Financieel

De hele wereld dagvaardt JPMorgan Chase

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hele wereld lijkt zakenbank JPMorgan Chase te dagvaarden in verband met het Libor-schandaal.

JPMorgan onthulde op donderdagochtend aan beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) hoezeer de grootste Amerikaanse bank betrokken is geweest bij het manipuleren van de rente.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toezichthouders in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Zwitserland hebben de bank om informatie en documenten gevraagd. JPMorgan Chase is gedagvaard door het Amerikaanse ministerie van Justitie, toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC), beurswaakhond SEC, de Europese Commissie, de Britse financiële toezichthouder Financial Services Authority (FSA), de Canadese mededingingsautoriteit Competition Bureau, de Zwitserse mededingingsautoriteit Competition Commission en andere toezichthouders en bankiersverenigingen over de hele wereld.

Leenkosten

Dat zijn veel dagvaardingen. De Libor-rente beïnvloedt leenkosten voor huizenbezitters, bedrijven en kredietnemers wereldwijd. Ruim 280 biljoen euro aan kredietderivaten is gebaseerd op Libor. Ondanks het belang van het tarief is er jarenlang mee gerommeld. We hebben mogelijk te maken met het grootste financiële schandaal aller tijden.

JPMorgan zegt medewerking te zullen verlenen aan de onderzoeken. De bank wordt inmiddels ook onderzocht wegens betrokkenheid bij het manipuleren van de Euribor- en Tibor-rente, respectievelijk de Europese en Japanse versies van Libor.

Aanklachten

De zakenbank is genoemd als één van de 16 Amerikaanse, Britse en Europese banken die worden onderzocht wegens gesjoemel met de Libor-rente. De toezichthouders bereiden momenteel strafzaken voor tegen individuele handelaars en wellicht ook banken.

Bank of America en Citigroup lieten eerder al weten te zijn gedagvaard, maar zij noemden minder toezichthouders dan JPMorgan.

Daarnaast blijven de aaklachten tegen JPMorgan binnenstromen. De staat en verschillende lokale overheden hebben rechtszaken aangespannen tegen de bank. Ze beschuldigen JPMorgan ervan jarenlang te lage tarieven te hebben opgegeven.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ton
ton
11 jaren geleden

Ik hoop dat ze de rest niet vergeten

dalaiger81
dalaiger81
11 jaren geleden

Mijn voorzichtige voorspelling is dat deze bank net als GoldmanSachs strafvervolging afkoopt voor een paar honderd miljoen. Want bankiers en rechters in de USA zijn vaak vrienden van elkaar.
En het belastingslavenvolk mag (net als mijzelf) eventjes zijn beklag doen op internetforums.
Wij mensen laten ons graag bedonderen door bankiers en politici. We klagen wat maar doen verder niks uit angst voor…….vul dat maar voor uzelf in

Biff
Biff
11 jaren geleden

Ik zie dit als een beginnetje,

en wacht op het aanpakken van bv. de Rotchilds!

bonabuster
bonabuster
11 jaren geleden

[quote name=”Biff”]Ik zie dit als een beginnetje,

en wacht op het aanpakken van bv. de Rotchilds![/quote]

De rotte rode schilden blijven altijd buiten beeld, kijk maar naar bvb Inside Job: geen woord over RS wel over goldman-in-mijn-chacoche & de FED.

Als je alle centrale banken bezit maakt het niet uit wie de wetten schrijft. Geld kost niks om bij te drukken dus is iedereen omkooopbaar.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x