Homepagina » Buitenland » De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…
Mediareus: "Amerika bewapent ISIS"

De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…

De Amerikaanse journalist Matt Drudge, eigenaar van het nieuwsportaal The Drudge Report, heeft een opmerkelijke tweet geplaatst: “De schokkende waarheid komt aan het licht: Amerika bewapent ISIS…”

De regering-Obama kwam onlangs negatief in het nieuws toen bleek dat Amerikaanse wapens bestemd voor Syrische rebellen in handen waren gekomen van terreurgroepen. De tweet van de mediareus wijst in de richting van iets veel duisters.

Begin deze maand werd Obama aangevallen om de door Amerika getrainde rebellen, maar was er nog geen bewijs dat hij bewust wapens naar terreurnetwerken stuurde die vastbesloten zijn om Amerika aan te vallen.

Gematigde rebellen die bewapend en getraind zijn door de Verenigde Staten gaven zich over of stapten over naar extremistische groepen zoals Jabhat al-Nusra, zo meldde de Washington Post op 2 november.

In Irak gebeurde hetzelfde: veiligheidstroepen trokken zich terug uit Ramadi toen ze oog in oog stonden met ISIS-strijders. Tientallen Amerikaanse legervoertuigen, waaronder tanks, vielen vervolgens in handen van de terroristen.

Inlichtingen vervalsen

Analisten van het Amerikaanse centrale commando werden eerder onder druk gezet om hun inlichtingenrapporten over ISIS zodanig te vervalsen dat ze aansloten op de retoriek van Obama.

Er wordt al langer beweerd dat voor miljoenen aan Amerikaanse wapens en ander oorlogsmaterieel op verschillende manieren in handen van ISIS-strijders terechtkomt. Presidentskandidaat Rand Paul waarschuwt al enige tijd dat de VS ‘ISIS onbedoeld bewapent’.

Drudge vond de tweet kennelijk zo belangrijk dat hij de rest van zijn tweets heeft verwijderd. Ook heeft hij zijn persoonlijke afbeelding veranderd in een zwart vlak.

[WND]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
loki
loki
5 jaren geleden

verbaasd me niks

x

Check Also

medicijn

Aantal medicijndoden in Nederland: 17.000-20.000 per jaar. Aantal coronadoden: 17.839

Er gaat op social media een filmpje ...

obama

Obama annuleert controversieel megafeest met 700 mensen na storm van kritiek

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft felle ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x