Bewustzijn

Automatisch schrift: je weet meer dan je voor mogelijk houdt

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Automatisch schrift wordt vaak gezien als een paranormaal verschijnsel of als manier om contact te leggen met de ‘geestenwereld’. Sommigen denken dat je je openstelt voor entiteiten en weer anderen gaan nog een stapje verder en denken dat het een vorm van bezetenheid is.

In boeken en films wordt automatisch schrift, waarbij het lijkt alsof de hand door een externe kracht bestuurd wordt en dingen op papier schrijft, zonder dat je er controle over hebt, afgeschilderd als een ‘kanaal’ voor iemand anders (meestal een overledene) om te communiceren met de levenden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De persoon die schrijft wordt vaak gezien als ‘channeler’ en er wordt beweerd dat deze ‘channeler’ slechts een doorgever is van een bepaalde boodschap.

Deze beweringen en aannames kunnen echter allemaal naar het rijk der fabelen verwezen worden omdat wetenschappelijk aangetoond is dat automatisch schrift te maken heeft met het ideomotorisch effect, waarbij men onbewuste spierbewegingen maakt.

Het is bekend dat de mens een bewustzijn en een onderbewustzijn heeft. In het onderbewustzijn is een gigantische hoeveelheid data opgeslagen die voor de meeste mensen niet bewust toegankelijk is. Het is het onderbewustzijn dat tijdens automatisch schrift tijdelijk de controle krijgt over de hand, zodat het kan communiceren op een manier die veel mensen nog niet kennen.

Automatisch (onbewust) schrijven blijkt een simpele en krachtige methode om te communiceren met een deel van jezelf waar je normaliter geen toegang tot hebt. Het geeft je onmiddellijke toegang tot de diepere regionen van het onderbewustzijn, waardoor ineens veel kwartjes kunnen vallen, je betere beslissingen kunt nemen in het leven en je jezelf beter kunt begrijpen.

Dat het onderbewustzijn meer weet dan het bewustzijn bleek uit een onderzoek (Iowa Gambling Task) van de Iowa State University. De deelnemers moesten uit 4 pakjes kaarten enkele speelkaarten trekken. Twee pakjes kaarten waren rood en twee pakjes blauw, en afhankelijk van de kaarten die ze getrokken hadden wonnen of verloren ze geld. De deelnemers hadden geen idee dat de rode kaarten veel gevaarlijker waren dan de blauwe. Heel soms gaven ze een hoge winst, maar meestal gaven ze een gigantisch verlies. De blauwe kaarten daarentegen resulteerden in veel minder winst of verlies.

De meeste deelnemers kregen na ongeveer 50 kaarten in de gaten wat er eigenlijk aan de hand was, zodat ze het bewust uit konden leggen aan de onderzoekers. Maar sensoren die op hun huid bevestigd waren lieten zien dat ze al na slechts 20 kaarten veel meer stress hadden als ze een kaart van het rode stapeltje moesten trekken. En in dit stadium begonnen ze al meer blauwe kaarten te pakken en minder rode, zonder dat ze dat bewust in de gaten hadden.

En daarmee was bewezen dat ze onbewust al iets wisten wat ze bewust nog niet wisten.

Leer zelf automatisch schrijven

Het is bekend dat hypnose mensen fysiek dingen kan laten doen waar ze geen bewuste controle over hebben, zoals een arm laten zweven, iets wat weinig praktisch nut heeft. Hypnotisch automatisch schrijven is daar echter een variant op, omdat er richting gegeven wordt aan die fysieke beweging, waardoor het een zeer waardevol en informatief instrument kan worden.

“Automatisch schrift is volstrekt veilig en iedereen kan er een schat aan waardevolle informatie mee verkrijgen. Informatie waar je echt iets aan hebt in je leven,” aldus Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk.

Trancewerk biedt daarom de speciale hypnosecursus ‘Leer automatisch schrift’ aan voor tijdelijk slechts 10 euro.

Klik hier voor meer informatie en om de hypnosecursus ‘Leer automatisch schrift’ te downloaden.

[Trancewerk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
yehante
yehante
9 jaren geleden

Die cursus lijkt me wel gaaf!

Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Let op, ik doe het zelf al jaren maar als je er mee omgaat omdat het leuk kan zijn moet ik toch een tegenwerping maken.
Ook dit is, evenals het fenomeen “glaasje draaien” of het “Quija-bord”, geen spel.
Bezint op wat je er mee wilt en blijf er anders van af.
Nogmaals het is zeker geen spel.

Marc
Marc
9 jaren geleden

Ben het niet helemaal eens met het onderzoek, het onderzoek zou aantonen dat je alleen maar met je onderbewustzijn communiceert, maar wat het onderbewustzijn nou precies omvat dat staat nergens. Ik ben in principe eens dat je met jezelf communiceert maar op een heel ander niveau, het Hoger Zelf, maar sluit het onderbewustzijn geesten of entiteiten uit?? in principe kan alles via het onderbewustzijn – lees Hoger Zelf, communiceren, dus ook overledenen, met alles wat bewustzijn bevat, hoe klein ook..
Ben het ook niet eens dat het volstrekt veilig is.. want het onderbewustzijn kan je hele vreemde dingen laten schrijven waar je vervolgens erg door van slag kunt geraken…

Obbie
Obbie
9 jaren geleden

Mijn vader heeft begin jaren tachtig een heel boekwerk volgeschreven d.m.v. automatisch schrift. Het vreemde is, wat niet overeenkomt met de info in bovenstaand verhaal, dat de antwoorden op zijn vragen ook in het Frans werden opgeschreven. Mijn vader kan zelf geen Frans! Ook waren er antwoorden in het Duits. Wat opvallend is is dat de antwoorden vaak in compleet verschillende handschriften waren. Maar wel had elke taal telkens zijn eigen terugkerende handschrift! Ook werden de teksten ondertekend met verschillende namen, wat voor mij wèl bewijs is voor paranormaal contact met verschillende entiteiten. Uiteindelijk is mijnvader er mee gestopt omdat hij bang was dat degene die doorkwamen misschien bezit van hem zouden kunnen nemen. Dit ondanks dat hij altijd om hulp vanuit het licht vroeg voordat hij met schrijven begon.

Back to top button