Homepagina » Buitenland » Geopolitieke informatieoorlog: “Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa”
Geopolitieke informatieoorlog: "Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa"

Geopolitieke informatieoorlog: “Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa”

Mensen die tegen de westerse wereld en de hegemonie van de NAVO zijn, krijgen in het Westen geen media-aandacht. Mensen die onafhankelijk proberen te opereren worden gedwarsboomd. Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne West-Europa. Dat stelt directeur van het DONi Donbass News Agency Janus Putkonen in een interview met journalist Tatyana Mikhailova van OPLOT TV.

In de westerse mainstream media is alleen aandacht voor de mening van een kleine minderheid, stelt Putkonen, die van Finse komaf is. Het gaat dan met name om beroemdheden.

Volgens hem is de meerderheid van de Finse bevolking tegen de NAVO. “Als Finland een democratie was geweest, zou het land nooit stappen hebben ondernomen richting de NAVO of de federalisering van Europa,” zei hij.

Meerderheid niet gehoord

Putkonen voegde toe dat alle peilingen en debatten van de afgelopen decennia van bovenaf sterk worden beïnvloed. “Helaas zul je het geluid van de meerderheid in Finland of in andere Europese landen niet horen.”

Hij stelt dat Finland en andere Europese landen worden bezet. Niet door het leger, maar door grote corporaties. De bankiers en oligarchen die de financiële instellingen in het Westen runnen. Putkonen heeft besloten de inwoners van Donbass in het oosten van Oekraïne te hulp te schieten, omdat ze daar durven op te staan tegen de bezetting.

Geopolitieke informatieoorlog: "Vrijheid van meningsuiting bestaat niet in het moderne Europa"

Nazisymbolen op de helmen van het Oekraïense Azovbataljon (ZDF)

“[De grote corporaties] sturen de mensen aan door middel van de instituties die zij financieren,” aldus Putkonen. “Het betreft hier de grootste manifestatie van fascisme sinds nazi-Duitsland. Eerst nemen ze alle instituties over, dan vernietigen ze de democratie en vervolgens komt het leger.”

Volgens hem zijn er twee manieren waarop de Verenigde Staten chaos in de wereld creëren. De eerste is de formatie van terreurgroep IS om extremisme in de moslimwereld te verspreiden, de tweede is nazisme, dat zich in de christelijke wereld verspreidt.

Bang voor de waarheid

Wat er in Oekraïne is gebeurd, gebeurde eerder in Irak en in Libië en gebeurt nu in Syrië, aldus Putkonen. Beelden van Oekraïense strijders met tatoeages van swastika’s en nazisymbolen bereiken nauwelijks de Europese media. “Ze proberen te voorkomen dat deze beelden naar buiten komen omdat ze bang zijn voor de waarheid.”

Steeds meer mensen beginnen moeilijke vragen te stellen, waardoor het steeds moeilijker wordt om alles onder de pet te houden. Putkonen wil de westerse wereld laten zien dat er in het Westen een fascistische bezetting aan de gang is.

Als voorbeeld noemt hij de commandant van het Aidarbataljon die onlangs in Litouwen werd uitgenodigd om een lezing te geven op een lokale universiteit. De persoon in kwestie wordt verdacht van een groot aantal oorlogsmisdaden, maar de Europese Unie zet hem neer als een held, aldus Putkonen.

Diepe wortels

Dergelijke nazigroepen worden volgens hem gefinancierd door staal- en energietycoon Igor Kolomoisky, die in de Panama Papers wordt genoemd, het IMF en andere westerse financiële instellingen.

Het nazisme in Oekraïne heeft diepe wortels, zei hij. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, waaide het nazisme over naar Canada en Amerika. Door de westerse coup in Oekraïne kan het daar nu opbloeien.

Bekijk het hele interview hieronder terug. Het interview is voorzien van Engelse ondertiteling.

[Doni News]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Je zal haast gaan denken dat je niet meer vrij mag denken in deze EU democratie

  3 likes
 2. De wereld wordt geregeerd door een kleine minderheid van de rijkste elite hier op Aarde. Innovaties worden door hen gesencureerd en in sommige gevallen vernietigd.

  13 likes
 3. De Jesuiten doen hun uiterste best om de uitbraak van waarheid onder controle te krijgen, ze hebben onderschat hoeveel mensen zich geroepen voelen te ontwaken uit hun wereld van leugens. De heerschappy van Lucifer naderd zijn einde.
  https://www.youtube.com/channel/UCalI-2EAmK_8K4khHPv6xGw

  12 likes
 4. Het leger hebben ze straks echt niet nodig. Onze bevolking bestaat voor 99% uit zombies die ze in elk hoekje kunnen drijven waar ze maar willen. Brussel dictatuur, cashloze maatschappij, robotisering, eigen mening en terrorisme dreiging, het maakt ze allemaal geen reet uit als ze maar hun vakanties, sportkanalen, games, blows en basisinkomen verslavingen krijgen, niet beseffend dat ze zowel van voren als wel van achteren worden verneukt door een stel arrogante klote klappers die zich politici noemen. Wat nou eigen mening!

  10 likes
 5. Er is zoveel onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting, dat er hier gewoon vrijuit over geschreven kan worden 😉

  4 likes
  • Als deze site een miljoen volgers zou krijgen dan zou het niet zo lang duren voordat die verdwijnt of de redacteur wordt beschuldigd van het een of het ander.

   5 likes
  • Yep, omdat dit soort sites nauwelijks impact hebben, hoewel dat langzaam veranderd. Het internet word ook nog wel gecensureerd hoor. Slechts een kwestie van tijd. In landen als Duitsland en China is het al vollop aan de gang en kunnen bepaalde sites en content niet meer bekeken worden. Ook facebook en youtube zijn hard aan de weg aan het timmeren. En dat allemaal onder de noemer terrorisme bestrijding en het tegengaan van “haatzaaien”. Nog even geduld 🙂

   1 likes
 6. Ook niets nieuws onder de zon, recht van vrije meningsuiting bestaat zolang dat het bepaalde instellingen/instanties goed uitkomt.
  Anders noemen ze dat politieke/media correctheid, of anders gezegd, Dictatuur!!

  5 likes
 7. Vooral de nieuwe politieke partij Denk volgen, weet je meteen wat vrijheid betekend……zucht!!

  3 likes
 8. pleiadian, de grappigste van de hele draad. pfff.
  Niemand kan ontkennen dat Goebbels methoden de media domineren. Vijanden worden afgeschilderd als vrienden, en omgekeerd. We worden voortdurend vals geinformeerd, veel wordt verzwegen (tekst TTIP blijft grotendeels 30 jaar TOP GEHEIM). Corporate fraude, zwendel, corrupitie, criminaliteit blijven onbestraft, worden zelfs vaak juist beloond.
  Vroeger noemden we wat het was, nu noemen we het ‘vrijhandel’, datzelfde fascime. Tekenend voor de effectiviteit van de propaganda en censuur anno nu.

  Op universiteiten krijgen vrije geesten geen (kans op) onderzoeksbudget. Journalisten worden eruit gewerkt, ontslagen, bedreigd. ‘Bruikbare Idioten’ blijven tegen beter weten in in ontkenningsfase.
  ‘t zijn al lang geen incidentjes meer.
  De ‘gedachtepolitie’ is al nationaal opgetuigd, en brengt maatschappelijk betrokken Twitteraars intimiderende huisbezoeken. Propaganda en censuur zijn stille wapens, in deze ‘stille oorlog’:
  http://johnpilger.com/articles/the-charge-of-the-media-brigade
  http://humansarefree.com/2011/05/proof-that-osama-bin-laden-was-cia-and.html
  Prijswinnende documentaire over dit stille wapen: ‘The Shadows of Liberty”‘:
  https://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=773FFE8C-77F0-441A-9848-5F63E4ACB81A&tab=idfa

  “Free Speech is being restricted in Europe” ;
  om oppositie tegen de rassenleer, de genocide, de mond te snoeren.
  “Als de wetgeving en eigendomsrechten het zelf pad gaan,” :
  http://legalinsurrection.com/2015/09/austria-changes-constitution-to-take-in-more-migrants/

  Asscher en mede apparatsjik Jet Bussemaker onlangs: kinderen die nog zelf kunnen nadenken aangeven bij het Politbureau; de idee dat er kinderen (mensen) zijn die wetenschap hebben van de werkelijkheid buiten de kaders die de staatpropaganda verbeeldt en verwoordt!! Dat kánn tochh niettt!
  Let wel: geen kritiek uit eigen partij, niet in de Kamer, nergens. Ook niet van ‘Bilderberg’coalitie monopolitiek. Zo ver zijn we al opgesloten in deze gedachtengevangenis.

  Carl Bernstein, Hanneke Monshouwer, Ulfkotte – 3 gerenomeerde journalisten die in hun boeken over de propaganda en censuur in het Westen hebben geschreven.
  Ook deze documentaire laat goed zien hoe wij dagelijks voortdurende van alle kanten bewust en vooral onbewust met propaganda worden bestookt; thans maken PR en reclame bureau’s ‘video press releases’ die de leugenmedia zo de kranten en kabels opstuurt”:
  http://metanoia-films.org/psywar/

  3 likes
 9. Daarom hebben ze ook joodse oligarchen de leiding gegeven over ukraine.. Deze zogenaamde nazi’s zijn niet meer dan een facade. Iets waar de jeugd achteraan kan hollen en voor kan sterven. Er was ook verdacht veel IDF personeel aanwezig op het maidan plein. Ze proberen met dit toneel stukje de russen te provoceren. Het heeft niks met het nationaal socialisme te maken. Nato probeert slechts oude wonden open te maken voor de VS.

  1 likes
 10. Er is hoop. Binnenkort komen Iran, Rusland, China en Syrie samen om een advies op te stellen hoe Nederland met haar vrijheid moet omgaan. Tevens zal een rode lijn getrokken worden. Mocht Nederland
  deze overschrijden zullen deze landen genoodzaakt zijn in te grijpen. Ook zij zijn sterk afhankelijk van het vrije Westen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

En zo wordt de democratie gekaapt. Kijk hoe George Soros het rechtssysteem naar zijn hand zet

Is het tijd om miljardair George Soros te verbannen? Dit is wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft

Het begon als een complottheorie, maar is ...

En u dacht dat u als stemgerechtigde burger de baas was in dit land. Wat u (waarschijnlijk) nog niet wist over koningen en banken

Door zakenmagnaat, financier en filantroop Hugo Salinas ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.