Homepagina » Binnenland » Frans Timmermans spreekt dreigende taal: ‘Nederland krijgt problemen als het niet braaf meebetaalt!’
frans timmermans
Foto: European Parliament CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Frans Timmermans spreekt dreigende taal: ‘Nederland krijgt problemen als het niet braaf meebetaalt!’

Eurocommissaris Frans Timmermans sprak in een interview met het FD over de EU-begroting dreigende taal richting Nederland.

Den Haag wil dat de EU bezuinigt, maar dat standpunt staat in schril contrast met de investeringen die nodig zijn voor de Europese Green Deal van klimaatpaus Timmermans.

“Ik hoop dat Nederland zich bewust is van de prijs die het straks kan betalen voor zijn houding,” sprak hij.

Alleen komt te staan

En verder:

Volgens Timmermans bestaat het gevaar dat Nederland, als het ‘categorisch’ blijft weigeren water bij de wijn te doen, alleen komt te staan in het Europese begrotingsoverleg.

Dat moet het kabinet-Rutte proberen te voorkomen, want anders gaan volgens hem de andere 26 EU-landen kijken hoe ze Nederland het hardste kunnen raken.

Meedoen of dreigen dus. Anders gaan ze kijken hoe ze Nederland het hardste kunnen raken.

De FvD reageerde op Twitter:

Niet het enige land

Hoewel Timmermans suggereert dat Nederland het enige land is dat bezwaar maakt, zijn ook Denemarken, Oostenrijk en Zweden tegen een verhoging van het budget.

[FD]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

49 reacties

 1. Voor mensen die zulke uitlatingen doen meneer Timmerfrans, is een duiding in het woordenboek van toepassing: landverrader. Uw plaatje kan in het woordenboek geplaatst worden, alhoewel liever niet want het gros van de mensen wordt kotsmisselijk als ze u zien.

  96 likes
  • Psychopaat is een nog betere duiding in het woordenboek. Verder helemaal met je eens.

   22 likes
  • Ja hij is een landverrader, als hij echt een kerel is gaat hij met de eerstvolgende delegatie mee naar Rusland

   4 likes
   • Als hij ademt dan.liegt deze hork al.
    Geen aandacht aan schenken
    We hebben al.genoeg afgerichte slaven die buigen voor de.zogenaamde elite.
    Het is gewoon een domme.manipuleerbare man

    2 likes
   • verder dan de Oekraïne is hij niet gekomen met zn neptranen en in de broek schijtend voor de blootstelling van zijn kadaver buiten brussel.. fransje onze held.

    ver geschopt in dat netwerk met pedofielenkapsels. he guy..

    onder leiding van een draak rechtstreeks uit de hel, gevoed door de germaanse moloch van massaintegratie.

    corona volgt.. pest 2.0

    0 likes
 2. Het ergste is dat wij indirekt deze psychopaat ook nog betalen voor zijn geraaskal.. Zijn riante salaris en de dagelijkse feestjes worden allemaal uit onze zakken geklopt.. NEXIT en snel… dat wat wij afdragen aan de EU kunnen we beter aan de zorg onderwijs en verlaging van de belasting besteden.. nu gaat alles in een bodemloze put en als dank krijgen we een grote bek..

  79 likes
  • De EU heeft al 100-110 miljard schuld aan Nederland!!!!!! En ze willen Nederland alleen nog maar meer uitbuiten! Het is een grote schande. Een goede omgang moet van 2 kanten komen. Ik zeg dat eerst innen en dan NEXIT.

   32 likes
 3. ik zou zeggen frans kom eens bij mij langs met je dreigementen.
  ik denk dat je heel snel uit gedreigd bent.
  ik zou niet snel zeggen dat iemand knettergek is maar jij bent er een van.

  68 likes
 4. Zulke idioten kunnen alleen Nederland voortbrengen, collectieve angsthazen, visieloze onverantwoordelijke mensen die alleen floreren als ze achter de foute type’s aanlopen, zie WW2…… Dat is ook de reden dat een Netxit er voorlopig niet in zit. Hopelijk zijn er andere Landen die meer ballen en inzicht hebben.. En dat zelf verzonnen keizerrijk in laten storten…

  56 likes
  • Ha Louise, een hard maar correct oordeel.

   10 likes
   • Hi Henk Azië , weet je wat me het meest frustreert in onze samenleving , dat juist die gillende domoren een podium krijgen…….En mensen met kennis en visie b.v een Fortuyn vermoord worden. Daarom zal b.v een Farage hier nooit opstaan….. Het is voer voor de psycholoog / psychiater …….Uiteindelijk schieten we er niks mee op hier , nog slechter onderwijs en de narsistische ik mag/ kan alles cultuur de laatste deccenia’s geeft weinig hoop……

    9 likes
    • Ha Louise, Her en der lees ik dat de elite zich zorgen maakt en controle aan het verliezen zijn. De gele vesten zijn in Frankrijk al meer dan een jaar aan het demonstreren en elders in Europa begint het nu ook te rommelen. En daar is er ineens een nieuw virus die ons voorlopig bezig gaat Houden. Ik las dat het virus sinds begin December losgelaten is en in Januarie pas maatregelen genomen zijn. Miljoenen chinezen en westerse touristen hebben dus lekker alles kunnen vespreiden.

     4 likes
   • Hi Henk Azië , weet je wat me het meest frustreert in onze samenleving , dat juist die gillende domoren een podium krijgen…….En mensen met kennis en visie b.v een Fortuyn vermoord worden. Daarom zal b.v een Farage hier nooit opstaan….. Het is voer voor de psycholoog / psychiater …….Uiteindelijk schieten we er niks mee op hier , nog slechter onderwijs en de narsistische ik mag/ kan alles cultuur de laatste decce

    3 likes
    • Domela Nieuwenhuis zei meer dan 100jaar geleden:

     “Men houde in het oog dat tirannen geen slaven maken, maar omgekeerd: slaven maken tirannen. Als een volk slaafs en kruiperig is, dan ontstaat tirannie; is het niet slaafs, dan is er voor tirannie geen plaats.”

     “De minderheden zijn in de geschiedenis altijd de drijfkracht geweest.”

     7 likes
 5. Dan zijn ze behoorlijk bang. Dreigen is een teken dat de boel uit elkaar valt. Timmerkneusje kan heel hard scheeuwen. Lijkt me dat europa wakker wordt. Kan echter nog jaren duren voordat dit effect heeft. Zoveel inertie , maar lijkt erop dat deze gasten de bui als zien hangen. ik scheeuw NEXIT , en blijf dit scheeuwen…. ben niet de enigste.

  39 likes
  • schreeuwen doet ie zekers die volgepropte hansvanbalende2e, met zijn wollige green deal wat aan zijne kinnebek hangt.. mondkapje voor hem !
   Valt op dat al die hoge malloten opeens een BAARD moeten hebben.. die van ” ons ” is o r a n j e ..
   bah, wat een wrede dood sterft nederland met het geheel waardoor we worden ” geregeerd” .. oh.. ik maak een typefout : g e n e g e e r d

   fijne hollandse week met veel grijs en wind

   15 likes
 6. Socialists? Die vent is geen socialist. Das een duivel/demon. Nog effe en onze SP en aanhangers(wij zijn tegen de EU) krijgen weer overal de schuld van. Wat is het toch een vies smerig spelletje.

  34 likes
 7. Wat mot die achterlijke baardaap nou , bedreigen daar staat celstraf op ook voor hem . Met z’n verzinsel de zogenaamde green deal tjonge tjonge wat walg ik van dat figuur onderhand het is gewoon chantage en afpersing waar die nu mee bezig is . Ik wil ook zoveel maar dat gaat niet want me portemonnee laat dat niet toe en ik moet ook nog eten hetzelfde als vele burgers met mij , maar meneer wil 1000 miljard voor op lucht gebouwde verzinsels dan ben je naar mijn mening doorgeslagen of compleet gek . Denk je nu werkelijk dat je met 1000 miljard de wereldbol veranderd in een paradijs , kom op zeg doe effe normaal dan zit er een bijhoorlijke steekje bij hem los .

  30 likes
 8. Nexit nexit timeeeee

  29 likes
 9. Waarom laat het Nederlandse bevolking zich niet bedreigen door Timmermans ?
  Omdat hij niets heeft waarmee hij ons kan dreigen.
  Het zijn onze leiders die zich laten bedreigen.
  Zij zijn chantabel.
  Vanwege de baantjes carousel.
  Daar waarover Rutte zich zo druk maakt, zodra hij daarover wordt aangesproken.
  De politiek en de ambtenarij.
  Zij maken Nederland kwetsbaar.
  Weg ermee, weg uit de EU.
  Terug naar een meer evenwichtige samenleving.

  29 likes
 10. Tja het bekende geluid van Brussel. Hoeveel ledenlanden zijn inmiddels niet bedreigd met financiële sancties en of boycots.

  25 likes
  • @Gezinusk, DE manier om je vrienden bij je weg te jagen. Dreigen, intimideren etc is geen goede tactiek om vrienden bij je houden. Behalve met onze Rutte kneus dan. Die doet braaf wat hem opgedragen wordt. Maar ja, dat is dan ook een hersenloze en ruggengraatloos weekdier.

   9 likes
 11. verwarde man

  23 likes
 12. Frans Timmermans is een nazi.

  20 likes
  • De nazi zorgden wel voor hun bevolking, en dat doet hij niet eens.

   10 likes
  • Zeer goed.
   Frans Timmermans is zeer intelligent; dat is nodig om een ‘profetische positie’ te kunnen innemen. Klimaatjongeren gaan over de wat verdere toekomst. Het consumentenkapitalisme heeft bewezen dat niet te kunnen. Timmermans is dus een bekwame timmerman. Een schipper met een hart voor zijn passagiers ook. Met zin voor ethiek, dat is het goede doen, ook als het je zelf wat pijn doet. Eigenlijk werkt hij dus ook goed in lijn met de evangelische boodschap.

   0 likes
 13. F.C.G.M. Timmermans werpt zich ineens op als de klimaatpaus van Europa.
  Timmerfrans komt eigenlijk uit de ‘sociaal-democratische’ PvdA, maar omdat deze voormalige arbeiderspartij haar ziel heeft verkocht aan het kapitaal zijn de klasseverraders hun draagvlak kwijt op links.
  Franske heeft nog een laatste oprisping veroorzaakt voor zijn partij tijdens de verkiezingen voor het Europees parlement (Heerlen 40% van de stemmen), maar dat leverde hem geen voorzitterschap van de Europese Commissie op, dus nu ontpopt de baantjesjager zich als een voorvechter van het milieu en de natuur, want hij wierp ooit een plastic zakje in de afvalbak.

  17 likes
  • precies, ik denk dat de natuur dat beetje lood nog wel kan accepteren. de patroon gooi ik wel in de plastic container. de rest komt bij het grofvuil

   7 likes
  • Natuurlijk is “links”aan “rechts”verkocht!! ze moeten beide Sodom en Gomorra dienen !
   Dus veranderd er niets . als dit zo doorgaat.
   Links of rechts is enkel en alleen maar een hokje een vakje waarin mensen worden gestopt om een oordeel te kunnen vellen die gelinkt is aan 1 van beide. Gewoon standaard retoriek.
   “Oh ben jij er zo een” is ook zoiets . je bent er zo een dus we moeten je zo inmaken!
   Daar is het menselijk brein mee volgestopt!!
   De behoefte hebben aan kastjes en vakje . en hokjes. Daarom is het onderwijs ook zo slecht op dit moment.
   Buiten de vakjes en hokjes en kastjes en van de muren kan niet meer gedacht worden. (Computeronderwijs).
   voor de klas staan ICT-ers!!??
   wie snapt het nog.

   1 likes
 14. Deze seniele idioot moet voor een tribunaal berecht worden…

  16 likes
 15. Tis net Holleeder, maar dan anders.

  15 likes
 16. Hahahahaha het lijkt de kerstman wel. Wat een belachelijk ventje niemand van de burgers wil dit idioot plan betalen wetenschappelijk bewezen gebaseerd op leugens en manipulatie. Enkel tots tand gekomen door chantage(subsidies) en bedreigingen. 300 000 betogers in gans de EU en daar moeten dan 500 000 00 mensen voor opdraaien. Als je de film de Furher ziet zie je hetzelfde gefrustreerd mannetje met een ego amai.

  14 likes
 17. Frenske dich must neit zo veul vlaaie vrete. Dat is neit good voor het köpke, en auch neit veur diene dikke pens.

  Scham dich!!

  14 likes
 18. Tijd dat Vlad the impaler op bezoek gaat in Brussel

  14 likes
 19. NEXIT!!!!!!!

  fff

  13 likes
 20. Een ontzettende viespeuk die meneer Timmermans. En de Nederlandse overheid ook. Vooral die milieuplannen. Terwijl de burger in Nederland voor het gebruik van aardgas een steeds hogere fiscale boete moet betalen wil deze regering met gunstige fiscale maatregelen internationale bedrijven stimuleren om in de Noordzee naar gas te gaan boren. Kunt u het nog volgen? Het bewijs dat het er enkel om te doen is de burgers totaal maar dan ook totaal financieel kapot te maken.

  10 likes
 21. weer zo’n idiote globalist die de doelstellingen van de NWO belangrijker vind dan die van Nederland.

  8 likes
 22. Den Haag wil gewoon betalen hoor, dat minder betalen is voor de bühne ivm verkiezingen.
  Nederland betaalt gewoon en met plezier.

  4 likes
 23. Mijn broer zei jaren terug, Nederland wordt op deze manier ooit een derde wereld land. Tja, als ik de uitgaven aan de EU zo voorbij zie komen vraag ik me af wanneer echt de bodem is bereikt… Timmermans mag het weten.

  4 likes
 24. Terror and fear verspreiden dat kan ie goed!
  En met verhofstad een oorlog met Rusland ontketenen?

  1 likes
 25. Is deze imbieciel nog niet opgeruimd? Vroeger ging je direct op de brandstapel

  1 likes
 26. en toch hebben de Nederlanders massaal op hem gestemd. Kijk naar Rutte, ook daar hebben we massaal op hem gestemd en, in verband met de immigranten zegt hij dat hij zich ernstig zorgen maakt maar doet niets.
  Het minste war hij kon doen was toch om een paar oorlogsschepen naar Griekenland te sturen om daar de grens dicht te spijkeren.
  De Duitsers zeggen toch terecht: Der dumme Holländer

  0 likes
 27. Zo’n vetkledder gun je toch een drion pilletje. Dat die vent niet walgt van zichzelf is onbegrijpelijk voor de gewone mens die moet betalen voor dat soort gajes.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...