Homepagina » Binnenland » De ene nederlaag na de andere. Hoelang komt premier Rutte hier nog mee weg?
Veel geheimzinnigheid over bonnetjes. Zoveel kostte het bezoek van Rutte aan de Bilderbergconferentie
Foto: World Economic Forum CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

De ene nederlaag na de andere. Hoelang komt premier Rutte hier nog mee weg?

Journalist Syp Wynia vraagt zich in een nieuwe column af of premier Rutte ooit nog weleens succes heeft.

De rechter oordeelde onlangs dat de Nederlandse overheid 56 IS-kinderen moet terughalen uit Syrië. Daarmee wees de rechter het beleid van Rutte af.

Daarnaast wil de Eerste Kamer dat de subsidies voor de bijstook van hout in kolencentrales op een zo kort mogelijke termijn worden stopgezet. Wederom een nederlaag voor Rutte.

Maximumsnelheid

Bovendien gaat de maximumsnelheid op snelwegen overdag naar alle waarschijnlijkheid omlaag naar 100 kilometer per uur.

Rutte moest daarmee de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur laten vallen.

De maatregel, waar uiterst verbolgen op werd gereageerd, wordt genomen met het oog op de stikstofproblematiek.

Strategie

De vraag dringt zich op of Rutte ooit nog wel successen binnenhaalt, aldus Wynia. “Nou nee dus,” klinkt het. “Zijn de nederlagen van Rutte misschien een strategie? Waarschijnlijk niet.”

“En het is ook maar de vraag of hij er de komende jaren nog mee wegkomt,” zei hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. @IIS. De spijker op zijn kop. De valsemunterij van de ECB en het witwassen door er staatsobligaties mee aan te kopen. Geen politicus die er iets van durft te zeggen. Volgende stap is contant geld verbieden. Ik weet niet wat ik lees als er in het nieuws gesproken wordt over een gecontroleerde automobilist die 2000 euro contant geld bij zich had en inbeslaggenomen. De overheid creeert een totale angstcultuur. Het is een criminele overheid die zich van dezelfde praktijken bedient als de boeven waar ze jacht op maken. De burger wordt tot de laatste euro leeggeperst. Men betaalt zich scheel aan zorgpremie terwijl hele steden zonder huisartsenpost zitten, er ellenlange wachtlijsten zijn en sommigen niet eens een huisarts kunnen vinden. Verder de het slopen van bomen door staatsbosbeheer en de stikstof problematiek onder meer op dubieuze wijze aanpakken niet door bomen aan te planten maar het grondwater te laten stijgen. Zo verzuipt het land. Is er nog wel eens 1 dag met opbeurend nieuws. Ik vind Nederland een macaber land. Woon gelukkig in het buitenland en kom er nooit meer terug. Ik heb medelijden met de inwoners. Het is moderne slavernij. En niemand durft er iets van te zeggen.

  38 likes
  • Je hebt helemaal gelijk Jan en ik vraag me ook af waarom ik nog steeds in dit land woon. Echt om je kapot te schamen en wij laten het ook nog eens zelf gebeuren. Wanneer komen de hooivorken uit d kast? Waar woon jij inmiddels Jan?

   8 likes
   • @ Vrijheid

    Alsof het in andere landen zoveel beter is, zelf ben ik zowel in Nederland als in de VS woonzaam, maar er bestaat geen land ter wereld waar de elite haar tanden niet in heeft. Ondanks dat de politieke methoden per land kunnen verschillen zijn de uiteindelijke doelen alemaal hetzelfde.

    4 likes
 2. Wat mij betreft moet hij voor een tribunaal verantwoording afleggen wegens verraad, evenals vele andere publieke bestuurders. Ze misbruiken hun positie, en werken het volk tegen, i.p.v het te dienen.
  Nederland is door hen nadelig weggegeven aan de EU.

  29 likes
 3. De rechter sprak ook over onteigening (roof) van spaargeld via de VRH als onwettig. En hoeveel trok kabinet Rutte zich er van aan? Nul!!

  Niet dat rechters heilg zijn of tegenwoordig nog objectief of neutraal, want hoe onwettig is de misdadige actie en roof middels negatieve rente door de Europese Centrale Bank? Geen rechter die de Rothschild bank een strobreed in de weg legt. Zo machtig is de Rothschild en aanhang dat een rechter zijn leven liever heeft dan recht te spreken.

  Rutte is slechts een clown, een vazal van de zionisten, verder doet hij daarom wat hij doet en moet doen. Nederland lijkt daarbij een proeftuin geworden om de meest idiote zaken uit te testen in hoever de macht kan gaan en wat de zwakke en slappe bugers alles zoal accepteren.

  Japan bijv. is of was m.i. een monetaire proeftuin van de zionisten om te zien wat een land kan verdragen aan de meest geestelijk gestoorde financiële interventies.

  En zo gaan wij in rap tempo naar totale chaos wat omgezet gaat worden in totale controle. Degene die niet mee kan of mee wil in dit zionistische circus zal worden afgemaakt. Het is de dood of de totale overgave.

  Zionisten en hun macht reikt schijnbaar tot het oneindige. Dit is eenmalig voor ze en zal ook nooit weer voorkomen in de geschiedenis, vandaar dat ze nu alles op alles zetten en doorgaan tot op het meest onvoorstelbare niveau.

  30 likes
 4. Persoonlijk zit ik er op te wachten tot Rutte veroordeeld wordt tot levenslange eenzame opsluiting wegens zware misdaden gepleegd in opdracht van geopolitiek gemotiveerde multicriminationals, , het toestaat dat er bijna 300 mensen uit de lucht werden geschoten met MH17, het vliegtuig dat door zijn toedoen over oorlogsgebied vloog en ook nog eens lager moest vliegen om zeker getroffen te kunnen worden en waar hij persoonlijk de dader, Oekraïne dus, de hand boven het hoofd houd en zelfs een referendum dat samenwerking met diezelfde dader als niet bestaand houd en toch gewoon zijn zin doordrijft en met zijn ‘inlegvelletje’ denkt dat hij er mee weg komt. Puur bedrog dus, maar hij komt er mee weg!
  En niet vergeten; Rutte is kampioen liegen tegen het parlement.
  Maar hij zit er nog steeds. Het volk kiest wie ze hun willen laten vertegenwoordigen. Dit zegt veel over het volk.
  Nederland doofpot land

  29 likes
 5. Tot 2021 zit die clown nog aan als premier van dit land, want ik zie hem niet vrijwillig zijn fouten toegeven en opstappen. Dus hij heeft nog 2 jaar om Nederland verder te slopen en weg te geven.

  En daarna zal een gros van de schapen GEWOON WEER op VVD stemmen …

  25 likes
 6. Een volk krijgt de leider die het verdient. We vinden het blijkbaar wel best want hij kan blijven zitten waar hij zit en kan doorgaan met zijn vernietigende beleid.

  8 likes
  • dat is me te kort door de bocht en leest verbitterdheid en frustratie wat zeer begrijpelijk is,maar we zijn veel meer dan dat beste Eksegese.

   fff

   3 likes
   • Nou @vladi, dat valt nog te bezien. Zoals ik al vele malen schreef is hier ook weer alles precies andersom. Hele volksgroepen roepen steeds in koor : als je niet gaat stemmen, heb je geen recht van spreken. Ik durf te beweren dat stemmen op bewezen bedriegers een criminele daad is jegens de medemens. Een ieder die op die oelewapper gestemd heeft of welke politicus dan ook in Den Haag is mij en alle niet stemmers verantwoording schuldig, omdat zij zelf geen recht van spreken meer hebben. Zij hebben immers willens en wetens hun stem weggeven aan mensen die al decennia lang bewezen hebben oorkog te voeren tegen de menselijkheid. Wie hen mandaat geeft middels een politieke stem is medeplichtig. Smoesjes van ik wist het niet kan men na al die vernietigende kabinetten uit het verleden niet meer gebruiken. Medeplichtigheid staat vast.

    6 likes
   • Soms is het noodzakelijk de weg een keer in te korten om zaken helder voor ogen te krijgen @vladi. De bouwwereld, maar vooral de boeren die eindelijk protest van enige betekenis laten zien, omdat ze eindelijk beseffen dat ze feitelijk in hun voortbestaan bedreigd worden. En dat protest is nog steeds te soft. We moeten ze opzoeken in hun prive huizen, hjet binnenhof totaal bezet en het koninklijk paleis niet te vergeten. Het paleis zou met een gigantische mensenmassa omsingeld moeten worden, nu even niemand erin, niemand eruit om hen te laten merken dat het menens is, dat de massa bepaalt. Als we het tij willen keren moeten we niet wachten tot het te laat is, anders verdien je niet beter dan de gevolgen van dit wanbeleid dan maar te slikken. Ze doen wat ze willen, kijken ernaar en lachen zich rot om het volk wat gedwee over zich heen laat walsen. Kijk in onderstaand filmpje naar de reactie van onze premier tijdens een debat over zijn totale wanbeleid, waar iedereen de (totaal onnodige) zure vruchten zal plukken :

    https://www.telegraaf.nl/video/938940792/rutte-let-eens-op-en-doe-je-telefoon-weg

    Ja, je kunt zogenaamd nooit weten hoe veel belangrijker de info op zijn telefoon is………… Dit is een treffend voorbeeld van de totale onbeschoftheid en onverschilligheid die hij ten toon spreidt jegens het volk als hij ter verantwoording wordt geroepen. De gebroeders de Wit zijn levend gevild door een menigte die zich geheel ten onrechte, en op valse voorwendselen op heeft laten hitsen door de oranjes, nu wordt een land systematisch gesloopt en is er nagenoeg niemand die oplet, niemand die durft in te zien wat er gaande is. Dan verdien je niet beter dan een figuur als Rutte of iemand die hem straks weer aflost. Gewoon gaan met die banaan en lekker verder slapen. Niets aan de hand !

    5 likes
  • @ Eksegese

   Mee eens, lange tijd kon het de bevolking geen moer schelen wat de politiek en het bedrijfsleven uitspookte. Zelfs nu die zogenaamde (naar mijn mening compleet niets zeggende) “grote ontwaking” gaande is zijn de meeste mensen zo selectief als de pest. Waardoor het onderwerp van “de elite” de meerderheid van die groep nog steeds vanuit de oude status quo hokjes bekend word. Het “links vs rechts” gebrabbel is daarvan naar mijn mening het grootste voorbeeld, aangezien het linkse en rechtse populisme niets anders is dan de oude status quo; maar dan in een nieuw jasje.

   Ik hoopte echt dat mensen daar door heen konden prikken, maar helaas is dat niet het geval. Bij de latste verkiezingen van het Europese Parlement keek ik met enige verbazing en afprijzing hoeveel zogenaamde ontwaakte naar de oproepen van bijvoorbeeld Baudet en Wilders luisterden. Om te gaan stemmen (en op links op GroenLinks en de Partij van de Dieren) om een echt tegen geluid te laten horen in Brussel. Het grootste deel ook nog kwaad werden op mensen die niet stemde, omdat anders zogenaamd je stem verloren zou gaan; en dit het moment was om de elite aan te pakken. Wat al die gecontroleerde verzet partijen die zo graag dat parlement in wilde niet zeiden is dat:

   – Een parlementslid individueel of als onderdeel van een Europese fractie, niet het recht heeft om zelfs wetswijzingen of nieuwe wetten in te dienen.

   – Je als parlementslid vooraf toestemming moet vragen om kritische vragen te mogen stellen aan de Europese Commissie en de Europese Raad.

   – Zowel de Europese Commissie en de Europese Raad beide de macht hebben om elke stemming uitslag van het Europese parlement terug te sturen als zij het er om wat voor reden dan ook; het er niet mee eens zijn. Dit net zolang kunnen doen totdat er iets uit komt waar zij (hun overlords) mee kunnen leven.

   Wat dus gewoon inhoud dat je daar helemaal niets maar ook helemaal niets kunt uitrichten. Daarvan zijn GroenLinks, Partij voor de Dieren (ik vraag mij echt af wat Engelen daar nog doet), SP (wat ik aparte partij vind), Forum voor Democratie en de PVV echt wel van de op de hoogte. Wat dat betreft moest ik bij wijze van spreken ook kotsen toen Forum (niet dat ik op dat moment nog vertrouwen in Forum had) met die clown van een Eppink kwam aanzetten, die man heeft jarenlang op hoog niveau daar als VVD’ER rond gelopen; en weet dus ook precies aan welke spelregels het Europese Parlement zich moet houden. Uiteraard hoorde we hem daar nou net niet over.

   Zowel Eppink als Wilders zijn de grootste charlatans, beide komen uit de hoogste regionen van de VVD boezem, en moeten daardoor exact op de hoogte zijn van hoe de lijntjes in Nederland precies lopen. Beide heren zouden zich onsterfelijk kunnen maken door de grootste binnenlandse klokkenluiders aller tijden te kunnen worden; maar uiteraard komt er behalve de mainstream afleid onderwerpen er niets uit die grote bekken voor de bühne. Die twee hebben genoeg dingen gezien en meegemaakt om het systeem binnen Nederland volledig te ontmaskeren.

   Dit systeem is inderdaad niet te veranderen van binnenuit, en al helemaal niet met die paar cosmetische zogenaamde democratische tools die er nog zijn. Helaas zijn er nog teveel mensen die zo ie zo nog geloven in het concept van de natie staat, wat een concept is waar wij als het “plebs” nog nooit wat over te zeggen hebben gehad. De propaganda is nog steeds uiterst effectief p een of ander manier dat mensen nog steeds denken dat de op het eerst oog unieke (volledig geregisseerde) aantal decennium na WO II echt wat veranderd had; wat betreft de invloed van het “plebs” op de (politieke) macht.

   2 likes
 7. het probleem is dat we zo verschrikkelijk aangewezen zijn op de gemeentes en regering en niet te vergeten de banken.
  vroeger kreeg je elke week een loonzakje wat rondgebracht werd door de boekhouder.
  nu kan je niet meer eisen dat het geld contant wil hebben, totale afhankelijkheid van de bank.
  het geld wordt op de bank gestort en het is niet meer van jou, al denk je dat.
  dit is de rede dat de mensen afgegleden zijn naar slappe aftreksels wat eens een mens was.
  ik steek ook mijn hand in eigen boezem maar het moet niet te ver gaan.
  rutte is een lakei van de vrijmetselarij van in of van de EU.
  het maakt hem niet uit hoe alles reilt en zeilt als hij maar kan blijven zitten om NL kapot te maken.
  ik vind het onbegrijpelijk dat hij met al die blunders en het verdwijnen van ministers er nog steeds zit en daarom zeg ik er moet iets aan de hand zijn een macht die wij niet zien maar die in de schaduw verblijven.
  deze aarde is zeer duister.

  22 likes
 8. Een paar jaar geleden kon je een goede vergelijking maken door de overheid te vergelijken met de maffia.
  Afpersingspraktijken en beschermingsgeld. En wie niet luisteren wil wordt met geweld gedwongen
  Nu – anno 2019- is het voor ieder daadwerkelijk te zien en te voelen.
  Je hoeft geen vergelijking meer te maken.
  De maffia-staat Nederland is zichtbaar en wordt geleid door maffiosi.

  16 likes
 9. De houdbaarheids datum van Rutte is al LANG verstreken en er staat schimmel vingers dik op zijn kop. Jammer dat er nog steeds sukkels zijn die op hem stemmen en hebben gestemd. Nederland gaat langzaam naar de verdoemenis met hem als “leider”, waardoor wij moeten lijden. Laten we hopen dat hij het einde niet haalt en dat hij niet NOG meer kapot maakt. Helaas heb ik daar niet zo’n vertrouwen in…

  13 likes
 10. ‘ De ene nederlaag na de andere. Hoelang komt premier Rutte hier nog mee weg? ‘; Dit zolang dit slapende volk niet ontwaakt uit haar eigen hypnotische slaap.

  8 likes
 11. Natuurlijk zit er een strategie achter alleen hij weet niet de uitkomst. dat ligt niet bij hem zelf ,het ligt in de energie van oorzaak en gevolg..

  7 likes
 12. @Jan Plukdedag

  Dank voor je reactie.

  De ECB heeft met een coup d’etat een ongrondwettelijke bestuurs- en machtsovername gedaan. De ECB bestuurt Europa op deze wijze niet alleen monetair, maar ook politiek. Vooral door het implementeren van negatieve rentes heeft er door de ECB een fascistische machtsovername kunnen plaatsvinden. Geen rechter, geen advocaat die hier zijn vingers aan wil branden, dat zegt al meer dan genoeg en hoe bijna onmogelijk het is deze corrupte, zio fascistische macht met de grind gelijk te maken. Duitsland schijnt nog iets van protest te hebben aangetekend bij het Europese gerechtshof, masr dit spelletje werd natuurlijk in het voordeel van de ECB beslecht. De ECB is een zeer gevaarlijk en ondermijnt de soevereiniteit van banken en landen. Banken vinden negatieve rente natuurlijk zogenaamd verschrikkelijk en doen alsof ze machteloos staan tegenover de Rothschild bank. In zekere mate is dat ook zo, tenzij ze gezamenlijk zouden optreden tegen het wanstaltige en alles vernietigende ECB beleid.

  Zonder EU en zonder deze centrale bank had Europa nooit een crisis gehad en waren de zogenaamde noodmaatregelen met geld creëeren uit het niets (€ 4700.000.000.000!!!) om daarmee landen te vernietigen (want dit was/is een totale vermogens-vernietigingsingreep) had nooit in deze absurde omvang plaats kunnen vinden.

  7 likes
 13. Een volk krijgt de leider die het verdient. We vinden het blijkbaar wel best want hij kan blijven zitten waar hij zit en kan doorgaan met zijn vernietigende beleid.

  5 likes
 14. Wat Rutte eveneens te verwijten valt is dat nu in een tijd dat transparantie en openheid van zaken aan de orde zou moeten kunnen zijn, dat deze en onze premier Mark Rutte nog steeds niet het door de toenmalig minister-president Dhr. Drees in 1953 en dit naar aanleiding van de watersnoodramp in het jaar 1953, het toen door Drees geïnstalleerde ” Staatsgeheim, dat de o.a. NL.-zeedijken niet deugen, dezen op drijfzand zijn gebouwd “, dat Rutte dit ‘Staatsgeheim’ nog steeds niet ontkracht heeft en optioneel daardoor, naast alle vele ellende die hij al veroorzaakt heeft, Rutte straks ook nog eens ‘genocide’ in zijn geweten zal moeten meedragen.

  5 likes
 15. De alle grootste nederlaag van Rutte heeft zich zojuist op tv, Ned-2 op Zembla geopenbaard, namelijk de VS gaan het 20-tal aanwezige kern-wapens-raketten te Volkel(NB) in Nederland nu aanvullen met een aantal extra Atoombommen/wapens-raketten en die 3x de kracht bezitten als de Hiroshima-Atoombom; Rutte is nu medeschuldig – samen met andere wereldleiders – voor het brengen van de mensheid naar het randje van de afgrond.

  https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/dit-weten-we-over-de-amerikaanse-kernwapens-die-in-nederland-liggen

  4 likes
 16. Ze stemmen gewoon weer met volle overtuiging op hem .
  in t Haagje kennen ze het Volk heel goed ,stoten net zo lang als een ezel tegen dezelfde steen totdat die als een molensteen om hun nek vast zit .

  2 likes
 17. Zolang 45 % van de bevolking op een dergelijke partij stemt weet je gewoon dat het niet gaat veranderen. Domheid en slechte keuzes zijn moeilijk beïnvloedbaar.

  2 likes
 18. Ze moeten toch de boel belazeren, niet houdbaar na al zijn uitspraken ?

  1 likes
 19. Er was eens……… Nederland. Waar het eens een land was met waarden en normen, met tradities, met cultuur, met sociale verbondenheid, met politie die handhaafde, niet corrupt was, met een gezondheidszorg die betaalbaar was voor iedereen, ziekenfonds, waar een militair een militair was, waar de mensen nuchter waren en niet direct gekwetst waar iedereen elkaar ondanks de zuilen respecteerde, waar de natuur, de natuur nog was, waar de gevangenis nog de gevangenis nog was, waar Turks Fruit een mooie film was, waar Jan Wolkers alles kon schrijven zonder dat lieden daarover gekwetst waren, waar de Flower Power nog echt ging over vrijheid in doen en handelen, waar de emancipatie echt was en geen commerciële jank me-too beweging was en waar de vluchteling nog echt de VLUCHTELING was. Dat land dus, is al lang niet meer. Het is opgegeven door slappe, softe bestuurders en leiders, door gekwetsten en deugers, door zogenaamde elitaire snobs, door het streven naar het 4e RIJK, de EUSSR. RIP. En wij hadden NEE gezegd om toe te treden bij de EU.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...

minister-president

Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak

We moeten ons realiseren dat het maanden ...