Gezondheid

Onderzoek: Werken van 9 tot 5 is vorm van marteling

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen van negen tot vijf laten werken is een vorm van marteling. Dat zegt een Britse slaapexpert, die ervoor pleit om zowel de werk- als schooldag later te laten beginnen.

“We kunnen ons bioritme niet veranderen,” zegt Paul Kelley van de Oxford-universiteit. “Je kunt niet leren om op een bepaald tijdstip op te staan. Je lichaam is afgestemd op het zonlicht en je bent je daar niet van bewust omdat het de hypothalamus is die de signalen opvangt, niet je gezichtsvermogen. Mensen dwingen om vroeger op te staan, is een vorm van marteling.”

Automatische piloot

Kelley pleit ervoor om de werkdag af te stemmen op onze biologische klok. “Laat de werkdag om 10 uur beginnen,” zegt hij. “Onze maatschappij lijdt aan slaaptekort, wat schadelijke gevolgen heeft voor onze gezondheid, zowel op fysiek als emotioneel vlak.”

Een slaaptekort zorgt er niet alleen voor dat we vermoeider zijn, we hebben ook meer stress, worden minder creatief, doen dingen op de automatische piloot, reageren trager en onze bloeddruk stijgt.

Nergens voor nodig

“Vroeger opstaan is schadelijk voor het lichaam omdat je zo de fysieke, emotionele en prestatiegerichte systemen van je lichaam beïnvloedt. Je lever en je hart houden zich aan een ander patroon en je vraagt die organen zich twee of drie uur aan te passen. Dat lukt niet. Dit probleem doet zich wereldwijd voor. Iedereen lijdt eronder en het is nergens voor nodig,” stelt Kelley.

Omdat tieners nog het meest lijden onder slaaptekort, vindt de Britse slaapexpert dat ook de schooldag later moet beginnen. Voor zestienjarigen zou de dag beter om 10 uur beginnen, voor achttienjarigen zelfs om 11 uur.

Door die verandering alleen verbeteren de examenresultaten met 10 procent, aldus Kelley. Een bijkomend voordeel is dat leerlingen dan niet meer tijdens de spits naar school hoeven te reizen.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x