Buitenland

Britse ex-premier doet opmerkelijk boekje open: ‘Ik ben eruit gewerkt door de Deep State’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De Britse oud-premier Liz Truss, die al na 49 dagen het veld moest ruimen, heeft op de Conservative Political Action Conference (Cpac) een opmerkelijk boekje opengedaan. Ze beweerde daar dat ze eruit is gewerkt door de Deep State.

Truss zei dat links publieke en private instellingen in de Deep State heeft geïnfiltreerd en haar pogingen om de belastingen te verlagen en de overheid te verkleinen heeft gedwarsboomd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Enorm probleem

Ze dacht dat ze het land zou kunnen veranderen door premier te worden. “Ik kwam tot de ontdekking dat [de premier] niet degene is die de teugels vasthoudt. De teugels worden vastgehouden door de Bank of England, het Office of Budget Responsibility, maar niet door de minister-president. Dat is een enorm probleem,” zei ze in gesprek met Steve Bannon.

Hij vroeg haar of ze een complotdenker is.

Grotere bazooka

Truss vervolgde dat de gouverneur van de Britse centrale bank niet ontslagen kan worden, maar de premier wel. “Dat betekent dat de gouverneur van de Bank of England meer macht heeft dan de premier en in een democratie is dat een probleem.”

De oud-premier zei verder dat de conservatieven een ‘grotere bazooka’ nodig hebben om de Deep State te lijf te gaan.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leroy Smith
Leroy Smith
1 maand geleden

Nou, die is ook met een klap wakker geworden. Wel weer een typische reactie van zo’n journalist die meteen vraagt of ze een komplotdenker is terwijl ze gewoon weergeeft wat ze heeft gezien…..

Hugo
Hugo
1 maand geleden

Dat is in Nederland ook zo, niet Rutte is de MP maar hij is uitvoerder van de Deep State, het ongekozen WEF en de VN. Dus Rutte en zijn companen zijn stuk voor stuk landverraders. En dienen als zodanig ook veroordeeld te worden.

Roadrunner
Roadrunner
1 maand geleden

please lead us !👍❤️

Piet
Piet
1 maand geleden

Het is in heel de wereld hetzelfde spel. De Deep State, de multi, multi miljardair hebben de geldtouwtjes in handen. En met geld, en zeker met veel geld is toch alles te koop. Ook lieden, die dat eigenlijk niet zouden moeten accepteren. Maar ja, die dollars in de broekzak of op een geheime rekening….. , dat is toch zo fijn.
En dan nog de streling van het egootje. Het ergens bij mogen horen, en natuurlijk het liefst bij de soortgenoten, die ook zo genieten van de vele dollars op een rekening en die ook de streling van het egootje zo fijn vinden.
Het volk dat zij zouden moeten dienen en vertegenwoordigen…..??
wel volk, oh dat gespuis dat de belasting moet betalen, zijn / haar bek moet houden en vooral gehoorzamen aan de krankzinnige politiek die overal gevoerd wordt ten nadele van het volk en ten voordele van diegenen die belegt hebben in de militaire rotzooi industrie. Het dividend daaruit is toch zo ontzettend fijn. Dat er wereldwijd bewust overal rotzooi / oorlogen zijn en daar honderduizenden slachtoffers vallen…. Ach, dat interesseert die machtgeile psychopaten geen reet.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x