Homepagina » Gezondheid » Je tuincentrum verkoopt iets wat beter werkt tegen astma dan medicijnen. Verbaas je over de doeltreffendheid van deze plant
Je tuincentrum verkoopt iets wat beter werkt tegen astma dan medicijnen. Verbaas je over de doeltreffendheid van deze plant

Je tuincentrum verkoopt iets wat beter werkt tegen astma dan medicijnen. Verbaas je over de doeltreffendheid van deze plant

Een gewone plant die in de meeste tuincentra verkocht wordt, kan zelfs de meest ernstige en onrustbarende astma-aanval in de kiem smoren, zo veronderstellen Duitse wetenschappers.

Het effect ervan kan zelfs krachtiger zijn dan het huidig assortiment astmamedicijnen.

De onderzoekers testten of de bladeren van de coralberry (koraalbessenplant) gebruikt kunnen worden tegen astmatische contracties en spasmen die kunnen leiden tot een plotselinge en levensbedreigende ademnood.

Doeltreffender

De coralberry bevat een substantie, FR900359 genaamd, die gebruikt kan worden voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder astma, vermoeden wetenschappers van de Universiteit van Bonn.

De chemische verbinding verlicht astmatische spasmen, en de wetenschappers menen dat ze doeltreffender kan zijn dan de astmamedicijnen die nu op de markt zijn, zoals salbutamol.

De bladeren van de coralberry zijn tot nu toe alleen getest op muizen in een laboratorium, waar gebleken is dat ze ‘buitengewoon goed’ werken, zeggen de onderzoekers.

Zonder enige bijwerking

De bladeren voorkwamen dat de muizen reageerden op typische allergenen, zoals huisstofmijt, en dat zonder enige bijwerking. Ze werkten ook op menselijke bronchiale cellen in een petrischaaltje.

Wat nog moet gebeuren is het testen van het effect van de coralberry op mensen.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Science Translational Medicine.

Foto: Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ster schreef:

  Prachtig die kennis die opgedaan word. Wetenschap daar heb ik niks tegen wel tegen de mafia die hier misbruik van maken en dit soort kennis te niet willen doen. Het mooie is van wetenschap dat ze pillen op maat kunnen maken wat bij planten ietsjes minder gaat niet iedere plant bevat evenveel goede stoffen. Maar de bijwerkingen van deze pillen daar zou men eens echt iets aan moeten doen.

  • ton schreef:

   Het is alleen jammer dat bij een gemiddeld tuincentrum ongeveer 18 soorten bestrijdingsmiddelen,
   in de diverse aangeboden planten worden gevonden.
   En dat lijkt mij niet zo gezond.

 • Frans schreef:

  Zelf gaan verbouwen.

 • René schreef:

  lekker simpel weer…
  in die plant zit een stofje die helpt bij een astma aanval.
  de suggestie dat je dan zelf zo’n plantje bij het tuincentrum kan gaan halen, en dan?
  verwerken in de cake een thee er van zetten, roken?
  die plant kan in zijn geheel wel heel giftig zijn en potentieel dus heel gevaarlijk.
  “big Farma” zorgt er voor dat er na jaren onderzoek een medicijn van wordt gemaakt met zomin mogelijk bijwerkingen. dat vergt dus jaren onderzoek en Miljoenen Euro’s. en omdat terug te verdienen wordt het waarschijnlijk weer een duur medicijn.

  je kan het ook niet doen, en overlaten aan natuurgenezers sjamanen en toverdokters. dan was dat stofje dus nooit gevonden. en blijven de astma patiënten lijden.

  gelukkig heeft het stofje een FR nummer en geen E nummer.. 🙂

  • Ivo schreef:

   Voor astma bestaat geen medicijn in de medische wereld, enkel een aantal symptoom bestrijders. De echte genezing van astma is je lichaam beter weerbaar maken voor de stoffen die ademhalingsproblemen veroorzaken. Dit kan prima met natuurlijke producten, en zal voor iedereen verschillend zijn.
   In mijn geval had ik last van melkeiwit en verschillende pollen. Met een supplement op basis van echinacea tinqtuur ben ik al jaren van astma klachten af.

 • x

  Check Also

  rauwe melk

  Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

  Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan ...

  Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

  Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

  Op 16-jarige leeftijd stond Yael Borger tijdens ...

  >