Gezondheid

Rusland gaat de strijd aan tegen E621

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een poging Rusland gezonder te maken hebben politici uit dat land de oorlog verklaard aan mononatriumglutamaat of MSG (E621). De Russische Tweede Kamer, de Staatsdoema, wil waarschuwingslabels op verpakkingen van levensmiddelen waar de smaakversterker in verwerkt is. Er moeten in de supermarkt aparte schappen gaan komen voor deze producten.

Drie Kamerleden van de Politieke Partij LDPR hebben onder leiding van fractievoorzitter Igor Lebedev een wetsvoorstel voorbereid dat kan rekenen op de steun van verschillende commissies van de Staatsdoema. De drie politici benadrukken dat de meeste voorgekookte vlees- en visproducten, specerijen, sauzen en chips E621 bevatten en dat de smaakversterker schadelijk is voor de gezondheid. Beleidsmakers denken dat de labels Russen gaan helpen om gezonder te eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Verschillende Russische fabrikanten hebben al besloten de smaakversterker niet langer toe te voegen aan hun producten. Zij stellen dat ingrediënten die goed genoeg zijn niet hoeven te worden ‘versterkt’.

Uit gesprekken tussen persbureau RIA Novosti en experts blijkt dat MSG verslavend werkt, de zenuwen in de mond kan irriteren en bovendien genetische mutaties kan veroorzaken. MSG, ook wel ‘verrukkelijk vergif’ genoemd, wordt door fastfoodketens op grote schaal gebruikt.

Voedselexpert Oleg Lenev merkte op dat het gebruik van MSG is toegstaan op het grondgebied van de Russische Federatie, maar alleen in kleine hoeveelheden kan worden geconsumeerd. Omdat de smaakversterker in steeds meer producten wordt aangetroffen, raken op den duur allerlei lichamelijke processen ontregeld. MSG leidt met name tot hoge bloeddruk, allergische reacties en atopie, aldus Lenev.

In grotere hoeveelheden kan E621 een negatieve invloed hebben op de hersenschors, met duizeligheid, hoofdpijn, huiduitslag, irritatie en depressie tot gevolg. Experts zeggen dat het in de praktijk zeer lastig blijkt om schadelijke additieven te vermijden.

[RIA Novosti, Life News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rini
Rini
10 jaren geleden

Dat zou NL ook eens moeten gaan doen,maar neeeeee hoor,we gaan gewoon lekker door met ons volk te vergiftigen!

Wim
Wim
10 jaren geleden

Het zou mooi zijn, als ze zich hier op bleven concentreren voor de gezondheid van hun mensen.
Laten ze Oekraïne maar met rust laten.
Oorlog voeren tegen E621 is voorlopig even voldoende.

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m62

lees deze link en veel wordt duidelijk.

frederika
frederika
10 jaren geleden

blij toe vieze bende
ik wordt er ziek van dus ik eet het al jaren niet
het is niet alleen e621 maar alle e in de 600
en de labeling klopt tegenwoordig ook niet meer
want als ergens aroma’s op staat is dat ook smaakversterker
ze worden steeds slimmer erin
en natuurlijke aroma’s is ook nep
je moet zo goed opletten tegenwoordig

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x