Gezondheid

Oud-huisarts wil Roel Coutinho per direct op non-actief

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zijn woensdag verschenen boek Falend beleid eist publicist en oud-huisarts Nizaar Makdoembaks dat RIVM-directeur Roel Coutinho per direct op non-actief wordt gesteld.

Volgens Makdoembaks heeft het RIVM gefaald bij de bestrijding van tuberculose, de uitbraak van Q-koorts en de Klebsiella-bacterie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook beticht hij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu van selectief soa-beleid in Amsterdam, waardoor de bevolking is blootgesteld aan diverse gezondheidsrisico’s.

Makdoembaks houdt Countinho hier verantwoordelijk voor en hij wil dat de regering snel een onderzoek instelt naar zijn functioneren.

Zakkenvullers

De voormalig huisarts is lid van de politieke beweging Solidariteit Zuidoost. Het is een groepering die zich inzet voor politieke en sociaal-maatschappelijke misstanden in Nederland.

Hij werd in 1997 als huisarts drie maanden geschorst en beboet omdat hij zijn collega’s in de media ‘zakkenvullers’ en ‘rascistisch’ had genoemd. Daarnaast had hij verzuimd een ziekenhuisopname te regelen voor een illegale Surinaamse patiënt.

Laksheid

De RIVM is niet voornemens serieus op de eis van Makdoembaks in te gaan. “In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

Voor Coutinho en zijn collega’s komt het boek als een verrassing en zij hebben het dan ook nog niet gelezen. Eerder uitte huisarts Hans van der Linde kritiek op Coutinho, wegens vermeende belangenverstrengeling rond de discussie over de griepvaccinatie.

Het pamflet ‘Falend beleid’ onthult misstanden, laksheid en fouten van vooral de GGD Amsterdam en het RIVM. De man om wie vrijwel alles draait is Roel Coutinho.

De aanklacht van Makdoembaks is scherp onderbouwd en met kennis van zaken geschreven, wat de vraag oproept of de overheid niet tekort is geschoten in haar controlerende taak.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mevrouw S.
mevrouw S.
11 jaren geleden

Couthino op non-actief is een supergoed idee, maar dan wel onbetaald. Hij heeft er een potje van gemaakt en ons allemaal wat voorgeschoteld. En als we dan toch bezig zijn, doe dan ook zijn hele staf op non-actief. Nederland kan goed zonder RIVM.

Paul Harmans
Paul Harmans
11 jaren geleden

“In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

Oh ja RIVM? Vrijheid van meningsuiting in Nederland? Natuurlijk is dat zo, maar waarom kreeg huisarts Hans van der Linde dan een proces aan zijn broek toen hij Coutinho terecht beschuldigde van belangenverstrengeling?

Biff
Biff
11 jaren geleden

[quote name=”Paul Harmans”]“In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

Oh ja RIVM? Vrijheid van meningsuiting in Nederland? Natuurlijk is dat zo, maar waarom kreeg huisarts Hans van der Linde dan een proces aan zijn broek toen hij Coutinho terecht beschuldigde van belangenverstrengeling?[/quote]

Exact!

maar dat durven ze nu niet meer

P. Boom
P. Boom
11 jaren geleden

Wat een grote onzin.
Als er een glazen bol zou zijn is infectieziektebestrijding geen kunst. Achteraf praten is altijd makkelijk. Wat ik niet begrijp is dat Coutinho zwart wordt gemaakt, alsof hij alles alleen beslist. En nee, ik werk niet bij het RIVM en ben ook geen familie.

#Paul Harmans: deze uitspraak van het RIVM is natuurlijk een gevolg op de uitspraak in het proces vdLinde. Overigens bleek het een onterechte beschuldiging van belangenverstrengeling.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x