Mens en Dier

Juridisch expert: ‘Niet de positie van Omtzigt, maar die van Rutte is onhoudbaar’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Positie Omtzigt, functie elders’, stond op een notitie van ex-verkenner Ollongren. Wie over Omtzigts positie is begonnen, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, want premier Rutte zei dat ‘niemand hier uitleg over gaat geven’. Hij laat enkele dagen na de verkiezingen meteen maar even zien dat de Rutte-doctrine nog springlevend is.

Omtzigt confronteerde de VVD onlangs met deze Rutte-doctrine. Kortgezegd houdt die doctrine in: alles zwartlakken, witlakken en geen gespreksverslagen maken. Hij vroeg minister Tamara van Ark of er een einde komt aan de Rutte-doctrine. “Die is er niet,” antwoordde Van Ark.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Rot tot op het bot

Wob-specialist Roger Vleugels maakt zich boos over de manier waarop er met Omtzigt wordt omgegaan. “Wat ‘Den Haag’ met hem doet, is wat al jaren gebeurt met de ouders in de toeslagenaffaire; aardbevings- en chroom-6-slachtoffers; en met mensen die tegen de overheid hun recht willen halen, bijvoorbeeld via de Wob. De manier waarop ‘onze’ overheid met ons omgaat, is rot tot op het bot,” schrijft de juridisch expert op social media.

“Zo te zien heeft een stem op VVD of D66 de rechtsstaat nog niet dichterbij gebracht,” vervolgt Vleugels. “Rutte ten voeten uit: ‘Niemand gaat hier uitleg over geven’. Kamer grijp in, of vinden jullie dat de moordaanslagen op Pieter Omtzigt, democratie en rechtsstaat door mogen gaan?”

“Niet de positie van Pieter Omtzigt, maar die van het CDA en Rutte lijkt me onhoudbaar,” benadrukt Vleugels.

Boevenwagen

Hij liet zich onlangs in het radioprogramma De Nieuws BV nog bijzonder kritisch uit over de Rutte-doctrine. Rutte zei toen hij gehoord werd over de toeslagenaffaire dat hij ‘de wet opzij schuift als het om politieke redenen uitkomt’.

“Eerlijk gezegd dacht ik toen: ‘Nu moet de boevenwagen voorrijden’. In mijn ogen had hij geboeid de zaal moeten verlaten,” zei Vleugels.

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
3 jaren geleden

Doorzichtig wat ollongren gedaan heeft. Het zal niet zo zijn dat ik de enige ben die dit ziet.

Hoe kunnen we Omtzigt en Haga beschermen?

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Ik heb zo’n donker bruin vermoeden dat we binnenkort weer in het stemlokaal staan, laten we eerlijk zijn Rutte had al de politiek moeten verlaten na de toeslagen affaire, maar ja, al die rijkdommen die hem zijn beloofd door klaus schwab, kan Rutte niet zomaar het veld ruimen.
Ben alleen bang dat d66 alsnog de grootste gaat worden.

Jean Marie
Jean Marie
3 jaren geleden

Boeren, vissers, horeca eigenaren samen massaal naar Den Haag!

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

De boevenwagen is onderweg om Rutte te laten instappen en met hem nog vele anderen.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x