Bewustzijn

De vreemde link tussen de menselijke geest en kwantummechanica

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige wetenschappers denken te begrijpen wat bewustzijn is, of dat het slechts een illusie is. Vele anderen hebben geen idee waar bewustzijn precies vandaan komt.

Er zijn onderzoekers die bewustzijn proberen uit te leggen aan de hand van de kwantummechanica.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De uitkomst van een kwantumexperiment is afhankelijk van een bewuste waarnemer die al dan niet eigenschappen van de betrokken deeltjes meet.

Illusie

Dit effect lijkt de basisaanname achter alle wetenschap te ondermijnen: dat er een objectieve wereld is waar we geen invloed op hebben.

Sommige wetenschappers concludeerden op basis hiervan dat objectiviteit een illusie is en dat bewustzijn een actieve rol moet spelen binnen de kwantumtheorie.

Vandaag de dag vermoeden sommige natuurkundigen dat we de kwantumtheorie nodig hebben om echt goed te kunnen begrijpen hoe het brein werkt.

Tweespletenexperiment

Het tweespletenexperiment laat misschien wel beter dan welk ander experiment dan ook zien wat er zo vreemd is aan de kwantummechanica.

De natuurkundige Pascual Jordan zei hierover: “Waarnemingen verstoren niet alleen datgene wat gemeten moet worden, ze produceren het.”

“We dwingen een kwantumdeeltje om een definitieve positie in te nemen. Met andere woorden: wij produceren de resultaten van de metingen.”

Weet

Als dat zo is, bestaat er inderdaad geen objectieve realiteit.

Maar het wordt nog gekker.

Uit een experiment dat in de jaren zeventig is bedacht door de Amerikaanse natuurkundige John Wheeler blijkt dat het net is alsof de natuur niet alleen ‘weet’ of we kijken, maar ook of we van plan zijn te gaan kijken.

Navigeren

Je kunt er niet omheen dat bewustzijn en kwantummechanica op de één of andere manier aan elkaar gelinkt zijn.

Er zijn onderzoekers die bewijs hebben gevonden voor kwantumeffecten in levende wezens.

Sommigen stellen dat vogels en planten bij respectievelijk het navigeren en de fotosynthese gebruikmaken van de kwantummechanica.

Telepathie

Er wordt ook beweerd dat de kwantummechanica vermogens als telepathie en telekinese kan verklaren.

In 2016 speculeerde Adrian Kent van de Universiteit van Cambridge dat bewustzijn mogelijk het gedrag van kwantumsystemen verandert.

Hij suggereerde dat de geest de uitkomst van metingen echt kan beïnvloeden. Over de achterliggende mechanismen is echter nog maar weinig bekend.

[BBC]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vincent
Vincent
7 jaren geleden

Ten eerste, het is geen vreemde link maar een waarvan we de opbouw en uitwerking pas zijn gaan zien.

We zullen de ‘materie’ beter leren begrijpen met de jaren. Ik ben er echter totaal van overtuigd dat het fylosofisch ge** niet nodig is en alleen maar bewijst dat we nog veel te weinig weten om er veel nuttigs over te kunnen zeggen.
Valt een boom om in het bos als we er niet naar kijken?.. is hij ooit omgevallen als we dat niet controleren?.. Is de kat leven of dood.. pff gespeel met woorden; als het tegendeel niet bewijsbaar is wil dat nog niet zeggen dat je de waarheid in pacht hebt. Er is niks anders dan normaal..we kunnen het alleen weer een beetje beter uitleggen.

Onze biologische samenstelling dient te luisteren naar de natuurwetten, de reacties in ons brein ook. Kwantum mechanica maakt ook deel uit van deze natuurwetten en is alleen nog moeilijk te bevatten. Indrukwekkende mogelijkheden bied het zeker, tenminste, dat lijkt mij voor zover ik het zelf kan bevatten..

Wie weet leren we ooit in de toekomst dat juist de kennis van kwantum mechanica ons de tools kan laten produceren om het bewijs voor het bestaan van parallelle universa te leveren etc. Maar tot die tijd is het puur getheoriseer en zou ik er maar geen geloof aan ophangen..

Just saying..

Faye
Faye
7 jaren geleden

Ik hang zowiezo weinig geloof aan de commercieele wetenschap die alles met hun small minded rationele geest denken te kunnen verklaren, want anders bestaat het volgens hun niet.
Ze lijden aan tunnelvisie en staan niet voor het onverklaarbare open, ze moeten gewoon een verhaal verkopen.
Want veel kennis is onoverdraagbaar omdat het om persoonlijke ervaringen gaat, en die verschillen ook weer van persoon tot persoon omdat iedereen op zijn eigen level zit, dus waar hebben we het over.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Faye
Faye
7 jaren geleden

Wat zouden mensen goed over moeten brengen omdat het anders niet gelooft wordt?
Dan geloven ze het toch niet? Dat is toch niet erg? We zitten nu eenmaal met twee soorten mensen, de Telegraaf en aanverwante leugenaars gelovigen, de gemanipuleerden dus en de openmindeds.
Die voor zichzelf kunnen denken, zaken intuitief aanvoelen zonder de behoeft anderen te overtuigen, hoewel de small mindeds graag de competitie over van alles en nog wat aangaan, ook spirituele zaken. De wereld om ons heen is een grote leugen, zelfs zonder doorontwikeld apparatuur te zien, te horen en intuitief aan te voelen.
Ik zou zeggen lees David Wilcock eens. Die hoef je ook niet te geloven, wat dat zijn gevoels/herkennings kwesties. Je hebt er een klik mee of niet, en heb je die klik niet, wil nog niet zeggen dat het niet waar is.
Bij dit soort zaken heb je geen dooronwikkeld apparatuur nodig, en toch is David heel erg ver gekomen met zijn onderzoeken.
Dat komt doordat een ontwikkelde intuitie voldoende is bij dit soort zaken.
En je intuitie ontwikkel je niet door de cabalgestuurde wetenschap/Telegraaf/Geenstijl/commercieele omroepen/ en aanverwanten te geloven, die zijn juist in het leven geroepen om je te misleiden ofwel om je dom te houden.
Als je dit simpele gegeven intuitief nog niet aanvoelt heb je nog een lange weg te gaan.
En dat wetenschap een commercieele inslag heeft is niet inherent aan onze samenleving, dat was inherent aan onze samenleving.
Vandaar dat het zo’n zooitje is en niemand nog iets gelooft van wat ze er uit kramen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x