Financieel

De Grote Reset van het financiële systeem

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer.

Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van het wereldwijde kredietkaartenhuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In zijn nieuwe boek The Big Reset beschrijft Middelkoop de problemen van ons huidige financiële systeem. Hij onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuwe fase in het wereldwijde financiële stelsel.

BRICS-landen

Middelkoop zet in The Big Reset uiteen waarom het parkeren van steeds meer schulden op de balans van de centrale banken geen structurele oplossing is voor de kredietcrisis. Het is onvermijdelijk geworden dat we de komende jaren moeten overgaan op het herstructureren van schulden. Daarnaast zal de komende tijd blijken dat het huidige dollarsysteem, dat sinds 1944 bestaat en in 1971 voor het eerst werd aangepast, moet worden vervangen door een nieuw systeem. Deze omvorming, de grootste in de afgelopen 60 jaar, noemt Middelkoop ‘The Big Reset’.

De verschuivingen op het wereldtoneel werden vorig jaar vooral duidelijk toen de regeringsleiders van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika aankondigden een eigen ontwikkelingsbank te willen oprichten. De zogeheten BRICS-landen vinden dat de Wereldbank te veel een westerse focus heeft en vooral op de belangen van de Verenigde Staten en Europa is gericht.

Het is de eerste instelling die het in 2009 opgerichte platform van de vijf landen in het leven roept. De bank krijgt een startkapitaal van 38 miljard euro. Het meeste geld komt van China. De BRICS-landen streven naar een nieuwe en meer evenwichtige economische wereldorde, met oog voor de nieuwe economische machtscentra zoals Azië en Zuid-Amerika.

Schuldsanering

De economie van China is in het vierde kwartaal van 2013 naar verwachting gegroeid met zo’n 7,6 procent. Onder experts heerst er grote verdeeldheid over de houdbaarheid van het Chinese groeitempo. Rentes die Chinese banken voor onderlinge leningen vragen schieten omhoog. Volgens Middelkoop heeft China inmiddels ook te maken met een kredietcrisis.

De schuld van de Japanse centrale overheid is inmiddels groter dan 200 procent van het bbp. Dat is veruit het hoogste percentage van alle ontwikkelde economieën. De Amerikaanse overheid komt op een record staatsschuld van 17.000 miljard dollar. In Europa zijn de problemen groot. Er is mondiaal behoefte aan een schuldsanering.

Bekijk hier het gehele interview met Willem Middelkoop over The Big Reset.

Bron: Rtlnieuws.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AwE130
AwE130
10 jaren geleden

The Blaze, legt uit hoe zij denkt hoe het werkt en ik denk dat ze er niet ver vanaf zitten.
http://www.youtube.com/watch?v=7RLhpkaIC7g

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

De roep om een nieuw financieel systeem wat sommmigen doen is een val. Met dat nieuwe financiele systeem zullen de machthebbers contant geld willen afschaffen zodat alels digitaal is en controleerbaar. het laatste beetje vrijheid is dan weg en mensen die klaagden over het huidige financiele systeem zijn dan met open ogen in de dictatuur van de nieuwe wereldorde getrapt. Weer een voorbeeld van probleem reactie oplossing. En weer meer vrijheden weg. Laat dist systeem maar blijven want je weet wat je eraan hebt.

r
r
10 jaren geleden

goud en geld heeft geen enkele waarden het is maar wat men er aan geeft ..het bestaat gewoonweg uit een getalwaarden op papier en dat is maar wat de mens er aan geeft ze zijn onderhevig aan schommelingen die op zijn beurt weer onderhevig zijn aan wereld gebeurtenissen
en gebeurtenissen zijn niet altijd voorspelbaar die op zijn beurt weer onzekerheden voort brengen en onzekerheden geeft en angst
men probeert alles onder controle te houden dat is de enigen zekerheden die de mens heeft deze bestaan uit onzekerheid waarin alles blijft schommelen het getal blijft een waarden wat de mens zelf er maar van maakt..
het staat zelfs boven de mens en ze word er door beheerst
het is gewoonweg materiaal een gebruik middel uit de stoffen gevormd van planeet aarde..en daarmee misleid ze de mens die deze waarden hoger plaatst dan zichzelf..

Dan
Dan
10 jaren geleden

Middelkoop handelt in goud. Hij heeft dus belang bij zijn verhaal. En dat belang houdt in dat hij anticipeert op geldontwaarding (inflatie). Dus hij tettert (tweet) continue rond dat er een giga inflatie komt. Er schijnen veel mensen in te trappen.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x