Binnenland

DSW-directeur Oomen: “Grote zorgverzekeraars misleiden”

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het tv-programma Buitenhof zegt Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, dat de marktwerking in de zorg twee machtsblokken heeft opgeleverd van verzekeraars en zorginstellingen terwijl de consument het onderspit delft.

De brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) tikte Oomen onlangs nog op de vingers wegens het verspreiden van zijn kritische mening. Dat bleek uit een brief van voorzitter André Rouvoet aan Oomen. De brief is in juni verstuurd, maar is nu naar buiten gekomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Helaas moet het ZN-bestuur constateren dat u zich steeds vaker openlijk distantieert van belangrijke branchestandpunten en zich in de media beschadigend uitlaat over andere zorgverzekeraars,” schrijft Rouvoet. Als voorbeelden van onderwerpen waarbij DSW niet de goede lijn volgt noemt hij de vrije artsenkeuze en uitlatingen over onmaatschappelijk hoge winsten bij andere zorgverzekeraars.

Volgens Oomen hebben alle zorgverzekeraars contracten met alle ziekenhuizen in Nederland en ook met alle huisartsen. Behandelingen zouden bij elke arts dus vergoed moeten worden. Als er op je huidige polis staat dat niet alle ziekenhuizen gecontracteerd zijn en je voor zorg in sommige instellingen moet bijbetalen, dan klopt dat dus niet.

Oomen zet ook vraagtekens bij de invoering van budgetpolissen die door minister Schippers van Volksgezondheid zijn uitgevonden. Je betaalt voor dergelijke polissen iets minder, met als gevolg dat je in sommige ziekenhuizen nog maar de helft vergoed krijgt. Toch hebben de verzekeraars allemaal een eenduidige afspraak met de zorginstelling.

Negentig procent van de verzekerden is nu aangesloten bij één van de vier grootste verzekeraars. Dat levert een machtsconcentratie op. Zorgverleners zijn bezorgd over de groeiende macht van die verzekeraars, gaan ook fuseren en vormen ook een machtsblok.

Ziekenhuizen hebben als zij groot genoeg zijn weer macht over de verzekeraars, waardoor de onderhandelingspositie van de zorgverzekeraar onderuit wordt gehaald. De invoering van de marktwerking in de zorg moest patiënten meer keuzes opleveren, maar die staat nu tegenover twee machtsblokken.

Oomen wil dat de monopolieposities worden doorbroken. Veel mensen laten op Twitter weten over te willen stappen naar de kleine zorgverzekeraar.

[Joop]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Het bij je dragen van een “niet reanimeren kaart” krijgt op deze wijze een heel andere inhoud, deze kaart zou nu ook moeten dienen als verzekering dat je niet hoeft te betalen bij niet dekkende medische handelingen.

trackback
Vergoeding medicinale cannabis Zorgverzekeraars anno 2015 | PGMCG.NL
9 jaren geleden

[…] Oomen wil dat de monopolieposities worden doorbroken. Veel mensen laten op Twitter weten over te willen stappen naar de kleine zorgverzekeraar. (Bron) […]

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Voor de zoveelste keer komt naar voren dat de Nederlandse bevolking een dictaat ondergaat.
Dit is niet wat je mag verwachten van een democratisch gekozen landsbestuur.
En dat is het ook niet: ons landsbestuur is naar voren geschoven door een kleine groep vanachter de schermen. In werkelijkheid heeft die groep het voor het zeggen. Zij zijn het die de macht hebben, zij vormen een bestuur dat het land regeert. De ministers zijn immers benoemd, niet gekozen.
Ik heb ook vraagtekens bij het functioneren van diegenen die zich volksvertegenwoordiger noemen en die derhalve plaats hebben in de Tweede Kamer. In de praktijk zie je dat die zich bezig houden met bijzaken. De hoofdzaken liggen op het bordje van de afzonderlijke ministeries, en die verbergen zich onder leiding van de ministers achter een regeerakkoord. Ook over punten in het regeerakkoord kun je je vraagtekens stellen. Volgens mij vind je daarin niet per definitie de wil van het volk terug, maar de wil van een kleine groep elite. We worden naar mijn mening gewoonweg bedrogen onder het mom van een democratie.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Die 375,– eigen risico is volgens mij de grootste kostenpost. Voor dat bedrag kan ik heel wat zorg betalen en ben ik dus beter af bij een kleine maatschappij, die met een lager bedrag ook goede dekking biedt.
Ter info; bij Unive betaal ik p/p 154,50 euro p/m voor basis plus top pakket. Bij de DSW betaal ik 126,50 euro, voor basis plus top pakket. En dan heb ik nog vrije keuze ook.
Mijn portemonnee zegt ; doen !

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x