplossing is dan ook letterlijk & figuurlijk weer in contact komen met elkaar. Ga lekker naar buiten en spreek gewoon mensen aan of je ze nou kent of niet ga een leuk gesprek aan met onderwerpen wat je zelf wilt bespreken met de ander. Zo leren we elkaar beter kennen het is de 3D ervaring die we met zn allen missen dankzij dingentjes als facebook. fysiek 3D contact daar gaat hem om en dat is ook de reden dat we op een 3D planeet vertoeven om dus 3D ervaringen op te doen met elkaar.

   • dna schreef:

    Helaas is de “buitenwereld” (werk, scholen etc.) en het huidige systeem zelf weer extreem gefixeerd op de DURE technologiën en bizarre software. Groen verdwijnt of alles kost je een godsvermogen. Ik vind kinderen onder de 7 jaar oud nog betrouwbaar in die zin zeg maar. Als je begrijpt wat ik bedoel dan.

 • only you schreef:

  Niks dan zombies krijgt je er mee?

 • Nea schreef:

  Amin! Weg met die idioterie!

 • x

  Check Also

  mondkapjes

  Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

  Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen ...

  biden

  De familie Biden ‘is een criminele organisatie’

  Het recente e-mailschandaal rond Hunter Biden laat ...

  >