Mens en Dier

De mythe van Christus: “Jezus heeft nooit bestaan”

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jezus van Nazareth was ‘een mythische figuur’ en heeft nooit bestaan. Dat zegt historisch onderzoeker Michael Paulkovich. Hij bestudeerde het werk van 126 schrijvers uit de eerste tot de derde eeuw en vond geen controleerbare verwijzingen naar Christus.

Paulkovich stelt dat Jezus een fictief persoon is die is bedacht door christenen om iemand te kunnen aanbidden. Hij schrijft over zijn bevindingen in een artikel voor de Free Inquiry en in een boek getiteld No Meek Messiah. In historische teksten trof Paulkovich geen bewijs aan voor het bestaan van Jezus.

De mythe van Christus: "Jezus heeft nooit bestaan"De 126 teksten zijn allemaal geschreven in de periode waarin Jezus geleefd moet hebben. De schrijvers zouden zeker gehoord moeten hebben van iemand die zo populair was als Jezus, maar hij wordt in geen van de teksten genoemd, aldus Paulkovich.

Hij stuitte ook op vele tegenstrijdigheden, mysteries en fouten, waarna hij concludeerde dat Christus een mythische figuur is. “Jezus van Nazareth is niets meer dan een legende, waarschijnlijk voortgekomen uit een bonte verzameling evangelische rabbijnen die mogelijk echt hebben geleefd,” zei Paulkovich.

In alle teksten die hij bestudeerde, vond hij slechts één verwijzing naar Jezus: het boek de Joodse oorlog, in 95 na Christus geschreven door de Romeinse historicus Flavius Josephus. Volgens Paulkovich zijn de verwijzingen later toegevoegd en heeft Josephus het woord ‘Jezus’ zelf nooit genoemd.

Zelfs in de Bijbel verwijst Paulus, de man die een centrale rol zou spelen in de vroege ontwikkeling en verspreiding van het christendom in de landen rond de Middellandse Zee, nooit naar Jezus als een echt persoon. “Paulus wist niet waar of wanneer Jezus had geleefd en zag de kruisiging als een metafoor.”

Paulkovich merkt op dat in het werk van de Grieks-christelijke Athenagoras nergens het woord ‘Jezus’ kan worden gevonden. En het oorspronkelijke Evangelie volgens Marcus zou zijn geëindigd bij 16:8. Vervalsers hebben later het verhaal van de wederopstanding van Christus toegevoegd, aldus Paulkovich.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Jezus als ‘zoon van GOD’ heeft nooit bestaan, wel een andere Jezus los van GOD. Er betaat uberhaupt geen GOD.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Nu nog buitenaards leven vinden en een aantal religies kunnen de deur uit,zou wellicht heel wat oorlogen schelen

Bert
Bert
7 jaren geleden

Wie hoort er in dit rijtje niet thuis:
a) Koning Arthur, b) Robin Hood, c) Sinterklaas, d) Zwarte Piet, e) Darth Vader, f) Jezus Christus ?

Ik reken alle antwoorden goed, maar de beste uitleg krijgt de meeste duimen.

c.e.
c.e.
7 jaren geleden

Voor buitenaards leven hoeven we niet zover, enkele honderden kilometers boven het aardoppervlak vinden we nog steeds microben in de ruimte.
Alleen jammer dat de 3 wereldreligies het bestaan van buitenaards leven opeens wel erkennen, die voelden de bui al aankomen…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

93
0
We lezen graag je reactie!x