Mens en Dier

De Jonge onderzoekt quarantaineplicht: ‘Nog even en we leven in een gevangenis’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die niet vrijwillig thuisblijven omdat ze besmet zijn met het coronavirus of in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon, kunnen hiertoe mogelijk worden verplicht. Coronaminister Hugo de Jonge onderzoekt de mogelijkheid om zo’n coronaplicht in te voeren, met een boete of andere straf als sanctie.

Zo’n verplichting is volgens de minister nodig als een ‘stok achter de deur’. “Pas in een uiterste situatie, als mensen willens en wetens quarantaine weigeren, zal ik overgaan tot bijvoorbeeld de mogelijkheid van het verplicht opleggen van quarantaine,” schrijft De Jonge. Een plicht kan landelijk opgelegd worden of via de veiligheidsregio’s. Over enkele weken geeft hij de Kamer meer informatie hierover.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Nog even en we leven thuis in een gevangenis,” reageert Rene. “Er gaat steeds meer macht naar de regering,” voegt Robin toe.

Quarantainekamp

“De plucheridders zijn nog niet in staat om gevangenen en tbs’ers in de gaten te houden, maar willen wel een quarantaineplicht,” aldus Corne. “Van quarantaineplicht naar quarantainekamp is nog maar een klein stapje,” twittert Henri.

Er is ook gekeken naar verplichte deelname aan bron- en contactonderzoek, waarbij mensen die in contact zijn gekomen met een besmette persoon hierover worden ingelicht. Maar van zo’n plicht ziet het kabinet toch af.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
3 jaren geleden

Moet hij niet eerst eens aantonen of quarantaine een bewezen effectief middel is om die zogenaamde ‘besmettingen’ te voorkomen (überhaupt dat je als mens ‘besmet’ kunt zijn en ook daadwerkelijk iemand bewezen hebt aangestoken)? Je kunt zo wel van alles roepen als overheid, maar dat ontslaat hem niet van de plicht om met bewijs voor zijn stelling te komen, anders is hij gewoon een ordinaire despoot.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

NOG EVEN GEDULD!!

The World Health Organization (WHO) wil GEEN LOCKDOWN meer omdat er een grote rechtzaak komt!

Dr. Fuellmich wordt in de rechtszaak vergezeld door meerdere internationale advocaten die een van de grootste aanbevelingen voor strafrechtelijke aanklachten voorbereiden en een van de grootste internationale rechtszaken voor civiele schade in de geschiedenis tegen de daders (inclusief de WHO, CDC en vele andere zogenaamde ” functionarissen ‘) van wat Dr. Fuellmich en de andere internationale advocaten de frauduleuze beweringen over de vermeende gevaren van COVID-19 noemen, waarvan op basis van gegevens van de WHO nu bekend was dat ze niet gevaarlijker waren dan de seizoensgriep…

Bas
Bas
3 jaren geleden

Hoe gaan ze zoiets handhaven? Worden gewapende agenten/militairen bij mensen in huis geplaatst en word je onder schot gehouden Zodra je de woning wilt gaan verlaten? Of word je naar een kamp gestuurd?

Henk
Henk
3 jaren geleden

Wat gaat het worden kampen of een enkelband. Toch gok ik het laatste, namelijk goedkoper.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x