Mens en Dier

De Jonge legt schuld van fakkel-incident voor huis Kaag bij FVD: ‘De hetze is begonnen’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Woensdagavond stond er iemand met een fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag. Ze vond het naar eigen zeggen ‘bedreigend en angstig’. De man met de fakkel zou afgelopen maand zijn opgepakt bij het huis van zorgminister De Jonge.

Die legt de schuld van het incident bij Forum voor Democratie. “We kennen allemaal de woorden die ze kiezen,” zei De Jonge over de partij. “Ik denk dat dat verband niet moeilijk te leggen is. Sterker nog: we zien dat het verband er is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Schande!

“Spreken over tribunalen, spreken over politici die achter de tralies zouden moeten, überhaupt de hele manier waarop Forum voor Democratie zijn woorden kiest, dat is niet zonder gevaar. Er zijn mensen die zich daardoor gelegitimeerd voelen om over te gaan tot gedrag in de richting van politici dat ver over de grens is. Dat je niet anders kunt zien dan intimidatie en bedreiging,” zei De Jonge.

FVD-Statenlid Martin Bos haalt op social media uit naar de minister. “Ik ben een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Ook daar zijn echter grenzen aan gesteld. Smaad en laster zijn van die grenzen. De woorden van Hugo de Jonge gaan onderhavige grenzen over. Heel ver over. Schande!” schrijft Bos.

Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “Zegt de minister die ongevaccineerden ‘decadent’ noemt en ‘weet waar ze wonen’, kritische artsen liefst ‘op hun hesje’ spuugt en vervolgt via inspectie en tuchtrechter, van ‘wijk tot wijk, deur tot deur en arm tot arm’ wil gaan en die artikel 1, 7 en 11 van onze Grondwet vertrapt.”

De hetze is begonnen

Politiek verslaggever Paso Dagori verwijst naar de nieuwe wet ‘Verruiming mogelijkheden tot het verbieden van rechtspersonen’ die we sinds 1 januari hebben. “Ze kunnen in 2022 wel eens gaan proberen om FVD te verbieden,” aldus Dagori. “De hetze is begonnen.”

Over die wet: “Het kabinet zorgt voor een verruiming van de mogelijkheden tot het verbieden van organisaties waarvan doel of werkzaamheden een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid, rechtsorde of de democratische rechtsstaat.”

De media sorteren alvast voor. Zo vraagt publicist Aylin Bilic zich in NRC af of het tijd is voor een verbod op Forum voor Democratie.

5 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

226 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Recht door zee
Recht door zee
2 jaren geleden

Wat een stukje vuilnis is dat zeg een grote mond iedereen doet alles fout behalve hugo balzak

Janosch
Janosch
2 jaren geleden

Wie kaatst, kan de bal terug verwachten.

Underground
Underground
2 jaren geleden

Speciaal een nummer voor jou.

https://www.youtube.com/watch?v=pCCp13tKMY4

Deze drone is compleet de weg kwijt!!

Nam wijzigen 023
Nam wijzigen 023
2 jaren geleden

voeg toe het ‘onze bek moeten houden’

Back to top button
226
0
We lezen graag je reactie!x