BinnenlandCorona

Zelfs na Wob-verzoek en motie blijven coronamodellen RIVM geheim: ‘Waarom???’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) probeert al geruime tijd tevergeefs toegang te krijgen tot de modellen van het RIVM waar de coronamaatregelen op gebaseerd zijn. Zelfs na Kamervragen, een aangenomen motie, een Wob-verzoek en vragen aan RIVM-baas Jaap van Dissel blijven de modellen achter slot en grendel.

Van Haga wees er in de Tweede Kamer op dat de verspreiding van de Britse coronavariant en al die andere varianten wordt ingeschat op basis van modellen van het RIVM en dat vervolgens allerlei maatregelen worden genomen, zoals de avondklok en de bezoekbeperking.

Hij voegde toe dat Maurice de Hond en Follow the Money gehakt hebben gemaakt van die modellen. Het Kamerlid zei verder dat FVD een motie heeft ingediend om die modellen openbaar te maken zodat ze nagerekend kunnen worden.

Transparantie

De motie werd aangenomen, maar Van Haga kreeg daarna geen antwoord van verantwoordelijk minister Hugo de Jonge. Hij vroeg aan Van Dissel of hij ze misschien via hem zou kunnen krijgen. “We willen gewoon die modellen en die transparantie lijkt mij niet meer dan normaal.”

Van Dissel antwoordde dat de modellen ‘gewoon op de RIVM-website staan’. Hij zei dat je ‘alles daar kunt terugvinden’, behalve privacygevoelige informatie. De RIVM-baas zei dat er zelfs een speciale site voor is gemaakt. Het FVD-Kamerlid zei toegang te willen tot de programmatuur en de broncode.

“Na herhaaldelijk vragen van FVD aan Rutte en De Jonge, na een Wob-verzoek van Fritsander Lahr, na een aangenomen motie door de Kamer, en nu na vragen aan Jaap van Dissel blijven de modellen van het RIVM geheim. Waarom???” vraagt Van Haga zich af.

4.8 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marion
Marion
1 jaar geleden

Omdat Corona een sluier is om de waarheid te versluieren. Het is altijd anders dan zij ons vertellen.

Isabeau
Isabeau
1 jaar geleden

Van Dissel: gééf die link dan gewoon en verschuil je niet opnieuw achter laf gedrag.
Je doet iets? Kom er dan voor uit ook!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dit land is corrupter dan Wit-Rusland, Oekraïne en Zimbabwe bij elkaar.

Peter
Peter
1 jaar geleden

Heel simpel, er klopt geen ene moer van die cijfers!
Op deze wijze kunnen ze de bevolking blijven onderdrukken en in lockdown houden.
De bewijzen die het tegendeel laten zien worden op zijn KARTELS, verdonkeremaand!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

121
0
We lezen graag je reactie!x