Homepagina » Buitenland » De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…
Mediareus: "Amerika bewapent ISIS"

De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…

De Amerikaanse journalist Matt Drudge, eigenaar van het nieuwsportaal The Drudge Report, heeft een opmerkelijke tweet geplaatst: “De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…”

De regering-Obama kwam onlangs negatief in het nieuws toen bleek dat Amerikaanse wapens bestemd voor Syrische rebellen in handen waren gekomen van terreurgroepen. De tweet van de mediareus wijst in de richting van iets veel duisters.

Begin deze maand werd Obama aangevallen om de door Amerika getrainde rebellen, maar was er nog geen bewijs dat hij bewust wapens naar terreurnetwerken stuurde die vastbesloten zijn om Amerika aan te vallen.

Gematigde rebellen die bewapend en getraind zijn door de Verenigde Staten gaven zich over of stapten over naar extremistische groepen zoals Jabhat al-Nusra, zo meldde de Washington Post op 2 november.

In Irak gebeurde hetzelfde: veiligheidstroepen trokken zich terug uit Ramadi toen ze oog in oog stonden met ISIS-strijders. Tientallen Amerikaanse legervoertuigen, waaronder tanks, vielen vervolgens in handen van de terroristen.

Inlichtingen vervalsen

Analisten van het Amerikaanse centrale commando werden eerder onder druk gezet om hun inlichtingenrapporten over ISIS zodanig te vervalsen dat ze aansloten op de retoriek van Obama.

Er wordt al langer beweerd dat voor miljoenen aan Amerikaanse wapens en ander oorlogsmaterieel op verschillende manieren in handen van ISIS-strijders terechtkomt. Presidentskandidaat Rand Paul waarschuwt al enige tijd dat de VS ‘ISIS onbedoeld bewapent’.

Drudge vond de tweet kennelijk zo belangrijk dat hij de rest van zijn tweets heeft verwijderd. Ook heeft hij zijn persoonlijke afbeelding veranderd in een zwart vlak.

[WND]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • loki schreef:

  verbaasd me niks

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  >