Binnenland

‘Heftig en omstreden’ wetsvoorstel: kabinet wil soort 3e geheime dienst creëren om burgers te bespioneren

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In alle stilte probeert het ministerie van Justitie en Veiligheid er een controversieel en ingrijpend wetsvoorstel doorheen te drukken dat het mogelijk maakt om burgers online te bespioneren. Vier privacy-organisaties, waaronder Bits of Freedom, spreken van een ‘schoffering van de tegenmacht’.

“We hebben hier te maken met een heftig en omstreden voorstel dat gaat over de verwerking van gevoelige persoonsgegevens van iedereen in Nederland,” aldus de organisaties. Het demissionaire kabinet dreigt nu een soort derde geheime dienst te creëren die burgers gaat bespioneren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Niemand wist ervan

Het wetsvoorstel kwam er na een artikel van NRC waarin werd onthuld dat de nationale terrorismecoördinator NCTV online mensen volgt terwijl dat in strijd is met de wet. Het kabinet floot de NCTV niet terug, maar wil de wet juist verruimen. En hoe sneller de wet er is, hoe sneller de coördinator door kan met het bespioneren van burgers.

Het concept van het wetsvoorstel is stilletjes ‘ter consultatie’ aangeboden. Niemand wist ervan, want het ministerie heeft er geen persbericht over gepubliceerd. Daarnaast kunnen mensen slechts vijf werkdagen reageren op het voorstel, terwijl er normaal gesproken minimaal vier weken reactietijd is.

Avondklok

Je kunt hier tot 30 juni reageren op het wetsvoorstel. Eén iemand schrijft: “Deze wet brengt de nationale veiligheid in gevaar en verlaagt de weerbaarheid van de individuen in de samenleving.”

Dit doet een beetje denken aan de avondklok. Die werd door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid doorgedrukt. Hij wilde geen discussie over de juiste juridische basis, blijkt uit e-mails. Om de discussie hierover te omzeilen, maakte Grapperhaus gebruik van een wet die eigenlijk bedoeld is voor acute noodsituaties zoals natuurrampen.

4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Yep, een kenmerk van een totalitair regiem.

Echter, dit kabinet is wel herkozen door het volk!

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
2 jaren geleden

Wanneer stopt deze gekte?

De Ziender
De Ziender
2 jaren geleden

De Stassie is weer terug welkom in de nieuwe DDR

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Hahahaha…de zoveelste wanhopige poging van het Elitaire Psychopatische Totalitaire Autocratische Dictatoriale Dystopische Establishment in Den Haag om de deksel weer op de Doos van Pandora te krijgen…Ze zijn overduidelijk in Paniek…Rüttler & Co. zijn Krankzinnig geworden…

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x