Homepagina » Gezondheid » Oud-huisarts wil Roel Coutinho per direct op non-actief
Oud-huisarts wil onderzoek naar nalatigheid RIVM-directeur Coutinho

Oud-huisarts wil Roel Coutinho per direct op non-actief

In zijn woensdag verschenen boek Falend beleid eist publicist en oud-huisarts Nizaar Makdoembaks dat RIVM-directeur Roel Coutinho per direct op non-actief wordt gesteld.

Volgens Makdoembaks heeft het RIVM gefaald bij de bestrijding van tuberculose, de uitbraak van Q-koorts en de Klebsiella-bacterie.

Ook beticht hij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu van selectief soa-beleid in Amsterdam, waardoor de bevolking is blootgesteld aan diverse gezondheidsrisico’s.

Makdoembaks houdt Countinho hier verantwoordelijk voor en hij wil dat de regering snel een onderzoek instelt naar zijn functioneren.

Zakkenvullers

De voormalig huisarts is lid van de politieke beweging Solidariteit Zuidoost. Het is een groepering die zich inzet voor politieke en sociaal-maatschappelijke misstanden in Nederland.

Hij werd in 1997 als huisarts drie maanden geschorst en beboet omdat hij zijn collega’s in de media ‘zakkenvullers’ en ‘rascistisch’ had genoemd. Daarnaast had hij verzuimd een ziekenhuisopname te regelen voor een illegale Surinaamse patiënt.

Laksheid

De RIVM is niet voornemens serieus op de eis van Makdoembaks in te gaan. “In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

Voor Coutinho en zijn collega’s komt het boek als een verrassing en zij hebben het dan ook nog niet gelezen. Eerder uitte huisarts Hans van der Linde kritiek op Coutinho, wegens vermeende belangenverstrengeling rond de discussie over de griepvaccinatie.

Het pamflet ‘Falend beleid’ onthult misstanden, laksheid en fouten van vooral de GGD Amsterdam en het RIVM. De man om wie vrijwel alles draait is Roel Coutinho.

De aanklacht van Makdoembaks is scherp onderbouwd en met kennis van zaken geschreven, wat de vraag oproept of de overheid niet tekort is geschoten in haar controlerende taak.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • mevrouw S. schreef:

  Couthino op non-actief is een supergoed idee, maar dan wel onbetaald. Hij heeft er een potje van gemaakt en ons allemaal wat voorgeschoteld. En als we dan toch bezig zijn, doe dan ook zijn hele staf op non-actief. Nederland kan goed zonder RIVM.

  1 likes
 • Paul Harmans schreef:

  “In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

  Oh ja RIVM? Vrijheid van meningsuiting in Nederland? Natuurlijk is dat zo, maar waarom kreeg huisarts Hans van der Linde dan een proces aan zijn broek toen hij Coutinho terecht beschuldigde van belangenverstrengeling?

  1 likes
 • Biff schreef:

  [quote name=”Paul Harmans”]“In Nederland bestaat vrijheid van meningsuiting en is iedereen vrij om beschuldigingen te uiten, maar wij zien geen enkele reden om hier serieus op in te gaan,” aldus woordvoerder Toon van Wijk.

  Oh ja RIVM? Vrijheid van meningsuiting in Nederland? Natuurlijk is dat zo, maar waarom kreeg huisarts Hans van der Linde dan een proces aan zijn broek toen hij Coutinho terecht beschuldigde van belangenverstrengeling?[/quote]

  Exact!

  maar dat durven ze nu niet meer

  1 likes
 • garriet60 schreef:

  nou niet alleen die coutinho maar ook osterhaus en dij minister schippers .en de verschillende ministers die dit goed gekeurd hebben mogen ze van mij ook wel achter de tralies zetten hoor .en niet alleen van deze zetting maar van teruglopende jaren .en laten ze die klink alles terug laten betalen van wat hij gekost heeft aan die zgn virus zoiets van 430 milljoen of zo iets ??

  1 likes
 • P. Boom schreef:

  Wat een grote onzin.
  Als er een glazen bol zou zijn is infectieziektebestrijding geen kunst. Achteraf praten is altijd makkelijk. Wat ik niet begrijp is dat Coutinho zwart wordt gemaakt, alsof hij alles alleen beslist. En nee, ik werk niet bij het RIVM en ben ook geen familie.

  #Paul Harmans: deze uitspraak van het RIVM is natuurlijk een gevolg op de uitspraak in het proces vdLinde. Overigens bleek het een onterechte beschuldiging van belangenverstrengeling.

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  #P. Boom. Je hebt gelijk, Coutinho heeft dit niet alleen op zijn geweten. Ik vind dat ze het hele RIVM bestuur onbetaald op non-actief zouden moeten zetten. Daar krijgt Couthino voornamelijk zijn opdrachten van. Verder kun jij en de rest van de hele wereld mij en vele andere niet meer overtuigen dat heel Nederland niet is opgelicht door de RIVM met de zogenaamde griepprik en de bijbehorende bangmakerij. En dit haal jij dan ook nog eens aan als zijnde geen belangenverstrengeling?! Kom op zeg! Iedereen houdt elkaar in de wereld van de farmacie de handen boven het hoofd. DAPPER zijn de ARTSEN, AMBTENAREN en de BURGERS die hierin tegen beroep gaan.

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  niet slecht gedaan q koorts virus,,nu zalm,met un team,,vor maatschapei groot schalig,sauriname,,terug of niet,zo ik zechen is financieel serk genoeg,,om zelf veder teb gaan,en zelf standig,sterk genoeg de vraag,zo als kijkt in de wereld,griekeland spanje vraagt weer un lening aan,nee bleift,maar door gaan,ziekenfonds 1 grote oplichterij,leuchens op zetten door dorr niet goed te kijken naar polisen voorwaarden,rechte de verzekeraar houder,dde ziekenfonds bedreifen,groeland unive,lewuchens en niks anders als leuchens,kijken sterk genoeg naar hun eichen wetgeving,,met andre vwoorde in maatschapei,,klinkt mischien verschrikelijk,,maar toch is het zo over al toezicht houden,,kort niet aleen bei banke maar de sectore instansies,,,maar zelf TONY ANTHONIUS.JACOB.ADRIANUS witteman door zelf sterk te bkleiven ,,keer op keer op wetgeving bleiven te weizen ! miljenear mee geworden,,

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  als die stil bezig met boekhouding werk vonnisen,,oo wat slecht in nederland leuchens,dan weet je het wel in de maatschapei,,en vind en vind,er uit beteen,,wetelijk zo is,,e4re uit met die vrouwdeurs.6 december niks al van te voren dan 9000.00000 euro van woonconcept TONY ANTHONNIUS.JACOB.ADRIANUS TOLEERD DE CORUPSIE VAN ALE POLITIKE PARTEÏEN,,WAR RUUDE,,ANDER OP KOMST VOOR KEIZER,,DAN IS HET NODIG

  0 likes
 • Linda schreef:

  Is dit niet de man die een toast uitbracht (bijna in de lucht sprong) toen de vogelgriep tot pandemie was gebombardeerd? Die slaapt onder een zerk.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Rectificatie: het was de mexicaanse griep.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >