Homepagina » Gezondheid » Rusland gaat de strijd aan tegen E621
Rusland gaat de strijd aan met E621

Rusland gaat de strijd aan tegen E621

In een poging Rusland gezonder te maken hebben politici uit dat land de oorlog verklaard aan mononatriumglutamaat of MSG (E621). De Russische Tweede Kamer, de Staatsdoema, wil waarschuwingslabels op verpakkingen van levensmiddelen waar de smaakversterker in verwerkt is. Er moeten in de supermarkt aparte schappen gaan komen voor deze producten.

Drie Kamerleden van de Politieke Partij LDPR hebben onder leiding van fractievoorzitter Igor Lebedev een wetsvoorstel voorbereid dat kan rekenen op de steun van verschillende commissies van de Staatsdoema. De drie politici benadrukken dat de meeste voorgekookte vlees- en visproducten, specerijen, sauzen en chips E621 bevatten en dat de smaakversterker schadelijk is voor de gezondheid. Beleidsmakers denken dat de labels Russen gaan helpen om gezonder te eten.

Verschillende Russische fabrikanten hebben al besloten de smaakversterker niet langer toe te voegen aan hun producten. Zij stellen dat ingrediënten die goed genoeg zijn niet hoeven te worden ‘versterkt’.

Uit gesprekken tussen persbureau RIA Novosti en experts blijkt dat MSG verslavend werkt, de zenuwen in de mond kan irriteren en bovendien genetische mutaties kan veroorzaken. MSG, ook wel ‘verrukkelijk vergif’ genoemd, wordt door fastfoodketens op grote schaal gebruikt.

Voedselexpert Oleg Lenev merkte op dat het gebruik van MSG is toegstaan op het grondgebied van de Russische Federatie, maar alleen in kleine hoeveelheden kan worden geconsumeerd. Omdat de smaakversterker in steeds meer producten wordt aangetroffen, raken op den duur allerlei lichamelijke processen ontregeld. MSG leidt met name tot hoge bloeddruk, allergische reacties en atopie, aldus Lenev.

In grotere hoeveelheden kan E621 een negatieve invloed hebben op de hersenschors, met duizeligheid, hoofdpijn, huiduitslag, irritatie en depressie tot gevolg. Experts zeggen dat het in de praktijk zeer lastig blijkt om schadelijke additieven te vermijden.

[RIA Novosti, Life News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  Het zou mooi zijn, als ze zich hier op bleven concentreren voor de gezondheid van hun mensen.
  Laten ze Oekraïne maar met rust laten.
  Oorlog voeren tegen E621 is voorlopig even voldoende.

  11 likes
 • IIS schreef:

  De Russen lijken zich te verzetten tegen alles wat het door en door zieke Westen heeft bedacht. In Rusland zal het op velerlei gebieden ook niet alles zijn en lijkt het land zich los te moeten maken van zijn verleden en heeft Rusland m.i. meer potentie om te verbeteren en gezond te groeien dan het Westen.

  Rusland heeft het zieke toneelstuk door wat de burgers krijgen voorgeschoteld in de EU en de VS en lijkt zelfs zover te zijn dat men de weg wil inslaan van het libertarisme, en dat betekent luisteren naar de stem van het volk, al lijkt dat in eerste instantie misschien niet zo te zijn, omdat de Russen drommels goed door hebben dat de imperialisten en corporatistische mogendheden proberen van binnenuit Rusland te veroveren door het volk met mollen op te stoken en het land in een westerse keurslijf te krijgen.

  Hopelijk zullen de Russen de bevrijders blijken te zijn. Zou er niet een koning uit het noorden opstaan die de wereld bevrijdt uit de klauwen van een satanische macht? Ligt Rusland niet ten noorden van Israël en zou daarom wel eens deze bevrijder kunnen zijn? Waarschijnlijk zal dat bevrijden met veel ellende gepaard gaan, niet omdat de Russen dit zo graag willen, maar omdat het satanische en nazi Westen het zo wil. Alles met geweld, alles met gif volproppen, mensenlevens vernietigen omwille van het gewin en Rusland lijkt dit nu, met ZEER GROTE tegenzin, te stoppen.

  Willen de Russen alleen af van E621? Misschien is het grootste probleem wel Rusland die Syrië niet uit handen wil geven aan Saoedi Arabië en Amerika en moeten deze twee samen met de EU nu Rusland eerst onderuit halen om verder te kunnen met hun zieke uitbreidingsdrang + de Russen spraken zelfs al over het afschaffen van de petrodollar en dat klinkt voor de VS natuurlijk als een oorlogsverklaring.

  16 likes
  • octavium schreef:

   Rusland opeens de grote verlosser?????
   Het moet niet gekker worden hier.

   Ik heb geen hoge pet op van Rusland, een lage pet dus eigenlijk.
   nog lager dan van het “westen”
   Vergeet niet dat je hier in ieder geval nog te pas en te onpas de vrijheid
   hebt om je mening te geven, en dan niet per direct op werkvakantie wordt
   gestuurd naar Siberië

   Ik zeg zeker niet dat het hier zo goed is.
   Maar inmiddels ben ik best wat buiten de landsgrenzen geweest.
   En Nederland is zo slecht nog niet.

   Feit dat wij hier om de meest onbenullige dingen kunnen zeiken (ik heb het hier niet over voedsel additieven maar gewoon over dingen in het algemeen). betekend dat we in ieder geval
   niet bezig zijn met ons zorgen te maken hoe wij en onze kinderen in godsnaam de volgende dag weer moeten halen.

   4 likes
   • IIS schreef:

    Hallo octavium,

    Te gek voor woorden, maar inderdaad Rusland als verlosser van de wereld. Het moet niet gekker worden dat wij hier in het zogenaamde vrije westen OOIT zullen MOETEN worden bevrijd door de Russen, die nota bene zelf in een tamelijk corrupt en armoedig land leven, maar toch kans zien om OOIT ons uit de klauwen van de Nazi wereld te verlossen, met jammer genoeg veel geweld, en misschien zelfs met de inzet van de Topol M, één van de meest geavanceerde atoomwapens te wereld, omdat de Nazi imperialisten het vertikken in te binden en bezig zijn ook Rusland en landen zoals Syrië, nadat ze het hele MO hebben uitgemoord en verovert samen met moslim Saoedi-Arabië, te onderwerpen aan hun zieke geesten.

    Dat iemand zich nog vrij voelt in NL (NL is al lang niet meer) of in de Nazi-EU komt omdat men niet doorheeft hoe ver deze zieke corporatistische en collectivistische maatschappij in onderdrukking reeds is gevorderd. Jij SLAAF (en zovele anderen) verdedigt zijn meester omdat de SLAAF niet beseft hoe hij gevangen zit en niet beseft wat vrijheid werkelijk behelst. Zijn meester heeft hem wijsgemaakt dat er landen in de wereld zijn die hem iets aan willen doen en de meester daarom zijn slaven kort, dom en arm moet houden, want anders zou het voor de slaven wel eens heel fout kunnen aflopen. Met angst en list, volgens goed geoliede Nazi-methode, worden slaven/burgers kort en dom gehouden en het mooiste is dat ze het ook nog best vinden en zelfs nog hun meesters, tot de dood er opvolgt, verdedigen ook.

    Beste amice, u bent een brave slaaf, die misschien wel een graantje mee mag pikken uit de staats(meester)ruif en die werkelijke gelooft dat ie ook maar iets heeft in te brengen of absoluut vrij is in deze wereld veroverd door Nazi’s en andere fascistische mogendheden. Mag ik u hartelijk uitlachen? Normaal houd ik niet van ad hominems en al helemaal niet uitlachen van mensen/slaven maar in deze moest ik het gewoon doen, omdat er zoveel mensen zijn die gewoon niet willen begrijpen dat een mens recht heeft op alle vrijheid/soevereiniteit die hem of haar tot in het absolute toekomt. Te idioot voor woorden dat er nog steeds mensen zijn die graag onderdrukt willen worden en gewoon te doof en blind zijn om niet te willen begrijpen dat niemand het recht heeft een mens te beroven van zijn vrijheid en er voor te zorgen dat hij onder valse voorwendselen zijn bezittingen zal moeten afstaan of zelfs zijn leven en dat van zijn dierbaren moet laten in een door zijn meesters georkestreerde crisis of WOIII!!….

    7 likes
   • svartvatten schreef:

    “Een Rus blijft en Rus, ook al bak je hem in boter”. Oude Finse volkswijsheid, en die hebben eeuwen lang ervaring met hun buren.

    2 likes
 • Rini schreef:

  Dat zou NL ook eens moeten gaan doen,maar neeeeee hoor,we gaan gewoon lekker door met ons volk te vergiftigen!

  24 likes
 • Harrie H. Braam schreef:

  We hebben afgelopen zondag een prachtige lezing gehad van Frits van der Blom over de beruchte E-nummers, getiteld: “Etiketten onder de loep. Grote leugens en kleine lettertjes”. Zoals in de reacties hier al terecht wordt opgemerkt, worden we continue vergiftigd. We moeten dan ook niet langer wachten op overheidsmaatregelen, maar mogen zelf het initiatief nemen om eerlijk te worden geïnformeerd en niet langer langs de zijlijn blijven staan.

  De volgende link http://www.lichtvanzelf.nl/agenda is de moeite van het lezen meer dan waard, waarin de diverse thema’s overzichtelijk worden voorgelegd van de lezingen van Frits.

  En op het moment van dit schrijven kijk ik naar buiten en zie, dat de strakblauwe lucht helemaal versluierd wordt door chemtrails. Hoe lang blijven we nog als continue voorgelogen slaven functioneren van een systeem, dat op instorten staat, denk je? Aan ons het woord!

  22 likes
 • frederika schreef:

  blij toe vieze bende
  ik wordt er ziek van dus ik eet het al jaren niet
  het is niet alleen e621 maar alle e in de 600
  en de labeling klopt tegenwoordig ook niet meer
  want als ergens aroma’s op staat is dat ook smaakversterker
  ze worden steeds slimmer erin
  en natuurlijke aroma’s is ook nep
  je moet zo goed opletten tegenwoordig

  16 likes
 • Bertrolli schreef:

  “Experts zeggen dat het in de praktijk zeer lastig blijkt om schadelijke additieven te vermijden.”
  Mooie experts zijn dat. Groente, fruit, zuivel, eieren, vlees, vis, noten, zaden, echte kruiden. Hoezo lastig te vermijden?

  5 likes
 • Alex schreef:

  Volgens berichten gaan ook de GMO,s de ban in in Rusland.

  4 likes
 • Huisheks schreef:

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m62

  lees deze link en veel wordt duidelijk.

  3 likes
 • Rinaldo schreef:

  Ha, smaakversterkers…

  Rusland heeft wel grotere problemen dan dat.
  De gemiddelde leeftijd van de mannen is niet al te hoog, zachtjes uitgedrukt, dankzij de effectien van …alcohol.

  En Poetin is een mogelijk probleem voor de wereldvrede.

  Overigens ben ik ook geen fan van smaakversterkers.
  Maar van leugenachtige dictators nog minder.

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >