Homepagina » Buitenland » Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’
corona

Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’

Veel mensen accepteren dat de hele economie wordt stilgelegd vanwege een virus dat vooral oude en zieke mensen doodt die over een paar weken of maanden sowieso al gestorven zouden zijn, schrijft de Tsjechische theoretisch natuurkundige dr. Lubos Motl, die de corona-aanpak vergelijkt met zelfmoord.

“Diezelfde mensen accepteren ook dat er 46 geslachten zijn in plaats van twee, dat koeien minder scheten moeten laten om de ijsbeer te redden, dat miljoenen ‘neurochirurgen’ uit de derde wereld naar Europa moeten komen, enzovoorts.”

Motl vergelijkt het idee dat alles – inclusief de economie – opgeofferd moet worden om het coronavirus te verslaan met de middeleeuwse heksenjachten; het offer lijkt belangrijker te zijn dan het vinden van een manier om het probleem op te lossen.

Zwaarste recessie uit de geschiedenis

Onze decadente massacultuur heeft een monopolie op vrijwel alle informatiekanalen, inclusief de mainstream media en politieke partijen, aldus Motl, die van 2004 tot 2007 als professor verbonden was aan Harvard.

Onze leiders maken zich schuldig aan groepsdenken en kondigen lockdowns af die mogelijk de zwaarste recessie uit de geschiedenis veroorzaken.

Duizenden bedrijven sluiten hun deuren en de langetermijnvooruitzichten zijn somber.

En de burgers zijn onwetend, onverschillig, of ze zijn er blij mee. Zij houden liever bij welke beroemdheden besmet raken met het virus.

Klimaatcrisis

De coronacrisis vertoont volgens dr. Motl veel gelijkenissen met de klimaatcrisis.

De klimaatbeweging waarschuwt dat een opwarming van 1-2 graden Celsius als gevolg van CO2-emissies zal leiden tot een armageddon die we koste wat kost moeten voorkomen.

Als mensen al geloven dat een opwarming van 1-2 graden het einde van de wereld betekent, is het niet vreemd dat een dodelijk griepachtig virus hen angst inboezemt.

Na ieder sterfgeval worden we er nog maar eens aan herinnerd hoe gruwelijk de corona-pandemie is.

Niet genoeg

Het maakt de meeste mensen niet uit dat de economie eronder lijdt omdat ze veiligheid en welvaart voor lief nemen.

Hun geld en voedsel komen ‘ergens’ vandaan. Ze staan er verder niet bij stil.

Ze vinden het goed dat biljoenen worden opgeofferd zodat een 90-jarige niet besmet hoeft te raken en iets langer zal leven.

Wellicht zullen mensen zich realiseren dat de reactie op het coronavirus buitenproportioneel was.

“Maar ik ben bang dat het niet genoeg zal zijn,” zei dr. Motl.

[RT]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Wat slaat deze dr.Motl de spijker boven op zijn kop.

  Een gigantische leugen hype, deze Corona crises.

  Natuurlijk sterven er mensen in deze weken, maar dat gebeurt al jaren, de hoeveelheden kunnen niet worden genoemd, want men doet niet aan METEN IS WETEN.

  De wereld is bewust in deze pandemie gestort, om de echte kwaal te verdonkeren manen.

  109 likes
  • Ja en dan de getallen, ” 24.000 mensen overleden wereldwijd aan het virus en ruim 122.000 personen herstelden”, het enige positieve puntje is dat ik zie dat heel veel mensen zich niet gek laten maken, de boel niet verklikken en veel voor anderen over hebben. En een tijde weinig tot geen geen chemtrails is ook wel lekker.

   7 likes
 2. Ik word helemaal nostalgies bij het Liedje van Wim Sonneveld ,, Het Dorp,,
  Ik heb net even geluisterd op you tube,, i.p.v Het Dorp maar denk dan ach Nederland …………
  Je kunt boos worden, kritisch , pessimistisch …,maar jongens het is om te huilen, het is van een niveau kleuterschool , waar ik m’n kinderen niet eens naar toe zou sturen, wat een knullige idioten…….

  25 likes
  • Deze hele crisis kan erg goed uitpakken. Misschien gaan mensen er wel achter komen dat als de economie flink achteruit gaat, het leven er helemaal niet slechter op wordt.

   We doen allemaal wat rustiger aan, hebben niet steeds de nieuwste gadgets meer nodig, rennen niet iedere dag als een kip zonder kop op en neer naar zogenaamd belangrijk werk en allerlei ‘materiele vernieuwingen’ en kunnen we weer een beetje terug naar de nostalgische tijd van ‘Het Dorp’.

   21 likes
 3. Mijd de Main Stream Media
  Lees geen krant.
  Kijk geen tv
  Wees selectief in het raadplegen van websites.
  Ga wat leuks doen
  Totdat de Storm voorbij is.

  13 likes
 4. Kan iemand mij de echte reden van de wereldwijde lockdown vertellen?

  10 likes
  • @Jokko

   Totale controle en macht over de mensheid en vooral het financiële systeem te krijgen. Heeft niets, maar dan ook niets met een simpel en achterlijk virusje te maken, alleen is het achterlijke virusje een instrument om het volk die kant op te krijgen.

   Zag net een zwerver voorbij komen en dacht onmiddellijk dat zwervers over een tijd er niet meer zullen zijn, omdat ze mogen worden weggespoten, net als bejaarden en ander uitschot en overbodig volk. Dat is echter ook weer niet mijn gedachte en zijn niet mijn woorden, maar de gedachte en woorden van de koelbloedige psychopaten die ons sturen, regeren en onderdrukken en uiteindelijk zullen ombrengen als we overbodig zijn geworden.

   Vandaar deze lockdown, om ons daarheen te krijgen.

   35 likes
  • De echte reden achter de lockdown is dat de klimaattop vergaderingen zijn mislukt..
   als je kijkt dat alles maar ook alles door mensen word gecreeert, mensen zijn scheppers en de energie die er uit voort vloeit kan dan niets anders om zijn schepper als de bron een antwoord geven van wat men wenst,
   de klimaattoppen zijn mislukt ,
   maar de wenst om het te bereiken was heel krachtig,
   de beweging van deze energie is door de energie opgenomen,,
   door heel veel energie erin te stoppen heeft deze energieën een crises gevormd of gecreeert waar mensen in de klimaattop met elkaar Niet eens werden en toch hadden gehoopt dat men het klimaat erdoor zou komen en afspraken dat kwam er maar niet,
   er is heel veel energie gestoken wereldwijd door de wereld leiders en ze kwamen er maar niet uit,
   elke keer mislukte het,
   maar die energie heeft de wenst van het klimaattoppen die zijn gevoerd en de wens en de hoop voeding gegeven om een manier het klimaat ter wille ten zijn,
   De corona virus, die wereldwijd nu is ontstaan ,is een antwoord op de Hoop en de Wens die de wereldtoppers niet voor elkaar kregen,om een schoner milieu te creëren
   DE KRACHT VAN DE ENERGIE EN DE HOOP OM RESULTATEN TE BEREIKEN WORD NU DOOR DEZE VIRUS
   TOT ONTWIKKELING GEBRACHT.
   Wereldwijd word op het ogenblik ontzettend veel minder aan vervuiling gedaan, door een lockdown die eigenlijk door Angst is Ontstaan , mooier helder luchten vanwege geen vliegverkeer dus ook minder vervuiling, env enzv.
   Men was Angstig om het klimaat ,wat heel veel geld ging kosten,om het haalbaar te maken TE VEEL ZAL KOSTEN,
   En nu alsnog gaat het enorm veel kosten deze opgeroepen Klimaat Crisis Virus heeft door de klimaatcrisis en juist door de ANGST de wens van zijn Schepper een antwoord erop Gegeven
   De wens is uit gekomen op dit ogenblik en op wereld niveau veel minder uitstoot.
   voor een schoner milieu heeft deze corona de wereldtoppers waar ze niet eens konden worden en zetje in hun richting gegeven.

   8 likes
   • Mooi @rop, het milieu is dus plotsklaps dankzij de corona-crisis enorm opgeknapt. Dan is bij deze meteen overduidelijk dat de boeren ten onrechte beschuldigd zijnvan de immense vervuiling die zij teweeg gebracht zouden hebben. Zij zijn namelijk gewoon doorgegaan waar ze mee bezig waren,namelijk keihard werken om hun hoofd financieel boven water te houden. Lang leve de boeren, houdt ze in ere voordat we voor ons eten volledig afhankelijk worden van buitenlandse coöperaties. Zo ook de visserij, houd ze in ere. Laten we vooral de mogelijkheid open houden om in uiterste nood qua voeding in eigen behoefte te kunnen voorzien. Dat is heel erg belangrijk ! Zeer zeker in tijden van crisis. Knoop dat in je oren.

    11 likes
    • 80% wat onze boeren produceen gaat naar het buitenland, en bij na alles wat wij eten komt met troep erop uit het buiten land.. dus zonder boeren in nl blijven onze supermarkten gewoon vol. Het zou mooier zijn dat wat onze boeren produceren hier in nl blijft.

     8 likes
  • Dat is toch niet zo heel moeilijk? Trump moet kapot. Bovendien kicken ze allemaal op het gratis helikoptergeld. Er ligt nog een diepere reden aan ten grondslag en dat is dat de economieën van het westen allang kapot zijn omdat er teveel gespaard wordt en te weinig geleend, en alleen lenen kan de monetaire ruimte vergroten. Geld lenen voor echte investeringen op micro niveau, zoals duurzame goederen en onroerend goed, voegt waarde toe. Nu wordt de waarde toegevoegd door het opkopen van obligaties, in feite is het hyperinflatie. Dat gaat nu nog goed, maar dat verandert nog wel. Dat, en controle he. Cashloze maatschappij, al die fratsen. We hebben het in ieder geval niet meer over die stroom migranten wie van hun religie geen leningen mogen aangaan. Het cirkeltje is best klein hoor als je er over nadenkt, zo moeilijk is het niet

   3 likes
 5. ” Veel mensen accepteren dat de hele economie wordt stilgelegd vanwege een virus dat vooral oude en zieke mensen doodt die over een paar weken of maanden sowieso al gestorven zouden zijn”

  Wat een mafkees die dr. Lubos Motl. De gemiddelde patiënt die op de IC voor Corona word behandeld moet namelijk nog 10 a 25 jaar werken. Heeft ie dat wel in de gaten? Italië heeft hierdoor, wegens tekort, moeten besluiten om besmette 80 plussers op plan B te zetten als ze het ziekenhuis worden ingereden met een Corona besmetting. En dat is een trieste constatering voor hun familie.

  10 likes
 6. Straks gaan nog de b, c en d varianten van deze virus verschijnen. Hoe lang wil men de bevolking thuis houden?

  10 likes
 7. Ik denk een reden tot lockdown… de idee van een machtswellustelling gewoon, een gefrustreerd mens die denkt … nu gaan ze naar mij luisteren, zoals in Belgie herr von ranst los loopt. De geile media die het hele verhaal ondersteunt, hun agenda. De medie zal hem verbrijzelen zoals hij nu opgehemeld wordt.

  5 likes
 8. zegt hij goed

  4 likes
  • Het volk is inderdaad doelbewust misleid, doods en doodsbang gemaakt en daarmee feitelijk mentaal verkracht en in de hoek gedreven. Geen gele hesjes meer, geen boze boeren, geen protest meer te vinden in den lande. En reken maar, nu ze weten dat dit werkt dat ze dit vaker uit de kast gaan trekken. Het is dus van belang dat ze door de mand vallen in plaats van hier mee weg te komen.

   33 likes
 9. de echte economie gaat al jaren achteruit.corona is allen dekmanteel zodat mensen niets door hebben

  3 likes
 10. Dr. Luboš Motl, Czech theoretisch natuurkundige.

  2 likes
 11. Op het toppunt van de crisis zal er een leider opstaan zonder last van wat we momenteel moraliteit noemen. Hij zal de noodzaak zien en maatregelen nemen waardoor 20% van de bevolking, zeg maar de zieken en 70+ers, worden opgeofferd om de 80% jongeren en gezonden te redden. Pas dan zal het virusvuur doven. Weg woningnood, weg pensioentekorten, weg onbetaalbare ziektekostenverzekering. En het volk zal hem 1000 jaar lang vereren.

  2 likes
 12. Natuurlijk heeft hij gelijk maar ik ga niet graag dood al ben ik boven gemiddelde leeftijd

  2 likes
 13. Ik denk dat zijn snaar theorie niet helemaal klopt.

  2 likes
 14. Probleem – reactie – oplossing- toepassing- profiteurs. ?????

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...