Buitenland

De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse journalist Matt Drudge, eigenaar van het nieuwsportaal The Drudge Report, heeft een opmerkelijke tweet geplaatst: “De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…”

De regering-Obama kwam onlangs negatief in het nieuws toen bleek dat Amerikaanse wapens bestemd voor Syrische rebellen in handen waren gekomen van terreurgroepen. De tweet van de mediareus wijst in de richting van iets veel duisters.

Begin deze maand werd Obama aangevallen om de door Amerika getrainde rebellen, maar was er nog geen bewijs dat hij bewust wapens naar terreurnetwerken stuurde die vastbesloten zijn om Amerika aan te vallen.

Gematigde rebellen die bewapend en getraind zijn door de Verenigde Staten gaven zich over of stapten over naar extremistische groepen zoals Jabhat al-Nusra, zo meldde de Washington Post op 2 november.

In Irak gebeurde hetzelfde: veiligheidstroepen trokken zich terug uit Ramadi toen ze oog in oog stonden met ISIS-strijders. Tientallen Amerikaanse legervoertuigen, waaronder tanks, vielen vervolgens in handen van de terroristen.

Inlichtingen vervalsen

Analisten van het Amerikaanse centrale commando werden eerder onder druk gezet om hun inlichtingenrapporten over ISIS zodanig te vervalsen dat ze aansloten op de retoriek van Obama.

Er wordt al langer beweerd dat voor miljoenen aan Amerikaanse wapens en ander oorlogsmaterieel op verschillende manieren in handen van ISIS-strijders terechtkomt. Presidentskandidaat Rand Paul waarschuwt al enige tijd dat de VS ‘ISIS onbedoeld bewapent’.

Drudge vond de tweet kennelijk zo belangrijk dat hij de rest van zijn tweets heeft verwijderd. Ook heeft hij zijn persoonlijke afbeelding veranderd in een zwart vlak.

[WND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
loki
loki
6 jaren geleden

verbaasd me niks

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x