Binnenland

Pensioenfonds ABP zorgt voor verbijstering: ‘Wat is er gebeurd? Wie heeft dat beslist?’

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!

We gaan in onze beleggingen meer rekening houden met biodiversiteit en natuur, kondigt pensioenfonds ABP vol trots aan.

ABP, waar voormalig GroenLinks-Kamerlid Paul Rosenmöller in het bestuur zit, heeft zich aangesloten bij de Finance for Biodiversity Foundation, een stichting die zich inzet voor het behoud van natuur en biodiversiteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De overheid gaat de financiële sector allerlei regels opleggen. Het Global Biodiversity Framework van de VN bijvoorbeeld stelt serieuze doelen voor overheden in 2030. Ook bedrijven moeten dan gaan laten zien wat hun impact op de natuur is.

Uitvoeringsinstantie van het (D66)-Rutte IV-beleid

Veel mensen zitten helemaal niet te wachten op groene beleggingen. “Wij, de leden, zijn in ieder geval niet geraadpleegd. Misschien Kamervragen?” reageert oud-diplomaat en columnist Johannes Vervloed, die opmerkt dat het ABP een uitvoeringsorganisatie van het (D66)-Rutte IV-beleid lijkt te zijn geworden.

“Onze beleggingen?” vraagt PVV-Kamerlid Harm Beertema. “Het zijn mijn beleggingen, gespaard met 34 jaar werken als leraar. Zeg gewoon dat u aan de riem loopt van uw baasje, Paul Rosenmöller. Leraren willen gewoon rendement op hun belegging. Als ze politiek willen bedrijven, worden ze wel actief in een politieke partij.”

Oud-lector Peter van ’t Riet zegt: “Als deelnemer aan het ABP heb ik er helemaal geen behoefte aan dat mijn geld wordt gebruikt voor allerlei risicovolle groen-linkse beleggingsexperimenten. Een pensioenfonds is geen actiegroep of politieke partij!”

Gekaapt door GroenLinks of zo?

“Jullie zouden voor het gerecht gesleept moeten worden, aan jullie haren. Dat geld is niet van jullie. Het is niet aan jullie om deze beslissing te nemen. Hopelijk worden jullie ooit veroordeeld tot zware gevangenisstraffen,” briest historicus Gerard von Gevers.

Econoom en oud-Europarlementariër Auke Zijlstra vraagt zich af: “Waarom moet dat met mijn geld?”

“Is het ABP, het pensioenfonds van ambtenaren, onderwijzers en verpleegkundigen, gekaapt door GroenLinks of zo? Wat is er gebeurd? Wie heeft dat beslist?” vraagt journalist Syp Wynia.

Schandalig

Eerder zei Tweede Kamerlid Leon de Jong dat de invloed van de ‘vreselijke’ Paul Rosenmöller de pensioendeelnemers ‘bakken met geld kost’. “Schandalig!”

Rosenmöller zit sinds eind 2021 in het bestuur van ABP. De politicus wil een actieve bijdrage leveren aan de ‘duurzame koers’ van het pensioenfonds.

Recentelijk besloot ABP te stoppen met beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen, zoals olie- en gasbedrijven. Die beleggingen zouden in de tussentijd veel geld hebben opgeleverd.

4.7 236 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
8 maanden geleden

Zijn de leden daar in gekend?

Of weer zo’n ex kabinetslid die alleen verkeerde keuzes maak.

Of is hij ook aangesloten bij de …

Wie weet dat?

Margie
Margie
8 maanden geleden

Die gek rosenmoller zorgt ervoor dat hier nog een keer een opstand komt die zijn weerga niet kent. En dat is terecht. Gaaaaaaan we weer met het gezeik. Duurzaam,klimaat en groen dit en groen dat. Donder gvd toch een keer op met dat gezeur over die planeet .

Rinus
Rinus
8 maanden geleden

Soort van karma, leraren vergiftigen de kinderen met links geneuzel en juigen d66 en GroenLinks toe, amtenaartjes overtreden de grondwet om de linkse waanzin uit te voeren, en nu huilie huilie doen, wees blij met de groene waanzin en zeg maar dag tegen je pensioen.

joost
joost
8 maanden geleden

Paul Rosenmöller was aanhanger van Pol Pot en zijn killingfields! Een dergelijke Ziek en gevaarlijke man als hoofd van het ABP is vragen om uitgekleed te worden. Hij zal er wel voor zorgen dat de ABP gelden bij de satanische globalistische wereld elite-Cabal teregt komt ! Zelf schijnt hij uit een zeer rijke familie te komen.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x