Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Suiker is een echte sluipmoordenaar”
VIDEO: "Suiker is een echte sluipmoordenaar"

VIDEO: “Suiker is een echte sluipmoordenaar”

In de strijd tegen overgewicht en gezondheidsproblemen ligt de focus al jaren op vet en koolhydraten. Maar suiker is pas een echte sluipmoordenaar. Dat zegt althans de zeer gerenommeerde Amerikaanse arts en wetenschapper Robert Lustig. Hij heeft de oorlog aan suiker verklaard.

Lustig waarschuwde vrijdagavond bij RTL Late Night voor de gevaren van suikers. “Een man die uw leven wellicht zal veranderen,” zei presentator Humberto Tan over zijn gast. In zijn betoog veegde Lustig de vloer aan met suiker dat volgens de wetenschapper net zo gevaarlijk is als cocaïne.

Hij voert een kruistocht tegen suiker. Zolang je de suiker die je bij een maaltijd eet in de uren erna weer verbrandt, is er weinig aan de hand, zegt hij. Het gaat hem erom dat te veel suiker gif is. En omdat meer dan de helft van de mensen momenteel te dik is, en dikker wordt, is suiker voor meer dan de helft van de westerlingen gif.

“Suiker levert vooral lege calorieën,” schreef hij in vakblad Nature. “Wie suiker in zijn koffie doet, snoepjes eet, frisdrank drinkt en vruchtensap drinkt, krijgt calorieën binnen zonder dat er tegelijkertijd vitaminen, mineralen, vezels en andere nuttige voedingsstoffen mee naar binnen komen. Dat is anders met de calorieën in volkorenbrood, groente of vlees.” De reden dat fabrikanten suiker blijven toevoegen: omdat het lekker is. En wat lekker is, verkoopt.

Lustig legde in een interview met New Scientist uit dat suiker (fructose) als gif aangemerkt moet worden, en als verslavend middel. De lezing op YouTube waarin hij hetzelfde veel uitgebreider doet, is al 5,6 miljoen keer bekeken.

[RTL Late Night]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marie schreef:

  Op zich een aannemelijk verhaal. Wat me verbaasde was dat hij aan het einde van zijn praatje sprak over snoepfabrikanten (Mars e.d.) en dat ‘zelfs zij nu hun verantwoordelijkheid gaan nemen’. Toen ging er bij mij idd een alarmbelletje rinkelen want we weten allemaal welke monsters er achter die giganten zitten!

  8 likes
 • Wil Kars schreef:

  GERAFFINEERDE SUIKER is DE VOEDINGSBRON VOOR KANKEPCELLEN.. ALS DAT EENS DUIDELIJK GEMAAKT WORDT…!

  8 likes
  • Bob de Jong schreef:

   Beste Wil, Ik wil graag weten hoe jij aan jou stelling komt dat Kanker gekoppeld is aan Suiker?

   Ik wil wel duidelijk maken dat ik niet met gemanipuleerde stellingen en links mee ga dus kijk goed uit.

   0 likes
 • Bob de Jong schreef:

  Dat het slecht is dat weten we en daar wil ik geen tijd in steken. Wat ik me afvraag is wie dit geïntroduceerd heeft!!!??
  We weten ook wie Aspartaam gebracht heeft en wie en welke naam van die geheime genootschappen heeft dit gebracht!!??

  5 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  God sugar you, god sugar you all.

  3 likes
 • Arwijn schreef:

  Het is zo verslavend als de pest. Helemaal zonder kan ik mij gewoon bijna niet voorstellen.
  Maar ik moet zeggen dat ik de biologische rietsuiker heel zo slecht niet vind. Zolang je er maar niet teveel van gebruikt (je alvleesklier geeft vanzelf aan wanneer het genoeg is geweest) heb ik weinig last van typische goedkope witte suiker bijwerkingen.

  2 likes
 • Silber eye schreef:

  Wij hier in Nederland hebben een “voedsel en waren autoriteit” welke geinstrueerd wordt door Den Haag, stil zit niets onderneemt etc, omreden de overheid geen enkel belang bij heeft dat de burger de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
  Dat is ook de echte reden geweest waarom de pensioen gerechtigde leeftijd van zestig jaar naar vijfenzestig jaar is gegaan en nu naar zevenenzestig jaar is gegaan.
  Behalve voor topambtenaren natuurlijk deze zijn een uitzondering op de regel deze hebben rücksichtslos naadloos de moderne slavernij in een nieuw jasje gestoken en hebben inside kennis, en weten dat het klokkenluiders slecht vergaat in onze vrijheidsstaat.

  Suiker sloopt net als opiaten alleen opiaat verslaafden zijn niet meer in staat arbeid te verrichten dat is het verschil, anders was suiker ook tot een verboden stof verklaart.

  2 likes
 • x

  Check Also

  Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

  In dit artikel ga ik het hebben ...

  Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

  Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

  Mensen die iedere dag light-frisdrank consumeren hebben ...

  >