Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Suiker is een echte sluipmoordenaar”
VIDEO: "Suiker is een echte sluipmoordenaar"

VIDEO: “Suiker is een echte sluipmoordenaar”

In de strijd tegen overgewicht en gezondheidsproblemen ligt de focus al jaren op vet en koolhydraten. Maar suiker is pas een echte sluipmoordenaar. Dat zegt althans de zeer gerenommeerde Amerikaanse arts en wetenschapper Robert Lustig. Hij heeft de oorlog aan suiker verklaard.

Lustig waarschuwde vrijdagavond bij RTL Late Night voor de gevaren van suikers. “Een man die uw leven wellicht zal veranderen,” zei presentator Humberto Tan over zijn gast. In zijn betoog veegde Lustig de vloer aan met suiker dat volgens de wetenschapper net zo gevaarlijk is als cocaïne.

Hij voert een kruistocht tegen suiker. Zolang je de suiker die je bij een maaltijd eet in de uren erna weer verbrandt, is er weinig aan de hand, zegt hij. Het gaat hem erom dat te veel suiker gif is. En omdat meer dan de helft van de mensen momenteel te dik is, en dikker wordt, is suiker voor meer dan de helft van de westerlingen gif.

“Suiker levert vooral lege calorieën,” schreef hij in vakblad Nature. “Wie suiker in zijn koffie doet, snoepjes eet, frisdrank drinkt en vruchtensap drinkt, krijgt calorieën binnen zonder dat er tegelijkertijd vitaminen, mineralen, vezels en andere nuttige voedingsstoffen mee naar binnen komen. Dat is anders met de calorieën in volkorenbrood, groente of vlees.” De reden dat fabrikanten suiker blijven toevoegen: omdat het lekker is. En wat lekker is, verkoopt.

Lustig legde in een interview met New Scientist uit dat suiker (fructose) als gif aangemerkt moet worden, en als verslavend middel. De lezing op YouTube waarin hij hetzelfde veel uitgebreider doet, is al 5,6 miljoen keer bekeken.

[RTL Late Night]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het is zo verslavend als de pest. Helemaal zonder kan ik mij gewoon bijna niet voorstellen.
Maar ik moet zeggen dat ik de biologische rietsuiker heel zo slecht niet vind. Zolang je er maar niet teveel van gebruikt (je alvleesklier geeft vanzelf aan wanneer het genoeg is geweest) heb ik weinig last van typische goedkope witte suiker bijwerkingen.

Bob de Jong
Bob de Jong
5 jaren geleden

Dat het slecht is dat weten we en daar wil ik geen tijd in steken. Wat ik me afvraag is wie dit geïntroduceerd heeft!!!??
We weten ook wie Aspartaam gebracht heeft en wie en welke naam van die geheime genootschappen heeft dit gebracht!!??

Marie
Marie
5 jaren geleden

Op zich een aannemelijk verhaal. Wat me verbaasde was dat hij aan het einde van zijn praatje sprak over snoepfabrikanten (Mars e.d.) en dat ‘zelfs zij nu hun verantwoordelijkheid gaan nemen’. Toen ging er bij mij idd een alarmbelletje rinkelen want we weten allemaal welke monsters er achter die giganten zitten!

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd- en andere berichten, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
5 jaren geleden

God sugar you, god sugar you all.

Wil Kars
Wil Kars
5 jaren geleden

GERAFFINEERDE SUIKER is DE VOEDINGSBRON VOOR KANKEPCELLEN.. ALS DAT EENS DUIDELIJK GEMAAKT WORDT…!

Bob de Jong
Bob de Jong
Reactie op  Wil Kars
5 jaren geleden

Beste Wil, Ik wil graag weten hoe jij aan jou stelling komt dat Kanker gekoppeld is aan Suiker?

Ik wil wel duidelijk maken dat ik niet met gemanipuleerde stellingen en links mee ga dus kijk goed uit.

Silber eye
Silber eye
5 jaren geleden

Wij hier in Nederland hebben een “voedsel en waren autoriteit” welke geinstrueerd wordt door Den Haag, stil zit niets onderneemt etc, omreden de overheid geen enkel belang bij heeft dat de burger de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Dat is ook de echte reden geweest waarom de pensioen gerechtigde leeftijd van zestig jaar naar vijfenzestig jaar is gegaan en nu naar zevenenzestig jaar is gegaan.
Behalve voor topambtenaren natuurlijk deze zijn een uitzondering op de regel deze hebben rücksichtslos naadloos de moderne slavernij in een nieuw jasje gestoken en hebben inside kennis, en weten dat het klokkenluiders slecht vergaat in onze vrijheidsstaat.

Suiker sloopt net als opiaten alleen opiaat verslaafden zijn niet meer in staat arbeid te verrichten dat is het verschil, anders was suiker ook tot een verboden stof verklaart.

schothorst
schothorst
Reactie op  Silber eye
4 jaren geleden

Wie vergaat het van de ouderen wel goed?.
Aow-ers en chronisch zieken zeker niet in de zogenaamde democratie.

x

Check Also

suikerverslaving

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Mensen die iedere dag light-frisdrank consumeren hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x