Homepagina » Buitenland » Geopolitieke informatieoorlog: “Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa”
Geopolitieke informatieoorlog: "Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa"

Geopolitieke informatieoorlog: “Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa”

Mensen die tegen de westerse wereld en de hegemonie van de NAVO zijn, krijgen in het Westen geen media-aandacht. Mensen die onafhankelijk proberen te opereren worden gedwarsboomd. Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne West-Europa. Dat stelt directeur van het DONi Donbass News Agency Janus Putkonen in een interview met journalist Tatyana Mikhailova van OPLOT TV.

In de westerse mainstream media is alleen aandacht voor de mening van een kleine minderheid, stelt Putkonen, die van Finse komaf is. Het gaat dan met name om beroemdheden.

Volgens hem is de meerderheid van de Finse bevolking tegen de NAVO. “Als Finland een democratie was geweest, zou het land nooit stappen hebben ondernomen richting de NAVO of de federalisering van Europa,” zei hij.

Meerderheid niet gehoord

Putkonen voegde toe dat alle peilingen en debatten van de afgelopen decennia van bovenaf sterk worden beïnvloed. “Helaas zul je het geluid van de meerderheid in Finland of in andere Europese landen niet horen.”

Hij stelt dat Finland en andere Europese landen worden bezet. Niet door het leger, maar door grote corporaties. De bankiers en oligarchen die de financiële instellingen in het Westen runnen. Putkonen heeft besloten de inwoners van Donbass in het oosten van Oekraïne te hulp te schieten, omdat ze daar durven op te staan tegen de bezetting.

Geopolitieke informatieoorlog: "Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa"

Nazisymbolen op de helmen van het Oekraïense Azovbataljon (ZDF)

“[De grote corporaties] sturen de mensen aan door middel van de instituties die zij financieren,” aldus Putkonen. “Het betreft hier de grootste manifestatie van fascisme sinds nazi-Duitsland. Eerst nemen ze alle instituties over, dan vernietigen ze de democratie en vervolgens komt het leger.”

Volgens hem zijn er twee manieren waarop de Verenigde Staten chaos in de wereld creëren. De eerste is de formatie van terreurgroep IS om extremisme in de moslimwereld te verspreiden, de tweede is nazisme, dat zich in de christelijke wereld verspreidt.

Bang voor de waarheid

Wat er in Oekraïne is gebeurd, gebeurde eerder in Irak en in Libië en gebeurt nu in Syrië, aldus Putkonen. Beelden van Oekraïense strijders met tatoeages van swastika’s en nazisymbolen bereiken nauwelijks de Europese media. “Ze proberen te voorkomen dat deze beelden naar buiten komen omdat ze bang zijn voor de waarheid.”

Steeds meer mensen beginnen moeilijke vragen te stellen, waardoor het steeds moeilijker wordt om alles onder de pet te houden. Putkonen wil de westerse wereld laten zien dat er in het Westen een fascistische bezetting aan de gang is.

Als voorbeeld noemt hij de commandant van het Aidarbataljon die onlangs in Litouwen werd uitgenodigd om een lezing te geven op een lokale universiteit. De persoon in kwestie wordt verdacht van een groot aantal oorlogsmisdaden, maar de Europese Unie zet hem neer als een held, aldus Putkonen.

Diepe wortels

Dergelijke nazigroepen worden volgens hem gefinancierd door staal- en energietycoon Igor Kolomoisky, die in de Panama Papers wordt genoemd, het IMF en andere westerse financiële instellingen.

Het nazisme in Oekraïne heeft diepe wortels, zei hij. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, waaide het nazisme over naar Canada en Amerika. Door de westerse coup in Oekraïne kan het daar nu opbloeien.

Bekijk het hele interview hieronder terug. Het interview is voorzien van Engelse ondertiteling.

[Doni News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
corbison
corbison
5 jaren geleden

Je zal haast gaan denken dat je niet meer vrij mag denken in deze EU democratie

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

De Jesuiten doen hun uiterste best om de uitbraak van waarheid onder controle te krijgen, ze hebben onderschat hoeveel mensen zich geroepen voelen te ontwaken uit hun wereld van leugens. De heerschappy van Lucifer naderd zijn einde.
https://www.youtube.com/channel/UCalI-2EAmK_8K4khHPv6xGw

J@n
5 jaren geleden

Vooral de nieuwe politieke partij Denk volgen, weet je meteen wat vrijheid betekend……zucht!!

Ph
Ph
5 jaren geleden

Ook niets nieuws onder de zon, recht van vrije meningsuiting bestaat zolang dat het bepaalde instellingen/instanties goed uitkomt.
Anders noemen ze dat politieke/media correctheid, of anders gezegd, Dictatuur!!

x

Check Also

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

gezondheidspas

Beelden: van Parijs tot Tel Aviv, overal zijn grote protesten tegen de ‘gezondheidspas’

Op talloze plekken in Europa en daarbuiten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x