Homepagina » Internet » Overheid zet trollen en shills in om onrust te stoken onder artikelen
Overheid zet trollen en shills in om onrust te stoken onder artikelen

Overheid zet trollen en shills in om onrust te stoken onder artikelen

Enige tijd geleden meldde CTV News dat de Canadese overheid geheim agenten inhuurde om de sociale media in de gaten te houden en reacties onder nieuwsartikelen bij te houden.

De overheid bleek mensen in te zetten om informatie op internet ‘te corrigeren’. De Canadese bevolking wist weinig tot niets van deze activiteiten.

Vandaag de dag worden ook in veel andere landen overheidsagenten ingezet om onrust te stoken in chatrooms en reacties onder nieuwsartikelen. Het gaat daarbij vaak om controversiële onderwerpen als illegale immigratie, het politieke systeem, de oorlog tegen het terrorisme en alternatieve geneeswijzen.

CIA

Deze zogeheten internettrollen of ‘shills’ worden door de overheid en bepaalde multinationals ingehuurd om de publieke opinie te beïnvloeden.

Voor dergelijke activiteiten gebruikt de CIA bijvoorbeeld het bedrijf In-Q-Tel. Voormalig CIA-directeur David Petraeus zei afgelopen jaar tijdens een bijeenkomst dat de CIA ‘online gesprekken infiltreert’ om de ‘nationale veiligheid’ te waarborgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gesprekken over 9/11 en de Amerikaanse betrokkenheid bij de bewapening van Syrische rebellen.

De NSA, bekend van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden, heeft daarnaast een trainingsprogramma waarmee Amerikaanse universiteiten worden afgespeurd naar hackers die mogelijk voor de overheid kunnen worden ingezet om ‘interactieve digitale psy-ops’ uit te voeren.

Overheid zet trollen en shills in om onrust te stoken onder artikelen

Websites die publiceren over samenzweringstheorieën worden veelal het zwaarst getroffen door aanvallen van shills. Schaduwgroepen en overheidsagentschappen leiden constant mensen op om online discussies te beïnvloeden.

Begin dit jaar werd bekend dat het Europees Parlement 2,3 miljoen euro gaat investeren in internettrollen die aan de vooravond van de Europese verkiezingen in 2014 de eurosceptische debatten op internet gaan volgen.

Inkeer

De Amerikaanse progressief-liberale nieuwswebsite The Huffington Post is de internettrollen zo zat dat mensen niet langer anoniem kunnen reageren onder artikelen. Ze moeten vanaf nu hun echte naam gaan gebruiken. “De trollen worden steeds agressiever en vervelender,” aldus hoofdredactrice Arianna Huffington.

Niburu heeft de afgelopen 11 jaar ook steeds te maken gehad met deze trollen, die soms hele discussies met zichzelf voeren, zich verschuilen achter een proxy of eenvoudigweg reageren onder verschillende namen. De meeste zijn tot inkeer gekomen of hebben zichzelf verraden.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dovav
Dovav
8 jaren geleden

Een tegenmiddel is om zo positief mogelijk te reageren 🙂

Linda
Linda
8 jaren geleden

Niburu: ‘Niburu heeft de afgelopen 11 jaar ook steeds te maken gehad met deze trollen, die soms hele discussies met zichzelf voeren, zich verschuilen achter een proxy of eenvoudigweg reageren onder verschillende namen. De meeste zijn tot inkeer gekomen of hebben zichzelf verraden.’

Ja hoor Niburu. Nu nog steeds. Ik herken ze meteen en ik ben zeker niet de enige.
Ik weet niet waar deze mensen in worden opgeleid, maar ze kunnen nooit het zelfde soort communicatie voeren. Jennen, zeiken, opjutten etc. Dat is hun waarmerk. Maar herkenbaar als een gelijke? Neuh!
Ik heb trouwens in de loop der tijd ook een paar mensen zien omdraaien, zaken met meer redelijkheid zien benaderen. En dat is natuurlijk wel het gevaar voor ze. De trollen en shills kunnen overtuigd raken. En dat is goed, als het om waarheid gaat:)

Aequus
Aequus
8 jaren geleden

Ach, het is niet alleen in Amerika te doen. Ik zie steeds meer reactie’s van mij verdwijnen en dan hebben wij het over de Telegraaf en dat gewoon in Nederland. Zo had ik ook een documtaire op internet onder de aandacht gebracht over schaliegas, totdat ik er gisteren achter kwam dat deze documtaire van 50 min.op You Tube alweer verwijderd was. Dit was geplaatst door een pensioen activist, het was denk ik teveel informatie en waarheid wat de gevolgen zijn naar het boren van schaliegas. Hele gebieden groter dan Nederland zijn daar al onherstelbaar verwoest en totaal vergiftigd. Het zou de mensen te hard wakker schudden…

Rolling Stone
Rolling Stone
8 jaren geleden

Wel dat ze hier ook zaten op Niburu, daar zijn we wel achter inmiddels.
En ze zijn er nog steeds.
Ze worden inderdaad steeds brutaler en steeds vervelender en krijgen nog duimpjes ook.

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

107
0
We lezen graag je reactie!x