Homepagina » Gezondheid » De mysterieuze kracht van ayahuasca: “Enkele dosis levert al na een paar uur resultaat op”
De mysterieuze kracht van ayahuasca: "Enkele dosis levert al na een paar uur resultaat op"

De mysterieuze kracht van ayahuasca: “Enkele dosis levert al na een paar uur resultaat op”

In 2004 werd in de Braziliaanse Amazone een experiment gedaan met een behandeling op basis van ayahuasca, een drankje met DMT dat wordt gemaakt van de Banisteriopsis caapi. Dat schrijft de Spaanse krant El País.

Acht maanden lang kregen lokale bewoners en patiënten uit onder andere Spanje in een gecontroleerde omgeving het brouwsel toegediend. Eén van de patiënten was Giovanna Valls, de zus van de Franse premier Manuel Valls. Ze was verslaafd aan heroïne en raakte besmet met hiv, tuberculose en hepatitis. Nu is ze vrij van verslaving.

Ayahuasca ontsluiert naar verluidt informatie en herinneringen die diep in het onderbewustzijn liggen opgeborgen en biedt toegang tot hersengebieden die in sommige gevallen helpen bij de behandeling van verslaving, depressie en posttraumatische stressstoornis.

Erg bemoedigend

Recentelijk hebben wetenschappers de eigenschappen en werking van ayahuasca onderzocht. Psychiater Josep María Fábregas kwam meer dan 20 jaar geleden tijdens een bezoek aan de Amazone voor het eerst in aanraking met ayahuasca. Hij publiceerde later baanbrekende studies over de therapeutische werking van het brouwsel in tijdschriften zoals Drug and Alcohol Dependence.

“We hebben deze substantie nog nooit in onze kliniek gebruikt,” zegt hij. “Maar mijn werk in de Amazone heeft aangetoond dat ayahuasca werkt waar andere, conventionele behandelingen falen.”

Zijn onderzoek heeft geleid tot de oprichting van een kliniek in de Amazone waar inmiddels zo’n 150 patiënten zijn behandeld met ayahuasca. De resultaten zijn ‘erg bemoedigend’, zegt hij.

Onderliggende oorzaak

“We gebruiken al meer dan 60 jaar medicijnen in de psychiatrie,” gaat hij verder. “Prozac is al 40 jaar op de markt, valium al 60 jaar. We blijven symptomen behandelen, zonder naar de onderliggende oorzaak van het probleem te kijken.”

Jordi Riba, hoofd van de afdeling neuropsychofarmacologie in het Hospital de Sant Pau in Barcelona, doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar ayahuasca en deed mee aan een onderzoek in Brazilië waarbij het brouwsel werd gebruikt bij de behandeling van depressie.

Conventionele medicijnen beginnen pas na twee or drie weken te werken, terwijl een enkele dosis ayahuasca al na een paar uur resultaat oplevert. De werking is bovendien tot wel 21 dagen te merken.

Ceremonies

Ayahuasca lijkt eiwitten in bepaalde zenuwcellen te beïnvloeden, waardoor hersengebieden worden geactiveerd die te maken hebben met emoties en cognitie. Op die manier kunnen patiënten toegang krijgen tot weggestopte herinneringen.

“We hebben gezien hoe de frontale cortex, amygdala en hippocampus worden geactiveerd door ayahuasca,” zegt Riba. “Deze gebieden verwerken onze emoties, herinneringen en de relatie tussen emotionele en cognitieve informatie. We konden op onze scanners zien dat er informatie werd uitgewisseld.”

Frankrijk is het enige land waar ayahuasca verboden is. In Spanje is de substantie niet per definitie verboden, maar toch zijn daar sinds 2009 al 40 mensen gearresteerd wegens bezit van ayahuasca. In Catalonië is ayahuasca met name populair. Daar worden ceremonies gehouden door mensen die spirituele verlichting zoeken.

Ondertussen raakt ook de wetenschappelijke gemeenschap geïnteresseerd in ayahuasca en de manier waarop dit brouwsel uit de Amazone een rol zou kunnen spelen bij de genezing van veel aandoeningen.

[El Pais]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Zweef gedoe.
  Ik ben jaren gelden ooit eens zo een sessie gaan bijwonen om het puur te ervaren in de Santo Daime kerk in Den Haag. Hierbij kreeg je een Ayahuasca drankje vers gemaakt en ik moest in het wit gekleed zijn. Met zijn allen in een kring zitten en ze begonnen al iemand vanuit een boek te aanbidden. Soort godin. Daar ging het al mis bij mij want ik aanbid niemand. Eindelijk konden we beginnen met de eerste shot. Ik voelde nog niets en de meeste begonnen al te trippen. Ik ging voor een tweede shot samen met een paar anderen. Ik begon hem ook te voelen eindelijk.

  De rest begon weer te zingen naar hun godin. Ik voelde een flinke afkeer komen door dit. Ik was dus flink aan het trippen en wilde absoluut weg daar. Een man zat in zijn broek te zeiken naast mij. Een vrouw was zwaar aan het huilen. Dan nog de kudde die een godin aan het aanbidden waren. Dit ging mij te ver. Ik ben zo weggelopen en ik vloog over straat haha. Voelde me net een vogel. Zoveel kracht en zoveel energie. Ik voelde me echt onoverwinnelijk en één met alles om mij heen.

  Maar zo jammer dat mensen een denkbeeldig figuur boven zich gaan plaatsen. Altijd maar de kracht uit handen geven omdat je het zelf niet kan bevatten. Ayahuasca is inderdaad leuk om te proberen maar neem dan wel serieuze mensen om je heen met beide benen op de grond.

  20 likes
  • Nog even een toevoeging. Ze beweerde dat het maar een paar uurtjes duurde deze trip maar dat was onzin. Het duurde wel 6 uur lang. Thuis dus flink lopen trippen nog. Geen hallucinaties gehad dan alleen alles 3D waarnemen zoals in vloeren kunnen kijken en alles om je heen is één met jezelf. Mijn kracht werd ook letterlijk verdubbeld. Omdat de blokkades verdwijnen in je hoofd zijn er vrijwel geen grenzen. Als je dus een zeer slechte jeugd hebt gehad of ander soort ellende dan raad ik deze trip ten zeerste af. Tenzij je echt vrede hebt met jezelf. Kan je jezelf 100% vergeven dan is er niets aan de hand. Blijf je hangen in depressie dan niet doen.

   6 likes
   • Was misschien slim geweest om eerst eens wat info in te winnen. Dan was de verassing wat minder groot geweest. Ik ben ook zeer tegen religie. daarom ook een sessie zonder flauwekul. zeker niet slim om zo de straat op te vliegen.

    5 likes
    • Slim niet nee maar beter dan als ik die hele groep had klein gemaakt. Alle signalen worden sterker dus ook de agressie. Omdat het verschil tussen goed en kwaad in zo een toestand niet bestaat ben ik snel weggegaan. Door dat spul worden de emoties flink versterkt op een goddelijke manier. Doordat ik mij zwaar begon te irriteren aan hun moest ik gewoon weg. Probleem is dat ik met dit soort spul zoals ook met paddo’s mijn kracht vreemd genoeg letterlijk verdubbeld. De rest is aan het zweven en ik voel mij een soort reus die alles beheerst en aankan. Misschien bel ik wel een heerser van binnen maar ik koos voor het veiligste.

     Ik neem het ook nooit meer. Ik heb totaal 7 ervaringen gehad en klaar. Je gaat steeds dieper in je ziel graven en het bestaan van de mens en wie we nu daadwerkelijk zijn. Want deze kracht is er namelijk aangezien er blokkades verdwijnen. Na de zevende ervaring besefte ik dat het niet de bedoeling was om deze blokkades te breken vanwege het functioneren in deze maatschappij. Flink suikers tot mij genomen om het effect te verminderen. Emoties zoals nu verdwijnen namelijk dus je wordt een heel ander persoon.

     2 likes
     • Dit hangt van de persoon zelf af, en ook mensen die geen zuiver geweten hebben kunnen dit beter niet doen omdat ze zichzelf tegen komen, dit veranderd een persoon en je moet het ook echt doen wanneer je er klaar voor bent. Je opent idd poorten maar zo leer je je eigen ik kennen je eige ego komt na boven, mooie herinneringen soms minder mooie maar dit alles is zeer leerzaam. En dat jij je als reus voelt kan zijn, dat het bij je ego past.

      1 likes
 2. het zijn allemaal hulpmiddelen natuurlijk, maar uiteindelijk kan je het beste bij jezelf terecht

  6 likes
  • Als u zich verdiept in Ayahuasca dan ziet u dat Ayahuasce er juist voor zorgt dat je bij jezelf nagaat waar je problemen vandaan komen. Ayahuasca laat je naar binnen kijken wat soms niet zonder ayahuasca mogelijk is. Nu zal het niet lang duren dat dit wetenschappelijk te kunnen verklaren waarom dat met ayahuasca wel werkt. In dit stukie hadden ze het er al over: ” Ayahuasca lijkt eiwitten in bepaalde zenuwcellen te beïnvloeden, waardoor hersengebieden worden geactiveerd die te maken hebben met emoties en cognitie. Op die manier kunnen patiënten toegang krijgen tot weggestopte herinneringen.”

   Je moet echt een soort monnik zijn als je dit vanuit jezelf kan. Daar is onze westerse levensstijl helemaal niet voor geschikt.

   18 likes
 3. ‘ Daar worden ceremonies gehouden door mensen die spirituele verlichting zoeken.’ ; misschien wat voor de mensheid en om collectieve verlichting te verkrijgen?

  11 likes
  • Ik denk zeker dat de mensheid er baat bij zou hebben om dit te gebruiken. Misschien zou de wereld er dan ook nog eens een stuk beter uit kunnen zien en mensen weer bij zichzelf kunnen komen. Iemand die erg goed is in deze ceremonies is Hannah Klautz, je kunt van haar you tube filmpjes bekijken met interessante interviews. Zeker de moeite waard en ik heb eind maart voor de eerste keer een ceremonie bij haar in Amsterdam, ben heel benieuwd en ook wel beetje spannend allemaal.

   2 likes
   • Wat tof… Intens zal het zeker worden… Bedenk goed van te voren wat je graag in uzelf verandert zie worden. Veel geluk met uw ceremonie!

    9 likes
    • Ook in zo,n crack pijpje ik heb er nu een met een ronde spiraal, werkt echt super je merkt niet eens meer dat je rook binnen hebt, en je hebt nog genoeg long in houd over, het is echt in een keer KaBoom. meestal ook rond de 50/60, en soms iets minder. En meestal als setup standaard wierrook en meestal the splendor of kaleidoscope op youtube als visuals, en geluid om toch wat sturing in je trip te hebben, voelt vertrouwd.

     0 likes
     • Kan jij toevallig een link vinden met het pijpje die jij gebruikt?
      Ik heb ongeveer zoiets: http://www.dhpforum.nl/wiki/images/3/3a/Methglasspipe.jpg
      Alleen een iets luxere.

      Bij mij heeft het niet zoveelzin om iets met met visuals op te zetten op youtube. Ik kan echt haast niks anders zien dan mijn trip visuals. Van de gewone wereld blijft zo goed als niks over zowel met ogen open als dicht. Met een breakthrough kan ik m’n ogen niet eens open houden :P.

      Over de duur van de trip. Misschien werkt het iets korter bij mij dan gemiddeld want vergeet altijd me adem goed in te houden zodra in het inslaat haha.

      0 likes
 4. Je kan ook gewoon DMT roken is wel leuk doe ik ook regelmatig werkt maar 10minuutjes

  4 likes
  • 10 minutjes? denk dat je dan iets niet goed doet je piek begint bij de 10 minuten pas, en de effecten duren zeker een half uur. mis is je dmt niet zuiver of maar weinig procent. 7a8 man die ik ken en waarmee ik het heb gedaan daarbij werkt het 30 min.

   0 likes
   • Nee bij het roken van pure DMT zonder mao remmers duurt maar hooguit 10minuten. De piek is al na 40 sec namelijk. Hoe puurder hoe heftiger maar ook hoe korter het werkt.

    Het is niet makkelijk te verkrijgen in NL maar DMT bevattende planten zijn zo bij elke smartshop te kopen. Extractie om daar pure DMT uit te krijgen is erg makkeijk.

    1 likes
    • en niet makkelijk te verkrijge haha, hostils staat zelfs op, alieexpress

     0 likes
     • Leer lezen! dmt is niet makkelijk te krijgen. De planten waar het in zit wel.

      Nou bij mij en mijn maten werkt het nooit langer dan 10 min met hooguit een naflow van 5 min dus max 15 min. Bij puur verdampen.

      Voor je gevoel duurt het natuurlijk veel langer. Misschien die 8 mensen zich daarin een beetje vergissen. En ach .. anders hebben ze mazzel dat het bij hun langer werkt 🙂

      2 likes
    • dus je wil zeggen dat het niet zuiver is omdat het een half uur werkt? 8 mensen die na 20 min terug komen en nog 10 min een na flow hebben, dan is die piek ruim 20 min en de na flow 10 min. dan duurd het toch 30 min

     0 likes
    • sorry klopt de plant wel ja, en het goedje is idd moeilijk aan te komen, of je moet het recept weten. maar los van dit alles het blijft mooi spul, ik heb laatst ook een mooie trip gehad, ik kwam in een soort tunnel terecht, die oneindig lang leek, en mijn ziel zag ik gewoon opstijgen, voor mijn gevoel zat ik nietmeer in mijn lichaam, mijn lichaam deed er gewoon nietmeer toe. Elke trip is weer anders ook heel vaak komen er dingen terug uit egypte, heb al eenkeer engelen gezien echt bizar mooi gewoon. Wil het binnekort eenkeer in het donker gaan proberen kijken wat dat voor effect heeft. En keer op keer laat het een positieve uitwerking na je voelt, je daarna zo rustig en hebt zoveel meer respect voor de dingen om je heen

     0 likes
     • O het is eigenlijk juist de bedoeling om het in het donker te doen. Geloof me.. het word net zo licht ;-)…. Hoeveel en hoe neem jij het eigenlijk? Ik doe het meestal in zo’n glazen crack pijpie en weeg ik rond 40mg af maar als ik zeker van breakthrough wil zijn 50mg a 60 mg 🙂

      0 likes
  • waar kom je in NL aan DMT dan, dat is naar mijn weten hier haast niet te krijgen.

   1 likes
 5. ER worden in NL meer ayahuascaceremonies gegeven. Niet alleen bij santo daime. Heb het 1 keer meegemaakt en ik moet zeggen dat het erg verhelederend was. Is echter wel erg heftig.

  6 likes
 6. Zoek het liever dichter bij huis, onderzoek de kwaliteiten van het puntigkaalkopje / psilocybe semilanceata. Hierin zit het zelfde goedje alleen met een extra fosfor molecuul . Neem er een beta carboline bij deze kun je makkelijk vinden in Syrische wijnruit waar de maoi harmaline inzit en je hebt je eigen psiloahuasca. 2 a 3 gram Syrische wijnruit met de gewenste hoeveelheid kaalkopjes bv 1 gram zal de werking versterken en verlengen, namelijk alsof je 5 gram kaalkopjes hebt gehad en het zal in plaats van 3 uur 7 uur lang werken. Gegarandeerd dat je dezelfde positieve effecten zult ervaren. Zelfs zonder Syrische wijnruit heeft het kaalkopje alleen ook positieve effecten. Het voordeel is dat je het kaalkopje gewoon hier in Nederland in de wei kunt vinden. Geen spullen uit het kostbare regenwoud nodig.. De magie begint in uw eigen achtertuin …

  5 likes
  • Zou toch erg voorzichtig zijn. Geen verkeerde paddestoeltjes plukken. Daarbij is de werking van paddo’s toch behoorlijk anders dan Ayahuasca. Niet minder mooi maar voor het verhelpen van blokkades zou Ayahuaca toch even beter werken. Vooral bij de echt vaste blokkades. Paddo’s is meer mooi en vredelievend

   1 likes
 7. Via de technologie/mindcontrol/spelen met energie kan men zulke dingen ook laten zien. Je mind resetten. Na de Niburu en je bent een overlevende dan weet je niks meer.

  1 likes
  • Ellen, jij spreekt ook vaker over Nibiru. Ik ben inmiddels nu zelf ook overtuigd dat deze passage zal plaatsvinden. Volgens Gill Broussard zullen we 26 maart a.s. iets moeten ervaren. Anderen spreken van een passage in oktober 2017, is nogal lastig lijkt mij om een juist tijdstip aan te geven, te berekenen. Bob Fletcher en Marshall Masters hebben daar ook vele theorieën op los gelaten. De laatste tijd zijn er vele melding via de site Beforeitsnews en daarnaast volg ik de site van Nancy Lieder, poolshift.ning.com. Dat er iets zit aan te komen, voel ik heel krachtig in mijn systeem, een herinnering van de ziel aan een vorige ervaring, zoals de meesten van ons deze ervaring dragen in hun ziel.
   Of het zo heftig zal worden als toendestijds, geen idee, misschien deze keer anders, een soort ontwaking voor de mens om tot een volledig bewustzijn te komen?
   Carlos Ferradas zijn filmpje al gezien? Dan klinkt het nogal heftig!

   4 likes
 8. Levensgevaarlijk wat ik hier allemaal lees.(de experimenten) Je kunt slechte ervaringen ook zien als leerproces. Je kunt een ander er voor waarschuwen. Of ervoor zorgen dat je kinderen niet dezelfde cirkel hoeven door te maken. Alles begint met acceptatie en daarna kun je weer verder. Je hoeft dus geen spul te gebruiken om dit te bereiken. Het draait om overgave van jezelf. Tevreden zijn met wie je bent.
  Wat ik merk is dat mensen die zelf geen kinderen hebben, het vaker moeilijker hebben met zichzelf. Ik denk dat dit komt, omdat je dan je ervaringen/leerproces niet kunt overbrengen. Een kind is een spiegel van jezelf, maar ook ben jij de spiegel van het kind. Je leert van elkaar, omdat de liefde onvoorwaardelijk is. Dus vergeving gaat automatisch en fouten los je samen op. En dat geeft kracht om weer verder te gaan.
  Als je gelooft dat elke ziel weer terug komt op aarde en de verschillende fases moet doorbrengen om te leren, dan wordt het een stuk makkelijker om het te accepteren en wat je doel dan moet zijn. bv. iemand die in een vorig leven erg jaloers was moet dit in huidig leven proberen om te draaien. Niet in extremen, maar weer in balans moet zetten. Het leven is een leerproces van fases.
  Ik ben misbruikt, zowel geestelijk als lichamelijk in huidig leven, maar ik laat het niet overheersen. Dan vernietig je jezelf. Als je kinderen hebt, dan moet je wel door en kun je jouw ellende niet overgeven aan het kind. En zo trek je het proces weer in balans.
  Ik maak me best zorgen, dat steeds meer mensen geen kinderen meer krijgen. In het algemeen dan, want het zielen/leerproces overbrengen stopt dan. Men leeft dan meer naar het systeem. Ik erger me dood aan al die zielencursussen die geld kosten. Je kunt alleen iemand helpen als het onvoorwaardelijk is. Je kunt iemand alleen helpen om alle kanten van inzicht te benoemen, zodat de balans naar boven komt. Iemand afbreken en weer opbouwen is gevaarlijk. De afbreek stap kun je overslaan, als je het gewoon accepteert door nuchtere inzicht/waarheid. Iets wat gebeurt is, dat kun je nooit letterlijk terugdraaien. En hoe ouder je wordt, hoe meer inzicht hoe alles werkt. Respect voor ouderen is daarom belangrijk. Maar ook dat wordt door het systeem steeds vaker geblokkeerd. Dat ouderen als overbodig worden gezien. Het tijdperk technologie zorgt voor afbraak zielen leerproces en nog voor veel meer wat niet ten goede komt voor de huidige mens zelf. Besef hiervan is nodig om jezelf te blijven. Je mag jezelf aardig vinden, zonder dat je een egoïst bent. Dat zijn 2 verschillende dingen, die vaak door elkaar worden gehaald. En zo wordt het voor velen misty en geraken ze zichzelf kwijt, waardoor een ander jouw weer makkelijker over kan nemen.

  2 likes
  • Sorry totaal niet mee eens. Ten eerste geven meerdere onderzoeken aan dat mensen zonder kinderen vaak juist gelukkig zijn. Natuurlijk zijn dat soort onderzoeken zeer relatief maar toch.

   Ik vind het juist jammer dat veel mensen kinderen nemen om zo met iets anders bezig te kunnen zijn dan hunzelf. Velen nemen kinderen omdat ze anders geen doel hebben in het leven, of in een poging de relatie te redden enz. Velen zouden juist zoals u zegt eerst een spiegel voor moeten houden maar daar heb je geen kind voor nodig!

   Enuh de experimenten die u hier leest heeft haast nog nooit iemand het leven gekost. 1 weekend in amsterdam brengt meer doden met zich mee dan het aantal doden door paddo’s, ayahuasca enz bij elkaar in een jaar tijd. Oversteken is vele malen gevaarlijk dan 20 x paddo’s eten.

   Juist door uw verleden zou het toch eens heerlijk voor u zijn een ayahuasca ceremonie bij te wonen. U zult echt merken hoeveel uit uw rugzak gehaald word. Ondanks u denkt dat rugzakje niet mee te dragen.

   3 likes
 9. Er is in 1999 in Nederland een strafvervolging aanhangig gemaakt wegens het voorhanden hebben van DMT, bestanddeel van ayahuasca, en vermeld op de bij de Opiumwet behorende lijst I. De strafzaak eindigde in vrijspraak voor de twee kerkleiders op grond van de feiten dat Santo Daime een erkende religie is en het gebruik van ayahuasca binnen de rituele context van de kerk geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Daaruit volgt, op grond van Artikel 9 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat de Santo Daime-kerken hun sacrament ayahuasca mogen gebruiken.

  De effecten op de gezondheid zijn niet uitgebreid onderzocht. Niettemin zijn er bij het Trimbos-instituut geen gevallen van verslaving bekend. De grootste risico’s liggen in het optreden van een slechte trip.

  4 likes
 10. Dit oeroude medicijn stamt uit de indianen cultuur?
  Je ziet je voorouders in een hemelschip aan je ogen voorbijtrekken!

  4 likes
 11. Ik zou graag willen weten wat voor hoeveelheid bij hun 1 dosis is.

  Zo staat in dit artikel: Acht maanden lang kregen lokale bewoners en patiënten uit onder andere Spanje in een gecontroleerde omgeving het brouwsel toegediend.

  Hoeveel kregen ze dan? hoe vaak? enz…. Ben ik wel erg nieuwsgierig naar!!

  4 likes
 12. in april ga ik naar peru om aan 9 ayahuasca ceremonies deel te nemen in een gecontroleerde omgeving temidden van de jungle> Dit omdat ik al 34 jaar OCD heb en het nu onhoudbaar wordt qua stress, nervositeit, en andere hiermee gepaard gaande “leuke” dingen.
  Heb het reeds tweemaal gedaan in Europa en geloof dat dit mij kan genezen, het is iets “out of this world”

  1 likes
 13. Ik heb de ceremonie gedaan bij centrum Lumos in smilde. De sessies duren vrij lang een uur of 6. Begeleiding is niet overbodig, en bij Lumos zeer kundig.

  2 likes
 14. Sjemig. En dat goedje is dus niet verboden? Zal wel niet lang meer duren.

  2 likes
 15. zoek en gij zult vinden….

  2 likes
 16. DMT produceert je hersenen, amagdyla om precies te zijn. Dymethyle tryptamine, heeft verschillende voordelen, zoals: je geneest veel sneller, je voelt je heel sterk, mentale problemen worden snel opgelost, je hebt een gevoel dat je de wereld aankunt.
  DMT komt pas echt vrij als je altijd of heel vaak, ongekookt voedsel tot je neemt. Ook in bepaalde mentale toestanden komt DMT vrij.
  DMT alleen innemen als een arts begeleidt, vanwege de hartproblemen die ontstaan door het zeer heftige wat het lichaam moet doorstaan.

  0 likes
  • Hmm dat rauw ongekookt voedsel DMT aanmaak stimuleerd wist ik niet. Zou ook graag een bron of linkje van u willen waarin dat wordt gezegd. In bepaalde mentale toestanden is het wel zo maar dat is in grote stress situaties of misschien ook wel in meditatie / trance . Maar dat vergt veel oefening.

   2 likes
 17. Wil dit ook innemen. Heb ooit Syria rue gekocht maar nooit thee van gemaakt. Gaat om diabetes type 1

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

lockdown

Lockdown faalt: Thuiszitters vaker besmet dan mensen met vitaal beroep

De Franse arts en microbioloog Didier Raoult ...