Gezondheid

De media schrijven dat duizenden mensen zijn overleden door hydroxychloroquine, klopt dat?

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

In de media wordt beweerd dat duizenden mensen zijn overleden door hydroxychloroquine. In Nederland zijn in de beginfase van de coronapandemie mogelijk mensen aan de bijwerkingen van het malariamiddel overleden, schrijven ze.

Arts-microbioloog Marc Bonten zegt in de Volkskrant dat het mogelijk om honderden slachtoffers gaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het draait allemaal om een internationaal onderzoek naar het gebruik van hydroxychloroquine tijdens de pandemie. Het werd in coronatijd ook in Nederland door huisartsen voorgeschreven.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Overdosis

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy jr. merkt op dat ze het middel gaven aan coronapatiënten die al in het ziekenhuis lagen, terwijl je het in de eerste 10 tot 14 dagen na infectie moet nemen. Binnen die periode is het effectief, daarna niet meer.

Daarnaast kregen de patiënten een te hoge dosering. En last but not least: ze gaven het middel aan mensen die al stervende waren, ontdekte Kennedy. Patiënten die al bijna dood waren, kregen een overdosis hydroxychloroquine en nu beweren de onderzoekers dat het medicijn tot hun dood heeft geleid, vatte de presidentskandidaat samen.

Later geven werkt niet

Huisarts Rob Elens, die werd beboet omdat hij het middel had voorgeschreven, wijst erop dat hydroxychloroquine in lage doseringen samen met zink kan helpen in de eerste 10 dagen van de corona-infectie. “Later geven werkt niet,” benadrukt ook Elens.

Met een lage dosering bedoelt de huisarts 200 mg.

Keulemans

Volkskrant-journalist Maarten Keulemans sleept in zijn artikel Donald Trump, de Braziliaanse oud-president Bolsonaro en Thierry Baudet er met de haren bij. Trump noemde het een ‘gamechanger’ en Baudet vond het een ‘goedwerkend middel’.

“Wat een misleidend politiek artikel,” vindt oud-politieagent en raadslid Haseena Bakhtali. “Samen met hydroxychloroquine worden Baudet, Trump en Bolsonaro nog even naar beneden getrokken. Het onderzoek gaat wel over de mensen die zo ziek waren dat ze werden opgenomen. Iedereen weet dat je dan al te laat bent voor HCQ.”

Koopmans

Ook viroloog Marion Koopmans verwijst naar het onderzoek en reageert: “En dit is dus waarom het niet verstandig is om dit soort behandelingen te doen zonder grondige studie. Er kunnen goede redenen zijn om het wel te proberen, maar dan wel in trial-verband.”

Waarop neuroloog Jan Bonte zegt: “Het massaal gebruik van een nieuwe techniek, het mRNA-platform, toegepast als vaccin op basis van wel twee gerandomiseerde trials, de ene volledig betaald door de fabrikant, met een follow-up van iets meer dan twee maanden, waarbij harde uitkomstmaten zoals ziekenhuisopname, ic-opname en sterfte niet beschikbaar waren, en er geen gegevens over de lange termijn waren… Dat is WEL heel verstandig. Aldus Koopmans. Wie het snapt, mag het zeggen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.Eland
J.Eland
5 maanden geleden

Ze blijven gewoon ontkennen.

!!!strijder!!!
!!!strijder!!!
5 maanden geleden

Die DIERENARTS ook weer!!! reïncarnatie WEERWOLF.

Duinsnip
Duinsnip
5 maanden geleden

Men zal en moet de spuit verdedigen. En dus blijven we liegen, bedriegen en belasteren.
Misselijk makende kliek criminelen.

ralf
ralf
5 maanden geleden

maar het past zo lekker in het narratief hè…
de genocideplegers grijpen deze onzin met beide handen aan.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x