Homepagina » Vrije Energie » Watersplitsing in de natuur en de werking van het HHO-systeem
Lancering Spaceshuttle

Watersplitsing in de natuur en de werking van het HHO-systeem

Water is H2O. Twee delen waterstof en één deel zuurstof. De brug verbindt beide stoffen. Waterstof is zeer bekend als een hoogst brandbare stof.

De NASA stuwt zijn raketten hoofdzakelijk omhoog met waterstof. Dit heeft een zeer eenvoudige reden.

Waterstof heeft namelijk de hoogste verbrandingswaarde per kilogram. Zuurstof is nodig om een verbranding te krijgen. Zonder zuurstof geen vuur of explosie. Dus stel jezelf nu de vraag: Wat is water?

Water is brandstof.

In vloeibare vorm kan men een kampvuur blussen met water. In gasvormige toestand waarbij de waterstof- en zuurstofatomen zijn losgemaakt van elkaar is het zeer brandbaar en hoogst explosief.

Hoe kan men water splitsen?

Dit gebeurt nu nog met het traditionele elektrolyseproces. We hebben twee RVS-platen en zetten deze onder stroom. Dit wordt dan gekenmerkt als anode (de +) en kathode (de -). In het water wordt zout gemixt zodat het water een betere geleiding heeft. Daarna wordt er een stroom op gezet en wordt kortsluiting veroorzaakt.

Het waterstofatoom is plus georiënteerd en trekt daardoor naar de min. Het zuurstofatoom is min georiënteerd en trekt dus naar de plus. Hierdoor wordt de brug uit elkaar getrokken en ontstaan losse atomen. Dit wordt direct gasvormig.

Tot zover is er niets nieuws onder de zon totdat men beter gaat kijken naar dit proces en de natuur hierin gaat betrekken. Er zijn namelijk wetenswaardigheden die in de reguliere wetenschap niet bekend zijn, maar daarom niet minder waar. Deze feiten zijn zeer belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt.

Feit 1

Het blad van een boom splitst waterstof- en zuurstofatomen. De H oftewel het waterstofatoom gebruikt de boom om samen met andere mineralen, bouwstoffen te produceren die zij nodig heeft om te groeien. De H is de bindende factor. Dat is tevens de reden dat de H als eerste element is weergegeven in het periodiek systeem.

Het zuurstofatoom gebruikt de boom niet en wordt dus losgelaten. De conclusie is dus dat een boom geen zuurstof aanmaakt, maar er enkel voor zorgt dat het vrijkomt van het waterstofatoom. Van zuurstof maakt de mens dankbaar gebruik. Op de verdere werking van de boom komen we later terug.

De NASA moeten we bedanken voor een aantal feiten want zij ziet zaken in de ruimte die wij op de aarde niet zichtbaar kunnen maken. Zo zijn astronauten al vele jaren bezig met onderzoek in een stalen kist in een luchtledige ruimte. Door dit te doen zijn andere eigenaardigheden zichtbaar geworden.

Feit 2

Zo maakt ieder mens gemiddeld 0,2 milligram water per dag. Dit geldt ook voor de meeste diersoorten. Er komt dus alleen maar water bij. Dat is de reden dat er steeds meer water aanwezig is op onze blauwe planeet. Een klein rekensommetje leert ons dan ook dat er per dag 14 miljoen liter water wordt aangemaakt uit het niets, wanneer we uitgaan van zeven miljard mensen op aarde. Voor de goede orde worden dieren niet meegerekend omdat cijfers hierover ontbreken. Ruimtestations moeten water opbergen omdat er anders schimmelvorming ontstaat.

Aan boord van het Russische ruimtestation Mir ontdekte men al snel dat er schimmelvorming ontstond. Na een zoektocht was duidelijk dat de mens daar de oorzaak van was. Er bleek plotseling meer water te zijn dan aan het begin van de reis.

De NASA heeft gezocht naar oplossingen en zo zijn in de laboratoria vochtverslinders uitgevonden. Deze zijn nu ook op de markt te verkrijgen. Het is alom bekend dat de ruimtevaart voor meerdere uitvindingen heeft gezorgd, zoals bijvoorbeeld magnetrons.

Feit 3

Een boom kan water niet opzuigen in zijn originele structuur door de capillaire werking. De boom heeft daarvoor een truc ontwikkeld met zijn wortels.

De wortels van een boom zijn eigenlijk schimmels. Schimmels hebben een unieke eigenschap, namelijk het aanmaken van zuren. Door water bloot te stellen aan zuren wordt de oppervlaktespanning van water sterk verlaagd. Hierdoor is er veel minder energie nodig om dit water op te pompen door middel van de capillaire werking. Het verzuurde water heeft nog een ander voordeel, namelijk het splitsen. De brug tussen het waterstof- en zuurstofatoom verzwakt dermate dat er veel minder moeite (energie) nodig is om deze geheel te verwijderen.

De optelsom van de feiten

De eerste constatering die we kunnen maken is dat we zeer weinig van water weten. We weten meer van benzine dan van het goedje dat ons het leven geeft. Op zich is dat een bijzonder gegeven als we zien hoe afhankelijk we zijn van water. Dit maakt pijnlijk duidelijk waar we meer onderzoek naar kunnen en moeten doen. Tevens is het belangrijk om de gerenommeerde instituten die dit hebben onderzocht te vragen deze data vrij te geven in het publieke domein. Diverse feiten zijn namelijk al decennia bekend, maar komen niet in het nieuws omdat ze onze visie danig zouden kunnen wijzigen.

De natuur splitst water in enorme hoeveelheden. Hiervoor worden geen grote hoeveelheden energie gebruikt. Het is nu aan ons om dit te begrijpen en toe te passen in ons dagelijkse leven. Ons idee dat energie verloren gaat werkt niet in de natuur. Energie werkt volgens het principe van circulatie en vermeerdering. Energie raakt dus niet op, maar verandert (transformeert) simpelweg van structuur.

Elektrolyseproces versus frequentietechnologie

Door het elektrolyseproces kan men de brug tussen de waterstof- en zuurstofatomen verbreken. Dit gebeurt dus door een eenvoudige kortsluiting. Men zou dan ook kunnen zeggen dat deze kortsluiting nodig is om de splitsing mogelijk te maken en dan ook de benodigde energie te zien als de veroorzaker. Toch klopt deze observatie niet. De splitsing is weliswaar het resultaat van de kortsluiting, maar de natuur laat zien dat het ook kan zonder dit proces. De kortsluiting veroorzaakt tevens warm water. Dus eigenlijk hebben we een waterkoker gebouwd die een nevenwerking heeft en wel de splitsing van water.

Gaan wij echter de natuur volgen dan komen we uit bij resonantietechniek. Alle energie heeft namelijk zijn eigen frequentie en alles in de natuur beweegt. De boom gebruikt de frequentie van de zon (die extreem hoog is) om het water te splitsen.

Elektronische apparatuur kan dit proces nabootsen. Dit is dan ook daadwerkelijk gebeurd op diverse plekken over de gehele aarde. Diverse uitvinders hebben deze resonantietechniek ontwikkeld en gepatenteerd. Deze patenten zijn te vinden op internet en na te lezen. Tevens hebben wij dit in ons eigen laboratorium in Maastricht succesvol nagebouwd.

De hoeveelheid energie die nodig is om water te splitsen is zo laag dat men met een 9-volt batterij meer dan 20 liter gas kan maken per minuut. Dit staat in schril contrast met het elektrolyseproces.

Watergas als brandstof

Van 1 liter water kan men ongeveer 1800 liter watergas produceren. Eén liter watergas expandeert naar 1,7 m³ met een snelheid van meer dan 3000 kilometer per seconde.

Er zijn twee manieren om watergas in de motorruimte te krijgen en te laten exploderen. Onder een druk van twee bar wordt het gas ingespoten via het inlaatspruitstuk. Het motormanagementsysteem wordt bijgesteld aan de snelle ontstekingstijd. Deze methode vergt het meeste watergas als brandstof in volume.

Onder een druk van 25 bar wordt gas ingespoten via een aangepaste bougie. Een nieuw motormanagementsysteem zorgt ervoor dat het inspuiten en de ontsteking op het juiste moment vallen. Additioneel wordt waterdamp ingebracht door het inlaatspruitstuk. Deze methode vergt veel minder watergas.

Beide systemen kunnen worden toegepast voor alle benzinemotoren. Sommige dieselmotoren kunnen ook worden aangepast voor zowel watergas als brandstof.

De techniek om dit te doen is voorhanden en het is vanaf dit moment alleen maar een kwestie van tijd en investering. De acceptatie van de burger en vooral van de techneuten die star vasthouden aan verouderde denkwijzen is de grootste drempel. Onze economie en maatschappij zullen drastisch veranderen door een dergelijke techniek te omarmen.

Subsidie

Deze vorm van stimulatie is volkomen overbodig om watergas als brandstof te ontwikkelen. De afweging tussen de investering en de baten staat niet in relatie tot het huidige economische model. De terugverdientijd is vaker korter dan één jaar. Bij huidige technieken zoals windmolens of zonnepanelen spreekt men over vele jaren alvorens de techniek is terugverdiend.

Ook dit zou een obstakel kunnen zijn omdat Nederland een land is geworden waar eerder naar de hoogte van het subsidiebedrag wordt gekeken dan naar het werkelijke duurzame karakter van een project. In dat opzicht hebben subsidies vaak meer kwaad gedaan dan goed.

Het is even wennen dat er een product op de markt kan komen dat geen extra stimulatie van de overheid behoeft om een succes te kunnen zijn. Wij laten het verder aan u, de lezer, om te bedenken welke impact deze technologie kan hebben in de nabije toekomst.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wesley schreef:

  Er staan een aantal zaken in het artikel die niet kloppen.

  – de reden dat H als eerste element in het periodiek systeem staat is vanwege het aantal protonen dat het atoom bevat, voor H is dat namelijk 1.

  – mensen maken geen water uit het niets, wij stellen slechts een watermolecuul samen uit verschillende atomen. Ergens anders gaat er dus iets weg wat in samengestelde vorm, water, terugkomt

  – Er staat dat bomen de zon gebruiken om water te splitsen. Dat is in zeker zin waar maar nu lijkt het net alsof zomaar het watermolecuul in tweeen wordt gehakt terwijl het in werkelijkheid een chemische reactie is tussen water en CO2 die alleen plaats kan vinden onder invloed van zonlicht.

  3 likes
 • Aleksei schreef:

  Ben benieuwd wanneer de watergasgenerator die door Niburu gepresenteerd zou worden in Zwolle op 27 mei 2012 dan eindelijk werkt. Volgens stichting Skeptis kost het laten lopen van een verbrandingsmotor op watergas meer elektriciteit dan wanneer de elektriciteit direct in een electromotor wordt gevoerd. Het lijkt er op dat Skepsis gelijk heeft. Aan Niburu de taak om aan te tonen dat dat niet klopt. Het verhaaltje hierboven werd ook in Zwolle verteld. Maar zoals een oud Nederlands spreekwoord zegt: “Praatjes vullen geen gaatjes”…

  3 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”garriet60″]het schijnt zo te zijn dat nulpunt energie nog?? beter is dan waterstof en?? minder gevaarlijk want een flametje bij waterstof en het is boem bij nulpunt heb je daar geen last van want dat is gewoon min & plus tegen mekaar uitspelen .DAT ZIJN GEWOON MAGNETEN langs mekaar heen laten werken/gaan[/quote]
  Jij laten hunting wolf lachen.Als je ergens geen verstand van hebt,is het beter niets te schrijven.Peuter je dynamo eens van je fiets en onderzoek die eens??En dan nog, moet je trappen om electriciteit op te wekken. Dus over welk nulpunt energie heeft u het over??Vraagt hunting wolf.Je verhaal van je twee magneten wrijven wekt extra magnetisme op,waar wil je die energie in opvangen??lucifersdoosje??

  3 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”friesland”]Voor de sceptici:
  Het is […]Ik heb al een paar keer watergas aangestoken met een vuuraansteker, ik ben ervan overtuigd dat het werkt!

  Greets[/quote]
  Dat klopt.

  Je hebt dan waterstofgas gemengd met zuurstof als je het niet gescheiden opvangt. De verhouding waterstof zuurstof is dan 2:1 want H2O(1). dat mengels wordt knalgas genoemd en maakt een beetje een blaffend geluid bij ontbranding.

  De vraag is alleen hoeveel rendement het oplevert in je motor. Is het niet efficienter een veel grotere batterij direct op een electromotor aan te sluiten?

  3 likes
 • Merrekie schreef:

  [quote name=”Wayne”]Er staan veel onwaarheden in het stuk.
  Een boom verbruikt water en kooldioxide.
  Van de kooldioxide gebruikt de boom de koolstof om te groeien en de zuurstof verlaat de boom via de bladeren.
  Het water wordt slechts gebruikt als transportmiddel voor de boom en verlaat als hetzelfde water de boom weer door de bladeren. De wortels maken inderdaad gebruik van de capillaire werking.
  Capillaire werking kan alleen plaatsvinden bij een zeer sterke oppervlaktespanning, dus wordt dit zeer zeker niet verlaagd. (zeepsop doodt een plant, omdat het de capillaire werking van het water vernietigd!)[/quote]
  Hallo Wayne,

  Ik zou als ik jou was maar weer naar de biologieles gaan en de formule van fotosynthese nazien: 6 CO2 + 6 H2O -> C6H12O6 + 6 O2

  Water doet dus wel wat meer dan alleen vervoeren.

  3 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Rabbithole”]@ Wesley #2

  Als je wat zoekt, vind je altijd wel foutjes in details, Wesley… dit noemen we in de volksmond “mierenneukerij”. Het artikel gaat erom dat mensen nieuwe technieken naar voren brengen. Maar jij spuwt liever negatieve kritiek. Dat is jouw taak in deze samenleving?[/quote]
  Jij spuwt negatieve kritiek. Mij gaat het om de feiten, jou kennelijk niet.

  Is prima hoor, moet je zelf weten maar dan moet je andere mensen die simpelweg de feiten benoemen niet beschuldigen van het spuwen van negatieve kritiek.

  2 likes
 • jasper schreef:

  Helaas zijn er maar weinig waarheden te ontdekken in dit artikel.
  Wesley heeft hier al wat over gemeld.

  Mbt claims over succesvolle replicatie van een elektronische resonantie techniek die mega hoeveelheden HHO oplevert op een 9V batterij.

  – Laat die experimenten nou maar eens zien dan. Al lange tijd horen we alleen maar prachtige beloftes.

  Heel graag een elektronisch schema en HHO system setup info publiekelijk op de website.
  Kan iedereen (inclusief ikzelf) het repliceren ter verificatie.

  Fantastische claims gehuld in dikke nevels van geheimzinnigheid!
  Ik dacht dat we nu juist deze negatieve realiteit aan het veranderen waren hier.

  2 likes
 • Wayne schreef:

  Er staan veel onwaarheden in het stuk.
  Een boom verbruikt water en kooldioxide.
  Van de kooldioxide gebruikt de boom de koolstof om te groeien en de zuurstof verlaat de boom via de bladeren.
  Het water wordt slechts gebruikt als transportmiddel voor de boom en verlaat als hetzelfde water de boom weer door de bladeren. De wortels maken inderdaad gebruik van de capillaire werking.
  Capillaire werking kan alleen plaatsvinden bij een zeer sterke oppervlaktespanning, dus wordt dit zeer zeker niet verlaagd. (zeepsop doodt een plant, omdat het de capillaire werking van het water vernietigd!)

  1 likes
 • Ron schreef:

  Eet een broodje gezond en ga gewoon fietsen!

  1 likes
 • Marco schreef:

  Wanneer kan ik het in mijn auto bouwen? Of huis verwarmen? Oftewel wanneer komt het op de markt?

  0 likes
 • Chrissebis schreef:

  Ik zou zoveeeeel geld besparen als mijn auto het kan doen zonder benzine.

  Mijn god, wat zou dat fijn zijn, en tevens moeder aarde niet meer hoeven vervuilen iclusief al het leven erop.

  0 likes
 • DroneT1 schreef:

  Nu nog een mooie doorbraak in de brandstofceltechniek (met name vervanging van zeldame aardmetalen) zodat die ook betaalbaar wordt en er komt weer een duurzame energietechniek bij. Bovendien zal deze techniek op vele manieren ingezet kunnen worden.

  0 likes
 • Rabbithole schreef:

  @ Wesley #2

  Als je wat zoekt, vind je altijd wel foutjes in details, Wesley… dit noemen we in de volksmond “mierenneukerij”. Het artikel gaat erom dat mensen nieuwe technieken naar voren brengen. Maar jij spuwt liever negatieve kritiek. Dat is jouw taak in deze samenleving?

  0 likes
  • Joost schreef:

   Wesley, dankt voor je reactie; vooral doorgaan met kritisch lezen. Ik heb het totaal niet als negatief ervaren. Het is gewoon de waarheid. Neemt verder niets af aan de strekking van dit artikel. Wel wat vergezocht om burgers en techneuten (ook burgers) de schuld te geven van het niet doorbreken van deze technologie.
   😉

   0 likes
 • trix schreef:

  @marco: Daar zijn verschillende mensen / groepen al mee bezig. Het enige probleem zijn de grotere (machtige) olie maatschapijen. Ik hoef niet uit te leggen waarom of wel. Duurt niet lang meer voordat het grootschalig in gebruik genomen gaat worden.

  namaste

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  het schijnt zo te zijn dat nulpunt energie nog?? beter is dan waterstof en?? minder gevaarlijk want een flametje bij waterstof en het is boem bij nulpunt heb je daar geen last van want dat is gewoon min & plus tegen mekaar uitspelen .DAT ZIJN GEWOON MAGNETEN langs mekaar heen laten werken/gaan

  0 likes
 • Marco schreef:

  [quote name=”trix”]@marco: Daar zijn verschillende mensen / groepen al mee bezig. Het enige probleem zijn de grotere (machtige) olie maatschapijen. Ik hoef niet uit te leggen waarom of wel. Duurt niet lang meer voordat het grootschalig in gebruik genomen gaat worden.

  namaste[/quote]
  Zelf ben ik bezig geweest om een kwekerijtje op te zetten met verwarming dmv http://www.eect.nl/ maar helaas de benodigde pecunia ontbraken. Het moet toch mogelijk zijn om zonder olie/aardags te verwarmen? EECT zit geloof ik op 98% unity (schrijf ik het goed??

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Wesley”]Er staan een aantal zaken in het artikel die niet kloppen.

  – de reden dat H als eerste element in het periodiek systeem staat is vanwege het aantal protonen dat het atoom bevat, voor H is dat namelijk 1.

  – mensen maken geen water uit het niets, wij stellen slechts een watermolecuul samen uit verschillende atomen. Ergens anders gaat er dus iets weg wat in samengestelde vorm, water, terugkomt

  – Er staat dat bomen de zon gebruiken om water te splitsen. Dat is in zeker zin waar maar nu lijkt het net alsof zomaar het watermolecuul in tweeen wordt gehakt terwijl het in werkelijkheid een chemische reactie is tussen water en CO2 die alleen plaats kan vinden onder invloed van zonlicht.[/quote]
  Artikel heeft geen bronvermelding.Bedenksel van een leek,vol foutjes.zegt hunting wolf.

  0 likes
 • Peter schreef:

  Graag zou ik een link zien naar de method om dit na te bouwen. Jullie geven aan dat het mogelijk is om met een 9v batterij gas te produceren. Als meer mensen dit kunnen na bouwen dan kunnen we ook op grote schaal experimenteren en komen er wellicht snel producten op de markt die gebruik maken van deze techniek. Dit onderwerp is naar mijn mening nu nog wat te veel in het geheimzinnige getrokken. Graag wat meer info over frequenties en eventueel schema’s van de elektronica. Dan kan iedereen hiermee aan de slag, ook al is de techniek nog niet geoptimaliseerd.
  Bedankt voor het delen van de inzichten, dit maakt het onderwerp wat meer bespreekbaar.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Wesley”]Er staan een aantal zaken in het artikel die niet kloppen.

  – de reden dat H als eerste element in het periodiek systeem staat is vanwege het aantal protonen dat het atoom bevat, voor H is dat namelijk 1.

  – mensen maken geen water uit het niets, wij stellen slechts een watermolecuul samen uit verschillende atomen. Ergens anders gaat er dus iets weg wat in samengestelde vorm, water, terugkomt

  – Er staat dat bomen de zon gebruiken om water te splitsen. Dat is in zeker zin waar maar nu lijkt het net alsof zomaar het watermolecuul in tweeen wordt gehakt terwijl het in werkelijkheid een chemische reactie is tussen water en CO2 die alleen plaats kan vinden onder invloed van zonlicht.[/quote]
  De hoeveelheid water op aarde blijft onveranderd, als aanvulling van Hunting wolf.

  0 likes
 • Johnny Bravo schreef:

  [quote name=”Chrissebis”]Ik zou zoveeeeel geld besparen als mijn auto het kan doen zonder benzine.

  Mijn god, wat zou dat fijn zijn, en tevens moeder aarde niet meer hoeven vervuilen iclusief al het leven erop.[/quote]

  Denk dat maar niet, ook hiervoor gaat de gewone burger de hoofdprijs betalen, er komt zelfs een dag dat je moet gaan betalen voor de zuurstof die je inademt.

  0 likes
 • friesland schreef:

  14 miljoen liter water per dag ?
  poeh hey! x 31 dagen is 434 miljoen liter water per maand…
  Een jaar tijd zou dat op 5.208.000.000 liter water komen 😛 ? Volgens mij is water afkomstig van alle vallende sterren die we zien, oftewel kleine komeetjes die in de atmosfeer verdampen… kometen en dergelijke bestaat gemiddeld uit 70% water, bevroren. Aarde was heel vroeger een rotsplaneet. Water komt uit de ruimte.

  Greets

  0 likes
 • friesland schreef:

  Voor de sceptici:
  Het is mogelijk om met een 9v batterijtje, een bidonfles met water, daarin de 2 plaatjes rvs staal. min en plus, aangesloten aan dat batterijtje. inderdaad beetje zout erbij. een paar slangetjes om het gas te transporteren, naar een waterbak, waar de gasbellen omhoog komen. Een must is om gedestilleerd water te gebruiken… anders komt er een soort snot substantie in het water (dat wat waterbedrijven erin gooien, scheid zich ook!

  Ik heb al een paar keer watergas aangestoken met een vuuraansteker, ik ben ervan overtuigd dat het werkt!

  Greets

  0 likes
 • jay schreef:

  ik heb op mijn motor jarenlang gereden met een elektrolysesysteem waarbij het verbruik daalde van 1 op 14 naar 1 op 16-19!
  In duitsland werd ik echter gewaarschuwd dat als de politie dit ondekte ik wegens belastingontduiking kon worden opgepakt of erger!. Dit was nl al eerder gebeurd…
  Ben er nog niet aan toegekomen om een freq.resonator erbij te zetten want dan vliegt de efficientie omhoog. En nu is die motor reeds ter ziele. Dus mss bij een volgend traject.
  Er zitten verder nog wat haken en ogen aan maar de meeste had ik toch wel opgelost mbt de elektrolyse.
  E.e.a. heeft jaren prima gefunktioneerd.

  0 likes
 • jay schreef:

  als aanvulling op dit artikel: erg summier en vaag! Als informatiebron voor alternatieven kan dat veeeel beter!

  0 likes
 • Kees Chinees schreef:

  [quote name=”Peter”]Graag zou ik een link zien naar de method om dit na te bouwen. Jullie geven aan dat het mogelijk is om met een 9v batterij gas te produceren. Als meer mensen dit kunnen na bouwen dan kunnen we ook op grote schaal experimenteren en komen er wellicht snel producten op de markt die gebruik maken van deze techniek. Dit onderwerp is naar mijn mening nu nog wat te veel in het geheimzinnige getrokken. Graag wat meer info over frequenties en eventueel schema’s van de elektronica. Dan kan iedereen hiermee aan de slag, ook al is de techniek nog niet geoptimaliseerd.
  Bedankt voor het delen van de inzichten, dit maakt het onderwerp wat meer bespreekbaar.[/quote]

  Misschien had je wat beter op moeten letten op de middelbare school daar heb je dit allemaal gehad.

  0 likes
 • Waggi schreef:

  Aan de redactie :

  1° Water maak je niet uit “het niets”, je hebt daarvoor 2 atomen waterstof nodig + 1 atoom zuurstof, dan pas heb je een watermolecuul.
  2° Stel, ik zeg “stel” dat elke mens 0,2 mg water/dag maakt : x 7 miljard = 1,4 miljard mg = 1,4 miljoen gram = 1400 kg of liter water en niet 1,4 miljoen liter water.
  3° Waar haal je je stelling dat ieder mens 0,2 mg water/dag “uit het niets” maakt? Wie levert het bewijs? Einstein?

  Grtn, Waggi.

  0 likes
 • Silber eye schreef:

  —Het is alom bekend dat de ruimtevaart voor meerdere uitvindingen heeft gezorgd, zoals bijvoorbeeld magnetrons.—

  De magnetron bestond al voor dat de eerste astronaut een voet op de maan zette.

  0 likes
 • Donderpoes26 schreef:

  [quote name=”friesland”]14 miljoen liter water per dag ?
  poeh hey! x 31 dagen is 434 miljoen liter water per maand…
  Een jaar tijd zou dat op 5.208.000.000 liter water komen 😛 ? Volgens mij is water afkomstig van alle vallende sterren die we zien, oftewel kleine komeetjes die in de atmosfeer verdampen… kometen en dergelijke bestaat gemiddeld uit 70% water, bevroren. Aarde was heel vroeger een rotsplaneet. Water komt uit de ruimte.

  Greets[/quote]

  ja…. en dat proef je!

  0 likes
 • arnold leeflang schreef:

  das een hoop 14 miljart per dag en dan nog eens 14 miljart uit het niets en dan de dieren nog niet megerekend

  en onze zon bestaat uit waterstof en de bomen gebruiken het niet dus er komt steeds meer bij

  meschien moeten we ook maar een kunstmatige zon maken om het water te lozen 1 het geeft zuurstof bij de verbrandig net als ze gedaan hebben in de inner aarde

  het word steeds duidelijker

  0 likes
 • Marco schreef:

  In de jaren 60 reden er in Amerika al veel auto,s op waterstof! Daar heeft de olieindustrie een stokje voor gestoken en alle waterstofauto,s moesten worden vernietigd in opdracht van deze Amerikaanse overheid!!

  0 likes
 • netron schreef:

  Ik heb nog steeds mijn twijfels, ik hoor al een hele poos dat het goed gaat met resonatie techniek. En dat het openbaar word gemaakt. tot op heden nog geen goed werkend schema en installatie gezien.
  En ineens was daar de brandstof besparende unit voor slechts 465 euro.
  Terwij je die overal kan kopen, ik zie ook geen inzet om mensen aan te sporen dit zelf te maken en hoe.
  Ik krijg zo mijn twijfels

  0 likes
 • friesland schreef:

  “En als je dan uiteindelijk een auto dat op water rijd hebt, mag je niet op de openbare weg rijden…
  Bij apk keuring, is waterstof aandrijving niet toegestaan…. hij wordt dan afgekeurd.”

  Dit heb ik gehoord… dus het kan ook anders zijn/liggen.

  Weet iemand hier meer vanaf?

  0 likes
 • trailer schreef:

  [quote name=”friesland”]”En als je dan uiteindelijk een auto dat op water rijd hebt, mag je niet op de openbare weg rijden…
  Bij apk keuring, is waterstof aandrijving niet toegestaan…. hij wordt dan afgekeurd.”Weet iemand hier meer vanaf?[/quote]

  De Nederlandse wetgeving en de Europese emissiewetgeving staan ‘mengbedrijf’ echter niet toe, omdat in de regels niet staat beschreven hoe dergelijke motoren aan de verplichte emissie-eisen kunnen worden getoetst. de vraag is of dit enkel voor nieuw toe te laten voertuigen geldt en wellicht niet voor oude auto’s
  Dit heb ik gehoord… dus het kan ook anders zijn/liggen.

  0 likes
 • trailer schreef:

  wellicht ook interessant te weten dat waterstof voor de wet een energiedrager is en geen brandstof. het is dus de vraag of watstof toevoegen valt onder een dual fuel?

  0 likes
 • Ronald schreef:

  Wat een waardeloos verhaal, vele klokken horen luiden , maar de klepel is nergens te vinden.

  Een plant ontleedt geen water maar CO2 de koolstof( C) wordt gebruikt om te groeien en te bloeien, hout is dus een koolstofverbinding.

  Je kan water ontleden m.b.v. electrolyse, maar ook al gebruik je RVS polen, dan nog wordt de plaat of staaf aangetast. Het langst werkt het met platinum.

  # 32 emissieeisen zullen gelijk blijven en worden gemeten zoals het nu ook gaat, apparatuur meet de uitlaatgassen met de daarin aanwezige verbrandingsgassen, daar kan dan toch het probleem niet zitten…. want in jouw redenering zou een electrische auto niet mogen, omdat je daar niet bij de auto de emissiegassen kan meten, omdat deze op een andere plek al zijn geproduceerd.

  0 likes
 • Marco schreef:

  Ik heb onlangs een stukje gestructureerd doek om de brandstofleiding gewikkeld vanmijn auto. Dit doek had ik gekocht op marktplaats voor de waterleiding. Gewoon proberen omdat ik een tijdje met orgone bezig ben geweest. Het lijkt dat mijn auto ietsje zuiniger rijdt. Ik reed voorheen ongeveer 7,5 ltr/100 km nu zit ik op 7,3 ltr/ 100 km.

  0 likes
 • Ronald schreef:

  [quote name=”Marco”]Ik heb onlangs een stukje gestructureerd doek om de brandstofleiding gewikkeld vanmijn auto. Dit doek had ik gekocht op marktplaats voor de waterleiding. Gewoon proberen omdat ik een tijdje met orgone bezig ben geweest. Het lijkt dat mijn auto ietsje zuiniger rijdt. Ik reed voorheen ongeveer 7,5 ltr/100 km nu zit ik op 7,3 ltr/ 100 km.[/quote]

  De afgelopen weken was het mooi weer met weinig wind, hoeveel scheelt dat wel niet op je brandstofverbruik? ook in de vakantieperiode minder files, dus doorrijden >> zuiniger rijden.

  0 likes
 • trailer schreef:

  het hele geneuzel op niburu over watergas houdt enkel gedraai en commerciele producten en praatjes in die je overal kunt kopen en er is echt nog steeds niets nieuws uitgevonden. Stan Meijers patenten heb ik nog niet geimplementeerd gezien. De hho toeleveringsmarkt is inmiddels zo groot dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet maar een HHO cel in je auto hoeft geen 700 euro te kosten. Nog slimmer is thuis de H2 genereren met elektrolyse dmv b.v. zonnecellen en deze dan gedoseerd in je inlaat toedienen vanuit een veilig drukvat, soort lpg tankje. Dan heb je het hele geneuzel van elektrolyse in je auto niet meer nodig.

  0 likes
 • ally schreef:

  [quote name=”trailer”][quote name=”friesland”]”En als je dan uiteindelijk een auto dat op water rijd hebt, mag je niet op de openbare weg rijden…
  Bij apk keuring, is waterstof aandrijving niet toegestaan…. hij wordt dan afgekeurd.”Weet iemand hier meer vanaf?[/quote]

  De Nederlandse wetgeving en de Europese emissiewetgeving staan ‘mengbedrijf’ echter niet toe, omdat in de regels niet staat beschreven hoe dergelijke motoren aan de verplichte emissie-eisen kunnen worden getoetst. de vraag is of dit enkel voor nieuw toe te laten voertuigen geldt en wellicht niet voor oude auto’s
  Dit heb ik gehoord… dus het kan ook anders zijn/liggen.[/quote]

  Als ik het goed begrijp is dat ook een hybride. Hoeveel hybride auto’s bestaan er ondertussen wel niet? De overheid spreekt zichzelf hier een beetje tegen denk ik.

  0 likes
 • Jozef Aerts schreef:

  Beste zoekers,ik beschik over een Mercedes diesel 190 van 1987! een oude knar zou je zeggen, maar niets is minder waar, ik rij sedert 2 jaar op HHO die via de lucht wordt bijgevoegd. Heb na verschillende bokaal proeven die ik zelf maakte en mij zelfs meer dan 50% meer KM, gaf, besloten een systeem te kopen. Na lang zoeken want bij velen gaat het meestal om winst! Heb ik een schappelijke firma gevonden die me alle materiaal en handleiding kon bezorgen tegen de prijs van 250€.Ik rij er twee jaar mee en mijn winst is 35%. geeft me ongeveer 350km meer met 55l diesel. Het optrekken is gewoon terug als nieuw, minder lawaai, en een bijkoment profijt!.
  Bij de technische jaarlijkse kontrole keek men raar op, en vroeg men wat dit was, verder niets. Vanaf 2013 ben in februari naar de kontrole geweest, men heeft niets meer gezegt, Diesel uitlaat proef gaf minder dan 2.00 maar mijn wegenbelasting voor dit jaar is terug gebracht van 360€ naar 34,20€. Dus het mag!!!!! dus ik rij Hybride!!! Voor liefhebbers: HHO Plus is een firma uit Portugal en de bestelling duurt 3 à 4 dagen.Mijn toestel is nu terugbetaald. Werkt nog steeds perfect!!! groeten,
  Jozef;van de familie Aerts

  0 likes
 • Dave schreef:

  Wat een hoop rare taal zeg. Ik krijg de kriebels van de oppervlakkige onjuistheden, waardoor ik ook de hele achterliggende gedachte niet geloof.

  “In vloeibare vorm kan men een kampvuur blussen met water. In gasvormige toestand waarbij de waterstof- en zuurstofatomen zijn losgemaakt van elkaar is het zeer brandbaar en hoogst explosief.”

  De gasvormige toestand van water is stoom, en totaal niet brandbaar.
  Je kan uit water de elementen waterstof en zuurstof maken…wat beide bij kamertemperatuur gassen zijn van zichzelf, maar overduidelijk niet de gasvormige staat van water. Splitsen kost veel energie. Die energie komt weer vrij bij de ontsteking als de twee verbranden tot water. Het is inderdaad zeer brandbaar, maar je hebt het nu over de elementen waterstof en zuurstof die brandbaar zijn. Niet water….in gasvorm…

  “De conclusie is dus dat een boom geen zuurstof aanmaakt, maar er enkel voor zorgt dat het vrijkomt van het waterstofatoom.”

  Huh? Wat de boom vrij maakt van het waterstofatoom, is een zuurstofatoom. Vervolgens wordt met die atomen O2 gemaakt, wat we zuurstof(gas) noemen. De boom maakt dus wel degelijk zuurstof aan. Zo noemen we zuurstofgas nou eenmaal in de volksmond. De boom had ook O3 kunnen aanmaken, en dan is het ozon, een totaal ander gas. Ook had er uit deze elementen/atomen waterstofperoxide (H2O2) kunnen ontstaan. Het zijn al 3 hele verschillende substanties die door een kleine herconfiguratie (losmaken en opnieuw combineren van atomen) kunnen ontstaan. En omdat de naam van het atoom en het gas op elkaar lijken, maakt de boom het niet volgens jou, maar maakt hij het los? Het zuurstofatoom is iets heel anders dan de verbinding zuurstofgas….

  Anyway, laat het maar eens zien dan hoe mooi het allemaal werkt. Ik geloof er niets van, je snapt de basisprincipes niet eens.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >