Homepagina » Mens en Dier » Holocaust-overlevende (97) smeekt: ‘Word wakker, alsjeblieft! Stap voor stap verliezen we onze vrijheden’
over
Foto: Dachau (Pixabay)

Holocaust-overlevende (97) smeekt: ‘Word wakker, alsjeblieft! Stap voor stap verliezen we onze vrijheden’

Nick Hope (97) is een Holocaust-overlevende. Hij werd opgesloten in naziconcentratiekamp Dachau. “Wanneer ik het Oostenrijkse nieuws zie, zie ik daar de geest van Hitler, van macht, opkomen,” zegt hij in een videoboodschap.

Hij zegt te vrezen dat dit ook overwaait naar de Verenigde Staten, waar hij nu woont. “Want stap voor stap verliezen we onze vrijheden. Word wakker, alsjeblieft!” smeekt Hope.

Hoop

Enkele jaren geleden ontmoette hij zijn Amerikaanse bevrijder na 73 jaar. In het kamp was Hope slechts een nummer. Hij droeg een nummerplaatje en moest in een fabriek werken.

“Ik zag eruit als een skelet. Ik woog 36 kilo. Maar ik had hoop. Ik had hoop in mijn hart,” zei hij tegen zender ABC7. Zo’n 30.000 gevangenen sneuvelden in Dachau, maar Hope, die in 1924 als Nikolai Tsjoprenko werd geboren in Oekraïne, werd gered door Amerikaanse soldaten.

Niet nog een keer

Henry Stuehmeyer was één van de soldaten die het kamp op 29 april 1945 hielp bevrijden. Hij praat niet graag over die dag. “Het was overweldigend. Ik zou zoiets niet nog een keer kunnen doorstaan.”

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Vertel dit maar tegen de 30% gelovigen.
En tegen de 40% meelopers.

Je kunt beter tegen een muur praten en een paar shotjes nemen.

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 maand geleden

Hugo dat ben jij oa schuld dat zulke mensen z’n oproep moeten doen.
Jij bent aardrijkskunde Leraar geweest, het was beter geweest dat je geschiedenis Leraar was geweest, dan weet je waar deze mensen het over hebben…

Nazi’s a warning from History !

Elise
Elise
1 maand geleden

Hartverscheurend, maar het heeft weinig effect. Het boeit ze niet. Sterker nog: de slachting deze keer is/wordt vele malen groter. Je bent ook nergens meer veilig.
We praten nu nog over mensenleed, maar hoe zou de aarde zelf hieruit komen? Naar mijn mening is mensenprutserij aan alle natuurlijke fenomenen/frequenties enz. ook heel gevaarlijk. Tja sorry, dat ik hierover begin, maar de aarde is de moeder van al het leven zelf. Als die er niet meer is, dan is er een unieke planeet verloren gegaan. En komt dat ook nooit meer terug. Dit is een waarschuwing voor de gasten, die de agenda compleet aan het uitvoeren zijn.
Hopelijk helpt dit. Een poging.

guy
guy
1 maand geleden

Het enigste waar de massa aan denkt hier is hun luxe leventje ….

x

Check Also

maes

Advocaat Bart Maes stuurt brief aan Oostenrijkse kanselier: ‘Vaccinatieplicht in strijd met hele zwik verdragen’

Advocaat Bart Maes heeft vorige week een ...

journalist

Ex-Telegraaf-journalist ziet parallellen tussen nazi-Duitsland en huidige situatie, dit zijn ze

De journalistiek in Nederland is een links ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

72
0
We lezen graag je reactie!x