Homepagina » UFO » Soldaat: “Ik zag een enorme UFO boven vliegbasis Soesterberg”

Soldaat: “Ik zag een enorme UFO boven vliegbasis Soesterberg”

Een soldaat die gestationeerd is geweest op vliegbasis Soesterberg, zegt in 1991 een enorme UFO te hebben gezien boven de basis. De getuige had op 17 februari 1991 nachtdienst op de legerbasis toen het incident zich voordeed.

“Ik zag om 03.00 uur samen met een andere soldaat recht boven ons een grote cirkel in de lucht,” zegt de getuige. “Het object had geen vorm. Er waren alleen felle lichten te zien die langzaam tegen de klok in draaiden.”

Geen geluid

Het was een groot object en de getuige vroeg zich af wat het was. “Ik schat dat het object een doorsnee had van 30 tot 50 meter,” zegt hij. “We dachten in eerste instantie aan een blimp, een zeppelin, met lichten aan de zijkant. Maar het vreemde was dat het erg laag boven de grond hing en geen geluid maakte.”

Soldaat: "Ik zag een enorme UFO boven vliegbasis Soesterberg"

UFO boven vliegbasis Soesterberg (MUFON)

Al snel begon het object rond te draaien. “Na enkele minuten begon het sneller rond te draaien, waarna het plotseling met ongelooflijke snelheid wegschoot richting het westen,” aldus de getuige. “Enkele seconden later voelden we korte tijd een harde wind in ons gezicht, zoals bij een helikopter.”

Jarenlang gezwegen

De getuige kon het object goed zien. “Ik kan niet zeggen hoe snel het object vloog,” zegt hij. “Wel konden we tot over een afstand van meer dan 30 kilometer kijken. Dit object legde die afstand vanuit stilstand af in ongeveer 0,1 seconde. Ik ben thuis in de luchtvaartwereld en heb vliegervaring. Door dit soort extreme acceleratie zouden mensen in pulp veranderen.”

De getuige zegt vele jaren te hebben gezwegen over het incident. “Ik wilde er niet over praten omdat we gelijk na de gebeurtenis erg ziek zijn geworden,” zegt hij. “Dagenlang hadden we hoge koorts en moesten we overgeven. Ik was zo getraumatiseerd dat ik er jarenlang niet over kon praten.”

Boven vliegbasis Soesterberg zouden ook in 1979 UFO’s zijn gezien. In februari dat jaar zouden diverse waarnemingsposten UFO’s hebben gezien, maar zoals vaker durfden mensen er niets over naar buiten te brengen. RTV Utrecht besteedde in 2012 aandacht aan het verhaal.

[Openminds.tv]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Caesar Lion Cachet

  LS…

  We zien eigenlijk constant van alles vliegen en weten nog steeds niet waar het vandaan komt. Wordt tijd dat de gemankeerde overheid eindelijk eens open kaart speelt met de mens. Betekent wel het einde van alle religies en ook de koningshuizen en leden van de satanische bloedlijnen moeten hun biezen pakken en naar de hel verhuizen waar ze vandaan komen… Etc. !

  41 likes
 2. De meest logisch denkende mens weet ook wel dat er buitenaards leven is alleen wordt je hier nog steeds voor gek verklaard als je het zegt.

  36 likes
 3. Hier in beiroet (libanon) s’avonds kun je objecten in de hemel zien ,in de vorm van sterren en erg laag boven de grond, ze blijven onbewegend tot ongeveen 4uur ‘s nacht,beginnen zij in hemel te zwemen,want in die tijd mensen
  zijn allemaal in slaap, hun kleur van wit tot rood veranderen,en ze krijgen in het media helemaal geen aandacht.

  9 likes
 4. Op Soesterberg lagen kernwapens. Het is algemeen bekend dat UFOś vaak in de buurt van locaties worden gezien waar massa vernietigingswapens liggen opgeslagen. Het lijkt er steeds meer op dat niet de op deze wereld zichtbare overheden de regie hebben maar duistere machten van buitenaf. Het zouden tegelijk ook deze machten zijn die leven op aarde mogelijk maken. Zonder voortdurend kunstmatig (van buitenaf) in allerlei zaken in te grijpen zou leven op aarde snel verdwijnen. Zo behoeden de buitenaardsen deze planeet voor inslagen van grote meteorieten. Sinds de recente mensheid op aarde aanwezig is hebben geen inslagen van formaat zich meer voorgedaan. De extraterrestrials bewaken verder de planetaire gang en zelfs het klimaat. Met een handjevol humane leiders staan ze in kontakt. Veel moderne technologie op aarde is van oorsprong buitenaards. Dat geldt o.a.voor de binaire rekenkunde en de IC technologie. We maken momenteel een omslag mee waarbij de mensheid slaaf van de technologie gaat worden. Dat is het plan van de tegenstander. Niemand kan binnenkort meer kopen of verkopen zonder het merkteken van het beest. Dit merkteken is de digalisering en het afdragen van privacy en soevereinitet van burgers. We leven in donkere maar extreem boeiende tijden. Sorry voor de tikfouten maar mijn Linux machine is niet helemaal compatibal met de browser.

  11 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie

   Nou, ik zal mezelf verzetten tegen dat merkteken, en flink ook! Misschien kan de Nederlander z’n nuchterheid wat laten varen, en in plaats daarvan z’n gezonde verstand veel meer laten werken. Trouwens, ik moet nog zien dat dit gebeurt, dat merkteken. De duistere krachten worden nu enorm tegengewerkt. Zoals het hoort te zijn.

   5 likes
  • Daarom , Bert, zijn zo goed als alle a-bommen onschadelijk gemaakt.
   En juist vorige week kwam er een bericht uit de vs dat ‘men’ alle a-bommen wil ontmantelen wereldwijd. Om de wereld veiliger te maken. Maar die bommen doen het gewoon niet meer! ze kunnen elkaar er niet meer mee bedreigen.
   Hier zie je de doortraptheid van de vs die met hun handen in het haar zitten omdat hun bommen het niet meer doen.
   Gaan ze nu de wereldopinie beinvloeden met het idee dan maar de onschadelijke bommen te ontmantelen.
   Alsof de vs het braafste jongetje van de klas is. En VREDE zou willen?! Ha, HA,.

   0 likes
 5. In Nederland mag men wel alles eten maar niet alles weten en slles wat de gevestigde orde kwaad kan doen wordt in de doofpot geduwd en dat is dan democratie?? Ze kunben de wasrheid niet voorsltijd vefbergen e zal ern allienras zijn die dit niet accepteren en zich kenbaar maken.

  1 likes
 6. Gaat dat allen zien! Gisteren bij 1vandaag een special over complottheorien. Er wordt aandacht besteed op een middelbbre school aan de illuminati, omdat kinderen ssteeds meer zelf uitzoeken op het internet.
  En niet onbelangrijk: dingen voelen.

  De presentatoren en deskundigen, behalve de onderzoeker zelf, proberen het af te doen als verontrustend en gevaarlijk. Maar ik zie het als een groot feest: duidelijk uit de rapportage wordt dat mensen aan t wakker worden zijn. Weten hoe het zit. Het beest zall bniet overwinnen, en de hoop moet gevestigd worden op de huidige jeugd; ze zijn bijna volwassen.

  6 likes
 7. Hewel, wat die soldaat in Soesterberg heeft gezien, dat hebben wij – mijn dochter, vriendin en neef ook gezien. Het was in 1990 eind December, net voor Kerstmis. Ik, de moeder ging de drie tieners, zoals afgesproken, halen aan de Bowling rond 24uur s’ nachts. Bij het naar huis rijden door een donkere straat, zag ik plots lichten rond mijn auto draaien en ik vroeg me af waar die wel vandaan kwamen? Vloog daar soms een helikopter boven mijn auto mee en zonder geluid? De lichten bleven de hele weg rond mijn auto draaien tot we thuis kwamen en de auto stopte. De drie tieners heel nieuwsgierig, vlogen de auto uit om te kijken wat dat was. En toen hing er een zwarte ronde met aan de zijranden draaiende lichten, voor ons huis in de lucht. Net zoals die soldaat tekende. Maar er waren ook lichten bovenop die ufo, want er scheen fel licht tegen de witte wolken die erboven dreven. Dus hij hing vlak onder de wolken en er was geen enkel geluid.
  Zo heeft die daar meer dan een uur gehangen terwijl de tieners op straat stonden te wuiven en roepen. Ondertussen was het 1u30u geworden en belde mijn zus om te vragen waar het neefje bleef en ik vertelde haar het gebeurde. Ik heb de neef dan naar huis gestuurd, gewoon de draai om in de straat en de UFO volgde hem. De jongen had de schrik van zijn leven. Toen hij bij mijn zus aankwam en als een gek naar binnen liep, zag mijn zus de UFO de lucht invliegen en weg was ie.
  Ik ben een aanbidster van deze mooie Aarde en geloof dat er ergens op deze aarde, hoogontwikkelde wezens wonen, wachters die deze Aarde willen behouden en behoeden voor vernieling. Want eigenlijk is deze aarde een levende, reizende planeet met haar eigen onmisbare levenselementen.

  4 likes
 8. Een toestel dat vanuit stilstand wegschiet met de snelheid zoals hierboven beschreven, zou inderdaad (menselijke) piloten tot pulp vermorzelen. Tenzij… de zwaartekracht ter plaatste sterk wordt verminderd en daarmee ook de plaatselijke G-krachten.

  De laatste jaren zijn er de nodige waarnemingen gedaan van driehoekige UFO’s, met lichten op de 3 punten en een cirkel in het midden. Beweerd wordt dat deze cirkel een soort buis met plasma is, welke onder grote snelheid wordt rondgepompt en met behulp van een kernreactor onder spanning wordt gezet. Daardoor zou er een anti-zwaartekracht effect ontstaan waarbij de zwaartekracht met 90% wordt verminderd – en daarmee ook het gewicht en de G-krachten. De kracht van de aandrijving blijft echter hetzelfde. Hierdoor zouden deze toestellen met enorme snelheid weg kunnen schieten zonder uit elkaar te klappen. Deze uitleg sluit aan bij wat deze soldaat zegt te hebben gezien, ook al gaat hier om een schotelvormig toestel en niet om een driehoek.

  1 likes
  • [ Daardoor zou er een anti-zwaartekracht effect ontstaan waarbij de zwaartekracht met 90% wordt verminderd – en daarmee ook het gewicht en de G-krachten. ]

   Leuk verzonnen.
   De massa van de aarde trekt aan de massa van een mens die zo een weegschaal indrukt.
   Het getal op de weegschaal noemen we gewicht. Ga op de maan staan met die weegschaal en je gewicht is lager, maar je massa is nog steeds gelijk.
   Op nog grotere afstand van de aarde of zon zijn de zwaartekrachten nihil, maar daarmee verdwijnt je massa niet en kun je je nog steeds niet zo plotseling enorm versnellen zoals meent te zien bij UFO’s.
   G-kracht heeft met versnelling/vertraging te maken, niet met zwaartekracht.

   2 likes
   • Zeg franss, G-kracht is niet echt een kracht maar de verhouding tussen’gewone’ kracht en de zwaartekracht. Fg=a/g (G-kracht=acceleratie/gravitatieversnelling
    Dus bij gelijke massa en gelijke versnelling van het voorwerp kunnen we enkel de G-krachten minimaliseren door, ‘g’ zoveel mogelijk tot nul te reduceren. Dat kan dus enkel door de zwaartekracht zoveel mogelijk op te heffen.
    “G-kracht heeft met versnelling/vertraging te maken, niet met zwaartekracht.” is dan ook: “Leuk verzonnen.” …;-)

    0 likes
    • Je zegt het zelf, “G-kracht is niet echt een kracht maar de verhouding tussen’gewone’ kracht en de zwaartekracht. ”
     Vervolgens ga je doodleuk vertellen dat je de “g-krachten minimaliseren” kunt. In de formule is g helemaal geen kracht, maar een waarde ter vergelijking. Die vergelijkingswaarde is 9.8 op aarde, maar óók op de maan of Pluto of zwevend in een uithoek van de ruimte.

     Stel dat je wilt berekenen hoe sterk een zonnebank is vergeleken met de kracht van een volle zon. Dat wordt Zonnekracht=aantal Lumen zonnebank / aantal Lumen volle zon, of korter: Z=Lzb/Lzon.
     Stel dat het aantal Lumen volle zon bij meting 1000 is, dan blijft die 1000, ook op de maan of op Pluto. Jij zegt als het ware “maar ik doe de gordijnen dicht dus dan is Lzon nihil”.

     1 likes
   • dus we hebben noise cancelation technology,waarscijnlijk anti gravity technology,maar onmogelijk anti g force technology?

    besef dat er wettelijke militaire geheimhouding is omtrent wetenschap en ontwikkeling.

    ik vermoed dat het volk/systeem 100 jaar achterloopt.
    imo is the sky the limit.
    ohja wij betalen het allemaal voor de sociopaten elite.

    fff

    0 likes
 9. En bijna iedereen heeft een smartphone met een camera waarmee je prima foto’s en opnames kunt maken. Dat zal dan wel de reden zijn waarom er zo weinig goede opnames zijn. ‘t Is maar een waarneming….

  3 likes
 10. Ik heb ook wel eens een UFO gezien savonds toen ik aan het hardlopen was op de duinen in Domburg. Het had de vorm van een driehoek met daarin 3 verlichte gele rondjes en daarbuiten nog rode lichtjes, je kon hem niet horen maar hij was gigantisch.

  1 likes
 11. Ze komen van het jaar 3000
  3016
  Ze ontsnappen alweer.
  Time Force police red ons wel.

  0 likes
 12. Het zijn gedegenereerde mensen uit onze eigen nucleair vervuilde toekomstige technocratische beschaving.

  0 likes
 13. A W Reijersen van Buuren

  Toen de vliegbasis Soesterberg nog in gebruik was, volgens mij was dat nog net tijdens de ‘Ḱoude Oorlog’, stond ik bij mij thuis (21 – 3554VJ Utrecht) buiten achter in de tuin naar de sterren te kijken (wat ik vaker doe [Ik heb een telescoop])). Juist in dat gebied waar ik naar de sterren stond te kijken kwam een UFO mijn gezichtsveld in en deze vloog vrij langzaam en geluidloos op ongeveer 80 meter hoogte en horizontaal ongeveer 50 meter bij mij vandaan richting vliegbasis Soesterberg. Vliegtuigen van en naar de vliegbasis gebruikten vaak die vliegroute. Het is vlak bij de Marnixbrug in Utrecht. Het voorwerp leek veel op de UFO die hier is afgebeeld http://www.crystalinks.com/roswell.html

  0 likes
 14. Geachter dames en heren.
  Ik wil even reageren over de UFO waarneming in vliegbasis 1979.
  Ik ben de EX Korperaal Jansen 24031953240 die deze UFO melden als eerst.
  Ik zag de ufo over de startbaan komen en richting den Dolder weg gaan.
  Ik blijf er van overtuigt nu dat het een vliegtuig moet zijn.(stelt)
  Ben niet ziek geworden en had er geen problemen mee.

  Verder als jullie nog wat wil weten kan je me bereiken.
  Ik ben nu met pensioen.
  Groet Rob Jansen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

las vegas

Inwoner Las Vegas ziet ‘raadselachtig object’ boven stad. Deze beelden gaan momenteel viraal

In de lucht boven Las Vegas is ...

ufo

Legerveteraan spot ‘3 kilometer lange UFO’ boven legerbasis. Wat heeft hij gezien?

Een Amerikaanse marineveteraan heeft onthuld dat hij ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.