30 oktober werd er voor het laatst een landelijke warme dag gemeten in Nederland. Dat betekent dat het al een halfjaar kouder dan 20 graden is. En dat is uitzonderlijk, want gemiddeld worden er vier warme dagen gemeten in april. Dit jaar zijn dat er dus nul.
RTL-weerman Reinier van den Berg legde dat op tv als volgt uit. Het was in april duidelijk kouder dan het klimaatgemiddelde. Dit jaar werd het in april gemiddeld 8,7 graden, tegenover 9,8 graden gemiddeld.
“Maar, grappig detail, 20 jaar geleden zouden we met deze temperatuur april te warm hebben genoemd. Omdat het klimaat zo snel opwarmt, en inmiddels al 9,8 is als gemiddeld, noemen we het nu te koud,” beweerde Van den Berg.
De verhalen van onze weermeneren worden met de dag gekker en gekker. Man man hoe verzinnen ze het? 🙈 pic.twitter.com/1mweXgqQU3
— ꧁S̲j̲a̲a̲k̲꧂ (@ssjaak) April 30, 2023
(Video verwijderd? Klik hier...)
IJstijd
Eerder zei geoloog en aardwetenschapper Ian Plimer op Sky News dat we het einde naderen van een warme periode en afstevenen op de volgende ijstijd.
“Dat je op planeet aarde woont, betekent niet dat je hele planetaire systemen kunt beheersen,” zei hij. Mensen die denken dat ze invloed kunnen uitoefenen op datgene wat er op aarde gebeurt, hebben volgens Plimer een gigantisch ego.
Controversiële studie naar biologisch voedsel gefinancierd door Cargill
Auteur van derde klimaatrapport IPCC doet uitspraken waar je mond van open valt
Emeritus hoogleraar: ‘Waarom laten jullie je vermoorden? Jullie worden vermoord door de overheid!’
Chemtrails: De geheime oorlog
Code 250 jaar oud Duits geheim genootschap gekraakt
BRICS-landen omzeilen Wereldbank en IMF met nieuwe bank
‘Bush en Cheney al maanden van tevoren op de hoogte van 9/11’
Drie manieren waarop The Iceman zijn immuunsysteem stuurt
Kabinet overweegt coronapas ook na 1 november te verplichten: ‘We zitten er tot in lengte der dagen aan vast’