CoronaBinnenland

Wob-documenten: ‘Censuur Brigade’ ministerie van Volksgezondheid liet oog vallen op 2 ‘prikplichtdrammers’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Voor de bestrijding van ‘desinformatie’ werd een zogeheten Denktank Desinformatie opgericht, aangestuurd door het ministerie van Volksgezondheid. Het lijkt erop dat het ministerie daarbij gericht op zoek is gegaan om de lijst met ‘experts’ uit te breiden, merkt wetenschapper Marc Jacobs op.

Hij verwijst naar een vrijgegeven Wob-document waaruit blijkt dat het ministerie het oog heeft laten vallen op rechtsfilosoof Roland Pierik en filosoof Marcel Verweij. Een ambtenaar van het ministerie schrijft op 29 november 2020 in een e-mail dat zij ‘een goede rol spelen’.

“Ze zijn kritisch, maar hebben ook hun eigen mening (lopen niet per se aan onze leiband, maar staan wel positief tegenover vaccineren). Ik kwam naar aanleiding van hun Volkskrant-artikel waarover met ons geen afstemming was geweest, maar wel mooi artikel was, wel dit tegen,” schrijft de ambtenaar, verwijzende naar een blog van neuroloog Jan Bonte over Pierik en Verweij getiteld ‘Academische kakkerlakken’.

Het (afwezige) wetenschappelijke en morele denkniveau

Op 17 november 2020 verscheen in de Volkskrant een artikel van Pierik en Verweij getiteld ‘Vaccinatie hóéft niet. Maar piep dan ook niet over minder vrijheid’. Op 2 december vorig jaar schreven ze een opiniestuk getiteld: ‘Liever een echte vaccinatieplicht dan 2G, dat is duidelijker en eerlijker’.

Bonte reageert: “Ik rol hier bijna van de stoel van het lachen. Lazen ze stiekem bij VWS mijn blogs. Mijn God, als je toch dat artikel in de Volkskrant goed vindt, zegt dat toch wel iets over het (afwezige) wetenschappelijke en morele denkniveau op VWS.”

Cherry picking

Volgens Verweij is hier sprake van ‘cherry picking’. “Er zijn genoeg opiniestukken van ons te vinden die helemaal niet in lijn zijn met het overheidsbeleid, heel veel meer dan die het ondersteunen,” stelt hij.

Pierik vraagt: “Kan iemand Jacobs even een cursus begrijpend lezen geven? Of gewoon: een cursus lezen? En dat Volkskrant-artikel van bijna twee jaar oud staat nog steeds als een huis.”

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman twittert: “Hoe VWS de groep experts van de Censuur Brigade (Denktank Desinformatie) uitbreidde met prikplichtdrammers Pierik en Verweij.”

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
3 maanden geleden

Rechtsfilosoof Roland Pierik en filosoof Marcel Verweij: Voorheen heel braaf en nu compleet de lul. Genaaid door hun zo geliefde overheid.

Erik
Erik
3 maanden geleden

Stel je eens voor hoe ze over een paar jaar over dit alles denken , Als het denk dwang patroon van de massa helemaal weg is en men vrijheid omtrend dit onderwerp ervaart .

Mikkie
Mikkie
3 maanden geleden

Ala ik zie hoe gemakkelijk je kinderen en honden kunt manipuleren, zal dat met veel volwassenen niet anders zijn..

Fransdo
Fransdo
3 maanden geleden

Laten we maar lachen om dit infantiele overheidsgedrag. Iets anders kun je toch ook niet doen behalve dan je NIET laten prikken maar daar heb ik geen blogs, colums, artikelen en zeker geen infantiele ambtenaren voor nodig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x