Great ResetMens en Dier

De kloof tussen de jubelende wereld van Schwab en die van de bezorgde burger pijnlijk blootgelegd

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Wie de boeken van Klaus Schwab leest, krijgt een inkijkje in het brein van de oprichter van het World Economic Forum. Emeritus professor Philip Vermoortel heeft deze taak op zich genomen en brengt verslag uit.

In zijn boek ‘Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution. A Guide to Building a Better World’ stelt Schwab de ingrijpende veranderingen die de Vierde Industriële Revolutie en de Great Reset zullen veroorzaken, voor als een zegen voor de mensheid.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Je vraagt je als lezer af hoe technologische vooruitgang in godsnaam in staat kan zijn om een dergelijk Utopia te realiseren. En zelfs al kon het, dan nog zal de helft van de wereldbevolking van al die weldaden verstoken blijven, want zij hebben geen internet en zelfs geen computer of iPhone,” merkt Vermoortel op. “We hebben hier dus te maken met frasen.”

Fantastische mogelijkheden

Schwab benadrukt de ‘fantastische mogelijkheden’ van de Vierde Industriële Revolutie. Dankzij autonome voertuigen zal volgens hem de verkeersdrukte afnemen, genetische manipulatie zal het mogelijk maken om ziektes zoals malaria uit te roeien door de malariamug genetisch te veranderen en drones zullen het mogelijk maken om ‘levensreddende’ medicijnen en vaccins af te leveren.

Nieuwe vormen van automatisering, zoals robots en algoritmes, aangestuurd door kunstmatige intelligentie zullen fabrieksarbeiders, accountants en advocaten overbodig maken, voorziet Schwab.

Inplantbare chips creëren ‘intrigerende mogelijkheden’. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van geneesmiddelen om de werking van de hersenen te verbeteren.

Schwab beklemtoont dat alles dient te gebeuren met ‘respect voor mensenrechten’.

Meest verregaande én verontrustende

Het meest verregaande én verontrustende gevolg van de Vierde Industriële Revolutie is dat de mens gereduceerd wordt tot een ding dat zoals alle dingen gemanipuleerd, gedigitaliseerd en gecontroleerd kan worden, benadrukt Vermoortel. De wereld van informatica zal versmelten met onze biologische wereld. Dat zal gevolgen hebben voor ons gedrag en onze rechten.

De emeritus professor eindigt zijn boekbespreking met een citaat uit hoofdstuk 12 over neurotechnologieën. Schwab schetst een situatie waarin je in 2030 naar je scherm zit te staren en een pop-up krijgt: ‘Je concentratieniveau is laag’.

Je klikt op een link om de recente gegevens te analyseren van een systeem dat je hersengolven controleert en je mentale toestand in real-time beoordeelt. Het raadt je aan om te gaan slapen, maar je hebt nog uren werk te doen.

Nog een noötropische pil misschien? Vrienden zeggen dat een overdaad aan chemische middelen schadelijk is, maar je wordt voortdurend gecontroleerd op tekenen van Alzheimer en Parkinson. Tot nu toe geen problemen.

Orwell

“Dit zou een alinea kunnen zijn uit Orwells 1984: een wereld waarin de mens via zijn computerscherm toegesproken wordt door een systeem dat zich ongevraagd met zijn privéleven bemoeit,” merkt Vermoortel op.

“Het citaat is echter niet van Orwell, maar van Schwab. En het is niet bedoeld als waarschuwing, maar als lofzang op wat de Vierde Industriële Revolutie ons aan geluk zal brengen. Ik kon geen treffender slot bedenken ter illustratie van de kloof tussen de jubelende wereld van Schwab en die van de bezorgde burger.”

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard L.
Richard L.
6 maanden geleden

Ben je een Schwabbie of een compleetdenker? Wake up?

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
6 maanden geleden

It’s A Trap’ zoals een befaamde quote in Star Wars! Het doel; de mens afsnijden van de ‘Bron’ ofwel onze connectie met God. Hoewel ik niet religieus ben en geen religie aanhang, kan ik niet anders dan na jaren zoeken ,leren en ontdekken dit te concluderen!

Ans
Ans
6 maanden geleden

🖕

Snappie nr 1
Snappie nr 1
6 maanden geleden

Wat gaat de generatie na ons allemaal nog meemaken? 🥲🥲

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x