Binnenland

NOS-baas (wij zijn volstrekt onafhankelijk) opent aanval op FvD en PVV, en krijgt koekje van eigen deeg

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff zei in talkshow Op1 dat Forum voor Democratie en PVV het wantrouwen tegen zijn omroep voeden. Hij zei ook dat media als de NOS niet de vijand zijn. “Een deel van de politiek voedt dit en werkt mee aan dat vijandbeeld.”

“In Amerika zien we Trump het doen, maar in Nederland zien we dat Forum voor Democratie en de PVV het wantrouwen richting de journalistiek voeden door uit te spreken dat wat wij zouden doen niet valide zou zijn en dat we een agenda hebben, wat allemaal onzin is.” Gelauff beweerde dat de NOS-redactie volstrekt onafhankelijk is. Had hij wel door dat hij zichzelf hier tegenspreekt?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op social media regent het kritische reacties naar aanleiding van het tv-optreden van de NOS-baas. “Gelauff zet de aanval in op het beleid van rechtse partijen, maar verder zijn ze geheel onafhankelijk en objectief hoor,” schrijft Sander.

Hou toch op man

Samira Tarrass twittert: “Alles is de schuld van PVV en FvD. Zegt de man die woont in een villa ver weg van allochtonen en wiens werkvloer bestaat uit discriminerende personeelsleden. De berichtgeving is al jaren eenzijdig en dat weet elk gezond mens. Met je ‘onafhankelijkheid’. Hou toch op man.”

Journalist Syp Wynia voegt toe: “Als de hoofdredacteur van de nieuwsafdeling van de nationale publieke omroep zegt ‘volstrekt onafhankelijk’ te zijn EN zware beschuldigingen uit tegen bepaalde in het nationale parlement vertegenwoordigde partijen mag je dan verwachten dat hij daar overtuigend bewijs voor heeft?”

Je club faalt als een malle

Ook Arnold Karskens, de auteur van het Zwartboek NOS Journaal, mengt zich in de discussie: “De NOS neutraal? Het zwartboek staat vol bewijzen van vooringenomenheid (jegens Trump), discriminatie (van blanken en christenen) en het promoten van linkse politiek (tegen PVV en FvD). Het NOS Journaal is de tegenpool van ‘volstrekt onafhankelijk’.”

“Nee Gelauff, jij had al lang ontslagen moeten worden. Je club faalt als een malle. Hoeveel fouten mag een hoofdredacteur maken? Dat falen niet wordt aangepakt creëert vijandigheid. Wij kunnen ons abonnement op de NOS niet opzeggen hè,” aldus columniste Marianne Zwagerman.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koddebeier
Koddebeier
3 jaren geleden

Net zo’n grote leugenaar als Rutte, dat linkse NOS baasje !!

Vraagtekentje
Vraagtekentje
3 jaren geleden

Een “onzinagenda” tja een leugenagenda, staatspropaganda, hoe je het ook noemt, het blijven kwalijke leugens, om alleen het overheidsmantra over de onwetende burgers uit te strooien. En daarom horen jullie allemaal onder het kopje volksverlakkers.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Doorspoelen met die Flatdrol!

Jack Burton
Jack Burton
3 jaren geleden

Onafhankelijk?!..terwijl diens inkomsten worden gerealiseerd middels (altijd-afgedwongen) belastinggeld…deze meneer is 100% GGZ “geschikt”…

Achterlijkheid kent geen grenzen…

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x