Gezondheid

Je tuincentrum verkoopt iets wat beter werkt tegen astma dan medicijnen. Verbaas je over de doeltreffendheid van deze plant

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gewone plant die in de meeste tuincentra verkocht wordt, kan zelfs de meest ernstige en onrustbarende astma-aanval in de kiem smoren, zo veronderstellen Duitse wetenschappers.

Het effect ervan kan zelfs krachtiger zijn dan het huidig assortiment astmamedicijnen.

De onderzoekers testten of de bladeren van de coralberry (koraalbessenplant) gebruikt kunnen worden tegen astmatische contracties en spasmen die kunnen leiden tot een plotselinge en levensbedreigende ademnood.

Doeltreffender

De coralberry bevat een substantie, FR900359 genaamd, die gebruikt kan worden voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder astma, vermoeden wetenschappers van de Universiteit van Bonn.

De chemische verbinding verlicht astmatische spasmen, en de wetenschappers menen dat ze doeltreffender kan zijn dan de astmamedicijnen die nu op de markt zijn, zoals salbutamol.

De bladeren van de coralberry zijn tot nu toe alleen getest op muizen in een laboratorium, waar gebleken is dat ze ‘buitengewoon goed’ werken, zeggen de onderzoekers.

Zonder enige bijwerking

De bladeren voorkwamen dat de muizen reageerden op typische allergenen, zoals huisstofmijt, en dat zonder enige bijwerking. Ze werkten ook op menselijke bronchiale cellen in een petrischaaltje.

Wat nog moet gebeuren is het testen van het effect van de coralberry op mensen.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Science Translational Medicine.

Foto: Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
4 jaren geleden

Prachtig die kennis die opgedaan word. Wetenschap daar heb ik niks tegen wel tegen de mafia die hier misbruik van maken en dit soort kennis te niet willen doen. Het mooie is van wetenschap dat ze pillen op maat kunnen maken wat bij planten ietsjes minder gaat niet iedere plant bevat evenveel goede stoffen. Maar de bijwerkingen van deze pillen daar zou men eens echt iets aan moeten doen.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Zelf gaan verbouwen.

René
René
4 jaren geleden

lekker simpel weer…
in die plant zit een stofje die helpt bij een astma aanval.
de suggestie dat je dan zelf zo’n plantje bij het tuincentrum kan gaan halen, en dan?
verwerken in de cake een thee er van zetten, roken?
die plant kan in zijn geheel wel heel giftig zijn en potentieel dus heel gevaarlijk.
“big Farma” zorgt er voor dat er na jaren onderzoek een medicijn van wordt gemaakt met zomin mogelijk bijwerkingen. dat vergt dus jaren onderzoek en Miljoenen Euro’s. en omdat terug te verdienen wordt het waarschijnlijk weer een duur medicijn.

je kan het ook niet doen, en overlaten aan natuurgenezers sjamanen en toverdokters. dan was dat stofje dus nooit gevonden. en blijven de astma patiënten lijden.

gelukkig heeft het stofje een FR nummer en geen E nummer.. 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x