Homepagina » Financieel » De Grote Reset van het financiële systeem
De Grote Reset van het financiële systeem

De Grote Reset van het financiële systeem

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer.

Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van het wereldwijde kredietkaartenhuis.

In zijn nieuwe boek The Big Reset beschrijft Middelkoop de problemen van ons huidige financiële systeem. Hij onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuwe fase in het wereldwijde financiële stelsel.

BRICS-landen

Middelkoop zet in The Big Reset uiteen waarom het parkeren van steeds meer schulden op de balans van de centrale banken geen structurele oplossing is voor de kredietcrisis. Het is onvermijdelijk geworden dat we de komende jaren moeten overgaan op het herstructureren van schulden. Daarnaast zal de komende tijd blijken dat het huidige dollarsysteem, dat sinds 1944 bestaat en in 1971 voor het eerst werd aangepast, moet worden vervangen door een nieuw systeem. Deze omvorming, de grootste in de afgelopen 60 jaar, noemt Middelkoop ‘The Big Reset’.

De verschuivingen op het wereldtoneel werden vorig jaar vooral duidelijk toen de regeringsleiders van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika aankondigden een eigen ontwikkelingsbank te willen oprichten. De zogeheten BRICS-landen vinden dat de Wereldbank te veel een westerse focus heeft en vooral op de belangen van de Verenigde Staten en Europa is gericht.

Het is de eerste instelling die het in 2009 opgerichte platform van de vijf landen in het leven roept. De bank krijgt een startkapitaal van 38 miljard euro. Het meeste geld komt van China. De BRICS-landen streven naar een nieuwe en meer evenwichtige economische wereldorde, met oog voor de nieuwe economische machtscentra zoals Azië en Zuid-Amerika.

Schuldsanering

De economie van China is in het vierde kwartaal van 2013 naar verwachting gegroeid met zo’n 7,6 procent. Onder experts heerst er grote verdeeldheid over de houdbaarheid van het Chinese groeitempo. Rentes die Chinese banken voor onderlinge leningen vragen schieten omhoog. Volgens Middelkoop heeft China inmiddels ook te maken met een kredietcrisis.

De schuld van de Japanse centrale overheid is inmiddels groter dan 200 procent van het bbp. Dat is veruit het hoogste percentage van alle ontwikkelde economieën. De Amerikaanse overheid komt op een record staatsschuld van 17.000 miljard dollar. In Europa zijn de problemen groot. Er is mondiaal behoefte aan een schuldsanering.

Bekijk hier het gehele interview met Willem Middelkoop over The Big Reset.

Bron: Rtlnieuws.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. goud en geld heeft geen enkele waarden het is maar wat men er aan geeft ..het bestaat gewoonweg uit een getalwaarden op papier en dat is maar wat de mens er aan geeft ze zijn onderhevig aan schommelingen die op zijn beurt weer onderhevig zijn aan wereld gebeurtenissen
  en gebeurtenissen zijn niet altijd voorspelbaar die op zijn beurt weer onzekerheden voort brengen en onzekerheden geeft en angst
  men probeert alles onder controle te houden dat is de enigen zekerheden die de mens heeft deze bestaan uit onzekerheid waarin alles blijft schommelen het getal blijft een waarden wat de mens zelf er maar van maakt..
  het staat zelfs boven de mens en ze word er door beheerst
  het is gewoonweg materiaal een gebruik middel uit de stoffen gevormd van planeet aarde..en daarmee misleid ze de mens die deze waarden hoger plaatst dan zichzelf..

  1 likes
 2. The Blaze, legt uit hoe zij denkt hoe het werkt en ik denk dat ze er niet ver vanaf zitten.
  http://www.youtube.com/watch?v=7RLhpkaIC7g

  0 likes
 3. De roep om een nieuw financieel systeem wat sommmigen doen is een val. Met dat nieuwe financiele systeem zullen de machthebbers contant geld willen afschaffen zodat alels digitaal is en controleerbaar. het laatste beetje vrijheid is dan weg en mensen die klaagden over het huidige financiele systeem zijn dan met open ogen in de dictatuur van de nieuwe wereldorde getrapt. Weer een voorbeeld van probleem reactie oplossing. En weer meer vrijheden weg. Laat dist systeem maar blijven want je weet wat je eraan hebt.

  0 likes
 4. Middelkoop handelt in goud. Hij heeft dus belang bij zijn verhaal. En dat belang houdt in dat hij anticipeert op geldontwaarding (inflatie). Dus hij tettert (tweet) continue rond dat er een giga inflatie komt. Er schijnen veel mensen in te trappen.

  0 likes
 5. de reset van de banken gebeurd denk ik eerder dan je denkt.Er is al een virus in het bank systeem geplaatst en dat doet nu zijn werk.Inderdaad krijgen wij een ander geld systeem,dat gebaseerd is op goud.Wij horen niets in de media,maar er zijn in de bank wereld al veel bankiers gearresteerd dat is de midden mood de top word ook binnen kort gearresteerd.de brigs landen zijn geen toekomst reken daar maar niet op.de mensen in Amerika dachten dat de Dinar het geld systeem zou worden.wacht rustig af,en zoals Eastcoast zegt kijk de show en eet popcorn.Bill Graham his gestorven hij was een groot bankier voor het Vatikaan en een 33graden freemason.alle dingen gebeuren nu.Wereld wijd worden er arrestaties vericht maar de media zwijgt in alle talen,en wat voor nieuws krijgen wij hier te horen niet veel bijzonders.dus bekijk de show en eet popcorn.

  0 likes
 6. Ja die nieuwe ontwikkelingsbank zal een groot succes worden, Lula en Duma (beide van de Braziliaanse Partij van de Arbeid) was/is bezig het land in armoe te wentelen, ze veroorzaken met hun sociale plannen enorme staatstekorten en de inflatie is voor het derde jaar in een rij hoger dan 7%. Dus de Braziliaanse Reaal is voor het derde jaar achter elkaar extreem in waarde gedaald(let wel inflatie berekend volgens nieuwe berekening, oude berekening laat zelfs meer dan 10% inflatie zien!). De sociale plannen van de twee in tegenstelling tot het verleden waar men meer op economische groei en minder overheid richte, richt men zich nu op een overheidsgestuurde economie en vele sociale voorzieningen. De effecten zijn direct terug te vinden in het toenemend aantal armen, een lijn die met de andere benadering juist tegenovergesteld liep. Dus minder armoe met minder sociale voorzieningen en aantoonbaar meer armoe met meer sociale voorzieningen. De twee hebben het voor elkaar gekregen dat hele dorpen niet werken, en leven op bolsas(uitkeringen). De bureaucratie neemt per dag toe, en de overheidsinvloed goerit per dag, ten nadele van de groei in het land. Ook Zuif-Afrika met het ANC aan de macht maakt een economische duikvlucht, waar nu zelfs de armoe onder blanken toeneemt, geen hond die klaagt, want die blanken hadden dat nog te goed, feit blijft het land doet het gemiddeld jaarlijks slechter. Natuurlijk willen zij een ontwikkelingsbank als extra noodvoorziening voor wanneer hun beleid tot complete armoe gaat leiden. In tegenstelling tot de EUSSR, zijn er geen ander elanden die voor de failliete landen gaat betalen. Dus wat beter dan een nieuwe centrale bank om ongelimiteerd geld te drukken… Ja echt een centrale banken zorgen juist voor financiële ellende door geld te blijven drukken in opdracht van overheden, denken we nu echt dat meer van het zelfde een oplossing zal bieden?

  0 likes
 7. [quote name=”Aardebewoner”]De roep om een nieuw financieel systeem wat sommmigen doen is een val. Met dat nieuwe financiele systeem zullen de machthebbers contant geld willen afschaffen zodat alels digitaal is en controleerbaar. het laatste beetje vrijheid is dan weg en mensen die klaagden over het huidige financiele systeem zijn dan met open ogen in de dictatuur van de nieuwe wereldorde getrapt. Weer een voorbeeld van probleem reactie oplossing. En weer meer vrijheden weg. Laat dist systeem maar blijven want je weet wat je eraan hebt.[/quote]
  Een nieuw systeem zal uiteindelijk ook weer voor klagers doen zorgen, er zullen altijd mensen zijn die slimmer zijn dan een ander en er meer aan zullen verdienen dan anderen, wat weer nieuwe rijken zal opleveren. Hoe naïef kan je zijn, enkel totale indoctrinatie en dictatoriale overheersing zal dit de kop in kunnen drukken, echter zoals we hebben gezien in het oude Rusland, Cuba van nu, Venezuela, en Zimbabwe om er een paar te noemen, garandeert dit enkel maar gelijkheid in armoe. Ik pas daar graag voor.

  0 likes
 8. Volgens mij wordt het de hoogste tijd voor N.E.S.A.R.A.. Wij zijn ook beroofd o.a. door de Illuminati/Bilderberggroep en dat komt vooral doordat we N.E.S.A.R.A. niet in praktijk konden brengen.

  0 likes
 9. [quote name=”r”]goud en geld heeft geen enkele waarden het is maar wat men er aan geeft ..het bestaat gewoonweg uit een getalwaarden op papier en dat is maar wat de mens er aan geeft ze zijn onderhevig aan schommelingen die op zijn beurt weer onderhevig zijn aan wereld gebeurtenissen
  en gebeurtenissen zijn niet altijd voorspelbaar die op zijn beurt weer onzekerheden voort brengen en onzekerheden geeft en angst
  men probeert alles onder controle te houden dat is de enigen zekerheden die de mens heeft deze bestaan uit onzekerheid waarin alles blijft schommelen het getal blijft een waarden wat de mens zelf er maar van maakt..
  het staat zelfs boven de mens en ze word er door beheerst
  het is gewoonweg materiaal een gebruik middel uit de stoffen gevormd van planeet aarde..en daarmee misleid ze de mens die deze waarden hoger plaatst dan zichzelf..[/quote]
  Zo zal het met elk systeem gaan, iets heeft de waarde dat je eraan geeft, of de hoeveelheid ervan. Iets dat schaars is zal altijd meer kosten en uiteindelijk voor nieuwe rijken zorgen, die er geheel gerechtigd uiteindelijk aan zullen verdienen. Tenzij je hen met geweld wilt overheersen. Wat te doen wat te doen….

  0 likes
 10. Willem Middelkoop is ook een aanhanger van de Oostenrijkse school. Een economische stroming die wonderbaarlijk bijna elke financiële tegenslag ver van te voren wisten te voorspellen. Puur omdat zij anders tegen economie aankijken en de overheidsbemoeienis keihard veroordelen, omdat deze telkens tot nieuwe zeepbellen zal leiden, daar zij de economie sturen, waar zij denken dat dit nodig is. Zie bijvoorbeeld de financiele crisis uit 2008 een gevolg van de re-envestment act waar banken WERDEN VERPLICHT door de wet om leningen en hypotheken af te sluiten met hen die het eigenlijk niet konden betalen, met als vangnet twee staatsbanken die foute leningen afkopen. Komt dit bekend voor met de politiek bedreven in Nederland, je verplicht banken ergens toe en vervolgens moet je ze uit de shit halen. Uiteraard haalt de Nederlandse overheid banken uit de shit, omdat deze haar immense schulden moet financieren die het elk jaar verder opbouwt. Waarna men een inflatie creëert die, die zorgt dat het geld minder waard is en het lijkt alsof je schuld minder zwaar is…

  Middelkoop wordt in Nederland uitgelachen omdat hij Keynes niet aanhangt een econoom die de overheid ziet als oplossing, zucht… Een groot President heeft ooit gezegd, de overheid biedt geen oplossing, de overheid is het probleem! Zoals hij ook zei ‘dat een overheid die groot genoeg is om je te geven wat je nodig hebt, een overheid is die groot genoeg is om alles af te pakken’. Een heel wijs man, en hij is niet eens naar één van de top universiteiten in de wereld gegaan. Gewoon gezond verstand, iets dat tegenwoordig heel moeilijk te vinden is. Wat aangetoond wordt met het feit dat mensen naar de overheid kijken voor nieuwe voorzieningen, terwijl het de oude niet eens normaal kon reguleren.

  0 likes
 11. Ondanks de vele crises blijft grofweg hetzelfde stelsel overeind, vallen en opstaan horen bij de cyclus. Er doet zich tot nu toe niets voor dat zou kunnen wijzen op het omvallen van dit stelsel, hoe diep het dal soms ook lijkt. Best een stabiel systeem dus. Als we straks weer opwaarts gaan hoor je niemand meer klagen.

  0 likes
 12. [quote name=”macbikopro”]Ondanks de vele crises blijft grofweg hetzelfde stelsel overeind, vallen en opstaan horen bij de cyclus. Er doet zich tot nu toe niets voor dat zou kunnen wijzen op het omvallen van dit stelsel, hoe diep het dal soms ook lijkt. Best een stabiel systeem dus. Als we straks weer opwaarts gaan hoor je niemand meer klagen.[/quote]

  Ze blijven maar geld uit het ‘niets’ er bij drukken; dat moet nu snel een val van het economisch stelsel lijden.

  0 likes
 13. [quote name=”macbikopro”]Ondanks de vele crises blijft grofweg hetzelfde stelsel overeind, vallen en opstaan horen bij de cyclus. Er doet zich tot nu toe niets voor dat zou kunnen wijzen op het omvallen van dit stelsel, hoe diep het dal soms ook lijkt. Best een stabiel systeem dus. Als we straks weer opwaarts gaan hoor je niemand meer klagen.[/quote]

  Je hebt hebt overduidelijk geen idee waarover je het hebt. Je leidt aan ‘normalcy bias’ en denkt dat de situatie van na de Tweede Wereldoorlog de norm is. Welnu, die is in volkomen uitzonderlijk. Tip: verdiep je eens in de relatie tussen energie (vooral olie) en de economie. Dan weet je dat de komende 20 jaar er totaal anders gaan uitzien dan de afgelopen 20 jaar.

  0 likes
 14. [quote name=”Dan”]Middelkoop handelt in goud. Hij heeft dus belang bij zijn verhaal. En dat belang houdt in dat hij anticipeert op geldontwaarding (inflatie). Dus hij tettert (tweet) continue rond dat er een giga inflatie komt. Er schijnen veel mensen in te trappen.[/quote]
  Middelkoop verkondigde dezelfde boodschap al jaren voordat hij goudhandelaar werd. Dat is hij geworden (en nu niet meer) om te profiteren van de situatie. Is hij altijd volkomen open over geweest.

  0 likes
 15. Grappig dat ik daar vanmiddag een bericht van kreeg, over dit nieuws, en Willem Middelkoop er vandaag ook mee komt. Er zijn vandaag gesprekken zijn met 20 landen over dit onderwerp ”reset the bottun”. Dit was 15 Jan in het (geloof het of niet:) MSM van Amerika?! Ennnu… Nederland? 🙁 Maar goed, Hier de link

  http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/01/15/davos-world-economic-forum-pre-event-presser/4487561/

  erg interessant artikel om te lezen!!

  0 likes
 16. Het feit at we in een spirituele malaise zitten waarbij we niet kunnen inzien wat de ware aard van de realiteit van ons bestaan wordt eens te meer bekrachtigd door het vastklampen aan illusionaire systemen die zijn ontwikkeld voor het (zo goed mogelijk?) doen volstrekken van het menselijk leven.
  De wereld zal alleen veranderen als we onszelf realiseren als de veroorzaker maar ook de oplosser van alle problemen en strubbelingen die we hebben. (als we al van problemen en strubbelingen mogen spreken).
  Ikzelf vind de problemen die we als mensen denken te hebben te belachelijk voor woorden. En dan te bedenken dat men deze problemen en strubbelingen echt serieus neemt.
  Dit verdien je niet als een bewust wezen… zo rondgespeeld te worden op een schaakbord dat je zelf niet hebt ontworpen.
  Het is een belediging voor het bewustzijn als zodanig, menselijk, dierlijk, heilig of duivels… geen van alle vormen van bewustzijn zou kunnen rondbewegen in het vertroebelde water dat we met zijn allen hebben gemengd.
  Proficiat, spirituele verlichting is nu niet alleen een vereiste, we komen er zelfs niet omheen.
  Dit zijn wij:

  http://www.youtube.com/watch?v=pDNdknVXPwA

  0 likes
 17. Als het systeem valt, is iedereen gelukkig en leven we met zijn allen in vrede. De woestijnen worden vruchtbare oases en de zee zo rijk dat iedere aardbewoner genoeg voedsel heeft.

  De realiteit in mijn optiek zal er meer 1 zijn van totale anarchie. Geld is niks meer waard, een mensenleven nog minder. Als de laatste spullen uit de supermarkten geplundert zijn, zullen de laatste “overlevenden ” elkaar nog naar het leven staan, tot er wat stammetjes ala Mad Max over zijn. En geloof me, er zal geen verlossing komen in de vorm van een jesus, of GF, het zal het recht van de sterkste worden, nog erger dan het nu soms al is. Het systeem is verrot op het moment, maar het alternatief zal vele malen erger zijn 😉

  0 likes
 18. [quote name=”legaal”]de reset van de banken gebeurd denk ik eerder dan je denkt.Er is al een virus in het bank systeem geplaatst en dat doet nu zijn werk.Inderdaad krijgen wij een ander geld systeem,dat gebaseerd is op goud.Wij horen niets in de media,maar er zijn in de bank wereld al veel bankiers gearresteerd dat is de midden mood de top word ook binnen kort gearresteerd.de brigs landen zijn geen toekomst reken daar maar niet op.de mensen in Amerika dachten dat de Dinar het geld systeem zou worden.wacht rustig af,en zoals Eastcoast zegt kijk de show en eet popcorn.Bill Graham his gestorven hij was een groot bankier voor het Vatikaan en een 33graden freemason.alle dingen gebeuren nu.Wereld wijd worden er arrestaties vericht maar de media zwijgt in alle talen,en wat voor nieuws krijgen wij hier te horen niet veel bijzonders.dus bekijk de show en eet popcorn.[/quote]

  Lieve Legaal,
  Wat fijn je weer te zien. Ik dacht even dat je misschien al weggeascendeerd was. Wat jij misschien wel gewild zou hebben maar dan zaten wij zonder jou.
  Er wordt dus flink gearresteerd. Goed om te horen. Jammer hoor, dat men eerst de middenmoot koos en niet met de top begon.
  Laat je het weten als alle slechterikken een keertje zijn opgepakt?

  Knuf
  Ps. LLLL

  0 likes
 19. [quote name=”legaal”]de reset van de banken gebeurd denk ik eerder dan je denkt.Er is al een virus in het bank systeem geplaatst en dat doet nu zijn werk.Inderdaad krijgen wij een ander geld systeem,dat gebaseerd is op goud.Wij horen niets in de media,maar er zijn in de bank wereld al veel bankiers gearresteerd dat is de midden mood de top word ook binnen kort gearresteerd.de brigs landen zijn geen toekomst reken daar maar niet op.de mensen in Amerika dachten dat de Dinar het geld systeem zou worden.wacht rustig af,en zoals Eastcoast zegt kijk de show en eet popcorn.Bill Graham his gestorven hij was een groot bankier voor het Vatikaan en een 33graden freemason.alle dingen gebeuren nu.Wereld wijd worden er arrestaties vericht maar de media zwijgt in alle talen,en wat voor nieuws krijgen wij hier te horen niet veel bijzonders.dus bekijk de show en eet popcorn.[/quote]
  Een metselaar van de 33e graad is een stuk meer lichtwerker dan jij, legaal.
  Een lichtwerker verdoet zijn eigen tijd niet met het demoniseren (pas maar op met het karma wat je daardoor oproept) van lukrake individuen. Het demoniseren van wie dan ook is uit den boze. Dat zou jij intussen wel moeten weten.

  0 likes
 20. De schulden groeien verder door rente, en dit is onhoudbaar omdat samengestelde rente oneindig is. Bovendien worden banken door rente verleid om risico volle investeringen te doen, te meer omdat de overheid en centrale banken hen helpen mocht het misgaan.

  Hoewel het misschien vreemd lijkt, is de zaak eenvoudig op te lossen, namelijk:
  – hef een belasting op geld, zodat uitlenen tegen nul procent aantrekkelijk is (omdat je daarmee de belasting ontloopt);
  – verbied het heffen van rente op geld;
  – de centrale bank kan alleen geld uitlenen aan banken tegen nul procent rente.

  Banken zullen daarom voldoende reserves aanhouden omdat ze nooit winst kunnen maken op leningen van de centrale bank (in tegenstelling tot nu). Dit beperkt de kredietgroei, waardoor economische groei zich kan vertalen in waardestijging van het geld en positieve reele rendementen op nul procent leningen.

  En dan de grote verrassing: dit reële rendement is mogelijk aanzienlijk hoger dan de rente die je nu krijgt, dus spaarders kunnen er ook nog op vooruit gaan.

  Zie:
  – Een korte introductie in Natural Money:
  http://www.naturalmoney.org/short.html
  – Economische theorie van Natural Money:
  http://www.naturalmoney.org/naturaleconomy.html

  0 likes
 21. [quote name=”Coeus”][quote name=”macbikopro”]Ondanks de vele crises blijft grofweg hetzelfde stelsel overeind, vallen en opstaan horen bij de cyclus. Er doet zich tot nu toe niets voor dat zou kunnen wijzen op het omvallen van dit stelsel, hoe diep het dal soms ook lijkt. Best een stabiel systeem dus. Als we straks weer opwaarts gaan hoor je niemand meer klagen.[/quote]

  Je hebt hebt overduidelijk geen idee waarover je het hebt. Je leidt aan ‘normalcy bias’ en denkt dat de situatie van na de Tweede Wereldoorlog de norm is. Welnu, die is in volkomen uitzonderlijk. Tip: verdiep je eens in de relatie tussen energie (vooral olie) en de economie. Dan weet je dat de komende 20 jaar er totaal anders gaan uitzien dan de afgelopen 20 jaar.[/quote]

  De spijker op zijn kop!! We leven in uitermate interessante tijden. Het bijzondere is dat wij ons momenteel niet eens grote wereldwijde economische groei kunnen veroorloven, dat zou de olieprijzen extreem hoog opdrijven.

  De (technologische)ontwikkeling van de mensheid is meestal op zijn sterkst als deze onder druk staat. Ik verwacht behoorlijk vernieuwende technologische doorbraken die het energieprobleem minstens een tijdje voor ons uit schuift.

  0 likes
 22. Zo, kunnen we weer met een schone lei beginnen en blijven de machtsverhoudingen nagenoeg hetzelfde. The big Reset claimt een verandering te zijn, maar dat is het niet. Het is zoals de naam al aangeeft het heropstarten van hetzelfde programma, op hetzelfde apparaat en met dezelfde handen aan de knoppen. Wat mij betreft resetten we niks, maar ontwikkelen we een compleet ander apparaat dat geen programma’s laat vastlopen.

  0 likes
 23. [quote name=”padja”][quote name=”legaal”]de reset van de banken gebeurd denk ik eerder dan je denkt.Er is al een virus in het bank systeem geplaatst en dat doet nu zijn werk.Inderdaad krijgen wij een ander geld systeem,dat gebaseerd is op goud.Wij horen niets in de media,maar er zijn in de bank wereld al veel bankiers gearresteerd dat is de midden mood de top word ook binnen kort gearresteerd.de brigs landen zijn geen toekomst reken daar maar niet op.de mensen in Amerika dachten dat de Dinar het geld systeem zou worden.wacht rustig af,en zoals Eastcoast zegt kijk de show en eet popcorn.Bill Graham his gestorven hij was een groot bankier voor het Vatikaan en een 33graden freemason.alle dingen gebeuren nu.Wereld wijd worden er arrestaties vericht maar de media zwijgt in alle talen,en wat voor nieuws krijgen wij hier te horen niet veel bijzonders.dus bekijk de show en eet popcorn.[/quote]

  Lieve Legaal,
  Wat fijn je weer te zien. Ik dacht even dat je misschien al weggeascendeerd was. Wat jij misschien wel gewild zou hebben maar dan zaten wij zonder jou.
  Er wordt dus flink gearresteerd. Goed om te horen. Jammer hoor, dat men eerst de middenmoot koos en niet met de top begon.
  Laat je het weten als alle slechterikken een keertje zijn opgepakt?

  Knuf
  Ps. LLLL[/quote]
  Hoi Padja ik hou jou op de hoogte.De middelmoot pakken ze het eerst aan,dat vezwakt de bovenkant de slechterikken.
  Heel veel liefs van mij Knuf.

  0 likes
 24. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”r”]goud en geld heeft geen enkele waarden het is maar wat men er aan geeft ..het bestaat gewoonweg uit een getalwaarden op papier en dat is maar wat de mens er aan geeft ze zijn onderhevig aan schommelingen die op zijn beurt weer onderhevig zijn aan wereld gebeurtenissen
  en gebeurtenissen zijn niet altijd voorspelbaar die op zijn beurt weer onzekerheden voort brengen en onzekerheden geeft en angst
  men probeert alles onder controle te houden dat is de enigen zekerheden die de mens heeft deze bestaan uit onzekerheid waarin alles blijft schommelen het getal blijft een waarden wat de mens zelf er maar van maakt..
  het staat zelfs boven de mens en ze word er door beheerst
  het is gewoonweg materiaal een gebruik middel uit de stoffen gevormd van planeet aarde..en daarmee misleid ze de mens die deze waarden hoger plaatst dan zichzelf..[/quote]
  Zo zal het met elk systeem gaan, iets heeft de waarde dat je eraan geeft, of de hoeveelheid ervan. Iets dat schaars is zal altijd meer kosten en uiteindelijk voor nieuwe rijken zorgen, die er geheel gerechtigd uiteindelijk aan zullen verdienen. Tenzij je hen met geweld wilt overheersen. Wat te doen wat te doen….[/quote]

  Werkelijke schaarste bestaat er van nature niet.
  De Aarde voorziet ruim voldoende in ieders behoefte, maar nooit genoeg voor ieders ongeremde hebzucht.

  0 likes
 25. [quote name=”Kalki”]Volgens mij wordt het de hoogste tijd voor N.E.S.A.R.A.. Wij zijn ook beroofd o.a. door de Illuminati/Bilderberggroep en dat komt vooral doordat we N.E.S.A.R.A. niet in praktijk konden brengen.[/quote]
  Onze gedachten, ons denken, dat wat we in onze geest als waarheid aannemen is energie. Energie gaat, zoals alles in het heelal, in circels. Doordat het gelijke het gelijke aantrekt vergroot deze energie zich. En omdat energie altijd de weg van de minste weerstand volgt keert ze bij de zender terug. Ieder mens heeft de goddelijke gave om met zijn gedachten/overtuigingen zijn leven te leiden zoals hij dat wenst. Het idee dat de illuminatie/ de bilderberg groep of wie dan ook ons van iets kan beroven is dus alleen maar waar als wij dat geloven. Onze gedachten, ons scheppend vermogen, is van ons. Het kan niet gestolen worden. Het kan wel weggegeven worden door iemand of iets als machtiger dan onszelf te zien. De enige manier om gelukkig te worden is om gelukkig te ZIJN. Dan zenden we deze energie uit, dan zal deze energie groter worden, vergroot terugkeren, en wederom uitgezonden worden. Zo zijn wij in staat om met en voor elkaar het paradijs op aarde te scheppen. De aarde is er klaar voor.

  0 likes
 26. GELD is de BRON en BASIS van uw eigen slavernij!!

  Jammer dat vele het nieuws volgen van de Financiële psychopaten die vele in de “gemaakte illusie” houden.

  Wakker worden is weer een ander thema van Niburu maar het speelt ook hier een hoofdrol!!

  Succes!!

  0 likes
 27. [quote name=”Pascal”]GELD is de BRON en BASIS van uw eigen slavernij!!

  Jammer dat vele het nieuws volgen van de Financiële psychopaten die vele in de “gemaakte illusie” houden.

  Wakker worden is weer een ander thema van Niburu maar het speelt ook hier een hoofdrol!!

  Succes!![/quote]

  Nee niét het geld zélf is die basis want het had net zo goed ieder ander ruilmiddel kunnen zijn,nee het zijn de persónen/instituten die misbruik hebben gemaakt en monopolie hebben gekregen/genomen op de hele wereldwijde handel en wandel.De reset die eraan komt zal er weer een gezonde/eerlijke handel en wandel van maken,ja ja ook gewoon met geld (schelpen zijn ook niet echt handig) 🙂

  0 likes
 28. [quote name=”kim”][quote name=”Pascal”]GELD is de BRON en BASIS van uw eigen slavernij!!

  Jammer dat vele het nieuws volgen van de Financiële psychopaten die vele in de “gemaakte illusie” houden.

  Wakker worden is weer een ander thema van Niburu maar het speelt ook hier een hoofdrol!!

  Succes!![/quote]

  Nee niét het geld zélf is die basis want het had net zo goed ieder ander ruilmiddel kunnen zijn,nee het zijn de persónen/instituten die misbruik hebben gemaakt en monopolie hebben gekregen/genomen op de hele wereldwijde handel en wandel.De reset die eraan komt zal er weer een gezonde/eerlijke handel en wandel van maken,ja ja ook gewoon met geld (schelpen zijn ook niet echt handig) :-)[/quote]
  Dank uw voor uw reactie maar ik ben bang dat uw het niet begrepen heeft en dat uw niet out of de box kan denken maar dat uw nog in dat psychopaten systeem denkt. Handel en wandel en ruilmiddelen zijn andere vormen van slavenwerken. De participatie wereld is bestemd voor mensen die andere helpen zonder dat daar wat tegenover staat omdat iedereen geholpen word staat er altijd vanzelfsprekend wat tegenover. Egoïsme en materialisme maken UW wereld compleet wat geen plaats heeft in de participatie wereld.

  0 likes
 29. [quote name=”Pascal”][quote name=”kim”][quote name=”Pascal”]GELD is de BRON en BASIS van uw eigen slavernij!!

  Jammer dat vele het nieuws volgen van de Financiële psychopaten die vele in de “gemaakte illusie” houden.

  Wakker worden is weer een ander thema van Niburu maar het speelt ook hier een hoofdrol!!

  Succes!![/quote]

  Nee niét het geld zélf is die basis want het had net zo goed ieder ander ruilmiddel kunnen zijn,nee het zijn de persónen/instituten die misbruik hebben gemaakt en monopolie hebben gekregen/genomen op de hele wereldwijde handel en wandel.De reset die eraan komt zal er weer een gezonde/eerlijke handel en wandel van maken,ja ja ook gewoon met geld (schelpen zijn ook niet echt handig) :-)[/quote]
  Dank uw voor uw reactie maar ik ben bang dat uw het niet begrepen heeft en dat uw niet out of de box kan denken maar dat uw nog in dat psychopaten systeem denkt. Handel en wandel en ruilmiddelen zijn andere vormen van slavenwerken. De participatie wereld is bestemd voor mensen die andere helpen zonder dat daar wat tegenover staat omdat iedereen geholpen word staat er altijd vanzelfsprekend wat tegenover. Egoïsme en materialisme maken UW wereld compleet wat geen plaats heeft in de participatie wereld.[/quote]

  Als er geen ‘slavendrijvers’ die monopolie hebben meer zijn is wat voor sysyteem dan ook hetzei eieren ruilen tegen aardappels of geld of schelpen geen probleem, de rotte appels moeten eruit pas dan kan er een gezond systeem komen jaja en gewoon op basis van participatie. Wie weet is geld op een goede dag gewoon niet meer nodig,helemaal goed,ieder zijn moestuin en/of negorijtje en ruilen of helpen maar! (of aanbieden van klus diensten etc.)

  0 likes
  • Er gaat niets veranderen. Inmiddels zijn een paar jonge economen afkomstig van Goldman Sachs, al gestationeerd bij de Chinese Centrale Bank, om e.e.a. “te regelen”. Er verandert dus niets.
   “Wijn en Zakken verhaal”. Sommigen hebben daar een fijne Neus voor.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Uitgeverij Penguin is onder vuur komen te ...

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.