Homepagina » Binnenland » De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput

In de kinderopvang-affaire is van duizenden ouders de toeslag ten onrechte ingetrokken. Hierdoor raakten vele gezinnen in de problemen. Premier Mark Rutte liet in januari een traan voor de gedupeerden, maar gisteren bleek dat het kabinet in juni 2019 een oplossing blokkeerde. De toeslagenaffaire wordt ondertussen steeds groter.

Op de vraag of hij een traan had gelaten, antwoordde Rutte: “Ja, maar dat laat ik even verder voor het gesprek. Maar er waren een paar momenten ja.” Dat terwijl oud-staatssecretaris Snel, die aftrad als gevolg van de affaire, gedupeerden al veel eerder tegemoet wilde komen. Maar er was weerstand in het kabinet, schrijft NRC. Snel kreeg geen steun en bond in. Hier zal Rutte waarschijnlijk geen herinnering aan hebben.

Beerput

SP-fractiemedewerker Eva de Bakker reageert: “Langzaam maar zeker opent de beerput. De lucht is niet te harden. Net als Rutte met zijn krokodillentranen.”

De SP schrijft op haar website:

Tienduizenden Nederlanders zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude. De toeslagenaffaire, waarbij ouders onterecht werden weggezet als fraudeur met kinderopvangtoeslag, blijkt nog véél groter. Ook tienduizenden andere mensen die hun belastingaangifte deden kwamen automatisch en onterecht als fraudeur in het systeem te staan.

De beerput bij de Belastingdienst is nog altijd niet helemaal open. De verantwoordelijken kunnen nog steeds ergens anders een mooi baantje vinden, terwijl de levens van duizenden mensen vernield werden in een heksenjacht.

Je kunt de actie hier steunen.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
9 maanden geleden

Ik hoop dat de hele zooi in zn eigen beerput verzuipt…. Ook alle idioten die zoiets stompzinnigs verzonnen hebben….
Ook de krokkedillen tranen van de SP..

exegese
exegese
9 maanden geleden

Als je altijd overal over liegt loop je uiteindelijk zonder twijfel zo vaak tegen de lamp dat zowel de lamp als je kop eronder bezwijkt. Daarom krijgen ze ook om de 4 jaar de kans om de oude leugenaar in te ruilen voor een verse. Een gladdekker als Rutte heeft succesvol meerdere kabinetsperiodes de leugens weg kunnen lachen. Ook een bedrieger heeft een houdbaarheidsdatum en die bij Rutte al lang voorbij ! Hugo de Jonge lijkt me een waardige opvolger, hij is narcistisch, gevoelloos en gewetenloos. Hij luistert goed naar the powers that be, dus dat lijkt me 1+1=2. Of het volk dit langer blijft slikken dat is aan ons. Ik vrees echter met grote vrezen als ik de angst om me heen zie.

Mikkel
Mikkel
9 maanden geleden

Politiek van links tot rechts, spelen allemaal hetzelfde spelletje. Het is één groot partijkartel, inclusief SP, FvD en PVV. Trap niet in de schijn van coalitie-oppositie. Zodra oppositiepartijen in de coalitie zitten, doen ze mee met exact dezelfde smerige praktijken als de regeringspartijen en praten ze met volle overtuiging recht wat krom is. Hier en daar loopt misschien een politicus die het goed voor heeft met het land en met de mensen, maar die komt nooit op een posities die er toe doet. Willen ze meedoen met de grote jongens? Dan is het vereist dat ze zwaar psychopaat zijn.

Nexit, please!
Nexit, please!
9 maanden geleden

Het ‘democratie voor de bühne’ kraakt in z’n voegen.
Langzaam maar zeker wordt het ware gezicht achter het masker -Rutte’s eeuwige glimlach- van de dictatuur zichtbaar.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Nexit, please!
9 maanden geleden

Smeerlap Rutte wist overal vanaf zo simpel is het.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Nexit, please!
9 maanden geleden

Ach wat moeten we nog zeggen over Rutte. Het is gemakkelijker een leeg hoofd te dragen als een vol hoofd. En dat geldt ook voor zijn volgers in de covid waanzin.

najef
najef
9 maanden geleden

Ons “democratisch” systeem is niet opgezet om ons te vertegenwoordigen. En elk partij doet wat die wilt en dat niet voor ons. Tijdens de verkiezingen beloven ze van alles, Maar eenmaal gekozen komt er niets van all die beloftes. Maar het is de schuld van de kiezer. Telkens weer op de politiek te geloven dat dit keer het wel anders zal zijn.

Alle stemmers leiden aan het Stockholm Syndroom. Hellaas is de enige manier om echte veranderelingen te brengen NIET te stemmen, Ook geen blanko. Zolang er genoeg mensen stemmen heeft dit corrupt systeem legimiteit.

NL is de afgelopen 30 a 40 jaar (ben zelf 40) verslechterd, en begint zo langzaam onleefbaar te worden alles veels te duur, nep vrijheid, en een overheid die de wereld in gevaar brengt met ons belasting geld.

Mikkel
Mikkel
Reactie op  najef
9 maanden geleden

Zo is het! Het duurde bij mij ook lang voor ik door had dat oppositiepartijen geen verandering brengen. Ze zijn er slechts om de kiezer het idee te geven dat er iets te kiezen valt. Ik doe er ook niet meer aan mee. Ik stem niet meer.

anoniem
anoniem
9 maanden geleden

Je zult zien, die lafaard verkoopt zijn Bloedeigenvaderland!
Weet als iedere nuchtere Nederlander, dat bijdrage aan schulden van eu zijn kop gaat kosten, figuurlijk bedoeld!
De jonge van de bilderbergers volgt gewoon op en de Nederlanders blijven slapen !

wim11
wim11
9 maanden geleden

Hoop dat Omtzigt ook de 2e keer wint, dat zou echt ommekeer betekenen, een integere man die het verschil kan maken

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Beerput? Welke beerput?
Beerput is reeds jarenlang gaande maar telkenmale wordt de VVD herkozen, Tweede Kamer, Provinciale Staten, Gemeenteraad, EUSSR.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden

Deze Rutte belazert de boel al vele jaren.

Hij wordt gedekt door de media, die volledig in dienst acteren, van de club van achter de gesloten deuren.

Onder leiding van Rutte, is Wilders volledig afgebrand.

Deze Rutte zette 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, bij het grof vuil.

Deze Rutte doet nu precies het zelfde met het FvD, een CORDON SANITAIR was hun deel.

kuus
kuus
9 maanden geleden

Onze koning zal vast ook een traan hebben laten vallen dat zijn arme burgers zo worden genaaid door die Rutte bende .

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x