Homepagina » Universum » Planeet X bestaat echt. Astronomen zeggen dat we spoedig bewijs zullen vinden voor de mysterieuze wereld
Planeet X bestaat echt. Astronomen zeggen dat we spoedig bewijs zullen vinden voor de mysterieuze wereld

Planeet X bestaat echt. Astronomen zeggen dat we spoedig bewijs zullen vinden voor de mysterieuze wereld

Veel astronomen zijn ervan overtuigd dat Planeet X of Planeet Negen zich schuilhoudt ergens voorbij Jupiter. “Elke keer als we een foto maken is er een kans dat hij erop staat,” zei astronoom Surhud More van de Universiteit van Tokio.

Hoewel er steeds meer bewijzen komen voor het bestaan van de mysterieuze planeet, is er nog geen astronoom geweest die hem heeft weten te spotten.

Experts denken dat het hemellichaam met bestaande telescopen simpelweg niet waar te nemen is.

Onontdekte planeet

Uit een recente studie blijkt dat er hele sterke aanwijzingen zijn voor de mysterieuze wereld.

Onderzoekers ontdekten een rotsachtig object met een ongewone omloopbaan, dat volgens hen wordt beïnvloed door de zwaartekracht van een nog onontdekte planeet.

Hoewel Planeet X nog nooit is waargenomen, zijn er veel astronomen – waaronder NASA-wetenschappers – die ervan overtuigd zijn dat hij bestaat.

Versterkt de zaak

Computersimulaties lieten zien dat de vreemde omloopbaan van het object, 2015 BP519 geheten, kon worden verklaard door een negende planeet in het buitenste deel van ons zonnestelsel.

“Het is nog geen bewijs dat de planeet bestaat, maar het versterkt de zaak wel,” zei professor David Gerdes van de Universiteit van Michigan tegen Quanta Magazine.

Astronoom Michael Brown van Caltech zei optimistisch te zijn dat iemand het hemellichaam spoedig zal vinden.

Meer problemen

In oktober vorig jaar mengde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zich in de discussie. Volgens het ruimteagentschap zijn er diverse aanwijzingen dat de planeet bestaat.

“Zeggen dat de planeet niet bestaat levert meer problemen op dan het oplost,” aldus de NASA.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
2 jaren geleden

Oud nieuws, wetenschappers gebruiken veel simulaties en komen dat dan verkondigen als feiten….wereld van verschil.
Er zijn zo duizenden theorieën (niet meer dan dat) die het ene of het andere moeten verklaren omdat ze het niet kunnen verklaren laat staan het effectief waarnemen…..maar dat zijn nog steeds geen feiten, ook al word het zo verkondigd en hun aanhang (religie) is nog een stuk erger.

Matt
Matt
2 jaren geleden

Dus al die verhalen en zoveel foto’s van een tweede zon zijn uit de lucht gegrepen?

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Matt
2 jaren geleden

Een tweede zon zie je alleen tijdens overdadig drank/drugs gebruik, welterusten.

Philip
Philip
Reactie op  Matt
2 jaren geleden

Als je bepaalde sites en individu’s moet geloven, dan is de planeet Niburu al meer dan 20 jaar te zien aan de hemel…niets van aan, het is fake, het is een religie.

Dat neemt niet weg dat er nog enkele zwervende planeten zouden kunnen gevonden worden in de uithoek van ons planetenstelsel, maar geen planeten van een grote zoals onze Aarde (die best klein is) laat staan het formaat alla Jupiter…dat is de reinste onzin.

Bas
Bas
Reactie op  Philip
2 jaren geleden

Dat hele Niburu gebeuren trek ik ook niet, maar er moet een reden zijn waarom ons zonnestelsel toch een vrij grote elliptische loopbaan heeft en meerdere planeten onder een hoek draaien. Bij andere zonnestelsels hebben de meeste een veel meer ronde loopbaan en draaien de planeten en manen min of meer rechtop als een tol.

Maar de verhalen oud de oudheid kunnen best waarheid bevatten. Er kan best 1000den jaren geleden een planeet of maan een collision te hebben gehad. Dit zou gelijk een goede verklaring zijn voor de astroid belt. Wie weet zweeft daar nog een oude koude halve planeet rond met metalen kern die voor de onbalans zorgt of heeft gezorgd in het verleden in ons zonnestelsel.
Helaas kunnen we goed veraf kijken maar koude objecten dichtbij in ons zonnestelsel en zeker in de astroide belt is nog steeds moeilijk. Dit is nog steeds vooral met visueel/telescopen en korte afstand radiogolven. Als NeverAStraightAwnser zelfs zegt dat er wel iets moet zijn geloof me dan zijn ze al wat op het spoor. 😉

Philip
Philip
Reactie op  Bas
2 jaren geleden

Er kunnen bij manier van spreken duizend reden zijn waarom in ons planetenstelsel enkele planeten wat anders draaien dan de theorieën (theorieën) voorspellen (voorspellen)
Dat kan een passage geweest zijn van een grote planeet, een rode dwerg, een kosmologische explosie (super nova) in onze achtertuin etc…

Onlangs nog een wetenschappelijke studie die uitwees dat planeet x niet moet bestaan om het gedrag/baan van bepaalde asteroïden te verklaren…het was gewoon de gezamenlijke kracht van al die objecten te samen, er gebeuren daar trouwens om de haverklap botsingen tussen deze objecten…..alles is min of meer te verklaren zonder al te veel spoken te moeten najagen.

Wat je andere opmerking betreft, het klopt dat we met de bestaande grond en ruimte telescopen niet veel koude objecten kunnen waarnemen.
Maar, er is jaren geleden een satelliet/WISE gelanceerd (ondertussen werkt deze niet meer (de koel vloeistof is op) waarbij men objecten kon waarnemen die amper licht uitstralen en uitermate koele objecten…ze zijn steeds van een kale reis terug gekeerd.

Dus ja enige sceptische is meer dan op zijn plaats, maakt niet uit, uit welke hoek of mond het komt.

Philip
Philip
Reactie op  Philip
2 jaren geleden

No Need for Planet Nine? Small Objects’ Gravity Could Explain Weird Orbits

https://www.space.com/40793-no-need-for-planet-9-outer-solar-system.html

pleiadian
pleiadian
2 jaren geleden

Astronomen bedoelen met Planeet X uiteraard iets heel anders dan de niburisten…

vladi
vladi
Reactie op  pleiadian
2 jaren geleden

uiteraard.

fff

Pleiadian
Pleiadian
Reactie op  vladi
2 jaren geleden

Fijn dat je er ook weer fff bij bent Vladi!

mike
mike
2 jaren geleden

Zou het misschien even moeten afwachten wat er nu precies aan de hand is. Maar ik las vier uur geleden nog op de website van Project Camelot dat Planet X (ookwel: Wormwood) onderweg is naar de Aarde volgens Pleiadian Eddie Page.

Met deze planeet zouden de Draconians deze kant op komen om hun familie op aarde een bezoek te brengen.

Had nog niet de tijd om het goed te lezen en scande er even vluchtig overheen. Ondanks dat vind ik het wel raar dat de website nu al 4 uur onbereikbaar is, vlak nadat dit verhaal naar buiten is gekomen. Twee video’s waar Eddie er ook over verteld.

VIDEO #4…WORMWOOD and FEAR MONGERING Part A
VIDEO #5…WORMWOOD and FEAR MONGERING Part B

In de tweede video wordt er een brief getoond van Peter Paget aan Kerry Cassidy van 14-7 jl.
Hierin schreef hij:

“To all stations from NA.. research – NOW HEAR THIS – Public domain. Further to previous code red alert warning.”

“Further to our previous warning that pandemic dust cloud conditions on Mars indicated, we should be watching for serious climatic extremes here on earth this is now confirmed in the below data which only touches on the more well know events currently in play. Note these conditions need to be carefully monitored as the damaging effects on harvests worldwide will become very evident as we progress into autumn 2018.”

“More to follow public domain. Circulate to all related departments for their urgent attention and the need to anticipate problems ahead.”

“This is a Solar Heliosphere event and hardly affected in any way by manmade factors such as levels of C02.”

Kan een normale verhoogde activiteit zijn geweest, maar het zou er ook op kunnen wijzen dat de zon in de afgelopen maand meer activiteit vertoonde als gevolg van een externe invloed.

Op Peter Paget is vorige maand nog een aanslag gepleegd. Gelukkig heeft hij deze overleefd. Dit hoeft niet persé gerelateerd te zijn aan het bovenstaande. https://www.simonparkes.org/single-post/2018/08/05/Peter-Paget

John
John
Reactie op  mike
2 jaren geleden

Cool ik kende hem niet heb je de website ook

mike
mike
Reactie op  John
2 jaren geleden

Weet niet precies welke website je bedoelde:

Project Camelot is normaal hier te vinden (ligt er nog steeds uit):
https://projectcamelotportal.com/
https://www.youtube.com/user/jagbodhi

Eddie Page https://www.youtube.com/channel/UC9SrKrf9B6BpfD-m0db6qOg/videos

Peter Paget: https://peterpaget.com/
Er staan ook een aantal videos van hem op Youtube

mike
mike
Reactie op  mike
2 jaren geleden

Elenin was een paar jaar gelden in het nieuws, zoals velen hier vast nog wel weten. Het bleek een totaal overdreven verhaal te zijn geweest. Maar als je het als een gecodeerde boodschap voor insiders ziet, kun je dit ervan maken:

ELENIN = Extinction Level Event Niburu Is Near

Theo
Theo
2 jaren geleden

Voor alle sceptici hier, er gaat binnenkort iets veranderen, iets groots.
Al die “smartphone zombies” zullen dit niet overleven want die hebben de weerstand van een naaktslak op een scheermes.
En mochten de scpetici nog twijfelen, een object achter Jupiter ziet men niet vanaf de Aarde… next!

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Theo
2 jaren geleden

Ja ik volg de Nibiru verhalen nu al meer dan 15 jaar… en al die tijd is het *echt bijna* zover. Ieder moment, echt waar!

Een object voorbij (niet achter) Jupiter kan natuurlijk wel worden waargenomen… Saturnus bijvoorbeeld staat verder weg dan Jupiter en kan gewoon met het blote oog worden gezien.

Philip
Philip
Reactie op  Theo
2 jaren geleden

LOL, dat object zou dan ook niet achter Jupiter blijven stilstaan, want Jupiter draait om onze ster heen en heeft iedere dag (jawel) iedere dag een nieuwe baan, alles is nu eenmaal constant in beweging in het Universum.

Zo draaien manen rond planeten, deze manen en planeten draaien rond een ster, deze ster draait weer rond andere sterren (op verre afstand) deze sterren draaien weer rond in ons sterrenstelsel (op en neer, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen) deze sterrenstelsel draaien dan weer rond andere sterrenstelsels (de kleinere draaien rond de grotere) deze sterrenstelsels maken op hun beurt weer deel van een sterrenstelsel cluster, deze lokale cluster maakt weer deel uit van een super cluster, deze cluster maakt weer deel uit van een mega cluster.

Ook even mee geven dat al deze cluster zich lijken samen te begeven naar een kracht die tot nog toe onbekend is, ook wel de great actraction genoemd en zo zijn er tot dus ver twee bekend aan de hand van observaties.

Dus voor de nubirusten aanhang, theorieën zijn geen feiten, het is zelfs jammer dat zulke mensen blijven door gaan, de aankomt van die zgn onzichtbare (deze zou ondertussen al meer dan 20 jaren zichtbaar moeten zijn) is ook al meermaals (ieder jaar) aangepast…dan moeten er toch vragen reizen!!

rocinante
rocinante
Reactie op  Theo
2 jaren geleden

Het gaat om een object, dat voorbij de bekende planeten staat. Dat is dus niet achter Jupiter. Ergens in de Kuiperbelt of in de Oortcloud.

En ja, er zijn sterke aanwijzingen, maar nog geen direct bewijs. Dat is een kwestie van geduld hebben.

Philip
Philip
Reactie op  rocinante
2 jaren geleden

Ik heb ook sterke aanwijzingen dat ik de lotto ga winnen, thans weet ik ook voor 100% dat ik die Lotto nooit of te nooit zal winnen….ik speel geen Lotto 😉

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Theo
2 jaren geleden

LS…

Dit keer hebben onze Knoeiers / Scheppers geen zondvloed nodig om de mislukte mens uit te roeien… We doen het zelf wel ! Give them a rope and they hang themselves !

Klaas kramer
Klaas kramer
2 jaren geleden

Die planeet is al zoo vaak aangekondigd, ik geloof er pas in als ik hem net zoals de maan begin te zien in de lucht. Ik hoop van niet natuurlijk.

Kevin
Kevin
2 jaren geleden

Een dwergplaneet als Sedna, in de uiterste uithoeken van jet zonnestelsel, die een omloop heeft van 11000 jaar, die kunnen ze wel detecteren. Maar een zogenaamd veel groter object dat zich ergens schuilhoudt, kunnen ze niet vinden…

Pascal
Pascal
2 jaren geleden

https://youtu.be/YIyEjPL8SH8 ( het is logisch dat ze m niet vinden zie video )
https://youtu.be/J32nXjueBWo ( Higher Thruth Channel )

Jaya
Jaya
2 jaren geleden

Waarom zouden de elite anders mega-schuilkelders hebben gebouwd? Omdat planeetX/Niburu mega-rampen op aarde gaat veroorzaken.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x