Gezondheid

VIDEO: “Suiker is een echte sluipmoordenaar”

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de strijd tegen overgewicht en gezondheidsproblemen ligt de focus al jaren op vet en koolhydraten. Maar suiker is pas een echte sluipmoordenaar. Dat zegt althans de zeer gerenommeerde Amerikaanse arts en wetenschapper Robert Lustig. Hij heeft de oorlog aan suiker verklaard.

Lustig waarschuwde vrijdagavond bij RTL Late Night voor de gevaren van suikers. “Een man die uw leven wellicht zal veranderen,” zei presentator Humberto Tan over zijn gast. In zijn betoog veegde Lustig de vloer aan met suiker dat volgens de wetenschapper net zo gevaarlijk is als cocaïne.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij voert een kruistocht tegen suiker. Zolang je de suiker die je bij een maaltijd eet in de uren erna weer verbrandt, is er weinig aan de hand, zegt hij. Het gaat hem erom dat te veel suiker gif is. En omdat meer dan de helft van de mensen momenteel te dik is, en dikker wordt, is suiker voor meer dan de helft van de westerlingen gif.

“Suiker levert vooral lege calorieën,” schreef hij in vakblad Nature. “Wie suiker in zijn koffie doet, snoepjes eet, frisdrank drinkt en vruchtensap drinkt, krijgt calorieën binnen zonder dat er tegelijkertijd vitaminen, mineralen, vezels en andere nuttige voedingsstoffen mee naar binnen komen. Dat is anders met de calorieën in volkorenbrood, groente of vlees.” De reden dat fabrikanten suiker blijven toevoegen: omdat het lekker is. En wat lekker is, verkoopt.

Lustig legde in een interview met New Scientist uit dat suiker (fructose) als gif aangemerkt moet worden, en als verslavend middel. De lezing op YouTube waarin hij hetzelfde veel uitgebreider doet, is al 5,6 miljoen keer bekeken.

[RTL Late Night]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het is zo verslavend als de pest. Helemaal zonder kan ik mij gewoon bijna niet voorstellen.
Maar ik moet zeggen dat ik de biologische rietsuiker heel zo slecht niet vind. Zolang je er maar niet teveel van gebruikt (je alvleesklier geeft vanzelf aan wanneer het genoeg is geweest) heb ik weinig last van typische goedkope witte suiker bijwerkingen.

Bob de Jong
Bob de Jong
8 jaren geleden

Dat het slecht is dat weten we en daar wil ik geen tijd in steken. Wat ik me afvraag is wie dit geïntroduceerd heeft!!!??
We weten ook wie Aspartaam gebracht heeft en wie en welke naam van die geheime genootschappen heeft dit gebracht!!??

Marie
Marie
8 jaren geleden

Op zich een aannemelijk verhaal. Wat me verbaasde was dat hij aan het einde van zijn praatje sprak over snoepfabrikanten (Mars e.d.) en dat ‘zelfs zij nu hun verantwoordelijkheid gaan nemen’. Toen ging er bij mij idd een alarmbelletje rinkelen want we weten allemaal welke monsters er achter die giganten zitten!

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd- en andere berichten, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x