Mens en Dier

De Jonge noemt ‘wappiegeluid’ FVD gevaarlijk, en oogst felle kritiek

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister Hugo de Jonge noemt Forum voor Democratie in een interview met het AD ‘een partij die de ernst van het virus bagatelliseert’. Hij vindt dat naar eigen zeggen ‘gevaarlijk’. “Dat je zo’n viruswappie op Twitter tegenkomt is tot daaraantoe, maar nu hoor je die geluiden ook in de Tweede Kamer en daar maak ik me echt zorgen over,” zei De Jonge.

FVD stelt geregeld kritische vragen over de bijwerkingen van de coronavaccins. De Jonge zei dat dit ertoe kan leiden dat ‘niet genoeg mensen zich laten vaccineren’. De minister zei ook dat het ‘niet veel zin heeft’ om met complotdenkers in gesprek te gaan. De Jonge betichtte FVD herhaaldelijk van het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën over corona.

Op social media slaan FVD-Kamerleden hard terug. Zo schrijft Wybren van Haga: “Zorgwekkend en ondemocratisch commentaar van een op alle fronten falende minister die met ineffectieve en disproportionele maatregelen Nederland kapot heeft gemaakt.”

Bubbel van gekte

“Ik lees dit interview en concludeer: deze mannen zijn het contact met de werkelijkheid volledig verloren. Ze zitten in een bubbel van gekte, een hysterie waar ze niet meer uit kunnen komen. Met hun 1,5 meter en die plastic lach op hun gelaat,” reageert voorman Thierry Baudet op het artikel, dat ook over RIVM-baas Jaap van Dissel gaat.

De FVD’ers krijgen veel steun. “Een minister die ruim 550.000 mensen wappies noemt. Wat zou er gebeuren als die allemaal naar het Museumplein kwamen morgen?” twittert columnist Marianne Zwagerman.

Voltreffer in eigen voet

De minister oogst felle kritiek met zijn uitspraken. “Als ik de reacties op het interview in het AD met Hugo de Jonge lees, was het een voltreffer in eigen voet,” merkt Lidwien Jansen op.

“Ben je ook een ‘wappie’ als je een gekozen volksvertegenwoordiger naar een ‘functie elders’ wil pesten omdat hij de weerzinwekkende gevolgen van jouw beleid voor arme mensen heeft ontbloot?” vraagt historicus en schrijver Zihni Özdil zich af.

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
201 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M.L
M.L
1 jaar geleden

Dictator De Jonge is rijp voor het gekkenhuis

Pipojipo
Pipojipo
1 jaar geleden

Er is er in deze maar één gevaarlijk en dat is liegende Hugo de Jonge!
Hugootje denkt nog steeds dat ie het volk kan blijven bedonderen maar is al lang en breed door de mand gevallen maar is zo machtsgeil dat ie het niet eens door heeft.
Ik snap niet dat een simpel leraartje een minister van volksgezondheid kan en mag worden.

Marianna
Marianna
1 jaar geleden

op welk gebied ligt het positieve talent van de Jonge?

Christina
Christina
1 jaar geleden

Het wordt hnu echt hoog tijd dat die misdadiger De Jonghe aan de kant wordt gezet!! Liefst achter tralies!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

201
0
We lezen graag je reactie!x