Mens en Dier

De Jonge krijgt uitbrander: ‘Óf je vaccin is inferieur, óf je angstzaaierij onterecht!’

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens zorgminister Hugo de Jonge zorgt de coronapas niet voor tweedeling. “We maken het nu juist mogelijk dat iedereen kan samenkomen. Dat is geen tweedeling, in tegendeel,” zei hij in een interview.

“En het interessante is: de beperkingen die we nog hebben, zijn vooral nodig omdat er een groep is die zich niet heeft laten vaccineren. Zij hebben de grootste kans anderen te besmetten en zelf besmet te raken,” beweerde De Jonge.

De minister heeft de afgelopen dagen geregeld gezegd dat ‘te veel mensen nog niet gevaccineerd zijn’. “Het RIVM schat dat er duizenden extra ziekenhuisopnames te verwachten zijn als de 1,8 miljoen mensen die niet gevaccineerd of niet eerder besmet zijn geraakt alsnog ziek worden.”

Vaccinatiegraad zeer hoog?

Hij claimde ook dat de groep niet-gevaccineerden ‘zich het hardst keert tegen de coronabewijzen’, terwijl dat systeem ‘uitgerekend voor hén bedoeld is’. “We zitten met maatregelen omdat te veel mensen geen prik nemen,” zei De Jonge.

Maar als slechts 1,8 miljoen mensen geen prik hebben gehaald, zou dat betekenen dat de vaccinatiegraad in Nederland zeer hoog is.

Angstzaaierij

“Als bijna 87 procent gevaccineerden niet genoeg is, is óf je vaccin inferieur, óf je angstzaaierij onterecht,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) op Twitter.

Waar haalt De Jonge overigens die 1,8 miljoen vandaan? Volgens de website Our World in Data, een project van de Oxford-universiteit in Engeland, heeft 70 procent van de Nederlanders minstens één prik gehaald. Uit gegevens van de site blijkt daarnaast dat nog geen twee derde (63 procent) van de Nederlandse bevolking volledig is ingeënt.

4.7 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
9 maanden geleden

Zijn er dan werkelijk nog mensen die nog een boodschap hebben aan het gewauwel van een doorgesnoven psychopaat?

Underground
Underground
9 maanden geleden

Zeer vermoeide Clown!
Word tijd voor een nieuwe jas.
Met van die lange mouwen, op zijn rug gebonden. En een diepe kelder in donderen.
En niet vergeten, de sleutel weg te gooien.

Wat een Psychopaat zeg.

Christine
Christine
9 maanden geleden

Uitbrander? Dat geef je aan een kind die kattekwaad uithaalt. Deze man is levensgevaarlijk. Die prikken gaan voor dood en verderf zorgen. Ik blijf liever gezond en laat geen rotzooi in me spuiten. En gelukkig 63% ook niet.

Ed Kas
Ed Kas
9 maanden geleden

Ach, Hugo de prikpooier heeft zo zijn eigen feitenvrije feiten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

161
0
We lezen graag je reactie!x