Homepagina » Binnenland » NOS-baas (wij zijn volstrekt onafhankelijk) opent aanval op FvD en PVV, en krijgt koekje van eigen deeg
nos
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

NOS-baas (wij zijn volstrekt onafhankelijk) opent aanval op FvD en PVV, en krijgt koekje van eigen deeg

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff zei in talkshow Op1 dat Forum voor Democratie en PVV het wantrouwen tegen zijn omroep voeden. Hij zei ook dat media als de NOS niet de vijand zijn. “Een deel van de politiek voedt dit en werkt mee aan dat vijandbeeld.”

“In Amerika zien we Trump het doen, maar in Nederland zien we dat Forum voor Democratie en de PVV het wantrouwen richting de journalistiek voeden door uit te spreken dat wat wij zouden doen niet valide zou zijn en dat we een agenda hebben, wat allemaal onzin is.” Gelauff beweerde dat de NOS-redactie volstrekt onafhankelijk is. Had hij wel door dat hij zichzelf hier tegenspreekt?

Op social media regent het kritische reacties naar aanleiding van het tv-optreden van de NOS-baas. “Gelauff zet de aanval in op het beleid van rechtse partijen, maar verder zijn ze geheel onafhankelijk en objectief hoor,” schrijft Sander.

Hou toch op man

Samira Tarrass twittert: “Alles is de schuld van PVV en FvD. Zegt de man die woont in een villa ver weg van allochtonen en wiens werkvloer bestaat uit discriminerende personeelsleden. De berichtgeving is al jaren eenzijdig en dat weet elk gezond mens. Met je ‘onafhankelijkheid’. Hou toch op man.”

Journalist Syp Wynia voegt toe: “Als de hoofdredacteur van de nieuwsafdeling van de nationale publieke omroep zegt ‘volstrekt onafhankelijk’ te zijn EN zware beschuldigingen uit tegen bepaalde in het nationale parlement vertegenwoordigde partijen mag je dan verwachten dat hij daar overtuigend bewijs voor heeft?”

Je club faalt als een malle

Ook Arnold Karskens, de auteur van het Zwartboek NOS Journaal, mengt zich in de discussie: “De NOS neutraal? Het zwartboek staat vol bewijzen van vooringenomenheid (jegens Trump), discriminatie (van blanken en christenen) en het promoten van linkse politiek (tegen PVV en FvD). Het NOS Journaal is de tegenpool van ‘volstrekt onafhankelijk’.”

“Nee Gelauff, jij had al lang ontslagen moeten worden. Je club faalt als een malle. Hoeveel fouten mag een hoofdredacteur maken? Dat falen niet wordt aangepakt creëert vijandigheid. Wij kunnen ons abonnement op de NOS niet opzeggen hè,” aldus columniste Marianne Zwagerman.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jack Burton schreef:

  Onafhankelijk?!..terwijl diens inkomsten worden gerealiseerd middels (altijd-afgedwongen) belastinggeld…deze meneer is 100% GGZ “geschikt”…

  Achterlijkheid kent geen grenzen…

  62 likes
 • Willem schreef:

  Overheid als georganiseerde misdaad,

  De bazen (Maffia “Bosses”) blijven altijd uit zicht en lijken ongrijpbaar, de Soros/Rotschild enz families.
  De onderbaas (Underbosses) W Alexander, Rutte enz.
  De kapiteins (Captains) Grapperhaus, H de Jonge, burgemeesters enz
  De soldaten (The soldiers) ME, Politie, leger,
  Voetvolk (de horigen) Boa,s handhavers en burgers die andere burgers verraden, de omgekochte media.
  Ze gebruiken dezelfde methodes als de oude Maffia, afhankelijk maken, angst verspreiden middels dreiging en geweld.
  Er is geen verschil, rechters zijn en worden omgekocht of onder druk gezet, politiechefs ook.
  Dus hoe bestrijd je die, in Amerika had je de Rico act, veel afluisteren en verzamelen van bewijs en dan hopen dat je een niet omgekochte rechter vind, zal moeilijk zijn.

  61 likes
  • jenne aakster schreef:

   Als je ongehoorzaam bent, val je uit een raam, of pleegt zelfmoord, ze hebben alles onder controle Epstein was maar een onderdeel !

   19 likes
 • Koddebeier schreef:

  Net zo’n grote leugenaar als Rutte, dat linkse NOS baasje !!

  53 likes
  • Rob schreef:

   De MSM valt net als de politiek, banken, religies en meer onder de macht van de Cabal en hun NWO agenda. Het nieuws van de MSM wordt in ons land door twee corporaties bepaald en die staan in België meen ik. En de NOS denkt ons dan te kunnen overtuigen dat de onafhankelijk zijn? Er wordt al decennia geen journalistiek onderzoek meer gedaan waarbij alle kanten worden belicht van gebeurtenissen. Dus wordt er ook al decennia niet meer aan waarheidsvinding gedaan. De ene leugen volgt de andere leugen om de agenda erdoor te drukken. In een wereld van macht betreft het dan ook fake news, anders wordt de agenda zichtbaar. Niks onafhankelijk nieuws, gecontroleerd nieuws

   15 likes
 • Medusa schreef:

  Het journaal? Sorry ik kijk geen telekids.

  42 likes
 • Peter schreef:

  Smerig linkse elitaire kwal zogenaamd neutraal? Ik Gelauff er geen reet van…
  Dit soort figuren kijken neer op het gewone volk en wonen ver weg van alle probleemwijken.
  Nee, meneer moet zijn fascistische clubje wel vrijpleiten want anders komt de torenhoge subsidie in gevaar.
  Kijk maar uit engnek, want jullie tijd is om…

  41 likes
 • Ron schreef:

  Wie het nieuws volgt in gans de wereld weet dat deze man de GROOTSTE onzin verteld. Een NOS Baas onwaardig. De VRT en sterker nog VTM zijn geen haar beter.

  39 likes
  • jenne aakster schreef:

   Hier waar ik woon, in de Democratische Volks republique La France, zelfde laken een pak, persoonlijk denk ik dat het al wereld om vattend is, ze beschikken over zoveel geld, ze kopen ieder één en alles, en anders word je leven bekort, een soort triller maar dan in het echt !

   15 likes
 • Audrey schreef:

  Ik kijk al zeker 10 jaar geen journaal meer. Want ik geloof die onzin niet wat je te zien en te horen krijgt.

  29 likes
 • Vraagtekentje schreef:

  Een “onzinagenda” tja een leugenagenda, staatspropaganda, hoe je het ook noemt, het blijven kwalijke leugens, om alleen het overheidsmantra over de onwetende burgers uit te strooien. En daarom horen jullie allemaal onder het kopje volksverlakkers.

  27 likes
 • wim11 schreef:

  schandalig dat deze man zo n functie heeft, direct ontslaan

  24 likes
  • Grutjes schreef:

   NOS= mainstream =kabinet=verzekeringmaatschappijen, telecom en banken=EU

   Sie folgen nur befehle

   En het geuniformeerde huurlingen leger, zowel politie als militair volgen onrechtmatige dienstbevelen op, en zijn dus strafbaar

   Maar wie gaat dat handhaven?

   Terwijl er grote blikken nieuwe “handhavers”worden los getrokken om het volk onder de duim te houden

   Die rechter die selectief demonstraties verbiedt, (ongrondwettelijk) is benoemd voor het leven..

   10 likes
 • Arwijn schreef:

  Doorspoelen met die Flatdrol!

  23 likes
 • vladi schreef:

  marcel SS gelauf,medeplichtig aan volksverraad en massamoord.

  fff

  21 likes
 • Casper schreef:

  Ahhw, zelf z’n huilie huilie is propaganda!

  17 likes
 • Petrus schreef:

  Wat een sukkel!

  16 likes
 • jan doornbos schreef:

  Mister Lullo himself in de bocht. Maar goed, het is dat ik alhier lees dat deze vrolijke ‘vriend’ een dergelijke uitspraak heeft gedaan. Ik kijk al heel lang niet meer naar de Staatsomroep en ook steeds minder naar de commerciële omroepen. Voor wat de laatst genoemde organisaties betreft, ik vind het erg hinderlijk dat er allerlei programma’s tussen de (corona) reclames wordt vertoond. En aangaande heer Gelauff, dat soort figuren tot aan hun dood verplichten een muilkorf te dragen. Scheelt ons een hele hoop slap gelul en ziekteNverwekkers.

  16 likes
 • Doosje Kleenex schreef:

  Overigens was dit interview typisch het grote voorbeeld wat nou zo schort in onze samenleving. Zelfreflectie. Gelauff is totaal kritiekloos naar zijn eigen clubje toe. Men wijst vooral naar anderen met allerlei bedachte termen enz Maar ondertussen weigeren ze naar de drie vingers die gericht staan naar zichzelf. Geldt ook al dat ongein de laatste jaren qua maatschappelijk debat. Denk aan MeToo, denk BLM enz en maar wijzen naar anderen met een Tone of Voice dat je passief agressief gedrag kunt noemen. En dan gek vinden dat er weerstand klinkt…Als men geen spiegelend vermogen heeft, dan is men juist de polariserende factor. Dat is pas echt feitelijk.

  15 likes
 • Edward schreef:

  De MSM is druk bezig de mondkapjes verplichting flink te promoten. Het zal niet lang meer duren voordat iedereen ook hier met die nutteloze mondkapjes moeten gaan rondlopen. Hoe kunnen we deze psychopaten stoppen.

  7 likes
  • Lambertus schreef:

   Heel eenvoudig; geen gehoor geven aan de bevelen betekent geen voeding voor dit systeem.

   Een goed burger is iemand die slechte wetten negeert.

   1 likes
 • edwin Vissers schreef:

  Demonen wonen in die man ,je hoeft er niet naar te luisteren van de Heer .

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  >