Binnenland

De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de kinderopvang-affaire is van duizenden ouders de toeslag ten onrechte ingetrokken. Hierdoor raakten vele gezinnen in de problemen. Premier Mark Rutte liet in januari een traan voor de gedupeerden, maar gisteren bleek dat het kabinet in juni 2019 een oplossing blokkeerde. De toeslagenaffaire wordt ondertussen steeds groter.

Op de vraag of hij een traan had gelaten, antwoordde Rutte: “Ja, maar dat laat ik even verder voor het gesprek. Maar er waren een paar momenten ja.” Dat terwijl oud-staatssecretaris Snel, die aftrad als gevolg van de affaire, gedupeerden al veel eerder tegemoet wilde komen. Maar er was weerstand in het kabinet, schrijft NRC. Snel kreeg geen steun en bond in. Hier zal Rutte waarschijnlijk geen herinnering aan hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Beerput

SP-fractiemedewerker Eva de Bakker reageert: “Langzaam maar zeker opent de beerput. De lucht is niet te harden. Net als Rutte met zijn krokodillentranen.”

De SP schrijft op haar website:

Tienduizenden Nederlanders zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude. De toeslagenaffaire, waarbij ouders onterecht werden weggezet als fraudeur met kinderopvangtoeslag, blijkt nog véél groter. Ook tienduizenden andere mensen die hun belastingaangifte deden kwamen automatisch en onterecht als fraudeur in het systeem te staan.

De beerput bij de Belastingdienst is nog altijd niet helemaal open. De verantwoordelijken kunnen nog steeds ergens anders een mooi baantje vinden, terwijl de levens van duizenden mensen vernield werden in een heksenjacht.

Je kunt de actie hier steunen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Ik hoop dat de hele zooi in zn eigen beerput verzuipt…. Ook alle idioten die zoiets stompzinnigs verzonnen hebben….
Ook de krokkedillen tranen van de SP..

exegese
exegese
3 jaren geleden

Als je altijd overal over liegt loop je uiteindelijk zonder twijfel zo vaak tegen de lamp dat zowel de lamp als je kop eronder bezwijkt. Daarom krijgen ze ook om de 4 jaar de kans om de oude leugenaar in te ruilen voor een verse. Een gladdekker als Rutte heeft succesvol meerdere kabinetsperiodes de leugens weg kunnen lachen. Ook een bedrieger heeft een houdbaarheidsdatum en die bij Rutte al lang voorbij ! Hugo de Jonge lijkt me een waardige opvolger, hij is narcistisch, gevoelloos en gewetenloos. Hij luistert goed naar the powers that be, dus dat lijkt me 1+1=2. Of het volk dit langer blijft slikken dat is aan ons. Ik vrees echter met grote vrezen als ik de angst om me heen zie.

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Politiek van links tot rechts, spelen allemaal hetzelfde spelletje. Het is één groot partijkartel, inclusief SP, FvD en PVV. Trap niet in de schijn van coalitie-oppositie. Zodra oppositiepartijen in de coalitie zitten, doen ze mee met exact dezelfde smerige praktijken als de regeringspartijen en praten ze met volle overtuiging recht wat krom is. Hier en daar loopt misschien een politicus die het goed voor heeft met het land en met de mensen, maar die komt nooit op een posities die er toe doet. Willen ze meedoen met de grote jongens? Dan is het vereist dat ze zwaar psychopaat zijn.

Nexit, please!
Nexit, please!
3 jaren geleden

Het ‘democratie voor de bühne’ kraakt in z’n voegen.
Langzaam maar zeker wordt het ware gezicht achter het masker -Rutte’s eeuwige glimlach- van de dictatuur zichtbaar.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x